Inlägg

Inlägg som ToyBoB har skrivit i forumet
Av ToyBoB
Skrivet av jookeer:

Vad säger manualen om den blinkande lampan?

DRAM - indicates DRAM is not detected or fail.
VGA - indicates GPU/ PCIE/ M.2 device is not detected or fail.
BOOT - indicates the booting device is not detected or fail.

Detta är vad manualen säger men det är lite olika från gång till gång. när jag klickar på start och lamporna går igång 1-2 sekunder efter är det bara BOOT som lyser. När jag klickar och dom lyser så fort jag tryckt på startknappen lyser de två sistnämnda eller alla tre.

Av ToyBoB
Skrivet av bärplockaren:

@ToyBoB
Prova du i en annan slot nu?
Hur gammal är din PSU?

En tanke är om du kan prova GPU hos någon polare eller tvärtom.

Provade i en annan slot och den startade, bar tillbaka datorn för att koppla in den med skärm och etc för att testa lite och då händer samma sak igen.
Vet inte hur gammal PSUn är då jag köpte datorn begagnad här på Sweclockers.

Ska se om jag eventuellt kan prova GPU i en kompis dator imorgon. Vad behöver han rensa sin dator på drivrutiner eller liknande innan vi byter kort?

Av ToyBoB

Bytte slot på moderkortet och testade den nedre, eureka! Datorn startar och ska testa med lite benchmarks osv.

Kan jag med säkerhet säga att det är pci-e slotten som är körd eller bör jag fortsätta att felsöka?
Har även en fundering om grafikkortet får tillräckligt med luft så nära nätagget(bifogar bild).

Bild: https://imgur.com/a/qgOwdOc

Av ToyBoB
Skrivet av jookeer:

Vad säger manualen om den blinkande lampan?

Sitter och läser manualen nu återkommer med svar!

Skrivet av bärplockaren:

Första tanken kolla vad röda lampan betyder i manualen, även svårt att höra vart klickljudet kommer ifrån.
Vad händer om du försöker starta igen, är det samma sak varje gång?

Det jag noterar är att ingen fläkt går igång alls, finns det ström brukar fläktarna dra runt nåt varv innan de dör, men nu verkar allt stendött.

Kopplade ur grafikkortet och testade att boota igen och halleluja, den startar. Men frågan återstår då är det GPU som gett upp eller PSU som inte orkar leverera ström? Kan det vara så enkelt att byta slot på moderkortet?

Uppdatering:

Även med grafikkortet inkopplat i moderkortet utan ström så startar inte datorn.

Av ToyBoB

Nätagg eller moderkort dött? (Video)

Hej!

Nu när jag kom hem och skulle starta min dator så hörs 2 snabba klick och 2 röda lampor lyser på moderkortet.
Innan jag börjar felsöka och pilla för mycket tänkte jag att jag slänger ut frågan här till er om någon har haft liknande problem eller vet vad det är som felar. Har bara testat att dra ut och in sladden till PSU och även bytt eluttag. Ska testa att plocka ut grafikkortet och därefter ram om ingen har något annat vettigt förslag eller vet vart problemet ligger.

Har aldrig haft problem med datorn, spelade senast på den idag för ca 7 timmar sedan men nu har den gett upp från ingenstans.

Länk till video: https://imgur.com/a/kQSKhAU

Tack på förhand!

Av ToyBoB

Annonsen är avslutad

Av ToyBoB

Drar tillbaka mitt bud då jag inte har en DVI-ingång.

Av ToyBoB
Nytt bud: 500 kr hämtar
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av ToyBoB

Annonsen är avslutad

Av ToyBoB

Såld.

Av ToyBoB
Skrivet av HickeHiskelig:

jag har en benq xl2411 144hz som står och blir dammig

Vart finns den och vad tänkte du dig för pris?

Av ToyBoB
Skrivet av oggart:

Du söker inte delar? har ett 4070 FE och en 7600x som jag tänkt sälja. PM

Har du något pris i åtanke? Om jag lyckas hitta resterande delar på marknaden kan det vara intressant!

Av ToyBoB

Har bud i PM på 9000kr.

Av ToyBoB
Skrivet av TheMuffinMan:

Är det med smartcontroller? Någon dji care?

Jäklar glömde lägga till det, ja det är kontrollen med inbyggd skärm och har DJI care på den i ca 10 månader till tror jag.

Av ToyBoB

Söker dator + skärm för CS2

Nu när CS2 är runt hörnet har jag blivit sugen på att börja spela igen.

Söker en dator som bekvämt klarar 200fps på CS2(svårt att veta vilka specs som krävs jag vet) + minst 144hz skärm.

Kom gärna med prisförslag.

Tack på förhand!

Läs hela annonsen här

Av ToyBoB

Intressekoll: DJI Mini 3 pro + fly more kit plus

Intressekoll på min drönare.
Säljes pga har ingen användning för den hemma men var trevligt på resande fot.
Drönaren är använd kanske 10 gånger, flight logs kan skickas vid eventuell affär.

Det som medföljer:
DJI Mini 3 pro
DJI Mini 3 pro Fly more kit plus(väska för drönare + tillbehör, 2 extra batterier med 47min flygtid istället för 34min, dockstation för att ladda alla 3 batterier)
Freewell all day pack ND filters
Extra propellrar + skruvar
Propeller holder
Skärmskydd + 2 extraglas

Har kvar kartong till drönaren men inte fly more kombon.

