Inlägg

Inlägg som poffer har skrivit i forumet
Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Provat att sätta MTU till 1500 eller 1492 på routern

Hittade inte inställningen på routern, så jag antog att han skrivit fel. Men nu hittade jag den dock....ändrade, utan framgång Man ska väl köra DHCP med com hem? Dom har ju user o password, men någon sa att det skulle ställa in sig själv första gången man anslöt sig och sedan aldrig behöva skrivas in igen. Stämmer det?

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av G-Mod
Provat att sätta MTU till 1500 eller 1492 på routern. Jag har för mig att Linksys har haft problem med att just den vid auto är på 576 istället.

Jag har testat att sätta den på 1500, tror jag har lyckats med det iaf. Utgick ifrån http://www.winguides.com/registry/display.php/280/ . Borde ju inte kunnat misslyckas med det. Man skulle skapa det i mappen "interfaces" väl? Isåfall har jag gjort rätt... Startade sedan om datorn, med precis samma sega anslutning som tidigare! :'( Något mer tips?

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jine
Det där är u verkligen inte direkt lite.. Kanske du ska springa tillbaka och be om att få en ny? Ta även med ett papper med dem där värdena så får du garanterat en ny..

Eftersom du har bytt Frimwaren så gissar jag att det är nåt tokfel i LAN interfacet eller liknande..

Googlade lite snabbt och hittade inga andra med liknande problem.. Tyvär..

Mvh Jim

Jag köpte två stycken WRT54GS en till farsan och en till morsan. Så jag stack till farsan och hämtade routern jag har där. Men felet kvarstår, jag förstår inte vad det kan bero på. Sitter helt fast. Jag kan ju inte ringa till com hem och klaga, då jag får fin hastighet ur modemet, men jag kan ju inte heller reklamera routern då jag testat med två st och fått samma resultat. Kan det vara så att just WRT54GS och com hem anslutningen inte funkar ihop? Snääälla bombardera med förslag.

mvh
Cristoffer

Av poffer

Dator vill helt plötsligt inte starta!

Efter att ha stängt av datorn precis som vanligt en kväll. Så vägrar den nu starta. När jag startar den så går fläktar och allt sånt igång. Men skärmen förblir svart. Det blinkar en grön lampa på moderkortet, som enligt manualen ska betyda "CPU or BIOS Chipset is not properly installed or is damaged".

Jag har testat med nytt grafikkort och att dra ur onödiga komponenter. Men jag har tyvärr inget nätagg, moderkort eller processor att testa med. Några som har några tips?

Känns som att det borde vara moderkortet, men det känns tungt att beställa ett nytt om jag inte e säker på att det är det som är kruxet. Kan man isåfall skicka tillbaka det och beställa processor? Eller felsöka så att man får reda på om det e moderkortet eller processorn det e fel på, utan att behöva testa med något utomstående?

Av poffer

Linksys WRT54GS snor bandbredd!

Tjo! Efter att jag installerat ett WRT54GS hemma, så försvinner en chockerande stor del av min bandbredd. Har testat med både kabel och trådlöst, där är det samma bandbredd. Men när jag kör direkt från modemet kommer jag upp i rätt hastighet. Jag har ComHem 1/8 och får detta resultatet i TPtest:

Direkt från modemet:

TCP; Sändning: 1.05 Mbit/s Mottagning: 8.91 Mbit/s
UDP; Sändning: 1.16 Mbit/s Mottagning: 7.04 Mbit/s

Med kabel eller trådlöst, genom router (WRT54GS):

TCP; Sändning: 46.61 kbit/s Mottagning: 243.70 kbit/s
UDP; Sändning: 61.32 kbit/s Mottagning: 266.32 kbit/s

Jag har självklart inte några andra datorer som kan ta bandbredd, allt är frånkopplat. Har testat att uppdatera firmwaren, bytt kablar utan framgång. Nu står jag utan ideér. Någon som har några tips? Känner mig smått förtvivlad!

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av kokobong
Har du uppgraderat Firmwaren ?

Testa så kanske det blir stabilare och löser sig

Har installerat den nya firmwaren, utan någon framgång. Har ingen aning om vad jag ska ta mig till. Det som händer är att hastigheten går ner från 54 till 1 mbit, signalstyrkan är fortfarande full. Men den tar inte emot några paket, skickar endast några enstaka.

