Inlägg

Inlägg som the squonk har skrivit i forumet
Av the squonk
Skrivet av pålis:

Är inbyggt i Android 14 utan några extra appar eller program.

Ja, Android behöver ingen extra app, det är bara Windows som behöver uppdateras. Jag kör Android 14.

Av the squonk
Skrivet av Schytheron:

Detta är redan inbyggt i Windows 11. Jag använde min Android telefon som webbkamera för typ ett halvår sedan (via kabel), helt inbyggt, inga extra appar eller program.

Detta gör det bara möjligt att använda med Bluetooth istället för kabel (om jag förstår rätt).

Nej, WiFi, och det fungerar som sagt klockrent bara att köra. Så var det inte riktigt innan, dom här uppdateringarna började för bara ett par veckor sedan så innan dess lär det inte ha fungerat. Kör med en Sony Xperia och den har i alla fall betydligt bättre mörkerseende än min DSLR(Canon EOS 70D) så jag behöver inte fläska på med lika mycket ljus. Canon-kameran behövde ringljus för att bli bra bild inomhus, nu blev det tom hyfsat ok utan taklampa och med fördragen gardin LoL.

Av the squonk

Fungerar klockrent, jag kör Windows 11 22635.3212!

Av the squonk

Kör Windows Spotlight och tänker inte på saken

Av the squonk

Klart att Jensen säger det, om ingen vet hur saker fungerar så finns det ingen konkurrens = win win för Nvidia. Skrämmande uttalande på det sättet. Däremot har han i sak rätt att arbetsmarknaden kommer att förändras men det betyder inte att man ska lämna över all kunskap till AI. Skynet ropar.

Av the squonk

Med tanke på att 5090 antagligen kommer att kosta nära kontantinsatsen för en ny bil och jag behöver byta bil sent i höst så ser det ut att bli att vänta till 6090 om/när det kommer LoL

Av the squonk

Jag spelade igenom main och sidequests i början, och gick genom Unity 3 gånger sista gången stannade jag kvar i befintligt universum men det gick ganska fort och sen finns det inte mycket kvar att göra allt är samma. Var länge sen jag spelade. Men det är en bitvis väldigt snygg sandlåda!

Kommer snart "Shattered Space" expansionen som kanske är en Varuun invasion, möjligen, storymässigt lite spännande eftersom Varuun är så hemliga av sig. Sen finns ju alltid utrymme för urflippade Aliens vad det lider, potentialen är stor.

Av the squonk

Jag har väldigt mycket ljudutrustning, men vid min primära datorskärm har jag två aktiva närfältsmonitorer (Swissonic ASM5) som matas balanserat av en Tascam Model 12 fulldigital 10-kanals mixer.

För lurar har jag en Presonus HP4 som också matas balanserat från Model 12, den har fyra hörlursutgångar. Men jag har även en SMSL combo för lite mer trögdrivna lurar som magnetostat-lurar, det är SMSL D-6 DAC och en SMSL SH-6 hörlursförstärkare som ger 2x2.3W i 16 Ohm vilket räcker för det mesta. Jag kan inte påstå att det går att höra att den dedikerade DAC:en är bättre än Model 12 mixern båda låter väldigt bra och typ likadant, däremot hörs det att det är mer kräm i SH-6 med dom lurar som behöver det det går att spela högre innan ljudet börjar gröta ihop sig. Spelar man aldrig högt är det inte någon skillnad här heller.

När jag spelar brukar jag använda Sennheiser HD560S för att dom är lätta och låter mycket bra samt sitter bra på mitt huvud, dom kör jag alltid på HP4-förstärkaren från mixern för dom är lättdrivna. För finlyssning har jag massor av lurar som det nog inte är någon mening att räkna upp men några favoriter är Sennheiser HD660S2, Hifiman HE400SE Stealth och Beyerdynamic DT1990 Pro. På tuben kör jag bluetooth, Redmi Buds 4 Pro med noise cancelling/LDAC och appen Wavelet för att få en nice ljudprofil.

Av the squonk
Skrivet av Schizofriend:

Ja den funktionen jag menar, kärt barn har många namn. Jag kanske har uppfattat fel om hur folk verkar använda den vid en enkel uppdatering. Precis som du säger är det en väldigt bra livlina!

