Inlägg

Inlägg som poppen har skrivit i forumet
Av poppen

Jag skulle nog säga att det är en stor skillnad mellan dem. Det skulle nog kanske gå att spela crysis men tveksam över hur bra det skulle flyta. Av egen erfarenhet så har jag två laptops här hemma, en med T5800 och en med T8100 och jag tycker den med T5800 är fruktansvärt mycket segare, så din skillnad blir nog större med tanke på både bättre grafikkort och processor. Ska finnas en sida som jämför alla processorer av intel har dock inte den framme, ska se om jag hittar den.

Av poppen

Tabort Dell Mediadirect partition

Halo, det är så att jag en tid nu haft 4st primära partitioner, varav en EISA-konfig partition, en OS, en DATA och en dell mediadirect. Pga detta kan jag inte installera linux då jag fyllt upp antalet primära partitioner och vill nu således tabort Dells Mediadirect partition. Då jag hört en massa negativt om denna mystiska partition så har jag inte formaterat den då jag är rädd för att det ska orsaka problem för de andra partitionerna.

Till frågan, är det bara formatera mediadirectpartitionen i diskhanteraren i windows utan att det uppstår något problem nästa gång jag bootar om datorn? Någon som vet något om detta eller provat det? Jag orkar inte göra backup osv därför vänder jag mig hit.

Av poppen

Säger samma som Zartax. Svarade därför på det lägsta alternativet, 2kr

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cookie_monster
angående torrent/nerladdning

i Danmark så kan man inte åka dit om man använder trådlöst (dom har något som liknad ipred)

Vadå använda trådlöst? Förklara det där lite bättre tack. Menar du att om jag använder grannens trådlösa att jag inte kan åka dit? är väl ganska självklart isf om du menar det.

Av poppen

Konvertera "primary" partition till "logical"?

Är det möjligt att konvertera en "primary" partition till en "logical utan att behöva formatera den och gå förlorad på data?

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Guffen86@hotmail
Någon som vet hur man tar bort den andra spelaren i LBP? Jag har spelat tillsammans med en polare offline och jag vet inte hur man tar bort honom från spelet så att säga!

Stäng av controllern som han spela med sen försvinner gubben.

Någon som vet något om de tänker införa en lite mer uppgradering av owncontent? Alltså att man kan ha möjligheten att ladda upp saker utan eye, exempelvis via nätet eller liknande.

Av poppen

Ja va ska man säga, nu kanske jag är hård men den var ju kass egentligen. Att kalla den unga, nya generationen, y, dvs väldigt ambitiösa motiverade etc och den äldre generationen lata och undviker jobb är ju så sjukt och fel så det är inte sant.

Det var ju det stora felet jag hitta i deras teori, sen att dem försöker få med massa skit som är helt irrelevant är ju också en annan sak, människor är maskiner enligt taylor, organisationer blir mer kunskapsbaserade, koppling tack? none

Hela deras argument baseras på att unga generationen är ambitiösa och hårt jobbande och därför behövs ingen övervakning. Medan förr i tiden skulle det vara mer acceptabelt eftersom folk då var lata som fan och ville inte jobba.

Suck

Av poppen

Välj en valfri george costanza quote från seinfeld

Jerry, just remember, it's not a lie if you believe it.

En ruskigt rolig quote där costanza kör hem sin date efter en lyckad kväll:

She: Do you want come upstairs for a cup of coffee?
George: No thanks, if I drink coffee this late at night, it keeps me up.
She: Well, ok, good night…
George: Take it easy.

Av poppen

http://www.designgive.com/products.php

Designer bytts ut / uppdateras efter ett par månader och en del av summan skänks till en organisation som man själv får välja vid köpet.

Av poppen

Köpta var?

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Tänker mest på Skillz fenomenala minnesguide, där han skriver att snabbare minnen ger en prestandaskillnad på ungefär 1-2 %. Därför ser jag inte någon praktisk nytta att köpa snabbare minnen. Om man nu inte vill förlänga sin e-penis en aning.

1-2% är ganska mycket skulle jag vilja säga Men punktförbränningen är betydligt mindre än 1% om inte 0.000000000000000......1% som jag förstått det. Jag vet vart du är påväg, ville bara jävlas lite

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90

Då detta är ett datorforum kan man dra en liten parallell:

Om jag köper snabbare minnen blir mina minnen snabbare. Min dator blir även snabbare. Men gör det någon praktisk nytta i spel eller program? Inte ett dugg.

Haha, det var en lite dålig jämförelse tycker jag Självklart blir det en skillnad i spel och program, vad du menar med praktisk nytta i spel och program, kan du inte få bättre fps, köra högre inställningar? Klarar inte photoshop att hantera fler bilder, snabbare?

