Inlägg

Inlägg som anon188021 har skrivit i forumet
Av anon188021

GTX 660 i Falun. Pm om det är intressant

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon188021

Stad: Falun
Pizzeria: P-za
Pizza: Margherita eller Diavola
Motivering: Drivet av en äkta Italienare som står i en lagerlokal och bankar Pizza som inte är flottig som alla andra pizzor är, utan är riktigt fluffig precis som pizza ska vara. Produkten du får kostar under hundringen men skulle lätt ha kunnat kosta 200kr på en finrestaurang.

Av anon188021

Vilken tid imorgon kan man köpa dessa prollar?

Av anon188021

Användare: @skånepojk_90 på Sweclockers.com
Typ av affär: Köpte av honom
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Två original xbox

Positivt: Smidigt, snabbt, bra packat och sjukt trevlig kille! Fick med lite extra också!

Slutbetyg: 5/5

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon188021
Skrivet av Laxpudding:

Klassiskt knep för att slippa ta diskussionen. Ofta fungerar det. Kunden rycker lite i kablarna, kanske slänger den gamla och med all rätt usla kabeln. Sedan fungerar det. Men du har redan gjort detta.

Handskakningsproblem är mellan source och sink, alltså kretsarna på vardera änden av kabeln.

Då är det någon form av handskakningsproblematik som uppenbarligen låser SwedX-tv:n och i sådana här situationer är det svårt att peka ut vilken som gör fel. Men eftersom TV:n verkar hänga sig bokstavligen där du inte ens kommer åt TV:ns menyer pekar det mesta på att den är just TV:n som inte vill fungera. Den insikten kommer dock inte att lösa problemet, utan det måste klivas runt på något sätt.

Deras svar på att menyn inte funkade verkade vara att tvn behöver någon form av hdmi signal för att komma åt menyn.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon188021
Skrivet av kai:

När du bara får ljud och ingen bild, är det då ljud från förstärkaren eller från teven?

Om du får ljud ur förstärkaren men ingen bild på teven låter det som att förstärkaren lyckas koppla upp sig mot din PS4 och dator, men inte mot teven. Svårt att direkt avgöra om det är förstärkaren eller teven som strular. Kan vara lite av varje. Har du t.ex. någon annan teve eller skärm med HDMI-ingång du kan testa koppla till förstärkaren?

Har du möjlighet att stänga av up-/down-scaling eller annat relaterat till HDMI-utgången i din förstärkare?

Har din förstärkare någon form av felindikering när du inte får bild på teven? T.ex. en display som visar "HDCP error" eller liknande.

Får ljud från förstärkaren. Har tyvärr ingen annan skärm jag kan testa just nu, men får bli nästa steg Enda inställningen jag har på förstärkaren gällande HDMI är Arc av eller på. Är helt svart på tvn, kan inte ens komma åt menyn på tvn då. Berättade detta för support på Swedx och då sa dom det var kablarna som krånglade. Igår fungerade det perfekt med PS4 > Receiver > TV. Dock inte idag när jag väljer att sätta på det igen.

Av anon188021
Skrivet av Zahedee:

Är det inte bättre att koppla allt direkt till TV, sedan köra med optisk ljudutgång från TV -> Receiver?

Det är så jag har gjort som nödlösning just nu, men TVn har bara en hdmi ingång och vill helst inte behöva plugga in och ut allt hela tiden

Av anon188021

Hdmi Handshaking issue (?). Får ej alltid bild på min nya tv via Hdmi.

Tjenare! Flyttade precis hemifrån och det första jag gjorde var att klicka hem en Swedx 43"TV och en Pioneer VSX 330-K. Pluggade ihop allt och satte in mitt ps4 men fick ingen bild. Tänkte att det var att jag behövde nyaste hdmi kablarna så jag cyklade iväg till netonnet och köpte 2 stycken 18gbps HDMI kablar, vilket gjorde att det funkade, men inte alltid.
När jag kör PS4 > Receiver > TV så känns det som att det är 10% chans att det funkar när jag sätter igång allt, annars blir det bara ljud och en svart bild. Kör jag PS4 > TV så funkar det, men har varit någon gång det också bara varit svart. Kör jag däremot laptop > TV så funkar det 100% av gångerna, dock ej när jag kör laptop > Receiver > TV.
Antar att det är någon form av handshaking issue då det verkar bero lite på vilken ordning jag sätter igång grejerna på. Någon fyndig människa som vet hur man skulle kunna lösa det hela?

Av anon188021

Inte för att vara sån som ska påpeka vad andra behöver osv, men om han just nu spelar lättdrivna titlar så kan det ju vara värt att överväga en billigare dator nu, och spara lite av pengarna och lägga på en kraftigare dyrare (10k kommer man ganska långt på) dator något år senare?

Av anon188021

Tackar för alla svar! Ska sätta mig och se hur jag ska lösa detta rent fysiskt!

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon188021
Skrivet av Garmzon:

Eftersom ni inte har en router som första enhet efter fiberomvandlaren får alla enheter som kopplas till switchen ett ip-nummer tilldelat av eran ISP. Dom flesta har en begränsning på 1,2,5 eller nått sånt.

Att köra enheter i hemmet direkt ut mot internet är en väldigt dålig idé.

Jag tycker ni ska tänka om vad gäller erat nätverk.. köp något kraftfullt nog för era behov och installera PFSense, Opensense etc på den. Sätt sen alla era andra enheter bakom den routern, inklusive AP, ”VPNrouter” etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Är inte intresserade av att köpa ännu en router, då vi nyligen köpte AC-68u:n. Har det där med IP:n något att göra med att routern måste startas om efter några timmar?

