Inlägg

Inlägg som YamahaDGX630 har skrivit i forumet
Av YamahaDGX630
Skrivet av swe-mighty:

Jag har precis gjort switchen från oneplus till samsung. Dock körde jag med Microsoft's launcher på oneplus och drog in den på en Samsung Fold 3. Det funkar finemang. Det samsungaktiga är inte så slående och saknar nu bara ett par småsaker
- Fysiska knappen för att ändra från signal till vibration. Sån enkel sak men sååå bra
- När jag drar ned notisen får jag inte möjlighet att justera ljuset (borde ju gå att få dit)
- Ingen snabb möjlighet att starta google assistenten (går att ställa in till dubbeltryck på fingersensorn men där vill jag ha kameran)

Låter intressant?
Din nuvarande telefon känns inte full med bloatware över huvud taget?

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

NFC är "Närfältskommunikation " men ja, Pay-lösningar använder NFC.

Eventuellt finns tillägg/möjlighet att dölja Knox Void 0x1 för Google Pay men inte för Samsung Pay. Knox Void 0x1 innebär i grunden att en E-Fuse (elektronisk säkring) lösts ut och kan inte återställas till 0x0 så iom detta kommer vissa program sluta fungera (betallösningar, S-health och andra som kräver ett högre skydd)

Jag är inte helt uppdaterad på vad som är möjligt eller hur allt fungerar idag 2023 men jag höll på med det för ett gäng år sen.

Skrivet av jnsson:

Så fort du triggat Knox kommer du inte kunna använda Samsung Pay överhuvudtaget och går inte heller att återställa Knox när den väl är triggad, så tänk noga innan du gör ditt val. Du kan använda Google Pay (så länge din bank stödjer Google Pay) så länge du passerar SafetyNet.
Google Pay går inte på Knox överhuvudtaget utan man måste passerar SafetyNet istället vilket man kan göra med Magisk och SafetyNet Fix modul till Magisk.

Tack för utförliga svar! Just detta var jag ute efter, då jag inte alls är tekniskt insatt på den här nivån. Då är det google pay jag använder idag tillsammans med min Oneplus 5.

Om vi vänder på det - Eftersom jag idag har en Oneplus så har jag alltså inte tillgång till några Samsung-appar över huvud taget- Alltså är det ingenting jag kommer att sakna? Förutom att jag tappar funktionalitet hos samsungs tekniska lösningar i deras telefoner, finns det andra red flags med att flasha en samsung till stock android?

Finns det stor risk att googles inbyggda tjänster och appar kan ha försämrad upplevelse?

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

Du kan leta genom XDA-Developers för mer info om just din modell, men rent generellt så kan du flasha ny ROM.
Räkna dock med andra typer av buggar och att du inte kan använda Samsung / Google Pay och andra tjänster som kräver Knox void 0x0.

Och Samsung Pay gissar jag är Samsungs motsvarighet till NFC, som jag idag använder för att betala i vanliga kortterminaler?

Av YamahaDGX630

Samsung + stock android = möjligt?

Jag har länge varit en fanboy av Oneplus, mycket tack vare OxygenOS. Oneplus som
företag verkar till skillnad från Samsung (host) har förstått att mjukvaran gör telefonen!

Men jag är inte dummare än att jag alltid valt produkt efter vad jag får ut av den, inte vilket brand som ligger bakom. Därför kommer jag noga välja mellan Oneplus 11 och Samsung S23 som det ser ut just nu.

Kan man få det bästa av två världar? Kan man flasha en Samsung till stock android?
Jag har googlat efter detta och förstått att det inte är helt enkelt? Mycket kan gå fel på vägen om man inte är försiktig?

Syftet med denna tråd är helt enkelt att sträcka ut en hand i forumet och hoppas på att någon tar den, någon som redan åstadkommit just detta, och kan berätta lite mer om erfarenheterna, vilka nackdelar som finns?

Obs. Jag är inte ute efter tips på hur man byter launcher och ikoner för att efterlikna ren android. Visst är det en väg att gå, men jag ser hellre att göra mig av med det faktiska problemet, hellre än att sopa det under mattan.

Av YamahaDGX630
Skrivet av krEJZi:

Första direct storage spelen kommer väl nu i år. Det är väl där det kommer göra skillnad?

Korrekt!

EDIT: av ren nyfikenhet sitter jag funderar på vilka fler användningsområden än spel som skulle kunna dra nytta av direct strorage? (För oss som mestadels använder datorn för spel och kontorsarbete)

Av YamahaDGX630
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det var inte länge sedan forumet var översvämat med folk som sa sata ssd 500 MB/s är tillräckligt för alla.
Nu tycker jag snarare folk pratar om ifall man maxar sin ssd i 10 000MB/s så vad otroligt varmt det kommer bli i en bostad.

Jag själv tror att folk kommer höga hastigheter, men extremt få under en längre tid. Så passivt kylda ssd lär vara framtiden för den stora skaran.