Av poppen

Säger samma som alla andra...

1. kolhydrater
2. kolhydrater
3. protein
4. kolhydrater
5. fett
6. protein
7. kolhydrater
8. kolhydrater om det är mjölkchoklad. Är det "riktig" chocklad så är det fett.
9. Glass kolhydrater
10. Som många andra sagt beror det på hur bagarn gjort den. Men slänger iväg en gissning på en klar fördel kolhydrater

Av poppen

Foxit reader är nog ett program för dig. Det är inte exakt som du beskriver det utan det fungerar mer som att du skapar stora "pratbubblor" i dokumentet där du kan anteckna, note tool. Kika på det.

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Catalyst
Det här hör kanske inte hit, men hur kan ni ha så mycket brott i Sverige?

Vad är det för fråga? Folk är väl inte snällare här än i övriga världen

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Du menar rutan "Whole Grain Foods"?
Vad är det du tänkte om den?

Jag tycker själv att den rutan är lite konstig då den inte beskriver vilka säd de syftar på. Skillnaden mellan exempelvis majs och ris är ju enorm.
Men när det kommer till fullkorn så är det ju inte helt lätt att veta hur mycket kolhydrater (eller annat) man faktiskt får i sig, man får nämligen inte i sig allt som finns där i (vilket innehållsdeklarationer antar) då stora delar kan gå igenom magen utan att brytas ned.

Äter man godis är det ju mer aktuellt att skära ner på det istället för pasta, absolut. Men ingen i tråden har väll sagt att godis är supernyttigt än tror jag.

Jopp det var den rutan. Den är ju till stor del kolhydrat, ville bara framhäva att den tillför en stor del kolhydrater till den där pyramiden. Nu tror jag inte dem menar popcornprodukter utan syftar till vetemjöl, havregryn > bröd, ris bla.

Angående det med godiset. Ingen har sagt att godis är nyttigt det vet jag, men du har sagt att folk äter för mycket kolhydrater. Var du fått det ifrån vet jag inte. När du talar om överkonsumtion av kolhydrater så tänker jag direkt på godis, glass chips osv.

Det jag har svårt att förstå bara är, säg att man har fyllt det dagliga näringsbehovet och SKA äta en sista gång för att nå +-0 kaloribalans. Vad spelar det för roll om man väljer en brödskiva eller bönor i samma mängd energi? Detta för en normal icke tränande svensson.

Det är väl detta sista du pratat om antar jag? Du menar att man ska ta bönan? Bara nyfiken nu till varför.

Av poppen

Bara en sista input angående den fina bilden du hitta från harvard. Kolla noga en gång till på den, leta upp ordet grain... Ska man följa den pyramiden kommer man garanterat överskrida 50-60% gränsen som slv satt upp som rekomendation för kolhydrater. Men sen kan man självklart föra en jävla lång diskussion om ration mellan nutrienterna...

Sen att vi äter allt för mycket kolhydrater, varför skära ner på pasta, ris bröd osv när vi kan skära ner på allt ruttet godis, chips glass osv? det är där problemet ligger.

Gah kan inte hålla mig borta från tråden

Av poppen

Den här diskussionen leder ingen vart känner jag så jag orkar inte diskutera detta längre, så i forfit.

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Jag orkar inte.

Haricots: Du verkar tro att vi anser att man bara ska äta pasta, vilket är helt fel. Självklart ska man äta balanserat av allt, ÄVEN kolhydrater. Pasta är en bra kolhydratsKÄLLA, inget annat. Ingen bra proteinkälla eller fettkälla utan kolhydratskälla. Ska vi ta det igen för säkerhets skull? PASTA = KOLHYDRATSKÄLLA!

Står bakom poppens på varje punkt. Han förstår det där med KOLHYDRATSKÄLLA.

EDIT: Om du är så sugen på fibrer så finns det ju för fan fullkornspasta nu ju. Så ditt gnäll om fibrer är off.

Saken är det att han vill få i sig fibrer från en matkälla som är väl balanserad av någon anledning. Det får absolut inte vara fiberrikt bröd som han sa längre upp då det innehåller för mycket kolhydrater i förhållande till fibrer... Vilket är ett resonemang jag verkligen inte fattar om man i övrigt täckt upp behovet av den nu överhypade fibern.

Haricot:

"Återigen, hur ska det gå till i praktiken?
Hur många av dem som äter pasta till ett mål äter bara seleri de övriga målen?
Pasta är dåligt för att det inte innehåller nog med fibrer, fett, protein, vitaminer, mineraler. Du kan inte komma undan från det genom att säga att man kanske skulle kunna äta abnormalt mycket av dessa de övriga målen."

