Inlägg

Inlägg som poppen har skrivit i forumet
Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Haricots
För att fibrer förhindrar förstoppning, ger mättnadskänsla och minskar risken för koloncancer.

Nej, fibrer behöver man inte förbränna. De kommer antingen ut hela i avföringen eller förbränns av bakterier i tarmen och blir då gaser.

Att fråga varför diet med mycket kolhydrater är dåligt för de allra flesta är inte riktigt rättvist, man saknar ännu en fullständig förståelse för kroppen, och min förståelse är bara en liten bråkdel av denna.
Vill du att jag ska spekulera så tror jag att inflamationsdämpande egenskaper av metaboliter från fleromättade fettsyror kan vara en stor delorsak till den längre livstiden som man kan se, även lägre insulinresistans verkar ha en positiv effekt.
Jag håller mig därför till effekter det tycks ha, dessa finns att hitta exempelvis på http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez .
Här är några exempel:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18752682?ordinalpos=27&ito...
Mer protein och mindre kolhydrater ger bättre viktnedgång (man behåller sina muskler)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18663155?ordinalpos=59&ito...
Högt intag av bra fetter ger längre livstid bland råttor jämfört med högt intag av kolhydrater.

Japp, men hur tänkte du att det skulle gå till i praktiken?

Du har helt enkelt ingen aning om vad du skriver om.
100g kokta makaroner innehåller ca 0.02mg tiamin, 0.02mg riboflavin, 0.4mg niacin och 0.02mg B6.

Det blir alltså 7 kg makaroner för att få RDI av tiamin, 8 kg för riboflavin, 5 kg för niacin och 8 kg för B6.
Vet du hur mycket energi dessa 8 kg makaroner skulle ge dig? 10000 kcal.
Pasta har LITE vitaminer, inte mycket.

Jag förstår inte hur du kan vara så självsäker när du uppenbarligen bara sitter och hittar på. Du kan ju inte ha kollat upp något.

Det där är dålig mat för de allra flesta, kanske är okej för de som vill gå upp i vikt vid träning.
Jag kan hitta på mycket nyttigare maträtter.
Kokt kycklingfilé, bönor, grönsaker (ej rotfrukter)

Jag äter också Omega-3 kapslar, men till skillnad från dig vet jag om att det bara är fleromättat fett i dem. Något man kan få i sig bra genom vanlig föda om man inte intar sitt dagsbehov av energi i näringslös pasta.

1.När man säger åt folk att äta mycket fibrer blir det allt för stor fokus på att köpa fiberrikmat. Det är detta som är fel idag med folk. Är det då bra att äta för mycket fibrer? nej. Har man någorlunda vett i huvudet och varierar maten så klarar man sig på vanlig husmanskost...

2. Du nämner enbart insulin som försvar mot kolhydrater, även jag har full förståelse för att högkolhydratdiet är onödigt och troligen inte bra. Men även en låg kolhydratdiet är dålig, man mister bla ork, humöret lär svänga, lågt blodsocker.

3. Sen att fett har väldigt många bra egenskaper håller jag med om, men vi diskuterade kolhydrater nu. Fett är underskattat idag. Även viktnedgång med hög mängd protein och lågt med kolhydrat är jag medveten om.

Men på vilket sätt skulle en sådan viktnedgång vara bättre än säg lite mer kolhydrat och mindre mängd protein men fortfarande samma kcal mängd? Du får mer synliga muskler...

Det jag inte förstår är varför du utgår ifrån att man äter ENBART pasta? Klart det inte täcker upp RDI av allt.

Pasta, ris, potatis är bara några av många kolhydratkällor. Att dem skulle vara onyttiga är bara dumt att säga. Förädlade eller inte, de är bra kolhydratkällor. Det är bara dum att säga att en produkt är onyttig när man bara kollar på den enskilda produkten som föda. Ska vi bara äta smör? Dricka olja? Mjölk? Klart som fan det är onyttigt om man ser det som en av väldigt få energikällor...

Crippa90: Dem äter ju mycket fisk, säkert fet fisk också. Så det jämnar ju ut sig med kolhydraterna....

Av poppen

haricots snälla ge mig en förklaring till varför kolhydrater skulle vara onyttiga. Jag håller med om ditt resonemang OM, endast OM, man BARA äter pasta utan att komplettera med annan mat.

Jag tror jag förstår åt vilket håll du är påväg åt men det framgår inte tydligt i dina texter.

Kolhydrater är bra och till viss mån kanske även nödvändiga, men detta i kombination med proteinrik, fet eller annan kolhydrats föda som komplettering.

Jag tycker folk verkar ha en liten vriden syn på allt detta med mat, folk fokuserar för mycket på enskilda produkter och hur nyttiga dem är istället för att fokusera på helheten och hur man kan kombinera produkter för att få en nyttig måltid. Det finns ingen superduper nyttig produkt....

