Inlägg

Inlägg som NodCommander har skrivit i forumet
Av NodCommander
Skrivet av JoOngle:

Jag har plastbräda till bröd. Använder en ugnsliknande Air-fryer till mat varje dag, har inte använd stekpannor på ett år, den speciella stekpanna som ugnen använder, torkar jag bara av direkt, så allt underhåller sig själva på nåt sätt.

#SingleLivÄrGött

Jag sågar därmed din matlagning med fotknölarna.* Airfryer är det inget fel på, men hädelse att dissa stekpannor ju!

*Har själv matlagning som intresse och stor samling stekpannor i rostfritt stål, kolstål och gjutjärn. Spelar ingen roll för mig om jag bott ensam eller med någon annan, matlagning är både roligt och gott!

Av NodCommander

Lite både. Försöker under tiden maten lagas, i alla fall om det är sådan som kan sköta sig själv. Blir alltid en hel del efter också, kastruller/stekpannor som maten serveras ifrån t.ex.

Skrivet av JoOngle:

Ingen.

Jag har Diskmaskin.

Stoppar i Disken direkt efter maten, sen låter jag diskmaskinen vänta tills den är full, sparar vatten och miljön.

Men man diskar ju inte (bra) stekpannor, knivar eller liknande i maskinen. Ej heller verktyg i trä.

Av NodCommander

Får dra en spark mot så kallade smarta klockor och andra "wearables". Maken till att ha en lösning som letar efter ett problem som inte finns.

Av NodCommander
Skrivet av Aphex:

Riskokare.

Det är skitenkelt att koka bra ris i kastrull och man får äta motsvarande en asiatisk familj för att det ska vara någon idé att ha en köksmaskin specifikt för ris.

Det enda mer övernischade jag kan komma på var nog den elektriska lök-hackaren jag fick i inflyttningspresent. Gissa hur ofta jag tagit fram den?

Precis, och dessa riskokare finns ju inte ens i rostfritt. Endast hemska s.k nonstick beläggningar som inte håller för fem öre.

Av NodCommander

Vad hände med deras så kallade "blue track" för möss?

Av NodCommander

Nej tack...

Av NodCommander

Produkt: WD Black SN770 NVMe SSD 1TB
Länk: https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/harddiskar-l...
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5988391
Pris: 716 Kr

//Slut

Av NodCommander
Skrivet av Arzei:

Egentligen inget, gjorde rejäla uppgraderingar under hösten. Men jag börjar undra över livslängden på mitt nätagg (RM850x) från 2016. Inga problem eller så, men det är nu betydligt äldre än till och med chassit.

Själv har jag ett Corsair AX750. Det är bra många år nu (2012?) men tuffar på felfritt än, din kommer nog leva ett bra tag till med.

Skrivet av mangemongen:

Tack för tipset! Ser att det finns många 1080 där. Jo, ett 1080 hade varit en ganska gedigen uppgradering till ett överkomligt pris, men jag är lite orolig över åldern. Mitt 1060 har använts till spel i uppskattningsvis blygsamma 500-700 timmar medan snittet för ett så gammalt grafikkort lär vara minst tre gånger så mycket. Så jag är lite rädd att köpa ett kort som kanske dör när som helst.

Grafikkort dör inte bara utan vidare allt som oftast. Största risken är att fläktarna ger upp, men dom är enkla att ersätta för en billig peng.

Av NodCommander

Vill egentligen byta chassit till något mindre. Define R5 är alldeles för stort och otympligt... Men det mesta är rätt trist tyvärr. Saknas spännande lösningar och designer nuförtiden.

Define C Mini kanske men det är så snarlikt... FD Node är lite kul, men tyvärr utdaterat/fel fokus med alla hårddiskvaggor. FD North är intressant men finns ingen mATX version. Terra är för litet, mITX är för begränsande. Det mesta av allt annat känns som är packat med ful RGB och massa fönster istället för ljuddämpande och gömmande sidorpaneler...

Av NodCommander
Skrivet av Moiz:

Det blir grafikkortet för min del. Min 2060S håller förvånade väl men fläkljudet låter så högt att det är störande när man sätter igång.

Kanske billigare med en fläktmod? Ta bort fläktkåpan och de gamla fläktarna och sätt fast två processorkylarfläktar med spännband på existerande kylfläns, blir en otrolig skillnad i både ljudnivå och temperatur!

