Inlägg

Inlägg som Vash har skrivit i forumet
Av Vash

Helt sjukt hur mycket av samhället som kretsar runt alkohol konsumtion. Blir extremt tydligt när man inte dricker själv, särskilt när man är iväg på evenemang och diverse kurser med jobb osv. Men även middagar och högtider är så fokuserade kring alkohol att man blir lite konfunderad ibland. Har inget problem med att folk dricker och har själv druckit tidigare i livet men mest för å slippa tjatet och pressen från andra som vill man ska dricka. Idag kan jag säga nej utan problem men kan va svårt när man är ung.

Av Vash
Skrivet av Gambit_2K:

Har aldrig behövt torka nån av mina IP68 Android telefoner efter de varit i vatten. Aldrig haft problem att telefonen inte velat ladda efter heller, visste inte om att detta var ett problem. Enda problemet mmed vatten är att ljudet ur högtalaren blir påverkat såklart, men det försvinner efter 10 minuter.

Jobbat i telefonbutik och har sett de många gånger på android så är inget apple spesifikt problem.

Av Vash

@palusa
Tror många överskattar energibehovet precis som du säger och Zon 2 träning för någon i god form kräver väldigt lite av kroppen.
Men jag har en fråga bara.. 200g kvarg + 25g protein pulver + propud.. hur mår din mage igentligen 😅 sjuka mängder med mjölkprodukter över dagen.

Av Vash
Skrivet av Rouge of Darkness:

Mer cash i plånboken hos nvidia när nördarna som alltid ska köra det senaste varesig det behövs eller intemåste köpa nytt för att kunna använda de senaste funktionerna.

Glad de finns lite teknik intresserade nördar kvar på forumet som ser fram emot å köpa de senaste. Annars är de ju bara gnällspikarna kvar.
God Jul!

Av Vash

Då man sitter på de mest meniglösa Super kortet i turing serien (2080) så kanske man skulle uppgradera till 4080 Super för å verkligen idiotförklara sig själv hehe. Väldigt nöjd med mitt 2080 Super dock, DLSS har verkligen gjort Turing generation prisvärd över tid och minnesmängden har inte varit ett hinder i 1440p hittils. Men känner att de är dags för en uppgradering.

Av Vash

?
Jag vet varför de blir varmgång men en löskontakt kan sitta ok länge innan den hamnar fel.

Av Vash
Skrivet av Ozzed:

Alla som malligt gått och gapat om "handhavandefel" kanske kan gå och lägga sig nu?

Kan väl fotfarande vara handhavande fel eller? Finns väl ingen regel som säger när de havererar på grund av dålig kontakt. Sitter den inte i ordentligt kan de ju bli värre över tid. Då man aldrig kan veta säkert så kanske ingen ska va mallig istället.

Av Vash
Skrivet av TuHack:

HAHAHA! Vad är det där? En krycka?

Förhoppningsvis har dom fått den tystare och fått rätt på problemen(?) med att ha den liggandes.

Har aldrig hört min ps5, är de ett känt problem?

Av Vash
Skrivet av Henrik-W:

Tycker du verkar ha talang för löpning, bra tider!

Tackar! 😊
Sprang mycket för 10 år sedan så har säkert mycket "gratis" från den tiden. Men familj och 5 skift och ålder gör livet svårare hehe. Tiden är bra för å va mig men för en del så är de uppvärmningen på rundan hehe.

Av Vash

Ny i tråden men kul å se att folk kan hjälpa varandra med den eviga kampen mot sitt egna förfall 😅
Har sen några månader tillbaka prövat å ta tag i både kost och träning. Det började med att jag blev dratt med på ett lokalt 10km lopp som jag knappt överlevde med en sluttid på 55 minuter eller något och en snitt puls på 190+ 😂. Vägde runt 95kg och nu 3-4 månader senare är jag nere på 82kg å ny tid på milen är 40.55.
Det svåra är å börja med nya vanor så fort dom är på plats så är de inte svårare än de gamla plus att man mår bättre.

Av Vash
Skrivet av ipac:

Inser du inte att du inom det här forumet framstår som den ignoranta och obildade? Oj...

