Inlägg

Inlägg som NodCommander har skrivit i forumet
Av NodCommander

"Ingen reklam, tack!" Likväl på brevlådan som på datorn och telefonen.

Skrivet av Purrfected:

Nyfiken, ni som använder annonsblockerare för att större del en av reklamintäckterna går till yt och inte till de som skapar materialet du kikar på.
Om de har egen reklam i videon, kikar du på den eller spolar du förbi den? Där lär ju allt gå till skaparna och inte till yt, vad är ursäkten om du skippar det?

Den är fullkomligt irrelevant eftersom en mycket stor mängd av sponsorer verkar på den nordamerikanska marknaden. Jag bryr mig inte ett dugg om matleveranser till dörren i USA liksom.

Nej, fyller kanalen ett värde för mig så får dom en direkt donation av mig istället. Då har jag betalat mig säkert 50x mer än dom som tittar på reklam men aldrig donerar.

Av NodCommander
Skrivet av wibbe44:

Väntat. Nvidia är ju trots allt mycket bättre än AMD på samtliga punkter.

Linuxstödet är väl fortsatt katastrofdåligt från Nvidia. AMD och Intel är hästlängder bättre där.

Av NodCommander

Så länge det inte är *för* varmt i datorn så är all fokus på ljudnivå.

Av NodCommander

Jag har hört det förrut också, inbyggda smarta brytare bakom existerande lampknappar som styr dumma lampor som i sin tur är av bra kvalitét. Det gör systemet mer begripligt för dom som inte är insatta i smarta hem.

Annars är Ikeas system riktigt prisvärt med deras Styrbar brytare och "vanliga" ljuskällor (dom som endast dimmar i varmvitt ljus) i Trådfri serien. Jag är däremot inte alls speciellt imponerad av deras så kallade RGB eller ljustemperatursskiftande ljuskällor, där ger Philips Hue mycket bättre resultat om än mycket dyrare. Man behöver dock inte välja ett system, man kan väl blanda olika märken av ljuskällor och smarta eluttag till en hubb.

Av NodCommander

Det är väl tangentbordet som tekniskt sett kan göra RGB, men det är i en färg. Oftast Nod-röd.

Av NodCommander
Skrivet av Field-Mouse88:

Ja mastodon känner jag till, men ingen av dessa har ju slått tyvärr. Tyvärr för privatpersoner, tur för företag.
Råkar du veta hur dessa drivs btw? Alltså, hur finansieras serverhallar osv?

Definera slått, egentligen. Icke-kommersiella projekt behöver ingen kritisk massa för att överleva på samma vis så som Facebook behöver.

Mastodonservar är avcentraliserade, så det beror helt på vilken man syftar på. Dom kan drivas på webbhostar, AWS, hemmaservar eller en Raspberry Pi. Det beror liksom på hur många användare som ska använda just den instansen. Men ta halvstora instanser, dessa finansieras via deras användare donerar pengar. Andra, så som EUs egna instans, har s.k EU finansiering bakom sig.

Man kan se det som epost. Det finns jättar som Gmail och Outlook, uppstickare som ProtonMail, företags- och internetleverantörers eposter (e.x XYZ@telia.se) och sedan så kan vem som helst med kunskap skapa och köra sin egna instans, som i sin tur kan prata med alla andra instanser, oavsett om den råkar ligga hos en annan privatpersons dator i en källare, hos Bahnhof eller hos Google.

Av NodCommander
Skrivet av Field-Mouse88:

Du menar social media som tillhandahåller en tjänst helt gratis utan att tjäna nånting på det själva? Jadu.. den blir nog svår ;D Om inte nåt community open sourcar nåt.

Det finns, Mastodon som mikroblogg, och Pixelfed som påminner om Instagram.

Av NodCommander

Det var en hiskeligt hög summa ändå. Måste ju ge mångdubbelt mer än reklamanvändare.

Av NodCommander
Skrivet av Doskii:

Jadu, visste inte RODRET fanns. Låter betydligt bättre i så fall än mina TRÅDFRI dimmers (de små med bara på/av) som de verkar ha slutat sälja nu. Dock inte lika fina för att vara ärligt.

Japp, slängde mig över och bytte ut samtliga mina Trådfri dimmers mot Rodret så fort dom kom ut i mitt lokala (nåja) Ikeavaruhus. Formligen avskyr knappbatterier som Ikea har kört med, och andra som Hue osv envisas med fortfarande.