Byten till stationär dator med pengar emellan åt båda håll är intressant.
Bibehåller rätten att neka bud och sälja till vem jag vill.

Strular att lägga till en bild, ska försöka igen senare. Kan även skickas direkt vid intresse.

Läs hela annonsen här

Av ToyBoB
Skrivet av El1min4tor:

Bootcamp fungerar mig veterligen inte på M1 ännu (vet inte om du tänkte på bootcamp?). Parallels och liknande programvara verkar ha ganska bra stöd för M1 nu, men kostar någon tusenlapp för studenter. Men det kanske finns något bra gratis/billigare alternativ som någon känner till?

Kan vara värt att ha med i beräkningen 🙂

Har faktiskt inte kikat på hur man gör än men har vänner som gör det, men då på äldre Macs utan m1.

Att köra parallels eller bootcamp kräver det mer ram? Eller att köra Windows med m1 generellt kräver mer ram? Om det är nödvändigt så ska jag väl inte vara dumsnål och gå på 8 istället för 16 men om jag klarar mig på 8 sparar jag gärna de 2500kr och lägger de på något program för att köra Windows.

Skrivet av Gräs-Mannen:

Observera att det finns manga som sett hogt slitage pa SSD disken med 8Gb versionen pga mer swappande till disk. Jag kopte 16Gb M1 versionen av det skalet.

Hur högt slitage pratar vi om? Är det en markant förkortad livslängd? Vet du om de kräver mer ram för att köra Windows på en Mac eller om Windows använder mer ram än Mac OS?

Av ToyBoB
Skrivet av Meto:

Nästan vilken laptop som helst kommer du att klara dig på. Jag vet inte mycket om Huaweis datorer. Deras design är Mac lik vilket är snyggt det håller jag med om. Om du redan använt Mac så tror jag du kommer klara dig fint med en M1. Det går att köra Windows i Mac OS X om du vill. Inte säkert att Windows behövs bara att vissa program inte blir exakt samma som böckerna utgår ifrån.

Skrivet av El1min4tor:

De flesta som använde Mac kom igång snabbare med utvecklingsmiljön på datorn då terminalen är native. I Windows förstår jag det som att det är några steg för att få tillgång till terminalen - men när allt är klart tror jag plattformarna är likvärdiga och att det mer handlar om personlig preferens. Men jag förstår dina funderingar och självklart är det bäst att lyssna på de som gått programmet (förutsatt att de inte är anti-Apple )

Tack för svaren! Kör på en MacBook Air, räcker 8gb ram eller ska man köra på 16? Vill ju gärna hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt. Läste att m1-chippet inte är lite beroende av ram som intel/amd och att 8gb brukar räcka. Jag antar att man inte gör så värst tunga arbeten i skolan och att 8gb räcker?

Av ToyBoB

Ingen som har ett förslag på bra Windows-laptop då jag fortfarande är lite skraj att slå till på en MB air? Vill som sagt inte krångla till det för mig själv som andra studenter sagt att det kan göra.

Av ToyBoB
Skrivet av SaltyLiquorice:

Jag är av uppfattningen att plattform inte är av särskilt stor betydelse när det kommer till plugget. Har använt Mac OS, Windows och framförallt Linux under min studietid och har inte haft nämnvärda problem med någon av plattformarna. Det är trivialt att virtualisera Windows på Mac OS eller Linux ifall det skulle vara uteslutet att få ett program att rulla native på en plattform. Chalmers där jag pluggar tillhandahåller även remote desktop till både Linux och Windows burkar, kanske skolan där du ska börja gör det också?

När jag började trodde jag CPU prestanda skulle vara avgörande, men den största rekommendationen jag kan ge är att skaffa en burk med mycket arbetsminne för det kan man aldrig få för mycket av. 8 GB är i mitt fall alldeles för lite och det är isf något som skulle tala emot från att skaffa en MB air. Tror du att du klarar dig med 8 GB så tror jag MB air kommer passa alldeles utmärkt för din utbildning.

Hmm, ja det ända som för mig att bli skraj för MB air är att elever som gått ut programmet och andra som studerar det nu har ändå rekommenderat en dator med windows, vill gärna inte krångla till det för mig i onödan men vet inte riktigt varför Windows skulle vara lättare?

Skrivet av Pirum:

Alla moderna datorer klarar prestandamässigt det du vill. Men vill du ha en Mac, köp en Mac. Det är endast om skolan kräver något extremt konstigt program det kan bli problem.

Bara hört av andra elever på den utbildningen att det blir lättare för dig själv med Windows, vet inte riktigt varför. Någon nämnde att om du stöter på något problem i programmeringen så när du googlar kommer du få fram hjälp till Windows?

Skrivet av El1min4tor:

Vilken skola?

Jag läste första året på systemvetarprogrammet på Göteborgs universitet (2016/2017) innan jag bytte inriktning. I min klass var vi väldigt många som använde Mac och det var inga problem. Men det är klart att det kan skilja sig åt mellan skolor 🙂

Borås högskola, ja det kan ju skilja sig och om det är på distans kanske det inte är lika lätt att få hjälp av lärare som på plats i skolan.