Missa inte! Fyndchans i Månadens Drop

Inlägg

Inlägg som nystan har skrivit i forumet
Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av spanXen
Detta verkar fungera.. Jag gillar dock inte att spara lösenorden i klartext.. Men nåja..

Mitt problem nu är att kör jag sudo så blir mounten bara läsbar av root.. Så jag kan inte se något i findern. Kan man mounta på nåt annat sätt?

Mounta den utan sudo då? Testa om det fungerar.

Av nystan

Ring Polis, de smugglar vapen för invasion av Danmark!!!!

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Piece of Cake
Jag vet inte om MAC har fixat stöd för Windows 7 än. Borde iaf komma snart.

Efter vad jag har läst mig till så ska drivrutiner till Vista fungera felfritt i Windows 7, dessutom så ska ju W7 fungera med EFI också...

Av nystan

Safari sparar lösenorder i "Keychain" medan Firefox sparar sina inbyggt i Firefox.
Jag tror det finns två lösningar på ditt problem.
1. Skriv in alla lösenord manuellt i Keychain
2. Om du vill kan man använda 1Password (googla det) för att hantera sina lösenord. Då kan man importera lösenord från Firefox och sen använda dem i Safari. 1Password kostar dock pengar.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Men det borttar inte det faktum att Stalin liksom Arabvärlden samarbetade med Nazisterna vilket vänstern idag inte vet eller inte vill veta?

Vad har det med saken att göra. Du kan inte kalla Stalin för en ärke-kommunist, Stalin var en extremt pragmatisk person som inte drog sig för att göra band med fiender; så länge det gynnade honom eller Ryssland.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av olirc
Sen ska man veta detta att Islam har och kommer förbli judehatare då även Hitler hade nära samarbete med den arabiska världen under WWII.

Vilka är detta ISLAM? Är det en extremt liten och homogen grupp, eller är det en enormt stor kultur som innehåller alla sorters åsikter.

Sen håller jag med om att det var inget fel gjort att skriva med PMet här, att ens meddelanden kanske kan komma att visas publikt är något man får räkna med.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lasseska
Ang buggfixarna så kommer dom troligtvis även via update.
7100 blir bra fram till RTM släpps.

Var det i september RTMen skulle komma eller är det tidigare?

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av aaaaa
Från och med RC så kommer ju inga nya funktioner att tillkomma utan bara buggfixar...

Kommer de buggfixarna att komma som updates i 7100 också?
Om man ska köra W7 skarpt men inte vill ominstallera så fort det kommer en ny build, ska man köra på 7100 då?

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MegaN00bie
1 krona per låt låter ju rimligt oavsett hur känt bandet är, å andra sidan tvivlar jag rätt starkt på att folk med 20000 låtar på sin ipod skulle varit villiga att betala lika mycket för det.

Jag ser det så att en del musik kan man tänka sig att betala för. Om det är ett nytt band som inte har någon ekonomi eller ett band som man verkligen gillar.

Jag skulle nog kunna tänka mig att betala (lite mindre än?) en hundring för en bra skiva i FLAC, men då vill jag också kunna sprida den vidare utan begränsningar.

Jag är dock inte intresserad av att köpa enstaka låtar, jag tycker om att ha en del att välja mellan när det gäller ett bands/en artists låtar. Och en skiva representerar ofta en helhet.

Jag är då student.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XTRO
Tänker bara rösta om det går göra via nätet (t.ex. som att deklarera) och då blir det partiet med det coolaste namnet, eftersom jag ändå har nollkoll och inte bryr mig..

Jag tror inte röstning via nätet är en särskilt bra idé. Det är främst säkerhetsaspekten jag tänker på och med tanke på att röstningen är en av de få medel vi på en demokratisk väg kan påverka så är det otroligt viktigt att det är säkert.

Jag skulle tro att medelsvenssons dator är inte svår alls att hacka och därför är online röstning dåligt, än så länge.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zartax
Lathet och prioritera annat är alltså samma sak? Att nån var på Sweden Rock istället för att rösta har ju knappast med lathet att göra.

Det finns något som heter förtidsröstning. Om man vet att man kommer att vara bortrest under valdagen och man egentligen vill rösta så är det ren och skär lathet att inte ha tagit sig tiden att förtidsrösta.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The Gaffa
Någon som har siffror på hur stor andel av Piratpartiets väljare som är arga unga män?

Det torde vara ganska enkelt att räkna ut. Först måste du definiera vilken åldersgrupp "unga män" är, sen så kollar du hur många i den åldersgruppen som röstade på PP. Det är klart att de som röstar på PP är arga på systemet som det fungerar nu, är det så konstigt? Jag tror att man kan säga att hela PP väljarkår är på något sätt arga eller väldigt missnöjda.

Av nystan

@Sentenced, ja det verkar vara så som du säger. Väldigt intressant måste jag säga.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Micket
Jag känner mig oerhört besvärad av syftningsfelet i rubriken! "INTE du"? Allså inte jag? utan nån annan?
Det borde naturligtvis vara "Varför röstade du INTE i EU-valet"

Jag blev medveten om detta precis efter jag hade skickat iväg mitt inlägg och jag har tyvärr inte befogenheter att ändra på det.

Av nystan

Varför röstade INTE du i EU-valet?

