Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som nystan har skrivit i forumet
Av nystan

Fungerar det här:

Format(NUMMER, "0000")

?

Du behöver då räkna ut hur många siffror långt det största talet blir och ge den så många 0r som det andra argumentet.

Av nystan

Normalt sätt är det inte att rekommendera att scrapea/parsa HTML med reguljära uttryck, men i det här fallet så går det, eftersom det är så simpelt. Men för framtiden så kan det vara värt att notera att det för det mesta är bäst att använda ett HTML bibliotek för att läsa HTML (jag antar att det kommer ett antal sådana med .Net så det bör inte vara något problem).

Av nystan

Jag vet inte exakt hur WP Super Cache fungerar men teoretiskt sätt så skulle den kunna sätta samma HTTP Headers som Apache och dessutom vara smartare i det, iom att den är medveten om hur Wordpress fungerar och används vilket en Apache modul antagligen inte är.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperA
Japp jag har kört WP-Super-cache på alla mina sidor men kan det fullt ersätta det som denna tråden har handlat om? WP super cache är grymt bra osv!

Kör ju andra cachemoduler i Apache men vet inte om dom inaktiveras nu när jag la in detdär sista?
cache_module
mem_cache_module
disk_cache_module

Jag tycker att du borde kolla upp dokumentationen på de där modulerna, så du vet inför framtiden.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JesperA
Jaaa det verkar faktist vara problem med cache-control med headers module för kör jag detta:

<Directory "/home/website/cgi-bin/">
Header Set Cache-Control "max-age=0, no-store"
</Directory>

Och nu (ta i trä) verkar sidorna fungera som förväntat, MEN det är ju lite synd för headers cache verkar snabba upp sidan enheldel, dessutom är det ju ännu bättre när sidorna väl blir belastade så vore nice att kunna använda Header cache-control och ändå Wordpress fungerar som normalt!

Vad bra att det löste sig! Om du vill ha fördelen av cache så finns det plugin till Wordpress som cachar en hel del innehåll (också väldigt rekommenderat för att slita på servern mindre om du får stort besökarantal någon gång).

Av nystan

Get är den vanligaste HTTP metoden. När du surfar in på en sida så skickar den webbläsare en GET request till webbservern, POST är när du tex skickar en <form> med method="post".

I alla fall, de intressanta bitarna i det du postade är

Cache-Control: max-age=300, must-revalidate Etag: "5a09a-675d-4814e2c451640" Expires: Mon, 08 Mar 2010 18:30:06 GMT

som har med cache att göra. Vad som återstår nu är att lista ut varifrån de kommer, är det Apache som sätter dem eller är det något Wordpress gör. Använder du några cache plugin till din Wordpress?

Av nystan

Jag är lite ute på hal is, mitt svar var mer en gissning på vad som skulle kunna tänkas vara problemet.

Men jag tror att du kan fortsätta såhär, använd HTTP Client (http://ditchnet.org/httpclient/) och kolla om din server spottar ur sig några suspekta HTTP Headers som kan ha något med caching att göra.

Av nystan

Fantastic Mr. Fox

8,5/10

Den fantastiska räven är vacker att se på, bra stop-motion film är alltid en fröjd för ögat och man kan inte låta bli att imponeras av det arbete som lagts ner på varje rörelse. Många kommer säkerligen avfärda filmen som en barnfilm, främst på grund av den teknik som har använts och hur den har marknadsförts, men jag tycker att Wes Anderson har lyckats med en sådan kvalité som man ofta ser i Pixars filmer (ex The Incredibles), Fantastic Mr. Fox har något för alla åldrar.

Humor i Fantastic Mr. Fox kan beskrivas som obesvärad, filmen är rolig utan att försöka för hårt. Humorn levereras helt klart på det bästa sättet, den är inte för uppenbar och man kan behöva tänka lite innan vissa bitar av humor kommer fram. Röstskådespelarna är det inte något fel på heller, Clooney gör sig mycket bra som Mr. Fox och levererar en solid prestation (bättre än den senaset besvikelsen Up in the Air). Bill Murray (som grävlingen) och Meryl Streep (som Mrs. Fox), för att nämna några fler, gör även de mycket tillfredsställande röster.

