Inlägg

Inlägg som Syntheslizer har skrivit i forumet
Av Syntheslizer

Hmm, undrar om det är något fuffens med Rockstar just nu. Fick precis ett mail att mitt lösenord på Rockstar Social Club har ändrats av någon.

Av Syntheslizer

Användare: @drbarris
Typ av affär: Jag köpte
Tillvägagångssätt: Skickat via PostNord
Produkt: ASUS Xonar Essence STX

Positivt:
Bra kommunikation
Snabb leverans

Negativt:
Inget

Slutbetyg: 5/5

Av Syntheslizer

Har du något prisförslag på ASUS Xonar Essence STX?

Av Syntheslizer

@osten2001: Vad har du för prylar idag? CPU, GPU osv.

Av Syntheslizer

Bästa valet för dig beror helt och hållet på vad du spelar samt vid vilken upplösning. Vill du spela nyare titlar i 1080p vid 60fps så skulle jag rekommendera RX 480 eller GTX 1060. 970 och 980 är båda bra kort men faktum är att 4GB (3.5GB för 970) VRAM börjar bli på gränsen.

Nu kör jag personligen i 1440p men jag märkte en stor skillnad när jag bytte från 970 SLI till 980 Ti och sen GTX 1070. Jag fick stuttering i vissa spel med 970 SLI och gjorde då en log i MSI Afterburner för att se om jag gick upp till, eller över, 4GB VRAM. Jag gick över titt som tätt men låg nästan alltid runt 3.5GB vilket förmodligen innebar att VRAM tog slut och jag fick stuttering. I samma titlar, med samma inställningar på samma system men med de nyare grafikkorten 980 Ti och 1070 går jag i princip konstant över både 3.5GB och 4GB VRAM HELT utan stuttering vilket tycks bekräfta min hypotes.

Av Syntheslizer

Användare: @Kaishero
Typ av affär: Jag sålde
Produkt: Gigabyte GTX 970 Windforce 3X OC
Tillvägagångsätt: Upphämtning, Swish

Positivt:
Snabb och smidig affär med en trevlig och tillmötesgående köpare.

Negativt:
Getingen som försökte döda oss båda.

Slutbetyg 5/5

Av Syntheslizer
Skrivet av Bogey:

RGB... :-/

Skrivet av Zapa:

Han syftar på kortets RGB-ljus. Själv älskar jag den

Om det gick att ställa in så att den strobade mellan rosa, orange och limegrön så hade jag använt det men det går ju bara ha en färg i taget.

Av Syntheslizer

Den där känslan när du tror att du köper ett grafikkort men får hem ett östeuropeiskt ungdomsgårdsdisco istället...

1070 STRIX från Webhallen är levererat. Dunderkort till pangpris! Hoppas att alla som beställde fick sitt kort (plural för er som hatar när andra har roligt).

Av Syntheslizer

@Elektron: STRIX nästan ljudlös, referenskylaren låter som en hårtork. Men 980 är ganska ordentligt mycket bättre än 970. Ligger båda korten inom budgeten så är 980 det självklara valet.

Av Syntheslizer

Jag brukar behandla parkeringar som gångfartsområden och lämnar alltid företräde. Det är knappast svårt att ta sig ut med bilen och eftersom det är ett område där fotgängare MÅSTE röra sig överallt så känns det bäst för mig att alltid köra långsamt och lämna företräde. Sikten är ofta dålig pga alla bilar och det är lätt hänt att en unge springer iväg för att vara först till bilen osv osv. Det gör mig inget att jag inte "får ha rätt" på en sån plats utan jag kör på samarbete och företräde till andra för att garantera säkerheten.

Av Syntheslizer

@merdique: Jag får bara mailutskick någon gång per dag, ibland inte ens så ofta, för att uppdatera mig om att det hänt saker i trådarna jag följer. Ingen aning om jag gjort någon konstig inställning eller om det är så utskicken funkar.

Av Syntheslizer

@Webhallen: Kan det eventuellt gå att ge en liknande rabatt på ett annat 1070 till de som hann beställa men inte tilldelas något kort?

