Inlägg

Inlägg som Joltcola har skrivit i forumet
Av Joltcola

Loopia är annars ett bra ställe, har haft server där under flera år och utmärkt support och bra pris.

Av Joltcola

tack för hjälpen, givetvis hjälper det inte att ta bort allt som har med alsa att göra... men jag tog bort .pulse mappen och omintallerade pulseaudio och nu funkar allt som en dröm igen:-)

Av Joltcola

Inget ljud i karmic:-(

Efter att ha instalerat vista och därefter ubuntu karmic har nu ljudet försvunnit, det som märktes först var att högtalarikonen hade försvunnit, även snabbknapparna föa att reglera ljudet har försvunnit.

I VLC fungerar dockl ljudet som det ska men inte i totem och om jag kan starta gnome-alsa-mixer manuellt och på så sätt reglera mastervolymerna.

När jag försöker starta "ljud" under inställningar kommer det bara upp en ruta som säger "Väntar på att ljudsystemet ska svara" någon som har varit med om liknande innan?

EDIT:
Har varit inne och tittat i loggarna och systemloggen ser ut så här:

Nov 30 00:18:09 user pulseaudio[3013]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:09 user pulseaudio[3013]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:12 user pulseaudio[3018]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:12 user pulseaudio[3018]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:12 user pulseaudio[3018]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:14 user pulseaudio[3023]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:14 user pulseaudio[3023]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:14 user pulseaudio[3023]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:17 user pulseaudio[3027]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:17 user pulseaudio[3027]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:17 user pulseaudio[3027]: main.c: Failed to acquire autospawn lock Nov 30 00:18:19 user pulseaudio[3032]: core-util.c: Failed to create secure directory: Åtkomst nekas Nov 30 00:18:19 user pulseaudio[3032]: lock-autospawn.c: Cannot access autospawn lock. Nov 30 00:18:19 user pulseaudio[3032]: main.c: Failed to acquire autospawn lock

OSV hela tiden kommer samma meddelande upp. vad betyder det?

Av Joltcola

Jag måste installera på samma disk då det är på en bärbar dator med bara en disk:-(

Av Joltcola

ubuntu 9.10 + vista dualboot

**EDIT** LÖST genom att installera vindows först och sen installera ubuntu igen.

Jag har en fungerande installation med ubuntu 9.10 på en burk men skulle behöva installera vista för att kunna få support av HP, hur svårt kan det vara?

Iaf så tänkte jag göra det som en dualboot men kan inte hitta några guider som förklarar hur jag ska göra detta när jag har ubuntu installerat först. Har dock förstått att jag inte kan använda guiderna för 9.04 eftersom det är olika versioner av grub.

Någon som kan länka till en fungerande guide?

Av Joltcola

Skärm håller sig inte släckt

Jag har i ett par år använt mig av "xset dpms force off" för att släcka bakgrundsbelysningen på skärmen men nu efter uppgraderingen till karmic fungerar det inte längre utan nu blir skärmen svart i ca 1,5 min för att sen tändas igen. Någon som har ett bra sätt för att kunna se vad det är som får skärmen att tändas igen?

Av Joltcola

Re: Re: Bra Vista torrent?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zånkt
Läs reglerna

regler

Jag vann Zånkt;-)

Av Joltcola

Du har läst reglerna om piratkopierat matrial?

Av Joltcola

Få gråskalor

Allt började för ett par veckorsedan när jag kopplade inte skärmen till min bärbara dator med ett nvidia 6150Go då var bilden grönfärgad, men blev normal efter ett par timmar. Nu har dock externa skärmar börjat bete sig konstigt och när jag kör ett färgtest program så försvinner de 3 sista gråskalorna från den externa skärmen men de finns på laptopens egna skärm. Har testat med flera olika skärmar och skärmkablar.

Datorn känner oxå alltid av att det är en TV inkopplad till den, vilket det inte är. Kan det vara ett stift i kontakten som har dålig kontakt eller någon som ens har en gissning på vad som kan vara fel?

