Inlägg

Inlägg som StrydeR har skrivit i forumet
Av StrydeR

Zzz, alla WP-telefoner ser exakt likadana ut med lite förre fysiska designförändringar.. hur trist som helst att dem inte modifierar OS'et. Android is the way to go!

Av StrydeR

Nu är ja inget chassifreak ...längre.. Men detta är ju det trevligaste chassit jag har sett för 500 spänn!

Av StrydeR

ojojoj va snyggt, jag blev inte förvånad över priset direkt, bilderna stank ju av högprisvara

Personligen så tycker jag detta är fel väg att gå dock, varför ska man ha så mycket disk i en monstermaskin? Diskar i större mängder skall sitta i separata nätverksenheter/diskrack och speglas. Inte i en prestandadator enligt mig.

Av StrydeR

XBMC <3

Av StrydeR

Bloatware = bajs
Stationärt = förgånget i mina ögon
Med dagens teknik får man mycket mer för pengarna i bärbar väg än vad man fick för 5-10 år sedan. Plötsligt kan man spela alla de nyaste spelen utan att behöva punga ut idiotbelopp. Personligen så älskar jag att sitta i soffan med min laptop där man samtidigt kan vara social och slippa sitta avsides. Eller så kan man välja bärbart för att slippa ha en stationär och skrivbord som tar en massa plats. Priset man betalar för en bärbar är just för att den är bärbar. Sedan att den inte har samma prestanda som de stationära har är ju något var och en får överväga. Därför är det sant som vissa skriver att det skulle behövas en recension på en stationär dator i samma prisklass så man verkligen ser hur stor skillnaden är. Det ÄR skillnad, men som sagt.. man kan fortfarande få en gaminglaptop som klarar alla nya spel för under 10.000kr idag. Många klagar på prestanda, ändå är det vanligt att folk lägger bra mycket mer än 10.000kr för en dator. Är det då verkligen för att dem vill ha tillräcklig prestanda för pengarna eller för att dem vill ha lite bättre än normen?

Det här snacket med skärmen förstår jag inte. Jag har en Asus G53SW och har inget som helst att klaga på angående skärmen. Jag märker inget ljusutsläpp heller. Är det jag som haft tur eller är folk så pass kräsna? Jag har jämnt ljus även ute vid kanterna i alla fall. Angående spegelreflexer så kvittar det för mig, om man har en ljuskälla som stör så gör man vad som är tänkt med laptopen, dvs flyttar på den

Av StrydeR
Skrivet av illusi0n:

Har du funderat på att ha TVn på långsidan? Den lär ju upplevas som rejält mycket större då!

Om du menar på långsidan av rummet så går det tyvärr inte för vi har ett valv på ena sidan och för många fönster på andra sidan, vårat vardagsrum har i princip bara denna konfiguration tyvärr.

Av StrydeR

Okej, smaken är väl som baken antar jag? Överallt där jag har frågat på forum osv har man fått höra att plasmorna generellt sett skall ha en bild som tilltalar filmtittare mer vad det gäller färgåtergivning och flyt. Sedan hade jag säkerligen blivit nöjd med en 59" LCD-tv med men då hade jag också fått betala närmare tjugotusen kronor. Dem billigaste LCD-59-tummarna kostade 18k sedan var det ett hopp upp till 25k. Men ja, jag är väldigt nöjd

Av StrydeR

Nu har jag äntligen fått hem tv'n! Det är en enorm skillnad. Jag är helt klart nöjd med att ha prioriterat storlek före bildkvalité. Dagens plasmor håller helt enkelt så hög standard oavsett vilken prisklass man lägger sig på, eller så hade jag tur med denna modellen. Bilden är heller inget jag kan klaga på. Trots att det inte är en toppmodell så är bilden enormt mjuk och fin, färgerna är klara och skärpan är vass. Jag har inte testat 3D än dock. Det enda negativa är dock denna omtalade plasmabuzzingen som jag nu fått erfara. Man hör ett svagt surrande ljud när det är tyst. Det ligger på 1000-8000Hz men hörs enbart när man sitter rakt framför tv'n. Sätter man sig i hörnet på soffan hör man det inte alls. Det sägs att detta är normalt under de första veckorna och att det sedan skall avta och flera har även bekräftat detta på olika forum. Jag är dock skeptisk men har även läst att det går att bli av med i princip allt missljud genom att lägga ljudisolering bakom tv'n så att missljudet inte studsar fram till soffan. Det finns bilder på folk som gjort detta riktigt snyggt. Det är surt när man har pröjsat så mycket pengar för en tv men å andra sidan är det en väldigt billig peng för en så stor tv så vad gör man. Tittar man på film tänker man inte på det. Jag hör det medans sambon knappt hör det alls. So over all, väldigt nöjd och glad!

