Inlägg

Inlägg som Arson har skrivit i forumet
Av Arson

Jao, att VGA inte är lika bra som DVI råder det ingen tvekan om. Men att min skapligt nya Samsungskärm visar upp betdyligt sämre kvalitét än en 17" NEC Multisync från 2002 känns sådär. Bägge skärmar använder sig av VGA-anslutningar.

Och upplösningen är native, alltså 1280*1024

Av Arson

Jag tror vi har guldplätterade kablar på jobbet, skall låna hem en sådan och testa. Tyvärr har inte skärmen DVI-möjligheter.

Tror ni att ett dyligt fel går på garantin?

Av Arson

Texten "blöder" med Samsung TFT

God kväll!

Jag har på senare tid märkt av att texten 'blöder' med min 19" Samsung SyncMaster 913n (VGA). Läser man vanlig brödtext så märker man genast att bokstäver blöder rött och grönt runt omkring dem.

Jag upplever även samma fenomen på en av mina TFT-skärmar på jobbet, dock antog jag det var något jag fick leva med då skärmen har sina år på nacken (17" Eizo).

Hoppas ni förstår min trötta och luddiga förklaring!

Tacksam för svar och hjälp varför det blir så här?

Mvh

Av Arson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryo
OK, för att klargöra en sak så förespråkar jag INTE FWD. Jag påstår(man är inte säker på nått här i världen) att 4WD är överlägset RWD och FWD.

Jag trimmar och kör själv en Golf MK2 och en BMW 520i E28 http://www.garaget.org/owzer
Så jag vet hur FWD och RWD reagerar, sen brukar jag prova polarens 90 Quattro så jag har testat alla drivningarna.

Anledningen till att F1 inte kör med 4WD är att den sortens drivning är förbjuden. Likaså Turbo och datoriserad dämpning.

Om 2st bilar med samma häst och vrid fast den ena med 4WD och den andra RWD, så drar ju RWD bilen den 4WD om de kör från rullande. Men i från stopp så har den 4WD bilen mera kontaktyta och drar således den RWD bilen.

Nissan skyline är en bil som jag tycker har gjort stora framsteg inom sportbilar. Den slog de andra rakt på käften när den kom på slutet av 80talet.

Att de flesta Sport bilar är RWD beror på att folk är "vana" vid det och har svårt att tänka sig något annat. Som att Man har ratt i alla bilar, varför inte en Joystick? Jo för att folk förväntar sig en Ratt och inte en "styrpinne".

Så kortfattat: Jag hypar inte FWD.
Jag tycker 4WD är det ultimata.
F1 Bilar får INTE ha 4WD eller FWD.

Du som kör en BMW E28:a borde uppskatta den helt galna balansen i chassit och hur underbar den bilen är att sladda med på både asfalt och vinterunderlag.

Som tidigare skribent påtalade, önskvärd drivning är som baken - delad! Personligen älskar jag att leka med bilen vilket gör att valet faller naturligt för RWD (äger en Nissan S14, BMW 320i e36, BMW 518i E28 och en Civic HB).

RWD känns mer naturligt, att så här skall en bil uppföra sig vid påfrestning. Får du en oförberedd sladd med en FWD eller 4WD är det grymt svårt att manövera den till rätt kurs igen.

Jag hävdar fortfarande att RWD med rätt utrustning (däck) vinner utan problem mot motsvarande 4WD-bil på bana. Även fast jag själv spekulerar i en R32 GT-R

Av Arson

Låter som lite väl mycket Honda-argument där

Att jämföra Rally med banracing är ju något orättvist då förutsättningarna är helt skilda. Men jag kan kanske hålla med om att dagens framhjulsdrivna bilar inte understyr lika hårt vid kurvtagning som tidigare generationers (Honda TYPE-R kollektionen).

Kan man kontrollera en RWD bil på ett vettigt sätt så är den utan tvekan att föredra vid racing på både gatan och banan även om 4WD inte ligger långt efter. FWD är bara för tjejer!

Av Arson

Sådär, istället för Wings-West Civic så köpte jag en vanlig Type-R och tunade efter eget önskemål.

Tiden blev 1.04:7

http://www.robzon.com/uploader/uplfolders/upload9/DSC00452.JPG

Av Arson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av angberg
Jag har lirat en del Virtual Tennis 3 på PS3'an med min sambo, och hon tycker det var riktigt kul iaf. Little Big Planet måste jag s´kaffa sen, det har jag fått order om. Söta lir eller lättare sportspel verkar vara teh shit

Ja, virtua tennis verkar riktigt bra. Kommer ihåg jag spelade 2:an på DreamCast när det begav sig.

Vad är Little Big Planet för typ av spel?

Av Arson
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ryo
Försökte lira lite på Live....Fy fan vad många oseriösa det finns. Ingen har någorlunda banvett alls, och de som har det kör bara tråkiga endurance på 80+varv.

Blir att köra med bottarna lite till tills online folket mognat lite till.

RWD är totalt värdelöst och till för "Tokyo drift wannabees" FWD är lite bättre men understyr hela tiden. Så 4WD är att föredra.

Öhh va? Har du ens kört en bil i verkligheten? RWD är alltid optimalast när det kommer till väghållning, men givetvis kräver det mer av sin förare.

Med en bakhjulsdriven bil kan du attackera en kurva mycket hårdare än med exempelvis en framhjulsdriven, som vid samma scenario hade kasat ut i sandfållan för längesen.

I verkligheten där en Golf mk2 inte har antispin och liknande är det otroligt svårt att få ner 350-400hk i backen med framhjulsdrift. Nackdelen med 4WD är att får väldigt mycket effektförlust i och med drivlinan och kraften skall fördelas på fyra hjul.
Även här är RWD optimalast.

