Artiklar

Artiklar skrivna av MrAdde
24

Red Dead Redemption 2-utvecklare listar PC-version av spelet på Linkedin

Den som vill avnjuta västerntema med mus och tangentbord i hög bildfrekvens kan snart få anledning att fira. En utvecklare från Rockstar har nämligen med PC-versionen på sitt CV.

13

TSMC: Merparten av kunderna kommer skifta från 7 till 6 nanometer

TSMC har många bollar i luften och arbetar på storskalig produktion för 7nm+, 6nm samt 5nm inom en nära framtid. Enligt bolaget är flytten från 7nm till 6nm enkel då samma designregler behålls.

26

Rage 2 får systemkrav – Geforce GTX 1070 eller Radeon RX Vega 56 rekommenderas

Inför lanseringen den 14 maj avslöjas nu de officiella systemkraven för actionskjutaren Rage 2. Spelet bjuder på en färgsprakande och våldsam öppen värld, renderad av spelmotorn Apex.

66

Huawei säljer 50 procent fler smarta telefoner – Apple och Samsung tappar

Under årets första kvartal minskade försäljningen av smarta telefoner med 6,6 procent, medan Apple och Samsung tappade ännu mer. Samtidigt ökade Huawei försäljningen med 50 procent.

29

Intels kapacitetsproblem på 14 nanometer fortsätter till årets slut

Intels kapacitetsproblem på 14 nanometer fortsätter, där bolaget fokuserar på modeller med högre marginaler först. Mot slutet av året ändras det i samband med att Ice Lake på 10 nanometer släpps.

1

Nvidia Geforce GTX 1650 Ti från Asus listas på webben

Nvidia Geforce GTX 1650 Ti tros lanseras efter GTX 1650, och kan bli det avslutande kortet i grafikkortsserien. Nu hittar modellen ut på nätet i en listning ifrån Asus.

18

Samsung senarelägger lanseringsevent för Galaxy Fold i Kina

Samsung har haft problem med skärmarna på Galaxy Fold, och nu skjuter bolaget upp de planerade lanseringseventen i Kina. Orsaken är dock oklar, likaså om det påverkar lanseringen globalt.

28

Högpresterande variant av Nintendo Switch kan vara längre bort än väntat

Uppgifter gör gällande att Nintendo släpper en nedskalad variant av Switch i höst, som fortfarande går att koppla till en TV. Den högpresterande modellen lanseras dock senare.

42

Skaltillverkare avslöjar trefaldig kamerauppsättning för 2019 års Iphone

Många telefoner idag kommer med fler än två kameror, vilket kan ge fördelar som bättre optisk zoom eller större ljusinsläpp. Nu verkar Apple hoppa på tåget för årets Iphone-modeller.

28

Sapphire förbereder gyllene Radeon RX 590 inför AMD:s 50-årsfirande

Inför att AMD firar sin 50-årsdag den 1 maj 2019 så hittar ett skräddarsytt Radeon RX 590 ifrån Sapphire ut på webben. Huvudattraktionen är en gyllene kulör.

12

Samsung färdigställer 5 nm med EUV – Intels grafikchef kommer på besök

Samsung färdigställer sin 5-nanometersteknik för testtillverkning, med fördelar som upp till 25 procent högre densitet. Samtidigt kommer Intels grafikchef Raja Koduri på besök.

32

Razer släpper grafikkortsdockan Core X Chroma med 700 W nätaggregat

Razer satsar vidare på sina grafikkortsdockor, som kan pressa upp spelprestandan på bärbara datorer vid behov. Nykomlingen stödjer alla moderna grafikkort och får RGB-belysning.

17

Nvidia certifierar ytterligare sju skärmar för kompatibilitet med G-Sync

Nvidia fortsätter arbetet med att ge sina grafikkort automatiskt stöd för skärmar med VESA Adaptive Sync, där de nuvarande 17 modellerna snart utökas med ytterligare 7 stycken.

32

Xbox One S All Digital avtäcks 16 april – rekommenderat pris på 2 400 kronor

Det börjar dra ihop sig för Xbox One S All Digital, som skrotar skivläsaren och får ett lägre pris. Avtäckandet väntas ske redan den 16 april, med lansering tidigt i maj.

24

AOC avtäcker ultrabreda Agon AG353UCG med 200 Hz och G-Sync HDR

AOC avtäcker Agon AG353UCG, en välvd 35-tumsskärm med VA-panel i ultrabrett format. Dessutom gäller 200 Hz uppdateringsfrekvens samt ljusstyrkan 1 000 cd/m².

29

Bioware-chef bekräftar problem inom företaget

Nyligen framkom det att Anthems utveckling kantats av otydlig styrning, stora förändringar i design och utsliten personal. I ett internt utskick från Casey Hudson bekräftas nu många av problemen.

20

Nvidia säljer två Geforce MX250 – ena varianten är betydligt långsammare

Precis som grafikkortet Geforce MX150 kommer även Geforce MX250 i två utföranden, varav
en har 10 W TDP och den andra 25 W, något som inte alltid framgår vid köp.

13

Samsungs vinst väntas sjunka med 60 procent – konkurrensen hårdnar

Till följd av lägre marginaler på minneskretsar, ökade utgifter för utveckling av telefoner samt dalande försäljning av skärmpaneler väntas nu Samsungs nettovinst minska med 60 procent.

43

Windows 10 får möjligheten att skjuta på uppdateringar betydligt längre

I och med maj månads funktionsuppdatering till Windows 10 kommer användare kunna välja att inte ladda ned större uppdateringar så länge deras Windows-version är tillräckligt aktuell.

53

Anno 1800 byter till Epic Games Store – kan köpas på Steam fram till lansering

Ubisoft fortsätter att flytta speltitlar ifrån Steam till Epic Games Store. Senast ut är strategispelet Anno 1800, vilket dock kommer gå att köpa på Steam fram till lanseringsdagen.