Fantastic Mr. Fox kan vara en av 2010s bästa filmer och jag hoppas på mer liknande från Anderson. Fast jag är säker på att året kommer bjuda på fler överraskningar i filmväg, även om Fantastic Mr. Fox ej överraskade i den meningen, inte för ett fan av Andersons tidigare verk (Rushmore, The Darjeeling Limited).

- - - - - - - -

Apspektakel: En fördel för stämningen i forumet vore om du istället för att gå till angrepp på personer kunde sakligt förklara vad det var som var en besvikelse.

Av nystan

Jag var medveten om tekniken bakom jQuery men inte visste jag att det var en sån stor skillnad när man går till IE. Jag får ta och lägga det på minnet till framtida projekt (eller om man medvetet struntar i IE så klarar man sig ändå, hur många % av besökarna som har en modern webbläsare är helt beroende på ens målgrupp (5-10% är alltså inte sant, alltid)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Det är bara typ 5-10 % av besökarnas webbläsare som klarar querySelector så det är ganska odugligt ännu. jQuery använder Sizzle som CSS3-motor, och Sizzle är ju inte direkt känt för att vara snabbt... det är stabilt, men långt ifrån snabbast. Att selektera klasser med jQuery är ganska snabbt i Fx, Chrome etc. men testa IE... att 1000 gånger selektera 1000 st divar med $('div.klass') i IE8 tar ca 9,6 sekunder. Jämför med samma operation i Chrome som tar ca 0,16 sekunder (ca 1 s i Fx). Selekterar man $('div') i IE8 tar det ca 1,45 sekunder. Detsamma tar ca 0,12 sekunder i Chrome (ca 0,5 s i Fx).

Av nystan

Det kan ju vara så att OS X Servers Apache sätter någon HTTP Header som gör att din webbläsare cachar en del sidor.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zarkov
Edit: Bah, felet åtgärdat genom att jag rullade tillbaka functions.php, image.php och single.php i tema-katalogen. Hur fasen kan de påverka wp-admin.php???

Det är väl helt enkelt så att wp-admin.php beror på dessa filer. Jag antar att functions.php innehåller vissa tema och template relaterade funktioner, vilken inte är helt orimligt att även admin delen av Wordpress använder sig av, samma gällder antagligen för både image.php och single.php.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
För att den först letar igenom DOM efter klassen .mover och sen letar igenom hela DOM igen efter klassen .pusher, medan version 1 bara letar igenom DOM en gång, efter .pusher

Så sant, så sant, men jag undrar om inte i moderna webläsare (som implementerar .querySelector och .querySelectorAll) ändå är snabba på att leta upp även klasser (jag gjorde en snabb koll genom jQuery sourcen och det verkar som om den använder dessa native metoder om de finns). Men det är bra att vara på den säkra sidan (och tänka på de äldre webbläsarna)!

Citat:

Att söka igenom DOM efter klasser är riktigt långsamt. Att spara $(this) i en cache-variabel är inte alls viktigt i jämförelse, men man sparar några millisekunder på det också. Jag gjorde just ett test för att bevisa detta för mig själv, och då tog det 2,1 sek att köra testet med $(this) och 1,5 sek att köra testet med en cachad variabel $this

Det är en klar prestandaförbättring, att skapa ett nytt jQuery objekt ($(this)) varje gång det ska användas är klart dyrt.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MagnusL
http://sv.wikipedia.org/wiki/Trunkering

Jag missade visst en del av ditt program när jag snabbt läste igenom det! Självklart fungerar det.

Av nystan

x = sqrt(n) if (x == floor(x)) { Yes }

Bör fungera, i någon språk så kan man få typfel och måste därför ta hand om det.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MagnusL
int n = sqrt(x);
if( (n*n) == x ) {
/* square root is a integer */
}

Jag ser inte hur denna lösningen kan fungera. En möjlig definition av kvadratroten (a) av ett tal (b) är just att a * a = b, och det stämmer även om roten är ett heltal eller inte.

