Inlägg

Inlägg som Syntheslizer har skrivit i forumet
Av Syntheslizer

@farnebr1nk: Konkreta exempel uppskattas. Det enda jag hittar är att vissa modeller (som det förövrigt precis varit brakrea på) är slut i lager.

Av Syntheslizer

@farnebr1nk: Vad menar du med "end of line"? Kortet lanserades ju trots allt för knappt 5 månader sedan. 970 till 1070 var väl närmare två år?

Av Syntheslizer

Drog igång liret för första gången idag. En halvsekunds delay på allt jag gjorde, fps som hoppade mellan 14 och 144 (på riktigt). Misstänkte att det hade med SLI att göra. Stängde av SLI, ändrade till Vulkan (av ren nyfikenhet) och alla problem löste sig. Allt på Ultra, Nightmare där det går, och jag lyckas hålla 100+ konstant. Galet väloptimerat spel!

Av Syntheslizer

Hur tänker ni när ni misstänker att det är nätagget som är boven? Om kortet körs i 2000 MHz (t ex) med 100% på power limit så kommer det ju att dra lika mycket ström vid 1080 som vid 2160, eller? Edit 1; Jag är genuint nyfiken. Läste det jag skrev och såg att det ev kunde uppfattas som lite kaxigt, men så är alltså inte fallet.

Testa att rensa ut drivrutinerna med lämpligt program. Installera sen om drivarna, men skippa GeForce Experience för att se om det kan vara deras nya overlay som ställer till problem. Jag fick själv artifacts i alla spel jag testade (The Witcher 3, BioShock 1+2 Remastered, Fallout 4, DA:I) efter att jag uppdaterat till versionen.

Funkar inte det så tycker jag att du borde testa alla RAM-stickor en och en. Av erfarenhet (bl a som hårdvarutekniker) kan jag lugnt påstå att RAM ansvarar för fler BSOD än någon annan hårdvara.

Av Syntheslizer

Mitt ena kort har Samsung och det andra har Micron. Har inte märkt av några problem med instabilitet och de klockar lika högt båda två (+500). Frågan är ju om volten ligger högre på båda för att de är synkade eller om kortet med Micron-minnen går som det ska?

Av Syntheslizer

@Sisyphus: För att plast börjar smälta vid 120C.

Av Syntheslizer

@Sir Skybalotte: Ju fler CUDA-kärnor desto mer beräkningskapacitet. Notera dock att X CUDA-kärnor inte är jämförbart med X CUDA-kärnor från en äldre generation. GTX Titan X har t ex 3072 CUDA cores medan GTX 1070 har 1920 CUDA-cores. Ändå spöar 1070 ett Titan X (eller ligger på samma nivå). När du däremot jämför i samma generation (1060 vs 1060 6GB vs 1070 vs 1080) så är det generellt sett ju fler desto bättre som gäller.

Av Syntheslizer

@Doedsmaskinen: Lånar tråden för att ställa en fråga. Hur är värmen på ditt 1070 G1? Mina 97 WF3 blev så in i helvete varma... Nuvarande STRIX 1070 SLI-setup ligger 55-60C klockade medan WF3:orna låg 70+ med fläktkurva på runt 70% (jetmotor). Såg att Jayztwocents hade gjort en video om Gigabytes kylare på RX 480 som inte klarade av att kyla kortet om han la på minsta lilla överklocken. Fundersam på om Gigabyte helt enkelt gör sämre kylare än andra tillverkare eller om det bara är jag som får tre av att lägga ihop ett och ett.

Av Syntheslizer

Jag valde att uppgradera till 8GB VRAM när jag märkte att Fallout 4 började maxa ut VRAM på mina förra kort. Spelet höll sig ständigt runt 3,4-3,6GB VRAM vilket ju är max "snabbt" VRAM för 970. När jag sen testade med 980 Ti (6GB) såg jag direkt att den hoppade upp till 4,1GB VRAM. Samma spel, samma mods, samma upplösning, samma allt. När saker ska laddas in (fast travel, nya områden etc) så peakar VRAM runt 6GB usage i Fallout 4. Men då snackar vi ett par sekunder. I övrigt ligger jag runt 3-4,5GB VRAM usage i just den titeln med: 1440p@144 - GSync - 4K-texturer på allt som finns tillgängligt - vissa mesh-mods.

1080p tror jag aldrig kommer behöva mer än 3GB VRAM. Speciellt inte i de spel du har listat. Å andra sidan är 6GB-modellen lite vassare på alla fronter med fler CUDA-kärnor och medan jag skrev det såg jag att jOnÄTÄn precis hade tagit upp just det.

Av Syntheslizer

Mina STRIX ger coil whine vid 1000+ fps. Inte ett pip innan dess. Det är verkligen lotteri att köpa datorkomponenter...

Av Syntheslizer

Ta bort alla drivrutiner med AMDs egna mjukvara. Googla bara amd driver removal eller nåt i den stilen så ska de komma fram. Installera senaste drivrutinerna och testa om det fortfarande blinkar. Det kan vara så enkelt att drivrutinerna är tjuriga eller typ att skärmen måste slå om till FreeSync när du startar ett spel vilket gör att den slår av och på displayen.