Känns helt meningslöst å ens kommentera på artiklar av detta slag med tanke på fokuset i trådarna. Intresset för ny teknik verkar helt död å kvar står meningslöst babbel. Tack gud för Digital Foundry annars tror jag att mitt intresse för hårdvara dött ut.

Bra test av swec 👍

Av Vash
Skrivet av Sveklockarn:

Nej, inte haft TV sedan tidigt 2000-tal. Övervägt att köpa en och använda som ”stor monitor”, men har runnit ut i sanden av olika anledningar.

OLED känns fortfarande som att det är teknik som är i sin linda, med i stort olösta problem med t.ex. kort livslängd och inbränningar, eller har jag missat något?

Kommer ihåg hur rädd jag var för innbränningar när jag just köpt min nya plasma i början av 2010, den är fotfarande helt problem fri från alla problem man skulle oroa sig för på den tiden. Detta trots år av misshandel från hela familjen.
Tänker inte medvetet behandla min C2 dåligt men tänker inte heller oroa mig onödan som jag gjorde med min gamla VT30 plasma.

Av Vash
Skrivet av Sando:

Nån annan som fått sämre prestanda efter nya patchen och Nvidias nya drivrutiner? Jag befinner mig på Gagarin just nu, och trillar ner under 40fps ibland i 1440p med Hardware Unboxed Quality och 75% render scale med DLSS-modden. Tidigare hölls jag oftast runt 50fps som lägst.

Nej tvärtom faktiskt, blev ett rejält lyft av fps. Snittar minst 10fps mer i öppna planet miljöer och var ännu större lyft i innemiljöer. 2080S och 3060ti är ju oftast lika snabba så lite märkligt.

Av Vash

Nja... spelat ett par timmar ikväll men hela paktet får mig ångra köpet. Hoppas ni som väntat på spelet länge fick en bättre känsla än jag.

Av Vash

Det enda störande med twitter sen Musk tog över är alla som gnäller om twitter på twitter... är väl bara å sluta använda skiten å gå vidare i livet.

Av Vash

Helt oviktigt för mig om de är android eller apple. Båda fungerar lika bra till allt jag gör.

Av Vash
Skrivet av Retarderad:

11.750 kr inkl frakt är ett bra pris (ca 1800 kr billigare än här hemma) men har aldrig handlat av Amazon. Sökte lite snabbt och det verkar inte erbjudas någon garanti utan bara 3 års reklamationsrätt? Jag vill ha garanti så det verkar inte vara något för mig. Tack dock för tipset.

AMD arbetar tydligen med att förbättra mjukvaran och för att få 7900 XTX-prestanda hos Nvidia får man gå upp till 4080 vilket kostar betydligt mer än vad jag är villig att lägga.

7900XTX och 4080 ligger ju nära varandra i pris så där hade jag nog gått för de som fungerar idag och inte vad som kanske fungerar i framtiden. Men du gör självklart som du vill, tänkte bara de kunde va bra å veta om problemen. Lycka till med bygget oavsett vad de blir

Av Vash
Skrivet av Retarderad:

Ett 7900 XTX blir nästan 6000 kr mer. Men de kan det kanske vara värt? Kommer eventuellt att köpa Quest 3 när det släpps senare i år. Är 7600X bra nog till VR?

Planerar du å köra VR så tror jag Nvidia är ett bättre val. Vet i alla fall att 7900 serien har problem med VR prestanda.

Av Vash
Skrivet av Bankai:

Jag förstår fortfarande inte varför jag skulle plocka upp ett 4070 som har i princip samma pris som ett 6950 xt. Om jag nu inte spelar några spel som har DLSS eller RTX, då ser jag verkligen ingen poäng med det men jag kanske missar något?

Du förklarar väl perfekt varför kortet inte är för dig eller? För den som vill använda sig av DLSS och RTX är det ju ett självklart val över 6950xt och för den som nöjer sig med FSR vid behov och har mindre intresse för RT så kan ju 6950xt vara ett bättre köp såklart.

Av Vash
Skrivet av hockexx:

Det är ju mindre fanboyande än någonsin? Eller håller de plötsligt på fel lag i din miljö? Techjesus kommer ge dig tråkiga besked om du torr*nkar till Nvidia.

Tycker ditt svar ger bra eksempel på problemet han beskriver.