Varför kan man inte komma undan med det? Man fyller ju upp näringsbehovet, och sen att använda ordet ABNORMALT är ju helt fel, vet du vad det ens betyder. Du behöver knappast äta abnormalt mycket de övriga målen för att täcka in RDI av allt OM man nu ENBART äter pasta, vilket du verkar förutsätta....

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
Japp, nu är det dock så att pasta innehåller LITE fibrer, inte mycket.
Det finns en risk att man får i sig för lite fibrer, inte för mycket, om man äter mycket pasta.

Återigen. Du har verkligen fastnat stenhårt i pastan, äter du enbart pasta eller vad är det frågan om. Ditt påstående är sant och jag har sagt det 2 gånger nu, men bara om man äter ENBART pasta och INGEN annan föda. Man kan faktiskt kombinera pasta med diverse saker och vips uppnå en fiberrik måltid.

Du MÅSTE skämta.
Man är fertil (främst då kvinnor, men i praktiken även män) en bråkdel av sin livstid om man lever länge, långa liv ger inte någon speciellt stor påverkan på populationsstorleken. Så hur har du tänkt?

Inte matkorrelerat men livslängden påverkar population utan tvekan, den totala mängden människor men inte ökning av förökningen.

Tänk dig två länder med varsin grupp på 10 pers och alla har en avkomma som kommer kunna reproducera, förökningen är 1 per år. I ena landet lever man längre, om ena landet lever 1 år extra finns det alltså 10 fler i det landet än det andra. Populationen är större...

Japp, väldigt många tänker fel när det gäller fibrer.
"Fiberrikt" bröd är exempelvis inte en speciellt bra källa för fibrer då det ändå innehåller väldigt mycket kolhydrater (som vi kan ta upp) i relation till fibrer.
Grönsaker med lite stärkelse (typ selleri) är mer lämpligt om man vill öka fiberintaget.

Men varför i hela friden är du så rädd för kolhydrater, äter du ingen pasta,ris,potatis,bröd, former av mjöl eller är det bara böner? Jag förstår inte hur du ska få i dig den mängd energi genom det du pratar om.

Vad menar du med "nej"? Är fibrer inte nyttigt? Huh?

Läs igen, jag har en fråga där. För mycket fibrer, för mycket fokus på fibrer leder till överkonsumtion. Vilket inte är bra. Jag prata inte om nyttigt

Absolut, jag förespråkar inte någon konstig diet likt Atkinsdieten.
Jag säger bara att pasta har för hög andel kolhydrater i relation till fett och protein, inte att man ska utesluta kolhydrater helt.

Alltså, meningen med pasta är att det ska ha hög andel kolhydrater, inte ha en super bra balans mellan alla nutrienter. Pasta är en kolhydratKÄLLA, blanda inte ihop allt nu.

Du verkar ju enbart söka produkter med balans mellan nutrienterna. Varför är detta enligt dig den enda formen av nyttigt? Varför skulle det inte vara nyttigt att hitta en bra kolhydratkälla (bröd) med en bra proteinkälla (kött) och någon bra fettkälla (ja vad du nu vill laga/äta det med, blanda in olja i det om du så vill) varför skulle inte detta vara nyttigt? Nu förutsätter jag att man blandar i andra ingridienser i denna blandning för att täcka näringsbehovet.

Det är inte bara synliga muskler man får mer av utan muskler öht.
Dels finns ju den estetiska aspekten, det är snyggare med mer muskler (på oss män då framförallt), men man får ju även positiva effekter av muskler såsom större möjlighet till förbränning och slipper negativa effekter som fettceller har såsom möjlig hormonimbalans och annat.

Vad är det där för dumt påstående. Man kan inte bygga muskler på en viktnedgång med den dieten, eller någon annan underskottsdiet. Den dieten vi pratar om MINIMERAR bara muskelförlusten vid underskott och lär knappast bygga, speciellt utan träning.

Varför skulle de vara bra? De ger bara kolhydrater och nästan inget utöver det.
De allra flesta intar för mycket kolhydrater, så de flesta bör skära ner på pasta, ris, potatis, bröd etc.

Är du allvarlig? Vad annars ska en kolhydratkälla ge??? Man kompletterar ofta ris pasta potatis bröd med något, förhoppningsvis fett eller protein eller båda...

Smör och mjölk tycker jag att man ska undvika, dricka olja kan vara nyttigt om det är exempelvis lin- eller olivolja.

Undvika det där, gah visst... Jag gav som exempel att man enbart ska dricka äta de där, var bara ett skämt. Men att undvika mjölk? Enligt dig så borde det vara ett av det mest optimala att dricka.

Haha måste bara säga att du har en väldigt skum syn på maten. Jag tror jag förstår dig, men du utrycker dig fel.

Svarar under varje punkt i citatet.