Av NodCommander

Och så var den här reklamartikeln tillbaka en tredje gång som om det var en nypostad artikel...

Av NodCommander
Skrivet av atego:

Ja som jag har förstått det så är det dåligt till fruktansvärt dåligt? vad får du för PPD med diverse kort?
Det är ju endå fint att ha el som ingår i hyran.. hur många CPUer kör du på samt trådar, och vad ger de i PPD? Siffror är kul..!

Själv kört både 7970 och 280 ifrån AMD men efter de blev det ett 1060, med sega 380K PPD, när 3080 kom blev det en dyr investering vid lansering, men det har genererat en hel del poäng med stadiga 6.5M PPD undervoltat till 190Watt. Blir desto viktigare att hålla nere elförbrukningen när man bor i villa med TIM-pris

Som längst har jag kommit att få F@H programmet att upptäcka att det finns en GPU, men den börjar aldrig att folda. Det går helt enkelt inte alls med AMD GPUer i Linux, men samma GPU i Windows sätter igång direkt.

Just nu är det bara en AMD 5600X CPU samt en Intel i7a ifrån 2014, och en laptop's GTX 850m. Det ger inte så mycket, men vettigare att datorn gör lite värme och elelementen får jobba lite mindre i det rummet. Elvärme som elvärme. Får återkomma senare med PPD.

Har annars ett Radeon 280X, ett Radeon 390X och ett Radeon 5700XT som gärna skulle få gå varma under kallväderssäsongen om dom fixade vad som nu är trasigt. Tycker inte man ska behöva göra så mycket mer än att bara installera mjukvaran och köra igång, precis som det är med Nvidiakort på Linux, och CPU folding.

Av NodCommander
Skrivet av Raysed:

Är ganska ny här och min kunskap om värde på begagnat marknaden är liten, men anser att grejerna ändå trots ålder presterar hyffsat (beroende på krav såklart) och har ett värde. Som säljare saltar man ju gärna priset lite för att köparen sen kan pruta ner till den nivån man egentligen tycker är lagom🙂

Ett visst värde har dom i "användbarhet" ja. Problemet kommer i att det finns komponenter där ute som är bättre på alla vis (prestanda, energiförbrukning, funktioner, osv) till ett liknande monetärt värde och därför behöver man sänka förväntningarna på vad man kan få sina prylar sålda för.

Av NodCommander

Riktigt trist att det aldrig verkar hända något med AMD GPU folding på Linux. Sitter på flera äldre kort men har lämnat Windowsmiljön helt så nu är jag fast på bara CPU folding verkar det som. Och då ingår elen i hyran och lägenheten är uppvärmd med direktverkande el så att köra F@H blir ingen merkostnad i alla fall.

Av NodCommander

Ja men se där, en guldkant!

Av NodCommander
Skrivet av Radovic:

En riktantenn kanske? Mot den operatör du väljer att ha. Det hade nog gett stabil uppkoppling rent generellt fast regn ☔ och vind 💨 kan ställa till det med signalen och dess styrka. (Mesh).

Mesh? Va?

Av NodCommander

D för Dum?

Av NodCommander

En gång i månaden kanske? GDS/utomhus tvättstation på sommaren, väldigt mycket billigare än automattvätt som det blir på vintern.

Skrivet av Rouge of Darkness:

Vänta till våren när det är djupa vattenpölar å sen sopa iväg bilen i typ 90+ genom en brukar kunna blästra bort det mesta saltet iaf.

Se till att du inte behöver svänga bara för du kommer inte kunna sakta ner eller styra för du typ studsar bara på ytan.

Kan väl knappast vara så bra att låta salt ligga på bilen i 6 månader innan våren kommer?

Av NodCommander
Skrivet av johanandersson:

Är det nytt nu att återanvändna artiklar har ett falsk publiceringsdatum? Sen ni började blanda in gammalt material så jag kunnat undvika det genom att se att ni har valt att inte skriva något datum på det, vilket i sig har varit en undermålig lösning, men nu skriver ni bara något falskt istället?

Konstigt att ni ens vill få mer uppmärksamhet till en sån här artikel som inte går att urskilja från reklam. Ser ni inte är kritiken är väl befogad?

Rapporterade in en rättelse om just detta.

Av NodCommander

Och efter 30 månader?