Ett exempel på kombinationer av mat för att få såkallat fullvärdigt protein är att äta ris med baljväxter (bönor etc) Kombinera detta med något lite extra fett (kanske en avokado eller vad du nu vill) vips så har du något som faktiskt är ganska nyttig och vegetariskt (siktat mot trådskaparen)

Om jag förstått dig rätt så menar du att den enskilda produkten pasta i detta fall är onyttigt

Angående det med viktnedgång så är det kalori in och ut som gäller. Ju längre du legat i ett kaloriunderskott desto lägre blir din ämnesomsättning> med andra ord leder detta till att det kaloriunderskott du låg på innan kanske inte längre är ett kaloriunderskott.

När man pratar om "ligg 500kcal i kaloriunderskott" då talar man med dem som tränar och vill deffa. Dvs de som vill förlora maximalt med kroppsfett och minimalt med muskler. Sen finns det självklart gränser för hur mycket kaloriunderskott du ska ligga på för att inte ha en ohälsosam viktnedgång.

Angående fibrer är ju detta ett jävla hysteri. Verkar ju finnas fibrer i allt numera, för mycket av det är inte heller bra. Att äta normal mat, pasta, ris, baljväxter eller vad det nu är och varierar maten klarar du dig.

haricots att pasta inte innehåller fibrer är väl skit samma sålänge man kompletterar med annan föda som är fiberrik.

Angående de som tränar och deras vikt. Folk som styrketränar och vill bygga muskler bör ligga på ett kaloriöverskott. Folk som inte är överviktiga och tränar behöver oftast äta mycket kolhydrater för att nå ett kaloriöverskott, det är inte lätt att äta kött och fett för säg en 3500kcal behövande person., troligen inte så jätte hälsosamt heller kanske. Kolhydrater underlättar för människor att uppnå kaloribehovet.

Kolhydrater är en bra och nödvändig energikälla, punkt slut. I form av bröd, pasta, ris osv.

Av poppen

Självklart är det så, misstag av mig. Var lite för snabb i huvudet.

Av poppen

Vad väntade du dig efter förra årets fiasko? Blev tom förvånad över att dem ens släppte något iår då dem själva sa förra året att de troligtvis inte skulle släppa något iår pga problemen med 2008 versionen. När man sen fick veta att det kommer en version iår låg ju tankarna i att det enbart är en uppdaterad version av 08, nu snackar jag om bugguppdateringar, inga stora gameplay förändringar eller liknande. Det är väl 2010 alternativt 2011 vi ska vänta oss deras "storhet" då deras nya motor skulle vara klar eller hur det nu var. Länge sedan jag följde deras utveckling.

Finns säkert någon annan här som är mer insatt.

Fifa är ju enligt mig helt utan spelkänsla, allt känns bara klumpigt i jämförelse med PES. MÅSTE du välja ett spel så skulle jag valt PES. Men iår blir det inget fotbollande för min del, nästa blir när PES verkligen är uppdaterat vilket väntas vara 2010-2011

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mrc
Psionicist: Har du lust o berätta vart pengarna staten skjuter till nu kommer ifrån? Är det reserver eller trycks det upp nya sedlar?

Sverige har och kommer inom den närmsta tiden öka penningmängden med ungefär 400 miljarder SEK, först 60 miljarder (som står i tidningarna idag), sedan ytterliggare några hundra miljarder över tid.

som han skrev över.

Av poppen

Är det sant, jag och min bror satt och experimentera med detta med olika skepp, får ta och prova det nästa gång man spelar.

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Twizz
Det måste det göra för jag ser mina motståndare drar iväg betydligt bättre än mig i starten typ 95% av alla race.
(vet inte hur dock)

Vad jag vet finns det ingen "snabbstart", allt beror på statsen på skeppen. De som drar iväg snabbare är de som, rätt logiskt, har bättre acceleration (thrust) stats.

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ratatosk
Är Dell Vostro 1510 en bärbar dator?
Om den är det, kan det bli riktigt knepigt att hitta drivrutiner till XP, då Dell kanske inte brytt sig om att ta fram dessa.

Fel,fel,fel. Dell har drivrutiner för både vista och xp på i stort sett alla modeller vad jag vet. Vostro-serien har det iallafall.

Av poppen

Vad tycker ni om Motionsensor gentemont styrspak då?

Av poppen

Har nu köpt spelet och det är riktigt kul, speciellt om man kör splitscreen. Spelat i någon timme nu och äntligen börjar man greppa styrningen med airbrakes och allt. Tänkte därför höra vad ni kör med för flyginställningar? Sensetivity, airbrake tid osv.

Av poppen

Du har rätt att tabort operativsystemet och ha kvar rabatten. Prata med deras chef ifall dem inte ger sig, då brukar det oftast lösa sig. Dem kan inte bara tabort en rabatt bara för att du inte faller under deras tänkte köpare av denna dator.

