Inlägg

Inlägg som pera har skrivit i forumet
Av pera

Stort tack Arganis!!!

Av pera

Tar gärna en invite!
permalmborg@gmail.com
Thanks!

Av pera

Jag tar tacksamt emot en invite.
permalmborg@gmail.com
Glad sommar!

Av pera
Skrivet av tcntad:

Synd, annars har jag en nc6400 som inte vill längre.

Den ser väldigt snarlik ut, men produktnr är inte samma, ska kolla upp det lite mer om det skulle kunna funka. PM:ar i så fall.

Av pera
Skrivet av tcntad:

Är det inte samma touchpads till alla hp laptops?

nej, det är stor skillnad på de olika modeller som finns...

Av pera

Behöver en touchpad NX9420

Är det ngn som har en skrotad NX9420 som har en touchpad till övers? Mina knappar under padden är väldigt sladdriga, ingen stuns alls...

Av pera

picasa

Av pera
Skrivet av hase:

Jag funderar på att byta ut mitt nätverkskort till intell ultimate n wifi link 5300 för att kunna få ut högre hastigheter genom mitt trådlösa nätverk, jag har en dlink dir-655 som stöder n-nätverk.

Går det att bara byta ut mitt nätverkskort till ett sådant här i min HP NX9420 och sedan installera drivrutiner och sen tuta och köra eller behöver jag byta någonting annat? Kollade under datorn där mitt tidigare nätverkskort sitter och det har bara 2 antenner och detta har 3st, innebär det att det inte ens kommer fungera eller bara inte fungera fullt ut?

Jag hörde även av en kompis att HP är jävlar på att låsa sina bios till deras egna produkter...är det så med denna hp dator eller har jag tur och slipper det problemet?

Det går bra att byta till ett annat nätverkskort. Huruvida just det kortet du vill byta till vet jag inte. Det verkar ju troligt att det bara funkar med två antenner, det borde påverka räckvidden en aning. Det är väl för övrigt ett intelkort som sitter i standard, dock ett som bara stöder b/g, några låsningar av bios för hårdvara känner jag inte till.

Av pera

Det är nog ett bra paket, men jag såg inget chassie. Jag hade glömt en kostnad också. Han vill dessutom ha operativsystem med i priset, vilket försvårar möjligheten att få till ett någorlunda kraftigt paket.

Av pera

Datorpaket som passar Photoshop? Max 10 000:-

Hej
Jag försöker hjälpa en handikappad man som är väldigt fotointresserad och arbetar mycket med Photoshop. Han ska köpa en ny dator som främst passar för hans fotohobby. Han är inte spelintresserad alls. Jag vill ha råd på en dator från Elgiganten eller OnOff i första hand, eftersom han själv helst vill handla i stan och det är de affärer som finns att tillgå. I andra hand, ett färdigtbyggt paket från Dustin, Komplett eller Inet. Hans budget är som absolut max 10 000:-
http://www.elgiganten.se/product/data/stationar-pc/IXTREA6511...
Skulle den här kanske vara ett bra alternativ?
Han behöver dator samt en passande 20"skärm
Går det att komma under budget så är det mkt önskvärt.
Han har inga önskemål angående Intel eller AMD utan det han söker är en dator som kan arbeta med foton i så hög takt som möjligt.
/Per
Edit/ Han vill dessutom ha med Windows 7 i priset.

Av pera

Jag har en Sanyo Xacti HD1010. Jag filmar oftast i full HD. Det är dock ingen vidare bildstabilisering på den. Men jag filmar främst med stativ. Udda form också. Men den går att få mkt billig på Ebay. Det är extern micingång på den. Samt många inställningsmöjligheter. Filmar hyfsat i lite mörkare förhållanden.
Det kräver ganska mkt datorkraft att redigera full HD.

http://www.youtube.com/watch?v=YtX5W9nzEMQ

Här är dock ljudet fångat med en ZOOM H2 direkt i mixerbordet.

Av pera

Re: Söker MOV redigerings program.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
Tja.

Har ett gäng Movfilmer jag tagit med kameran som jag skulle behöva klippa lite i och sen sätta ihop till ett film/bildspel. någon som har ett gäng kraftfulla på lur men samtidigt lätt använda?