Av Syntheslizer

@gamerfreak87: Det blinkar förmodligen för att den nollställer överklockningen då den misslyckas med att belastas med de värden du har ställt in. Starta spel -> GPU belastas -> 1230 MHz är inte stabilt -> GPU ställer om till stock -> Du får bild och allt flyter på

Av Syntheslizer

Om någon hittar tråden i framtiden och undrar om det funkade eller inte så kan jag meddela att det gick alldeles utmärkt.

Av Syntheslizer

@Dahle86: Folk hade lite bråttom med att "hjälpa till"...
Som du säger, det är alltså en styck 12-pinnars ut från PSU som delar sig till två styck 6+2-pinnars. I manualen till X750 (dock en nyare version) så är +2-delen på kabeln markerad som COM. Vet inte vad det innebär, men då det bara går 12 ut så bör ju bara 6+6 ha direkt strömföring (12V?) och de andra jord eller något liknande.

Jag testar och ser helt enkelt. Det finns en massa säkringar i agget så det ska nog gå fint.

Av Syntheslizer

Kablar för SLI

Mitt agg har två kablar för PCI-E, som splittas upp i två 6+2-pin vardera (se bild). Korten jag ska köra i SLI (1070) kräver bara en 8-pin vardera så jag undrar om det går att köra med en kabel från PSU eller om de behöver varsin (trots splitten). Verkar vara 12-pinnar i PSU per kabel. Ingen aning om hur mycket kräm de levererar.

Sist jag körde SLI tog korten 8+6-pin vilket gjorde att jag var tvungen att köra med båda kablarna kopplade till PSU. Vore smidigt om det räckte med en för att slippa kabelhärva.

http://images.anandtech.com/doci/3655/seasonic2.jpg

Av Syntheslizer

@adde231: 6+2 och 8 är sammalikadan. Vissa kort vill ha 8+6 eller 8+8 så det funkar bäst om kablarna är formade 6+2 då de funkar för både 6 och 8 då (logiken bah tjena). Så du har gjort helt rätt om du har kopplat från PSU till grafikkortet med en PCI-E 8-pin (eller 6+2-pin).

Om du kollar på grafikkortet precis där du stoppar in power-kabeln så ska det sitta två LED-lampor om jag inte minns fel. Hade ett 970 STRIX för nåt år sedan.
20 sekunders Googlande senare.
Ja, det sitter små LED-indikatorer som du kan kolla för att se så att strömtillförseln funkar som den ska. Kolla om de lyser.

Om du har möjlighet borde du testa kortet i en annan dator. Är det problem även där så ska du lämna tillbaka kortet asap.

Av Syntheslizer

Du verkar ha testat det mesta, men har du kollat så att du satt i strömkablarna ordentligt samt att det faktiskt är 6+8 PCI-E power cable från nätagget?

Köpte du kortet begagnat eller nytt?

Av Syntheslizer

@mrgentleman2000: Scrolla upp.

Av Syntheslizer

Det är exakt samma kort. Mitt non-OC går i 2088MHz. Du kan få ett ett max tar 1800MHz eller så kan du få ett som drar iväg till 2150MHz, det beror helt på om du har tur eller inte. Det enda som GARANTERAS är de hastigheter som står på lådan.
Garantin försvinner inte om du överklockar. Det är i princip omöjligt att förstöra sitt kort genom att överklocka då det automatiskt ställer om till fabriksinställningar om du slår in ett för högt värde (ibland hänger sig datorn samtidigt så håll dig inom ramen för vad som är rimligt, dvs 2000MHz).
Köp nu.

Av Syntheslizer

2500K är absolut inte dålig och 6700K är lite overkill. Att uppgradera processor och moderkort gör inte så mycket om inte prylarna har blivit riktigt gamla. Ett nytt, eller ett extra, grafikkort skulle göra mycket mer för datorn.

http://www.techspot.com/articles-info/1006/bench/CPU_01.png
Skillnaden mellan 2500K och 4790K är ynka 7 fps (1080p Medium). Nu är 6700K självklart lite starkare, men du ser hur otroligt dåligt value det är om du är ute efter mer prestanda. Nu är det här bara ett test i ett spel och det finns titlar som är känsligare för CPU-prestanda (t ex Fallout 4) men om du istället kollar på skillnaden i fps mellan t ex 970 och 1070 så snackar vi istället en ökning på 30-40 fps (varierar mellan titlar, upplösning etc).

Vill du absolut uppgradera för att ha senaste platformen så rekommenderar jag 6600K för att spara in en tusing som du kan lägga på ett begagnat 970 för att köra SLI. Nackdelen med SLI är att vissa titlar inte har någon vidare support för det, men det är väldigt få titlar det rör sig om. 970 är dessutom lite begränsat pga 4GB VRAM, men spelar du i 1080p ska det inte vara några problem. Alternativt så plockar du upp ett 1070 och kör i nuvarande datorn. Ger ungefär samma prestanda som 970 SLI men du får 8GB VRAM för att hantera alla glorious 4K texture! Båda alternativen ger dig rejält mycket mer prestanda än att bara köpa en 6700K för ungefär samma peng eller något billigare.