Av nystan

Det kan skötas av en vanlig server, det är ej nödvändigt med en dedikerad server.

Om jag fick välja så skulle klienten vara någonting byggt utav JavaScript och på servern så rullar en Comet lösning i valfritt språk. Så när en klient gör nånting så "publicerar" den det till servern (och antagligen ett eget "rum" på servern, som de övriga spelarna är anslutna till mha "long-polling"), servern "pushar" detta sedan till de andra spelarna. På detta kan man bygga lite säkerhet så att man inte kan skicka vilka meddelanden som helst.

En förklaring till hur Comet fungerar: http://blog.hunch.se/2009/10/comethttp-push-with-nginx

Av nystan

Varför är version 2 långsammare?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Här är två lösningar som gör att du kan ha hur många sådana här som helst. Den första varianten har bäst prestanda, den andra varianten är lättast att förstå. Bytte till länk, men du kan byta tillbaka om du vill. Ta i så fall bort return false.

<a href="#" class="pusher">Show / Hide</a> <div class="mover"> Text </div> $(document).ready(function(){ // Loopa igenom varje .pusher för prestanda $('.pusher').each(function(){ // Lagra this för prestanda var $this = $(this); $this.next().hide(); $this.click(function(){ $this.next().slideToggle(); return false; }); }); }); // Variant 2 - lättare att förstå men långsammare $(document).ready(function(){ $('.mover').hide(); $('.pusher').click(function(){ $(this).next().slideToggle(); return false; }); });

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tomten51
Så om man tyckts känna igen en film men inte kommer ihåg namnet bör man utan googling få svara t.ex "den där filmen där Edward Norton inte spelar en rol med personlighetsklyvning eller identisk tvilling!", då bör det vara ett helt korrekt svar på "American History X" tillexempel.

Det där är att tänja VÄLDIGT mycket på just den regeln, INTE tillåtet enligt min mening. (Se den stora skillnaden mellan "senaste batman" och ditt exempel)

Av nystan

Jag skulle göra så att jag köper mig ett fint par hörlurar (kanske ett par Sennheiser HD 595, mycket komfortabla) och sen köper jag en lös mic av bra kvalité! Jag misstänker att det är den optimala lösningen om man vid sidan av spel vill ha bra ljudkvalité för musik och film.

Av nystan

The Double Life of Veronique – Jag stötte på denna av en ren slump, vilket helt klart är det bästa sättet att finna en film på, och vilken överraskning det var! Stämningen i filmen var lite lik Mulholland Dr. men bara lite, sen liknar den också Amelie… en del (fast det kan bero på att den är till viss del fransk). Jag rekommenderar den i vilket fall om ni kan finna den!

Avatar – Ointressant tycker jag sammanfattar Avatar ganska bra, alla teman har vi sett förut och den är så extremt förutsägbar, den ger inga nya insikter. Det ända man kan ta med sig från den är den värld som skapats för filmen, Pandora är vackert.

Av nystan

Sherlock Holmes Överraskande, men det kanske var lite mycket action för att passa Sherlock. Helt klart värd en koll.
Crank & Crank: High Voltage Lite meningslös men välgjord och mycket underhållande action!
Gattaca Annorlunda handlaing och självklart så är en framtids dystopi intressant.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Moses666
går det fort att göra det också och problemfritt ? är mest ute efter funktionen att göra om avi till iso eller dvd filer så att säga

Citat:

Ursprungligen inskrivet av _simis_
Jag kan varmt rekommendera DVD Flick
http://www.dvdflick.net/

Funkar hur bra som helst och stöder en massa format utöver AVI och sköter hela bränning till DVD
Finns många inställningar för undertexter, menyer osv. också.

Jag kan bara instämma i att DVD Flick är det enklaste och smidigaste sättet, jag har använt det flera gånger, och den klarar definitivt .avi (divx, xvid eller vad .avi:n innehåller).