Det är som att inte ge en ungdom ungdomsrabatt när han åker tåg bara för att han ser ut att vara 60 men kan visa att han är under 25. Det är bullshit, står det att det är 300kr rabatt på det så är det det, isåfall får dem hänvisa dit där det står att rabatten endast gäller företag med giltigt organisationsnummer. Står det att det gäller företag säg att du har ett hobbyföretag vid sidan av studier eller något.

EDIT: Såg nu dock att "Erbjudandet gäller endast nyinköp från Dell av små- och mellanstora företag i Sverige". Antingen så köper du via hemsidan och får din 300kr rabatt och skriver EJ FÖRETAG i företagsnamnsrutan, eller så ringer du och säger att du har ett hobbyföretag vid sidan av studier så ger du dem något roligt namn.

Har beställt två vostrodatorer som privatperson, dock bara via nätet. I företagsrutan skrev jag som ovan, EJ FÖRETAG, allt har gått utan problem eller frågor, på min första vostro hade jag 2500kr rabatt allt som allt, så det går.

Av poppen

Den vanliga skärmen är inte blank, den är matt. Dock föredrar jag matt mot blank hos Dell. Truelife skärmen har konstig betraktningsvinkel och är för "färgrik" om man ska surfa mycket på den tycker jag, blir jobbigt att sitta framför den länge, för spel och film är det dock att föredra truelife. Synd bara att man inte kan stänga av det och sätta på det som man vill

Men det är en smaksak.

Av poppen

Acer Aspire 5930G om du ska välja den med bäst prestanda.

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=oopeteroo=-
men så man kan alltså konfiguera ner på ett paketepris ? för det blir mkt billigare än att konfiguera på basbaketet

Yes

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=oopeteroo=-
jag tror nog mer eller mindre att det blir en 1310 få se vad jag kan göra med prestandan för att få ner det hela på priset.. vill ju helst ha en med core 2 d med 2 ghz samt 3 ram och en gf som grafikkort.... men deet hela ökar ju hela priset över 6000 med moms

vet någon om man kan konfiguera ner ett paketpris ? tillexempel vostro 1310 har en paketpris på 5190 kr kan man ta bort operativsystemet -500kr samt drar ner på en mindre hårdisk coh ram ? eller funkar det endast om man kör från den längsta paketet och uppdatera uppåt ?

Du kan ringa och konfigurera bort OS och hårddisk iallafall, ram vet jag inte men eftersom ram är så billigt idag lär det inte påverka priset särskilt mycket.

Av poppen

Låter som om du får göra en formatering ändå. Det du skrev tidigare om problem med windows Xp tror jag inte du lär uppleva, ganska hundra på att de flesta tillverkare som har drivrutiner för vista även har för XP. Men du kan ju kolla upp sådant innan så vet du, inget svårt att kolla upp.

Av poppen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=oopeteroo=-
till mina sista frågor är det värt att inskaffa en vostro ? eller bör man se sig om bland datorerna runt om ?

jag är ganska ny på detta och undrar om det är mer värt att skaffa en sådan paket pris i dell eller konfiguera eget ?

Personligen gillar jag Dells Vostro, innan sommaren köpte jag en Vostro 1400 som jag är supernöjd med och för inte för så länge sedan köpte jag en Vostro 1510 åt min syster, den för 6000kr med dedikerat grafikkort. För mig är Vostroserien den mest prisvärda om man är ute efter en billig och bra dator.

Av poppen

På 5000kr klassen är skillnaden mellan 1310 och 1510 att 1510 har 1gb mer ram och drygt 100gb större hårddisk och 2 celler mer i batteriet. Så prestandamässigt så är 1510 bättre, medan 1310 är smidigare då den är mindre.

Skillnaden mellan 5000kr klassen och 6000kr klassen är i stort sett bara dedikerat grafikkort eller integrerat. 6000kr klassen har ett Geforce 8400M GS och spelar du lite ibland så är detta paket att föredra.

Av poppen

Det du menar att du plocka bort dem från registret, bockade du ur rutorna under autostartfliken?

Av poppen

Det jag brukar göra ifall man får virus är att starta i felsäkertläge (safemode), i kör skriver du msconfig, väljer fliken autostart, kollar igenom listan efter suspekt program, bockar ur rutan, memorerar sökvägen som står där, rebootar och går sen till sökvägen jag memorera och försöker lösa problemet därifrån.

Hoppas detta ger dig något.

EDIT: Hittade annars detta på nätet, lösningen till liknande problem som du hade fast utan bluescreen:

"Det är en gammal Java-version med säkerhetshål i datorn. Jag rekommenderar dig att installera en ny från http://www.java.com/sv/ och därefter avinstallera alla Java/J2SE/JRE utom den senaste i Kontrollpanelen - Lägg till eller ta bort program (inga webbläsare igång).

Kontrollpanelen - Administrationsverktyg - Tjänster
Leta upp Symantec Lic NetConnect service i listan, dubbelklicka och välj Startmetod Inaktiverad. "