Av Syntheslizer

Fjärde skärmen är nu på plats. Inget glow och inget light bleed men panelen har en tryckskada som gör att ett område på 6x6 pixlar ungefär visar förvrängd bild. ASUS, vad i självaste fan håller ni på med?

Av Syntheslizer

980 Ti och 1070 presterar på samma nivå, men 980 Ti ligger bättre i pris. Om 970 är aktuellt så kan du ju plocka upp två begagnade kort och köra SLI. Två 970 i SLI presterar bättre än både 1070 och 980 Ti men i vissa ovanliga fall har spel dåligt SLI-stöd och det blir ganska varmt.

Vill du ha splirrans för att få full garanti så rekommenderar jag MSI 980 Ti LE (inte fabriksklockat, i övrigt identiskt med OC-versionen)
http://www.webhallen.com/se-sv/datorkomponenter/236883-msi_ge...

Av Syntheslizer

Gigabyte GTX 970 Windforce 3X OC

Körde tidigare en SLI-config med två 970 men då jag har uppgraderat är det dags att sälja av de gamla delarna. Det aktuella kortet har körts som huvudkort. Det har gått klockat de perioder då jag har spelat och oklockat (samt adaptive) under perioder då intresset för att spela varit lågt. Originalemballage finns tyvärr inte då jag köpte kortet som del av en större uppgradering, men jag har gott om packmaterial så kortet kan skickas. Bilder kan ordnas.

ASIC Quality ligger på 77,3% (se bild).
Tar 1500MHz utan problem (kan demas på plats).
INGET coilwhine. Inte ens pyttelite (jag är EXTREMT känslig).
14 månaders fabriksgaranti kvar (inköpsbevis finns).

Priset är satt till 1500:- eller högstbjudande. Frakt betalas av köparen om ni vill ha kortet skickat.

Läs hela annonsen här

Av Syntheslizer

Någon som vet om det går att använda ett korts vanliga backplate tillsammans med vattenblock från EKWB? Har för mig att jag såg en video med någon snubbe som installerade ett EKWB på sitt MSI-kort och valde att behålla backplate från originalkylaren. Försöker kolla lite bilder för att se om skruvhålen passar och det ser okej ut. Frågan är ju bara om något från vattenblocket är ivägen t ex.

Edit;
Hittade svaret tillslut. Det går oftast men de flesta backplates är mest för utseendets skull så en backplate från EK är alltid ett bättre alternativ.

Av Syntheslizer

Stoppa solen så långt ifrån rummet du kan. Den varma luften kommer du inte ifrån men om solen inte ligger på rutan så slipper du iaf ha ett stort element igång hela dagen.

Av Syntheslizer

Streamdogs och SUMITOMOs förslag ser bra ut. Modern platform och uppgraderingsmöjligheter för både CPU och GPU (crossfire).

Om du skriver var i Sverige ni finns så är jag fullständigt övertygad om att någon från forumet kommer att erbjuda sig att bygga ihop datorn åt er på plats. 800 insparat där.

Av Syntheslizer

6700K är lite overkill för gaming. En i7a gör skillnad i vissa spel och visst är det en mer kraftfull CPU, men du kan spara in 1200-1300:- genom att gå "ner" till en 6600K och och med den slanten (+600-1000 beroende på modell) kunna gå upp till ett GTX 1070 vilket kommer ge bra många fler bilder per sekund för pengarna.

Glöm inte att 1440p är ganska tungdrivet. Grafikkortet är i princip helt avgörande för om du kommer kunna hålla 60fps stabilt eller inte. Dessutom kostar skärmarna en slant så om du ska ha råd med allt för 14-15k så får du nog fila lite på delarna eller gå över budget.

Av Syntheslizer

Som tidigare nämnt det är tre reklamationer, inte tre reparationer, av samma fel som gäller.

"Om du [säljaren] väljer att reparera varan har du två reparationsförsök på dig att ordna till felet. Om samma fel uppstår en tredje gång har konsumenten rätt att tacka nej till ett till försök. Om det är flera olika fel på varan kan du ha rätt att utföra fler än två reparationer." - Konsumentverket.se