Snäääälla hjälp mig! Ge mig tips i massor!

Mvh
Cristoffer

Av poffer

Linksys WRT54GS kopplar ner!

Jag installerade en Linksys WRT54GS v.5.1 router för några veckor sedan. Har installerat det både hos mor och far. Hos mor fungerar det som det ska, kopplar inte ner eller så. Men hos farsan går det högst 15-20 min, innan jag blir nerkopplad och måste ansluta igen. Använder mig utav en HP laptop, både hos mor och far. En annan konstig grej är att jag kan surfa och logga in på msn, trots att det står "inte ansluten" under trådlöstnätverk-listan. Verkar inte bli riktigt connectad, har dock blivit det några gånger. Men det har vart samma sak då...

Hos morsan används det bara PCs. Hos pappa sitter en imac G5 med kabel ansluten, den kopplar i stort sett inte ner alls.
Börjar bli smått galen på detta problem. Någon som har några tips på vad det kan vara?

Hjärligt tacksam för svar!

Cristoffer

EDIT: G5an kopplar visst ner lika mycket som laptopen.

Av poffer

Fruktansvärt labil lina!

Tjao.

Från o till så blir min lina fruktansvärt instabil. Den byter ip flera gånger i timman och det går knappt att varken tanka, surfa eller något annat på flera timmar. För att det överhuvudtaget ska gå, så får jag starta om router och modem ett flertal gånger.

Jag kan inte förstå vad det är som sätter igång denna process. Är det någon av er som har en teori?

Router: Netgear RP614
Modem: ZyXEL Prestige 600
Abonnemang: Spray 8 mbit

Av poffer

EDIT: Såg nu att gränsen ligger på 50 gb/månad och att det endast gäller spray 2000 och 8000

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av EpaUlle
Varför ska du köpa så dåliga kort? finns mycket bättre idag

Fan va mobbad du är.

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mqx
EDIT: så du kan utnyttja hela hårddisken när du kopplar genom kontrollerkortet? [/B]

Svar ja, när jag kopplar genom kontrollkortet kan jag uttnyttja hela hårddiskutrymmet. Det är inte det som är problemet nu!

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mqx
jo de ska gå o göra så du får ut mer än 130gb de är XP som krånglar ... Kör med windows service pack 1 eller om du vill kan du fixa de i regedit...
Säg till om du vill fixa det i regedit kan kolla upp hur ja gjorde och hjälpa dig tar inte mer än någon minut o fixa det

Jag kanske uttryckte mig lite klumpigt, det problemet är fixat efter att jag köpt kontrollkort. Problemet nu är att datorn hackar och uppför sig allmänt konstigt. Jag kanske inbillar mig, men det känns som att det tar långt tid att kopiera mellan hårddiskarna också.

Av poffer

Windows hackar efter byte av hdd.

Tjenare! Efter att jag köpt en ny 200 gb Barracuda och installerat den på ett kontrollerkort så hackar windows, winamp. Musen hänger sig under en kort period, låtarna hackar osv. Har testat att köra 200 gb hdd utan kontrollkort och då kändes det som att windows flöt på som det ska. Men jag blev tvungen att köpa ett kontrollerkort då datorn inte kände av mer än 130 gb (fanns inga drivisar till mitt moderkort) Iaf så är det så att jag har kopplat 200 gb som master och den andra hårddisken (120 gb) som slave. 120 gb hårddisken sitter på moderkortet precis som tidigare. Medans 200 gb då sitter på ett kontrollkort. En underlig sak jag upptäckte när jag startar datorn med 200 gb på kontrollkortet är att datorn inte känner av ngn primary hdd vid startup. Och kopplar jag båda hårddiskarna till kontrollkortet, känner den inte av någon hårddisk alls. Har formaterat om och installerat om xp ett antal ggr, men inget hjälper. Har installerat alla drivrutiner också (nyaste), så det är inte problemet. Har lagt ner hela helgen på detta, men min kunskap verkar inte räcka till Så är det någon som har ett tips? Bomba mig med förslag!

EDIT: Efter att jag köpt kontrollkort kan jag uttnyttja hela hårddisken!

