Inlägg

Inlägg som the squonk har skrivit i forumet
Av the squonk

Tröttsamt, "regeringen döljer" och bla bla, fins säkert massor av aliens därute men dom är inte här och röjer av kända skäl

Av the squonk
Skrivet av Ozzed:

Just nu kör jag 3733 men en BCLK på 101.2 så det blir 3778 på minnena. Är väl OK men man hade ju förhoppningar på att kunna köra 2000Mhz synkat. Särskillt som mitt exemplar är sent tillverkat på en nu väldigt mogen nod.

Såhär ser det ut i Zentimings, som tyvärr inte tar hänsyn till BCLK-höjningen, men ns-beräkningarna verkar stämma,

.<Uppladdad bildlänk>

Så det är alltså väldigt kapabla minnen. Vore ju nice om de fick sträcka på benen

VSOC ser lite låg ut för höga minenshastigheter ....

Av the squonk

Fungerar bra för mig, har kört en NG+++ samt en från början utan att gå till Unity, men jag har använt Unofficial patch sen den släpptes kan ha hjälpt.

Då är det värre med Skyrim, den nya uppdateringen med Creation shop dödade min build med 700+ moddar inte värt tiden att få det att fungera igen tog två dagars reparations moddande innan jag gav upp och ansåg det meningslöst LoL

Av the squonk
Skrivet av gurkburk92:

Sonys lurar har ju inte AptX.

Nej, dom har LDAC som är tekniskt sett bättre än AptX ....

Av the squonk

Ett RTX4080 har det ju blivit, bra prestanda

Av the squonk

Problemet är Android som slutar uppdateras efter ett tag så man vill kanske ha så ny som det är ekonomiskt möjligt

Av the squonk

Efter uppdateringen har jag 144Hz hela tiden både ute och inne med DLSS Balanced och RTX4080 3440x1440 Ultra settings. Jag kan inte klaga på prestanda med DLSS, min skärm klarar inte mer än 144HZ

Av the squonk
Skrivet av Pantburk:

Spännande.
Blir att vänta på denna istället och skicka tillbaka mitt 4080 på öppet köp.

3080 suprim får gå ett tag till.

3080 räcker långt, särskilt med DLSS

Av the squonk
Skrivet av medbor:

Starfield blev inte nominerat till GOTY, hur känner ni angående det? Jag tycker det känns väntat, ett av Bethesdas svagare titlar och mer bredd än djup. Framförallt med BG3 och annat att jämföras mot

Starfield är kanske inte Super som spel men det är en brutalt spännande sandlåda som blir ännu mer spännande när dom släpper det fulla moddnings kitet nästa år

Av the squonk
Skrivet av RPGWiZaRD:

Spontant känns det som Intel måste ha någon crazy binning på CPUerna då det är väl inte ovanligt att man maxar ut med typ 5.7GHz all core (5.8GHz 2 core) med typ 14700K med något sånär rimliga spänningsvärden, 6.2GHz på stock configuration är säkert långt ifrån vad den vanliga exemplaren klarar av.

Överklockningen har nog väldigt lite att ge idagsläget då CPUerna binnas såpass hårt ändå, saknar den tiden då man kunde ibland få guld exemplar på lågkost SKUs, AMD Opteron 1.8GHz t.ex. som kunde klockas på luft runt 3GHz rätt så ofta.

Q9450 var också rätt kul, original max 2.66GHz som jag körde i 3.84GHz i flera år helt stabilt. Lycka till med så många procent idag

Av the squonk

Dom har ju en och annan dråplig plot twist med NG+ men det är svårt att undvika repetition om man vill levla. Och ja, massor av moddar

Kör en NG+3 level 78 och en OG level 16

Av the squonk

Ja det är som Skyrim lite svårt i början sen blir det jätteenkelt och bossar är inte svåra dom är bara kulsvampar

Av the squonk

Kör betan, med inbyggd DLSS, det intressanta med det är att min 5800X3D rigg flyter lysande med DLSS/Balanced 90-100 fps utomhus i 3440x1440 ULTRA och stadiga 144 fps inomhus(låst vid max 144). Det är ungefär som min 7950X/RTX4080 rigg flyter med FSR2. Så kortfattat, DLSS gör ett 3080 till ett 4080 i Starfield. Tycker dock att FSR2 ser aningen bättre ut än DLSS/Balanced dessutom fungerar ännu inte vsync med DLSS.