Det var bara runt 40% av de röstberättigade i Sverige som valde att rösta i EU-valet.
Och då undrar jag, varför väljer man att inte rösta? Det måste finnas en hel del här på Swec som inte röstade och jag är intresserad av varför just du inte röstade i EU valet.

OBS! Jag är inte ute efter att "klanka" ner på er som valde att inte rösta, jag är bara intresserad av varför.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Lonsas
Sluta mät i volym och mät i vikt istället?

Det är kanske lite svårt att ändra på alla alkoholtillverkare, det är de som mäter i volym %. Har du inte sett på burkar, flaskor, whatever att det står % VOL.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Janeway
Att jag kan fortsätta klaga på alla myndigheter, politiker och samhället med all rätt.

Så ditt blankröstande handlar om att för dig själv rättfärdiga att stå utanför och klaga på samhället. Andra kanske inte känner att de måste rättfärdiga det för sig själv genom att rösta blank, för dem kanske det räcker med att inte rösta?

Sen att det skulle vara mer demokratiskt att blankrösterna skulle kunna skapa tomma säten i riksdagen är fel. Säg att 20% av platserna i riksdagen blir tomma så kommer ändå all makt sitta i de 80% fylla platserna. Den enda skillnaden är att det kommer att sitta färre personer i riksdagen som kommer att få mer personlig makt för det kommer bara krävas 50% av de 80% som är tillsatta för att rösta igenom ett förslag.

En blankröst är således samma sak som att inte rösta alls.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weeblie
Plus att sizeof endast ger hur många "chars" som en typ är. Kan du garantera att en char är 8-bitar på alla arkitekturer?

Realistiskt sätt, hur många arkitekturer där en char inte är 8-bit kommer detta programmet att stöta på?

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Crippa90
Eller att de gör allt för lite makt? Jag tvivlar på att en person som vill döda oliktänkande bryr sig om demokratiska rättigheter.

Själv tvivlar jag på att det finns någon mogen person inom PP som seriöst vill döda oliktänkande.

Av nystan
Citat:

Ursprungligen inskrivet av XerXes
Du missförstår mig; jag är inte intresserad av att rösta på Piratpartiet. Vad jag däremot finner intressant att det verkar sannolikt att de placerar folk ur avgrundsvänstern så högt på sina listor. Ur min synvinkel är det, som jag tidigare sa, lika illa som att placera nazister på listan och inget en moralisk organisation som siktar på en bred väljargrupp kan göra.

Vill dock tillägga att det absolut inte behöver vara så att Andersdotter är en sån hemsk person, men lite väl många indicier kan man tycka.

För att nå en bred väljargrupp är det då inte bra att ha ett brett spann på kandidaternas personliga åsikter?
Då kan det finnas minst ett namn som man kan sympatisera med. Som jag skrev innan så är det snarare en fördel med många olika åsikter.

Av nystan

Det sprids mycket FUD (Fear, Uncertainty, Doubt) nu såhär i valtider mot mindre partier och kanske piratpartiet i synnerhet.

Angående Amelias "invit" till det våldsamma och farliga SUF, så får jag intrycket av att hon försökte 1) Låna material av dem, 2) anordna en icke partipolitisk demonstration, genom att också bjuda in LUF (Liberala UngdomsFörbundet).

Självklart så är Björn Felten _inte_ en förespråkare av dödsstraffet, han skrev (i PPs forum 2006) om ett petteristiskt dödstraff (härstammar från rapparen Petter som ville döda alla fildelare), och här tar han avstånd från dödsstraffet.

Jag kan självklart hålla med om att det är lite olyckliga ordval från Feltens sida, men det är hans åsikter inte PPs.

Sen tror jag nog att om man skulle granska alla andra partiers listor lika väl som PPs gåtts igenom skulle man nog hitta en hel del konstiga saker också.

@XerXes: Tror du att Piratpartiet har försökt gömma vilka personliga åsikter personerna på listan har? Det är väl snarare du själv som inte har tagit dig tid att ta reda på vad de som står på listan tycker och om du ej håller med eller litar på att dessa personer kan tygla sig och följa PPs strategi så får du väl se till att kryssa ett annat namn om du är intresserad av att rösta pirat.

Jag tycker att detta är en underbar del av PP, att det finns människor över hela den politiska skalan som har gått samman för en gemensam sak.

Av nystan

Genom att göra det ekonomiskt oförsvarbart för knarkkartellerna/smugglarna. Detta kan kanske uppnås genom en legalisering, jävligt effektivt polisarbete eller något helt annat.

Spanade också in SVT programmet. Debatten var ju lite fjantig, debattledaren gav inte tillräckligt utrymme för någon av de två sidorna att utveckla sina argument tillräckligt. Så det blev ointressant.

Av nystan

Angående det faktum att det andra namnet på PP lista är "vänster" eller vad man vill kalla det, så kommer det inte bli något problem så länge planen att rösta med gruppen i frågor som inte rör PP politik efterföljs.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Psionicist
[B]Piratpartiet har tagit ställning i en del frågor utanför deras kärnfrågor, här: http://www.dn.se/fordjupning/europa2009/vad-ska-du-rosta-pa-i.../B]

Anledningen till att PP har tagit ställning till de frågorna är att det inte fanns ett alternativ för att inte ta ställning till dem. Christian Engström förklarar här: http://christianengstrom.wordpress.com/2009/05/22/snus-och-pa...