Av poffer

Jag har ett QDI P4I865GA med Intel 865G chipset och en 200 gb hdd, men som bara visar 128 gb. Jag har letat runt, men det verkar inte gå att lösa utan att köpa ett Controllerkort. Vill bara försäkra mig om att det är så, men snälla kan ni inte kolla upp om det finns ett annat alternativ!

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av macc
plocka ur ljudkortet och grafikkortet, sedan provar du att reseta biosen.
sätt sedan tillbaks grafikkorten och prova att starta datorn.

Jag drog ur batteriet i 5-10 sekunder. Men det hjälpte inte! Ingen som vet ngt annat som kan vara fel?

Av poffer

Datorn startar inte!!

Tjenare, min dator vägrar att starta. Det började med att jag skulle byta ljudkort. Nar jag satte i kortet i pci-platsen så sätter grafikkortsfläkten igång. Då märker jag att strömkabeln fortfarande satt i vägguttaget =( När jag sedan skulle starta datorn så är det bara grafikkortsfläkten som sätter igång, datorn är stendöd. Direkt när jag sätter i strömkabeln i vägguttaget så sätter grafikkortsfläkten igång utan att jag trycker på on-knappen. Moderkortet får iaf ström, det märker jag ju genom att grafikkortsfläkten startar, cd-romen lyser och att det lyser en röd lampa på moderkortet. Men det är oxå allt som händer. Någon som kan ha en aning om vad som är problemet??

EDIT: Har kollat och det var inte el-aggregatet som krånglade. Utan det måste helt enkelt vara moderkortet lr ngt annat som krånglar =( Inga tips??

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bluppblupp
gör som jag, köp ett begagnat istället!

Jag har funderat på det oxå. Har iaf letat runt på forumet och fått mig en hyfsad uppfattning iaf. Tack för hjälpen!

Av poffer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av d01mp
jag kör NFS underground med mitt 9100 kort, det glider skitfint! Jag tycker att du ska hålla dig borta från de allra billigaste korten och kolla på de som kostar lite mer tex 9600, 9200 ibland ATI (har dålig koll på nvidia och kommer därför inte ge några exempel).

Guld är ju, enligt mig, om du hittar ett 9100 lr ti4200 til billig penning.

Radeon 9100 128MB DDR/AGP/DVI/TV-OUT ligger runt tusenlappen. Radeon 9200 128 mb ligger runt 700 kr.
Men vad är det man ska gå efter i första hand, fabrikatet, antal DDR? 9200 finns ju både som 256 mb och som pro. Vad är egentligen viktigast??

Av poffer

Grafikkort under 1000-lappen

Tjenare! Jag har tänkt att köpa ett nytt grafikkort, men min budget tillåter inte (och kommer inte tillåta på ett bra tag) ett grafikkort över 1000 kr. Jag behöver inget jätte kraftfullt kort pga av att min dator är en GANSKA stor flaskhals Det är en Pentium 3 650 Mhz 640 mb RAM m.m. Det nuvarande grafikkortet är ett tnt2 Ultra och det har ju inte klarat av några nya spel på ett tag! Jag lånade ett Geforce 3 av en polare för ett tag sedan och tro det lr ej men alla spel jag testade flöt fint! Så mina förhoppningar är att det kommer göra det med ett grafikkort runt tusen lappen också. Jag har kollat på lite olika kort...bl.a. ett "ASUS V9520 MAGIC 128 MB" med GeForce FX 5200 chipset och Radeon 9200SE 128Mb DDR TV-out DVI RETAIL AGP. Dessa kort ligger runt 500-100 kr. Men har ingen aning om vilket jag ska välja. Spelar farbrikatet mycket stor roll? Det skiljer ju en hel del i pris. Jag hade tänkt lira lite nya spel, behöver inte vara på värsta grafiken. Men jag vill kunna få ett spel som Need for Speed Underground att flyta hyfsat iaf. Har funderat på nytt moderkort o processor, men då drar kostnaderna iväg!
Tacksam för alla svar!!

Av poffer

Överklockning

Vilken processor är egentligen lättast att överklocka? AMD eller Pentium? Kan en nybörjare som jag klocka? Jag har en Pentium 3 650 mhz. Är det någon idé att överklocka den?