Av Joltcola

Externskärm via vga, dålig bild

Sitter med min nu 1,5 år gammla hp tx2020 och efter att ha tickat på som ett urverka har det nu börjat bli problem med att använda en extern skärm. Ansluter jag en skärm via vga porten blir bilden "urtvättad" och kontrastfri... ganska irriterande när alla ljusa färger blir vita, brunt blir brandgult osv. Vad kan felet vara? har testat att koppla in skärmen till en annan dator och då är färgerna normala, har testat att sätta datorn vid en annan skärm och då e felet kvar, så jag har uteslutit kabelfel/skärmfel.

Vad kan vara fel?

EDIT: bilden på laptopens skärm är bra.

EDIT 2: Ser ut som stift nr 9 i honan är skadat, enligt kopplingsschema på engelska ska detta stiftet vara "KEY" vad betyder det?

Av Joltcola

Hittade en sida där jag kan kolla detta själv i framtiden. tack för hjälpen, då vet jag att det inte bara är sunet som inte gillar piratebay... sidan är http://downforeveryoneorjustme.com/

Av Joltcola

Piratebay nere?

Jag kan inte ansluta till piratebay, är det så för alla eller bara via Sunet i uppsala?

Av Joltcola

Acbel, Toshiba och fujitsu limited ska gå och använda såvida alla har plus på samma "stift" brukar finnas en bild som illustrerar var dom har + pol. ev kan det vara så att fujitsu laddaren inte klarar att leverera tillräkligt med ström men det borde funka...

Av Joltcola

Jag skulle oxå rekomendera WRT54GL där man med t.ex dd-wrt kan ställa in uteffekten i ett väldigt stort intervall.

Av Joltcola

Det borde inte vara några problem med en lite äldre router, dock skulle du kunna uppdatera firmwaren i den.

Av Joltcola

Testa att logga in i den och byta kanal som den sänder på. Det kan mycket väl räcka.

Av Joltcola

Ubuntu och nvidia-settings

Jag flyttar min laptop med mig och använder således olika skärmar, allt från projektorer till ingen extraskärm alls. I princip har jag 3 olika återkommande uppsättningar. Hemma där jag kopplar inte den bärbara till en extern skärm som används i twinview, på jobbet med en projektor som egen x-server och när jag förflyttar mig har jag den bärbara som den är. För tillfället måste jag varje gång gå in i nvidia-settings och ändra inställningarna här varjegång. Min tanke var då om det inte finns något sätt att lagra inställningarna så jag bara kan läsa in en ny fil varje gång?

Av Joltcola

Se C702

Jag har haft min SE C702 inne på reparation och konstaterat att allt e återställt till fabriksinställningarna (det räknade jag med oxå) men givetvis sparade jag ner allt viktigt på minnsekortet först och har återställt det mesta. Det finns dock en sak jag inte klarar av att fixa, nämligen att lägga in folks födelsedagar i kalendern från telefonboken där dom ligger sparade nu. Någon som vet hur man kan lösa det smidigt?

Av Joltcola

haha, problemet är löst, för att spara usb-portar har jag använt mig av en adapter (ps/2-hona till USB) och på så sätt kopplat in både mus och tangentbord i den. Nu när den är borta funar det perfekt...

Tack för hjälpen...

Av Joltcola

Logitech LX710 och Ubuntu

Nu e jag igång igen, mer hårdvara men utan rätt kunskap:-( Jag har skaffat mig ett tangentbord (Logitech lx710) och givetvis funkar det inte som det ska, har testat att googla runt och försöka hitta svaret men utan framgång. problemet är multimediaknapparna som inte känns igen helt rätt, t.ex. om jag trycker på knappen för att sänka volymen blir ett c och för att höja blir ett b, utöver detta finns det knappar som inte känns igen alls såsom mute och diverse andra specialknappar. Finns det något sätt att lösa detta utan att för den saken skull sabba inställningarna för tangentbordet som sitter fast i datorn(det är en bärbar)?

Hoppas ni förstår mitt problem...