Tror faktiskt att det påståendet kvarstår, åtminstone är det min bestämda åsikt. Jag väljer ju alla dagar i veckan hellre PCIe framför SATA vare sig det handlar om en dator till mig själv eller familjen. Men handen på hjärtat - för vanligt kontorsarbete märker man ingen skillnad, hur mycket min placebo än vill påminna mig om att PCIe är crème-de-la-crème

EDT: Och OM man mot all förmodan märker att Chrome nog faktiskt var aningen snabbare på att starta med en PCIe-enhet, så är det rent av förbjudet att ens tänka tanken att diskutera motiveringen till det prispåslag som blir gentemot en SATA-enhet.

Av YamahaDGX630

Har aldrig riktigt förstått poängen med tematiserade datorkomponenter, kan ju knappast vara något som säljer till den breda massan?

Av YamahaDGX630
Skrivet av Smör-Leif:

Vad jag har sett så kan man inte ens spela på Win 11 just nu pga. senaste uppdateringen. Det får ju Windows 11 att befinna sig i beta, bokstavligen Jag som har en gen 7 CPU kan inte uppgradera automagiskt till Windows 11 och det känns helt OK.

De spel jag spelar rullar fint på 11'an
Att Microsoft tvingar folk till "nyare" hårdvara ser jag egentligen inte som ett problem

Av YamahaDGX630
Skrivet av Smör-Leif:

Haha, exakt så!

Med den lilla detaljen att Windows 11 får Windows 10 att framstå som en beta

Av YamahaDGX630

Tack själva!

Av YamahaDGX630
Skrivet av Enviro:

På fredag smäller det!

Schemat som det ser ut nu är att vi möts på O'Learys klockan 18:00 på fredag och sedan snackar vi lite skit tills vi får bordet som bokats, vilket är 18:30.

I och med att det är ett större sällskap kommer vi få en begränsad meny, men det finns gott om burgare, köttbitar och annat som kan vara av intresse att stoppa i munhålet.

Under kvällen är det obligatoriskt kul på schemat med lite quiz och annat smått och gott.

Välkomna!

Tack André!

Av YamahaDGX630

Har sagt det förut och säger det igen - EVGA överglänsar återigen många av de befintliga "meh-tillverkarna" när det kommer till grafikkort. Jag ser heller inte med den här generationen några tecken på att någon annan tillverkare har för avsikt att fylla EVGA's skor

En grafikkortsmarknad utan EVGA är en stor förlust

Av YamahaDGX630
Skrivet av inquam:

Kör Nvidia kort själv men känner precis tvärtom... Nvidias kontrollpanel känns som något från Windows 95-dagarna. När jag hjälper sonen fixa något (har ett AMD kort i hans) och behöver gå in och göra inställningar så blir jag nästan glad. Ingen känsla av kontorsdepresion som det ger att starta Nvidias... Och kan någon förklara hur Nvidia kontrollpanel fortfarande, efter alla dessa år, kan vara så seg att starta?

Jag förstår vad du menar. Men min upplevelse i den här branschen när det kommer till mjukvara är att ju enklare GUI, desto mer fokus har tillverkaren istället lagt på funktionalitet och stabilitet.

Av YamahaDGX630

Så länge som AMD fortsätter att sönder-branda deras drivers/kontrollpanel med gaming så kommer jag ha svårt att föredra DET över Nvidia och intrycket av professionalism.

Av YamahaDGX630

Nybörjare vill köpa VR-headset

Hej!
Ända sedan Meta Quest 2 fick ett rejält uppsving tack vare polerad mjukvara har jag känt att tiden kan vara inne, att VR äntligen är moget! Jag tänkte vänta på Quest 3, som jag förväntar mig blir den första riktigt fullfjädrade VR-headsetet.

Men från ingenstans dyker Pico 4 upp, och min fråga är om detta är vad jag har väntat på?

Vad kan vi förvänta oss av Quest 3, och när släpps den, det verkar dröja långt in på 2023?
Quest verkar få OLED, medan Pico 4 kör LCD. OLED låter betydligt sexigare, men det kanske man inte uppfattar så står skillnad emellan i VR?

Av YamahaDGX630

8K i all ära, men 60Hz och LCD? Hur menar ni att man ska kunna uppnå någon form av förväntad bildkvalité?

Oavsett pris så lär det vara en panel som inte drar nytta av så många pixlar - precis som när man ville få folk att köpa skräp genom att skylta med "4K" på varenda budget-TV

Av YamahaDGX630

Något känns väldigt fel i denna kommentarstråd, jag kan inte hitta @tvelander!!!

Av YamahaDGX630

Tog 8 sekunder för mig med dator i sign, med andra ord är nog inte 10 sekunder något att bry sig om

Av YamahaDGX630

Häftiga kort på grund av sin storlek, men är lite orolig över vart tekniken är påväg? Glöm SSF-trenden, den tog sitt sista andetag när nVidia visade upp 4000-serien samtidigt som EVGA drog sig ur...

Av YamahaDGX630

jämt flyt i 60+ fps eller inget spelande alls för min del.