Varför tror du alla supersportbilar är bakhjulsdrivna?

Av Arson

Egentligen är det inte bilspel som är viktigast. Huvudsaken båda kan med lätthet uppskatta spelet. Har pingis-spelet till X360 och det är helt ok, så dyliga spel fungerar också

Gears of War har jag också, men det känns sådär att lira med en flickvän hehe

Av Arson

Älskar att man kan köra samma bil i spelet som man äger i verkligheten

Nissan S14, Honda Civic och BMW E36 (ifs en 320i hehe)

Tog en bild på sambons Civic i spelet och IRL.

http://www.robzon.com/uploader/uplfolders/upload6/svart13.jpg

http://www.robzon.com/uploader/uplfolders/upload4/forza_civic.jp...

Av Arson

Iofs är ju Wings-West bara ett aerodynamiskt kjolpaket, men jag är med på spelreglerna

Så efter jobbet idag blir det mao att investera i en vanlig Civic med tillhörande CAI och mugen-coilovers, sen ska 1:04 sitta

Av Arson

Aha, jag trodde reglerna gällde att bilen skall vara inom samma klass, i det här fallet "D".

Vill inte vara grinig eller dålig förlorare. Men är inte din CRX också modifierad (399D-poäng)?

För grejen med olika klasser är ju att man måste alltid kompensera mellan fördelar och nackdelar. Exempelvis Vings-Westcivicen har bara en vanlig ekonomi-Vtecmotor med förfinad väghållning (samt en massa ful plast och pokémondekaler), jämför den med en Civic TYPE-R som har en riktig Vtec men inte lika vass i kurvorna.
Personligen tycker jag reglerna bör gälla att man får köra vilken bil som helst inom den angivna klassen (vilket gör det mer intressant att trimma och tuna den rätt). Men det är såklart du som bestämmer

Av Arson

Äsh ingen mening att visa en sån dålig tid hehe

Nöter vidare, återkommer!

EDIT: Ny tid med Honda Civic (ej type-R) D399

1:05.160

http://www.robzon.com/uploader/uplfolders/upload9/IMG_2097.jpg

Av Arson

1.05:720 med en helt orörd Opel Astra.

Dvs leker man lite med väghållning och sånt är absolut inte en låg 1.04.xxx omöjlig med en D-klass bil.

EDIT: Ser föresten att ni kör med automatlåda (!!). Byt till Manuell så kommer tiderna krympa betydligt!

Av Arson

Tips på sambo-vänliga spel till Xbox (360)?

Försöker få min kära sambo att inse vikten av att skära apex samt hitta rätt spårval i Forza, men det känns inte riktigt som om hon vill ta in den information jag erbjuder.

Min Xbox 360 har egentligen bara stått och samlat damm en längre tid, ända tills jag köpte Forza 2 förstås. Så därför undrar jag om det finns några lite mer lättsamma spel, exempelvis Mario Kart eller liknande där man kan spela två eller fler? Vilket betyder att man skall inte behöva avsätta en eftermiddag för at förstå sig på kontrollerna. Det går även bra om det är till den äldre Xboxvarianten!

Tipsa på då jag inte är speciellt insatt vad det är som gäller!

Av Arson

Jag förstår vad du menar. Men grejen är ju den att när jag kommer i Windows via "VGA-läge" så kan man ju ändra upplösningen till 1024*768 i 60hz. Men det blir ändå bara svart. Har dock fått igång med den upplösningen (1024) två gånger av c:a tio möjliga.

När jag körde Windows Vista uppstod aldrig detta problem, jag kan även köra Windows XP via min laptop och det fungerar väldigt bra!

Av Arson

Ologiskt problem. HTPC -> Plasma

Godkväll!

Tog hem en HTPC från jobbet förra veckan och installerade Windows Vista Media Center på den. Tyckte det gick lite väl trögt (2,53/512mb) så jag tänkte att det vore på tiden att byta ner sig till Windows XP idag.

Installationen gick bra förutom att drivrutiner saknas till princip allt. Men då samtliga drivar blivit åtgärdade förutom grafikkortet så var det då dags att installera det. Kortet det handlar om är ett SIS 651 (inbyggt).

Sagt och gjort skulle jag starta om i samband med installationen och när jag åter skall in i Windows XP igen så blir bara bilden svart.
Märkligt tycker jag och startar om datorn. Blir samma sak igen!

Testar att köra felsäkert läge och kommer in utan problem. Testar "VGA-läge" och även det fungerar. Men när jag ändrar upplösningen till Plasmans native (1024*768) så blir bilden bara svart. Verkar dock funka lite sporadiskt att ändra upplösningen från VGA-läget...
Att man inte kommer in i Windows vid normal start är konstant.

Det märkliga är att om jag använder min vanliga TFT skäm så startar Windows upp som vanligt, men byter jag till Plasman så blir den svart så fort den skall ladda Windows. Jag kan beskåda bios och Windowsloggan på vanligt manér.

Tacksam för hjälp innan datorjäveln åker ut tillsammans med plasman från balkongen!

Av Arson
Av Arson

Har exakt samma problem med min laptop dator. Jag inbillar mig att det uppkom efter att jag laddade hem SLD-codecpack 2.2?

Egentligen inget som stör, förutom att "internetfilmer" inte spelar upp ljud, samt att höj/sänk-knapparna på datorn ej fungerar.

Någon som har en lösning på detta?

Av Arson

Jo, det ligger hemma oöppnat

Bör vara spel som är enkla att komma in i, gärna att man tävlar mot varandra!