(öppna bild länkarna i nytt fönster för större storlek)

Före

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_00131.jpg

Efter

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_00192.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_0034.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_00401.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_0037.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_00211.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_00302.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_0048.jpg

http://mattiefoto.files.wordpress.com/2011/10/dsc_0045.jpg

Av StrydeR
Skrivet av xTG!:

Jag har ägt ett par olika plasma TV, och har alltid föredragit plasma pga mindre lagg, bättre svärta, etc.
Dock var jag ute och spanade efter en TV åt farsan, (som vägrar plasma?? mest för att jävlas med mig eller något), då hittade jag denna: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?o=685967
Den enda LCD jag personligen skulle kunna tänka mig att ta hem. Bra svärta, löjligt snygg, fortfarande inte lika smooth som en plasma, men nära. Denna TV känns som lite av det bästa av två världar.

Den hade varit ett bra alternativ om jag hade klarat mig med 46"..

Av StrydeR
Skrivet av go64:

Jag blir lika förvånad som du att vi inte förstår varandra. JA, jag jämförde nog varenda TV i fyra butiker, varenda som var en plasma hade mycket tydliga pixlar medan LCDerna hade en jämn och slät bild. Att titta på en plasma är som att titta på en billigare smartphoneskärm på 5cm avstånd...

4-5m är jättelångt. Bor du i en gymnastikhall, TS?

Jag är nybliven husägare och har numera ett ganska stort vardagsrum med mycket fria ytor, klart jag måste ha en megaTV! Den var i hässleholm i natt, tror fan jag kanske får den idag!

Av StrydeR
Skrivet av menlivet:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=741820 jag hade den där ett tag, innan jag sålde den för inköp av projektor. jag var helt klart nöjd med den. men de har ju nått år på nacken så en lite vassare borde de gå att hitta för dem pengarna nu

Jag kollade också på den tv'n. Den verkar väldigt prisvärd och sen har jag alltid haft samsung.. Dock har jag förstått att panasonics plasma-serier är grymma nuförtiden. Men nu är det som sagt samsung 59" som är påväg hem

Skrivet av anden12:

Jag tror du blir helnöjd med plasma, jag hade i dagsläget inte köpt LCD/LED dels pga av svärta/kontrast men även att jag upplever viss responstid.
Att försöka vara miljövän/energieffektiv på några W tycker jag inte riktigt håller när värmen i Sverige är på 7-8månader om året och TVn bidrar till uppvärmningen dessa månader.

Jag är helt på samma bana, man får mer för pengarna om man väljer plasma känns det som. Och jag prioriterade storleken rätt så hårt denna gången iochmed avståndet.

Av StrydeR
Skrivet av go64:

jag stör mig extremt på pixligheten hos plasmor. köpte nyligen en lcd...

som sagt, jag kommer sitta 4-5 meter ifrån tv'n... tror inte jag kommer störa mig på några pixlar

Nu är förövrigt väntan olidlig, som vanligt när man väntar på teknik..

Av StrydeR

Nu har jag varit på expert och kikat på deras TV och jag blev helt klart nöjd med vad jag såg. Och en sak är säker, det är grym skillnad i storlek på 50" och 59". Min stackars lilla 40tummare lär skita ur sig pixlarna när jag kommer in med den nya! Jag kikade på Panasonics tv och dem jag såg hade generellt aningens bättre kontrast men så var det också 50" "bara" och nästa hopp dem hade var en 65" för 37lakan så jag gav upp det. Däremot undrar jag om någon vet vad dem sista tecknena i modellnumret betyder?

Prisjakt skriver bara ut Samsung PS-59D555 men i olika butiker står det även med olika på slutet

är dessa två likadana t.ex?
http://www.netonnet.se/art/tv-och-bild/lcd_led-och-plasma-tv/... Denna är förövrigt beställd!
http://www.expert.se/webapp/wcs/stores/servlet/Product1_10151...

känns som att expert helt enkelt inte skrivit med de tre sista bara

Av StrydeR
Skrivet av samforshort:

Nej

De är billigare att tillverka

Det är inte ett minne blått, dock är chansen att inbränningarna blir permanenta betydligt mindre. Sen efter en period av TV-tittande är chansen att få inbränningar, permanenta eller temporära, snarare obefintlig

Det är en smaksak, men personligen håller jag mig till Panasonic och Pioneer gällandes plasma. tycker de har markant bättre bild/inställningar etc.

Om du kan nöja dig med 50" finns det

http://www.elgiganten.se/product/ljud-bild/tv/TXP50ST32Y/pana...
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=632141&cks=ASS&assoc=B99...

Tack för dina svar! Okej, tyvärr är jag rent psykiskt redan insnöad i 59" spåret. Mitt resonemang där är att om jag ändå har 4-5 meter till TV'n och idag har en 40" kan jag lika gärna ta ett större steg i storlek så jag verkligen köper något där jag får skillnad. Men allt visar sig senare i eftermiddag när jag kommer ut i butikerna och kan bilda mig en uppfattning. Det är svårt att verkligen sätta storleken i rätt perspektiv när man står i varuhusens stora lokaler, där ser till och med en 50-tummare liten ut.. men jag hoppas kunna se det någerlunda om jag bara kan mäta avståndet rätt. Jag skall klart kika på panasonic och pioneer också och se vad jag tycker, om jag hittar dem modellerna.