Jag är helt för funktion över form personligen, så utseendet stör jag mig inte det minsta på.

Av NodCommander

Jag gav upp med att försöka med Pi datorer som mediaspelare, speciellt gränssnitt som Kodi är allt för begränsande och fippliga. Varken Pi 3 eller Pi 4 orkar med ett grafiskt skrivbord och spela upp e.x YouTube utan att den tappar massa bildrutor, tyvärr.

Mycket enklare att ha en vanlig Linux skrivbordsdist på en SFF dator och Firefox och spela upp streamingtjänster via webbläsaren och VLC för lokala filer. Fungerar alltid och man har full kontroll över saker med minimalt krångel. Styr det hela med ett bluetoothtangentbord med inbyggd pekplatta. Har verkligen svårt att gå tillbaka till varken Kodi, AppleTV eller Androids motsvarighet numera.

Av NodCommander

Liknande kritik gavs väl även till Skyrim när det släpptes? Stort som ett hav men djupet av en vattenpöl.

Av NodCommander

Prestandan räcker och blir över på telefoner från 2016. Priserna är däremot mångdubbelt för höga.

Av NodCommander
Skrivet av Doskii:

Åh äntligen! Har så länge hatat faktumet att alla kör knappcellbatterier. Tänkte t.om. lödda fast en batterihållare till mina sensorer ett par gånger. Förstår verkligen inte hur tillverkarna tänkte när de designade smart hem produkter utan stöd för uppladdningsbara AA/AAA batterier.

Ikea verkar ha insett detta på sistone och äntligen börjat med AAA batterier, Styrbar/Rodret knapparna e.x

Av NodCommander

Extremt dyr julklapp kan jag ju tycka...

Av NodCommander

När det är värt att uppgradera GPU/CPU beror ju helt på vad man sitter på idag och vad man använder det till. Som jag kör så har jag oftast inga som helst problem att använda sakerna i 6-7 år framåt.

Ogillar verkligen påhittet nuförtiden att bara vissa toppmoderna, tokdyra grafikkort skulle vara "bra för spel i 1440". Jag satt ganska tidigt med en 1440@100Hz skärm, cirka 2015 eller så. Har gått igenom Radeon 280x, 390x och 5700XT under den tiden och inget av dessa kort har varit "för klent" att driva 2560x1440 i mitt användarscenario.

Av NodCommander
Skrivet av Trihxeem:

The hell? Jag tänker exakt likadant
Sitter också på ett 8700k-system, inköpt tidigt 2018. Uppfattar inte att något är direkt långsamt. Spelar inte senaste spelen för jag väntar hellre några år tills de är färdigpatchade och man kan få dem för 75% off. Ser ingen vinst i att uppgradera just nu. Enda anledningen till att jag skulle köpa ny burk är om jag vill ge bort nuvarande till barn i familjen så de får egen spelburk. Men priset för en ny gör att jag inte kan motivera det.

Satte ihop ett system med 14700k, 4070, 64Gb ram, 2TB nvme, 850W psu, - inget jätteexotiskt och det blev cirkus 23k. - i helvete heller att jag lägger så mycket på en spelburk

Failar den nu så slutar jag spela och går över till att koda på jobbets maskin.

Alltid extremt mycket mer prisvärt att ligga ett par år efter och köpa begagnade prylar. Som du skriver, 23 tusen kr för en dator? Aldrig i livet. Men om ett par år så är samma burk betydligt mer överkomlig i pris, och presterar lika bra då som idag.

Av NodCommander

Mer SSD lagring är absolut värt det idag!

Av NodCommander

Huvudsakliga anledningen är just hur jag kan vara säker på att datan raderas. Visst kan jag göra det själv om telefonen är användbar (men varför slänga den då?) men har skärmen dött eller rent av mer än så så kan jag ju inte göra mycket själv.

Av NodCommander

Hoppas dom drivs av någon vettig batterisort som faktisk kan laddas upp igen.

Av NodCommander
Skrivet av kamelbarn:

Terraria är lite åt det hållet du beskriver att du söker. Man har sin karaktär som man skaffar utrustning till och man jobbar tillsammans mot vissa specifika mål i spelet. Djupet på karaktärsutvecklandet kanske inte är så stort, men spelet sväljer lätt hundratals timmar ihop.

Instämmer. Fantastiskt kul spel att spela med en liten grupp kompisar med (eng) progression. Man kan bygga kreativt som Minecraft (fast i 2D) men det innehåller mycket mer äventyrs- och utforskning än Minecraft.