Krävande spel, min 5800X3D ligger på 105W och 3080 pumpar 360-370W i en normal session och det är helt oklockat. Men det flyter, dessutom är den riggen tystare än min 7950X rigg som jag måste ha rätt hög fläkt rpm pga jag kör minnena i 6400MHz 1:1 vilket = varma minnen!

7950X riggen drar lätt 170W för cpu, vilket jag har låst som max annars drar det iväg till ~220W. Men RTX4080 drar lite mindre, 340-350W, trots 50% högre prestanda i snitt än 3080.

Av the squonk
Skrivet av takeoninja:

I åtminstone Windows fallet säger det troligen långt mer om hur Windows fördelningen ser ut i Kina än om att folk skulle ha bytt från Windows 11 till 10, det förefaller gravt osannolikt (iaf siffror som 7% av steams användare...)

Vidare så har jag alltid tyckt det är konstigt att AMD lyckas så dåligt på PC sidan, de har konsekvent haft lägre Kr per FPS (utan raytracing) och deras kort åldras betydligt bättre historiskt.

Min enda slutsats är att väldigt många som spelar på PC också måste hålla på med animering, video effekter och rendrering av olika slag för det är ett område där Nvidia är kung per krona tack vare CUDA som är defacto branschstandard. Det eller åtminstone vill göra det. AI och annan tung GPU bunden beräkning går också in här.

För ska du bara game:a och har en budget på 20k eller mindre för datorn ja då har jag svårt att rekommendera något annat än AMD.

Streama på webben är populärt, Nvidia har mycket bättre funktionalitet för streamers.

Oavsett, verkar som AMD gett upp med tanke på nedstängning av sin utvecklings filial i Shanghai (450 ingenjörer) och att man lämnar flaggskepp till Nvidia.

Av the squonk

Testade ett par moddar, blir brutal fps men introducerade viss instabilitet och skimmer i bilden, default med FSR2 är det ultrastabilt aldrig haft en hängning och med ett RTX4080 är fps ändå över 60 fps i alla lägen. Hoppas att Bethesdas egen DLSS-funktion är mer stabil än moddarna. Har man ett lägre kort än 4080 så lär DLSS vara välkommet, jag låg runt 144 fps mestadels med moddarna fick tom fps-begränsa för det var ibland uppe runt 200 fps med ett lägre kort i serien lär det göra susen.

Av the squonk

Frågade Copilot varför Sverige inte har någon Copilot:

"According to the web search results, Copilot is a new AI-powered feature in Windows 11 that can help you with various tasks, such as getting answers, inspiration, and summaries from the web, adjusting your PC settings, and organizing your windows with Snap Assist1. Copilot is currently available only on Windows Insider Dev build2, and it is not included in the EU version of Windows 11 due to the Digital Markets Act that disallows market monopoly3. However, there are some ways to enable Copilot in the EU, such as using ViVetool or running a command in Microsoft Edge23. It is not clear when Copilot will be officially integrated in Windows 11 in Sweden, but you can check the Microsoft website for updates and announcements1. I hope this helps. 😊"

Av the squonk

Har fortfarande kul, är i mitt tredje universum, har testat båda sluten på Crimson questen filosofiskt är spelet ganska cool

Av the squonk

ARM har nog mer eller mindre öppet mål med tanke på att prestanda/watt är såpass mycket bättre och nu börjar det finnas programvara vilket varit ett hinder tidigare. Jag är all in att byta.

Av the squonk

Det är som det är, kör med 360 AIO på båda mina primära burkar, på 12900-burken har jag undervoltat till max 1.25V vcore vilket gjorde ~minus 100W i load och den går i princip aldrig över 75C(boostar ändå till 5.3GHz och 5.0 all core). 7950X har jag effektbegränsat till 170W i bios vilket håller den runt ~80C som max tappar minimalt med prestanda och bara i multicore full load(boostar till 5.8GHz och 5.2-5.3 all core). Det är ungefär så man får göra numera.

Av the squonk

Tråkigt att det enda som skiljer mot 12/13 gen är högre frekvens, enligt Hardware Unboxed är IPC identisk sen är det olika varianter med antal E-cores. Den högre frekvensen uppnås med högre effekt, inte så kul rent tekniskt