Av StrydeR
Skrivet av ol-korv:

Jag skulle rekommendera minst 55" på det avståndet. Jag har en 50" på 2.5m och tycker att det är kanon. Kan nästan bli litet om man spelar en HD-rulle. Beror ju lite på vad du använder för källa. Har du digital tv eller kör du via analogt i nya lägenheten? Analogt kommer inte bli tillfredsställande alls på en så stor tv.

Jag börjar känna lite samma sak 40" är definitivt för lite på de avståndet. Så sällan som jag köper TV kan jag gott unna mig några extra tum!
Med andra ord lutar det mest åt denna just nu: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=853776
Den verkar har fått någerlunda bra kritik bortsett från en person som klagade på buzzljudet.. det är visserligen lite skrämmande.. får se om jag kan hitta denna tv i någon butik och lyssna noga.

Skrivet av bran:

Jag tycker plasmans nackdelar i form av linebleeding och tillfälliga inbränningar är mkt mindre irriterande än LED-LCDs clouding.

Plasman kommer isåfall vara inkopplad till min HTPC, bör man vara rädd för att lira spel eller ha winamp ståendes isåfall?

Av StrydeR

Har nu funderat lite till, vad säger ni om dessa TV'ar:
http://www.prisjakt.nu/list.php?l=2009862&view=c nu ska länken fungera med.

Det är alltså en dyr LCD på 50" eller en Superbillig Plasma på 50" eller att lägga LCD-beloppet fast på en plasma och då istället få 59". Som sagt, 4-5 meter har jag till TV'n. Ska fasen gå och mäta avståndet till soffan och sedan göra samma sak på elgiganten idag för att få mig en uppfattning.

Av StrydeR
Skrivet av Narta:

Beror på vad du prioriterar, prisklas och vad den ska användas till. Lite mer info vore bra.

Kravet är minst 50" för så lite pengar som möjligt utan att köpa rent skit, och då är jag ingen hifi-expert på något sätt utan uppskattar film i HD-kvalité som vilken svensson som helst. just nu har jag landat på ~13000kr för lcd och 6000kr för Plasma. Det börjar mer och mer luta åt plasman eftersom det inte känns motiverat att punga ut dubbla priset för en lika stor tv.

Skrivet av andr3a$:

Med "billigare drift" antar jag att du menar att plasma drar lite mer ström vid visning av bilder med mycket ljusa färger?

Du kanske sparar in 50-100 kronor på ett år på att köpa en strömsnålare LCD, men istället betalar du tusentals kronor extra för just den TV:n och du lär inte behålla den i 10-15 år.

Driftkostnaden har egentligen inte med pengar o göra, men det känns bättre o välja mera energisnålt helt enkelt. Men som ovan, det lutar fortfarande t plasma just nu pg a priset.

Skrivet av Kingrags:

Jag köpte an plasma och ångrar mig. Något som jag inte visste om "plasmor" är att det kommer ett surrand ljud från panelen. Detta är sant för alla plasmor och surrande är högre ju ljusare bilden är på skärmen. Jag skulle aldrig välja en plasma om jag köpte ny tv idag

Dedär har jag hört om också och det är en sån sak man kan oroa sig för, samma sak med inbränningar. Och att jag märker att även nyare plasmor kan bränna in gör inte saken bättre.

Av StrydeR

Oj, här har det minsann hunnits skriva en massa! ska snart läsa igenom mer noga. nu har jag bytt länkarna iallafall så ni kan se vad jag väljer mellan!

Av StrydeR

Dags för ny TV - Dyr LCD eller billig Plasma?

Hej alla hjälpvilliga!

Jag har bestämt mig för att leta ny TV då min 40" har fått ny bostad och är därmed för liten för mitt nya avstånd på ca 4-5 meter..

Just nu står jag i valet mellan dessa två:
LCD - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=827874
och
Plasma - http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=929885

LCD = billigare drift och Plasma = bättre bild för film är vad jag kan konstatera efter allt jag läst. Den stora frågan är om det verkligen är det motiverat att betala halva priset för lika stor yta och få en plasma, eller är LCDn's dubbla pris verkligen värt pengarna? Varför är plasman så billig i jämförelse med LCDn? Jag har alltid föredragit LCD, har varit rädd för fastbränningar med plasmorna, men det ska ju också vara ett minne blått sägs det.

Hur hade ni valt?

Av StrydeR

verkar som du är framme vid steget att börja testa byta ut delar, jag hade börjat med nätdelen och är de inte den så kan de tyvärr vara moderkortet som gått.. Ev kan man ju sniffa lite på nädelen då den brukar lukta lite om den har gått, det är dock inget 100%'igt.