Av anon188021
Skrivet av fragwolf:

Så ifrån modemet i källaren till (internet) WAN på routern->LAN1-4 till switch->resten av enheterna i huset som inte kör wifi. Du kan få problem om du kopplar in ytterligare en router. Om den som din far köpt endast används för att få GB ip så koppla in den i en LAN-port på huvudroutern. Den blir då nat på nat, kan nog fungera.

Edit: Den symptomen brukar i 99% av fallen bero på konsumentroutrar som inte fungerar så bra. Du kan ersätta original firmwaren med dd-wrt, det ger i regel extra funktioner samt Mycket bättre och stabilare router.

Ändrade i inlägget du citerade, behövs någon form av switch där i källaren. Jag förstår definitivt att det kan bli problem att koppla en router på en router, men det jag däremot inte förstår är hur det kan bli problem med att koppla en router efter en switch, även när inget annat är inkopplat. (Som sagt, provat med 2 olika routrar och 2 olika switchar.)

Av anon188021
Skrivet av Overwatch:

@roxkyp: Byt plats på routern och switchen?

Modemet sitter tyvärr i ett betongrum i källare, försämrar hastigheten kraftigt att ha routern där.

Edit: Vi har också enheter i källaren, så switchen behövs där.

Av anon188021
Skrivet av mrqaffe:

Kan du specificera hur ditt lan är kopplat och exakt vad apparaterna heter för din beskrivning är rörig, internetswitch och vpnrouter är tex inga vedertagna begrepp.

Ursäktar! Just nu går det: Falustadsnät-modem (sitter installerat i huset) > Netgear GS105 Switch > Vidare till AC68U, PS4 och en router farsan köpte från ett VPN företag, ansluter man till den är det så får man en brittisk ip.

Både PS4 och VPN:en funkar perfekt i denna konfigurationen, men då måste AC68U startas om med några timmars mellanrum för att det trådlösa ska fungera.

Samma problem uppstod när vi använde oss utav en annan switch, osäker på märke, däremot om man kopplade in en gammal internet router (RT-N56u) som "switch" så funkade det bra, dock så fungerade inte vpn längre.
Gäller också om vi byter ut AC68u mot RT-N56u.

Det jag vill ha hjälp med är att få det att fungera med Netgear switchen.

Av anon188021

Router måste startas om flera gånger om dagen när vi använder en internet-switch

Hej! Ett tag tillbaka så började vårt trådlösa internet plötsligt sluta fungera, tills vi startade om routern. Detta behövdes göra flera dagar per dag, så vi bestämde oss helt enkelt för att köpa en ny router (RT-AC68U). Men problemet löste sig inte, så jag testade att köra den gamla routern (RT-N56U) som switch istället och plötsligt fungerade det utan några problem alls. Men då fungerade inte en VPN router farsan använder för att komma åt BBC osv, så han åkte och köpte en ny switch. Men det funkar fortfarande inte, då har vi alltså provat 2 olika routrar och 2 stycken nya switchar.
Vi sitter förövrigt på Falustadsnät, och alla andra enheter som är inkopplade via switch funkar utan problem.

Någon kunnig själ som skulle kunna upplysa mig om vad det skulle kunna vara?

Av anon188021
Av anon188021
Skrivet av Doofus:

Är målet att du bara ska ha en låda som sköter allt, typ som du har det nu. Eller vill du gå mot / har plats för en riktig stereo ?

JBL LSR 308 aktiva studiomonitorer, ett par kostar ungefär 4200 kr (dom säljs styck! https://www.thomann.de/se/jbl_lsr_308.htm?ref=search_prv_4).

Sen måste du ha en förförstärkare samt lite kablage, ska den ha streaming/blåtand så är Yamaha WXC-50 ett vettigt alternativ, den har allt typ av streaming du kan tänkas behöva samt ingångar för typ tv/dator. (https://www.dustinhome.se/product/5010994671/musiccast-wxc-50...)

Kablarna du behöver för att koppla ihop allt är RCA till Teleplugg (6,3 mm jack). Här är en på 6 meter: https://www.thomann.de/se/cordial_cfu_6_pc.htm

Vill du uppgradera med ännu mer bas vid senare tillfälle finns en subwoofer i samma serie som högtalarna.

Mvh Doof

Brukar inte 305:orna rekommenderas före 308:orna? Isåfall kan han ju köpa dom + sub för ungefär samma slant.

Av anon188021
Skrivet av MrBeaverPatrol:

@roxkyp:

Risk för necro här men Anidees som du nämnde i din första post har kommit med precis det du letar efter.

http://www.anidees.com/ai-crystal/ai-crystal-cube

Tack! Ska checkas!

Av anon188021

Har ADHD ("riktiga" sorten) och läraren brukar ibland under föreläsningar ge mig ett sånt där papper där man ska dra streck mellan massa nummer, typ 1-1000. Funkar faktiskt förvånansvärt bra, visst kan det kännas lite löjligt då man är 18 bast, men fan, funkar det så funkar det.
Så alltid nu när jag sitter hemma och måste jobba på något så försöker jag ha händerna borta från musen och klämmer en jongleringsboll eller något medans jag läser.

Av anon188021

Hijackar tråden lite, var en av dom som köpte X2: orna under elgigantens rea, men är faktiskt inte så imponerad. Jämfört med mina gamla skruttiga AKG K512 så är ljudkvaliten inte sån stor "step up". Treblen känns lågupplöst, bättre än mina K512, men inte med så mycket. Kan det vara pågrund av avsaknaden av en riktig DAC/Amp? Kör genom mobilen för det mesta, vilket dom flesta har sagt är helt okej att göra med X2: orna, men jag känner mig faktiskt ganska besviken

Skickades från m.sweclockers.com