Inlägg

Inlägg som Lithod har skrivit i forumet
Av Lithod

Störningar med GeForce 4 MX

Jag har skaffat ett temporärt grafikkort i väntan på AIW Radeon 9700. Det blev ett GeForce 4 MX 440. Nu är det bara så att det uppkommer en hel del störningar vilket inte är så snyggt. De ser ut ungefär så här:

http://servern.ath.cx/blandat/grafikfel.jpg

(De blå vertikala strecken då alltså)

Jag har inte haft dem där hela tiden dock. De rör på sig och när man kollar på t.ex. MPEG1-kodade filmer flimrar röda sådana streck till lite här och var hela tiden. Har testat flertalet drivrutiner. Vad kan vara fel?

Av Lithod

Hur kan det se bra ut när det är fel? Jag pysslar mycket med foton och jag tycker inte om när de är förskjutna...

Av Lithod

TFT 17" - 1280x960

Klarar TFT-skärmarna i regel att köra i 1280x960? Jag funderar på att köpa en 17"-skärm men jag är inte särskilt intresserad av att behöva köra 1280x1024.

Dessutom tar jag gärna emot tips på bra 17" TFT i 7-8000-kronorsklassen.

Av Lithod

Om kompressorn kyler till den önskade temperaturen på ungefär samma tid varje gång hade det väl räckt med en vanlig timer? Inte alls lika häftigt som din idé förstås

Av Lithod

Inte möjligt.

Av Lithod

Abit KR7A-RAID och KR7A-133R

Jag tänkte byta ut mitt gamla KT7-RAID-moderkort mot ett lite nyare för att kunna utnyttja min Athlon 1.4 Ghz-processor fullt ut, vilket jag inte kan nu.

Ett KT7A-RAID hade räckt förstås men jag lyckas inte hitta någon affär som har något sådant kvar längre. Därför vänder jag mig bort mot KR7A-korten. Jag vill fortfarande använda mina SDR-minnen, vill inte köpa DDR-minnen än.

Problemet är nu bara att på Abits hemsida står det att KR7A-RAID klarar av att använda SDR-minnen, vilket naturligtvis är bra. Det står också att KR7A-133R är en nyare version men där står dock ingenting om att det stödjer SDR-minnen. Det är också billigare än föregångaren. Så... någon som vet ifall Abit KR7A-133R klarar av att använda SDR-minnen?

Kunde också varit bra ifall någon visste någon butik i Malmö/Lund-området som har KT7A-RAID eller någon KR7A-RAID-modell hemma?

Av Lithod

Ändra upplösning på serie foton

Jag har länge letat efter ett bra program för att krympa upplösningen på flera foton. Alltså t.ex. kunna krympa en serie foton till den önskade upplösningen. Har hittils bara gjort makron i Photoshop men det är lite segt att pilla med. Någon som vet?