Inlägg

Inlägg som the squonk har skrivit i forumet
Av the squonk
Skrivet av Spiderpigbegins:

Kommer ansluta till klubben inom kort då jag har ett MSI 4080 Ventus 3X OC på väg till mig nu.

Vad är det jag behöver tänka på inför uppgraderingen? Kommer uppgradera det mesta förutom moderkort och RAM i samma veva.

Samma kort jag har, har varit problemfritt, tänk på att ha tillräckligt många 12V-kablar tillgängliga till strömadaptern annars är det mesta sig likt från äldre grafikkort förutom prestanda

Av the squonk

Känns som gammaldags teknologi, som Intel är tvungna till eftersom deras mer energieffektiva nod inte gör höga frekvenser än så länge.

AMD drar massor med mindre effekt undfer last vid liknande prestanda = att föredra

Intel har dock mer avancerade energisparfunktioner och drar en hel del mindre vid slösurfande, men förbrukningen vid belastning går som sagt inte att sminka bort

Av the squonk
Skrivet av Dreas89:

Jag var sjukt nöjd! Tyst, stabilt och bra. Men 4090 hägrade så blev ett byte.

Gratulerar, 4080 duger bra för mig som bara kör 3440x1440, allt jag spelar flyter som smör och skönt med den lägre effektförbrukningen. Drar ju tom en hel del mindre än 3080.

Av the squonk

Fungerar bra med Edge för mig, men det är ju Chrome i botten

Av the squonk

Ja, om det inte vore för att vissa program fungerar bäst på Windows så hade det varit övergivet för länge sen men prenumeration? Tveksam, ser mest ut som bra reklam för Linux imo.

Av the squonk

Mitt stulna lilla skepp som jag filar på nu i andra playthrough, fortfarande en hel del sämre än vad jag körde med i första, men gör jobbet

Av the squonk
Skrivet av RHWarrior:

Skönt att man bara kan sno ett skepp så är man igång på ett kick.

Det var det första jag gjorde i andra, snodde ett Crimson-skepp bara för att bygga om, det där skeppet man ärver från första är inte så kul imo

Av the squonk

Jag gifte mig med Sarah i första playthrough, nu i andra hatar hon mig och vägrar till och med att följa med, inte alls samma sak som i första LoL

Såg på YT en som var inne på fjärde playthrough, då blev Sarah mördad i The Lodge av mig själv från ett annat universum som tröttnat på alla Sarah och på att vara god

Dold text

Aha, upptäckte nyss att det finns en massa olika knäppa Lodge-varianter som dyker upp random varje gång man påbörjar ett nytt "+" som tex ett helt gäng av en själv osv helknäppt jag gillar

Dold text
Av the squonk

Vanguard komponenter på valfritt skepp så klarar man det mesta, bra tryck i dom grejorna och är inte dom dyraste

Av the squonk

På Techpowerup ryktas det Intel, verkar inte osannolikt om Intel menar allvar vilket jag tror dom gör med tanke på tillväxten inom AI och som till största delen körs på GPU. Jag skulle tro Intel går all in, trots besparingar på annat. Inte säkert att det gynnar gamers för det, kanske mest handlar om GPU för datacenters.

Av the squonk

Ännu en som kört klart main quest, skall bli intressant att se vad som händer i spelet "efter spelet" eftersom det verkar vara konstruerat just för den saken ... tråkigt att bli av med alla rymdskepp bara men men

Av the squonk

Ny uppdatering idag, 1.7.33

Av the squonk

Ett par tankar, Ryzen Zen 3 startar om i idle om du har för mycket negativ Curve Optimizer dom bara gör det, vissa auto OC val i vissa bios applicerar sådan utan att man vet om det.

Ett 650W agg kan vara för lite för RTX3080 som kan dra rejäla strömspikar emellanåt och orsaka shutdown

Fel på en disk kan orsaka många konstiga fel

Liksom fel på minne.

Av the squonk

Det har varit EN patch på Steam, ca 700Mb, men själv kör man ju med lite moddar också så inte helt vanilla zero-day

Av the squonk
Skrivet av cyklonen:

Inga krascher alls för mig, så jag tror du i första hand ska kolla om det är nåt i din dator, eller ditt system, som är orsaken.

Exakt, spelat som mest en hel dag 08:00 till 22:00 typ utan en enda krasch

Av the squonk
Skrivet av lolflakes:

Någon som sitter med 3070 kort ? Vad har ni för inställningar i spelet och hur flyter det?

Är inte så jävla kul att spela i medium/low och spelet flyter som skit, och ser ut som skit dessutom. Uselt optimerat.

DLSS- modden med DLSS 3.5 är ett måste, sen finns det en moddad fil med ULTRA inställningar på Nexus som ger minst 10fps extra. Med RTX4080 kör jag nästan konstant i 144fps med G-sync i uppskalat till 3440x1440 med DLSS.

Ett RTX3080 borde ligga på 90-100fps med samma inställning och RTX3070 i 60-80fps ungefär. I 3440x1440.

Spelet tar inte mycket grafikminne, aldrig varit över 8GB

En hake är att det även kräver mycket cpu, jag har 7950X som boostar till 5.8GHz och med snabbt DDR5 möjligt att grafikinställningarna inte räcker med mycket sämre cpu.

Av the squonk
Skrivet av Hakinger:

Är det alltför naivt att tänka sig att det blir som med No man sky, att det kommer gratis uppdateringar närmaste åren för att göra det mer intressant?

Mods, massor med mods, kommer att vara ett helt annat spel om ett par år

Av the squonk

Jag har "grindat", inte ett enda konsolkommando. Så går det långsammare, har inte lagt någon större möda utan kör fortfarande runt i "UC Prison Ship" som man var tvungen att använda för att rymma från en fängelseplanet.

Dock är alla delar utbytta tror jag, annars blir man dödad på en gång av pirater när man stöter på dom LoL

Det här skeppet dög för att utrota Crimson Fleet så inte helt kass

Av the squonk

16 November 2004, 18 år än så länge ...

Ja, lär ha haft med Halflife 2 att göra

Av the squonk

Det är väl som det står i artikeln, guld och gröna skogar är i AI så det är dit R&D går. Bara att vänja sig, ger i alla fall Intel större möjligheter att vara kvar på marknaden.