Gratis är gott..

//Martin

Hej
Any Video Converter Freeware för att göra om till avi.
http://www.any-video-converter.com/products/for_video_free/
Sen kan man ju använda Moviemaker. Det blir ju inte så kraftfullt. Men gratis...

Av pera
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ronnylov
Det bästa hade varit om du hade kunnat koppla in dig direkt på ljudanläggningen och spela in ljudet där. Hon har ju en mikrofon nära munnen och det ser ut att gå en sladd från gitarren också.

Rent allmänt vill man ha mikrofonen så nära ljudkällan som möjligt så att det ljudet som man vill fånga upp överröstar störande bakgrundsljud. På längre avstånd är det mindre nivåskillnad mellan bakgrundsljuden och ljudkällan. Just därför hade det ju varit perfekt att spela in sången direkt från mikrofonen hon sjunger i.

http://www.youtube.com/watch?v=YtX5W9nzEMQ
Testade att köra in ZOOM H2 i mixerbordet. Det blev riktigt bra ljud, får nog satsa på det trots att det blir lite mer jobb med att synka video och ljud.

Av pera

Det finns ju ett flertal kompaktkameror som har 24mm vidvinkel. De säljer ut Samsung WB500 på Cyberphoto just nu för 1990:-. Presterar hyfsat. Lite stor dock.

Av pera

Jo, det finns faktiskt micingång på kameran. så om man står nära mixerbord. så kan man koppla in sig direkt. Jag har inte provat det än, men ska göra det så småningom. Men oftast under lite större spelningar så finns inte den möjligheten. Man får stå hyfsat långt ifrån scen och har publik emellan kamera och ljudet. Det är dock en fördel med att inte ta från ljudkällan direkt ibland, man uppfattar inte ev. felspel lika lätt om man tar upp ljudet med kamera eller annan extern mic. Jag har använt Zoom H2 och fångat ljudet med ibland. Men det tar ju lite längre tid att synca ljud och film då.

Av pera
Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbi
Stereo har väll inget med hur micen fångar upp ljudet? utan bara att det kommer ur L o R! micar fångar ju upp ljudet i mono o sen någonstans i kedjan kör man ljudet i båda högtalarna.

Edit: hur är det med utgångar på den micen. kollade upp den o är det 2 separata micar eller?

Det är olika hur mikrofoner är byggda. Zoom H2 ex. innehåller 4 separata mikrofoner o kan då fånga upp väldigt olika mycket. man kan ex. låta en kör stå i ring runt micen och fånga upp 360 grader.
Det jag nog skulle ha nytta av är en riktad monomikrofon i en del situationer.
Sennheiser MKE-400 är kanske inte så dum.

Av pera
Citat:

Ursprungligen inskrivet av turbi
Jag skulle vilja säga att det blir någorlunda likadant oavsett vilken mic man använder. verkar ju vara högt i tak o rumsekot finns ju där hursomhelst.

Jo, lokalen var inte optimal vid det tillfället, jag tänkte mig att det kanske kunde finnas ngn mic som kunde tagit upp ljudet mer riktat.
Jag har tagit upp ljud med en Zoom H2, det blir aningen bättre, lite renare ljud.

Av pera

videokamera - vilken extern mikrofon?

Hej
Jag har en Sanyo Xacti HD1010. Det blir hyfsade resultat när man filmar både video och ljud. Men jag skulle vilja ha tips på en bra ( och billig ) extern mikrofon man kan koppla till. Det borde gå att få till bättre ljud tycker jag.
http://www.youtube.com/watch?v=PFeznunsEVw
Resultat med den inbyggda mikrofonen.

Av pera
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Nirnaeth
Modeskeppet är bra på Photoshop, finns en lite guide om hur man byter språk.

http://www.moderskeppet.se/live/arkiv/2009/fa-photoshop-bade-...

Har du CS3 så är det krångligare.

/Nirnaeth

Tack för hjälpen.

Av pera
Citat:

Ursprungligen inskrivet av KurreKula
Testa?

Hej, mannen som jag försöker hjälpa vill inte testa, utan vill ha svar från någon kunnig som redan har testat.
/P