När jag uppdaterade till senaste biosen på det sättet jag gjort innan så fungerande det inte, (Ta hem firmware lägga på C: sedan in i bios och leta fram filen, uppdatera.) C:är NTFS så jag misstänker att det var problemet. Att lägga filen på usb minne fungerande dock, men jag använde inte någon knapp på moderkortet utan manuellt via biosen.

Vill mest få reda på om att använda Q Flash/BIOS Flashback var ett säkrare sätt att uppdatera gentemot som jag har gjort tidigare.

Flashback är bara till för dom tillfällen du inte ens kommer in i bios för att flasha, en livräddare alltså, så länge allting fungerar är det bara att flasha på vanligt sätt.

Man kan även flasha direkt till bios-chippet mha av en SPI-flash enhet, finns på Ebay bla, för dom tillfällen inte ens flashback fungerar. Men det krävs att moderkortet har headers för detta, kan saknas på billigare moderkort.

Av the squonk
Skrivet av TotalF:

Saknar mina Focal Celestee som jag körde ihop med en hip dac v2. Tog fram ljudet ur mina spellistor på ett sätt jag aldrig upplevt med de mer normalt budgeterade lurar jag ägt tidigare. Har ett par Sony xm5 anc idag och de är imo inte i närheten.

Tidigare tog jag fram lurarna och kunde sitta med slutna ögon och lyssna på musik i timmar. Sker inte längre.

Orkar bara inte motivera kostnaden, inte ens begagnade...

Focal är dyra, mina billigaste lurar som jag tycker ändå ligger i audiofil-klass är Sennheiser HD560S, är lite plastiga i utseende men låter riktigt riktigt bra!

1689Kr på Amazon:
https://www.amazon.se/dp/B08HNFV61M/ref=asc_df_B08HNFV61M/?ta...

Kanske något att överväga om du längtar tillbaka?

Av the squonk
Skrivet av nicke505:

Hoppas allt löser sig i slutändan och att man lyckas ta sig ur detta med huvudet högt.
Personligen har jag aldrig riktigt förespråkat att outsourca sin drift på detta sättet, det enda man åstadkommer är en större måltavla på ryggen istället för att gå lite under radarn med sin drift på hemmaplan, det tordes alltid mer attraktivt att angripa 100 bolag i en smäll, snarare än 1 åt gången.

Säkerhetsmässigt är det en katastrof, men vem vet kanske hela upplägget med offentlig upphandling och outsourcing var en påverkansoperation från första början LoL

Av the squonk
Skrivet av xc:

som låter helt ok.

Vilket är det viktiga, sen kan man diskutera hur mycket man vill!

Av the squonk
Skrivet av xc:

Min upplevelse av olika Dac:ar var baserat på vanlig 2 kanals stereo det är där jag hör eller tror att jag hör lite skillnad.

Då antar jag att du lyssnar på inbyggda hörlursuttag, eller? Om det är så är skillnaderna du hör skillnaderna mellan dom olika förstärkarstegen i dina olika apparater mer än mellan dom olika DAC-chippen i dom.

Tex kan det uppstå fenomen med missmatching av impedansen mellan hörlursuttag och hörlur som kan tilta frekvenskurvan, då blir ljudet tydligt färgat, ett sätt att undvika detta är att designa hörlurssteg med mycket låg utgångsimpedans.

Av the squonk
Skrivet av Gurrrra:

Javisst generaliser jag en del då det garanterat finns produkter som snålats in på o där störningar kan komma igenom Men personligen har jag iaf inte upplevt varken brus eller störningar från moderkort, laptops eller mobiltelefoner på många många år nu. Enda jag saknat där är ibland uteffekt, är väl det som är största nackdelen med att ekvalisera att det kräver mer kräm. Kopplade iofs in min arbetsplatsanläggning i skärmens ljudutgång (iom att det är smidigaste sättet för att minimera sladdar för stunden) för ett tag sen där jag hörde ganska mycket störningar, fast sen efter att ha justerat lite gain staging så försvann det problemet.
Men så ja du har rätt, det FINNS såklart sämre prylar där det finns störningar, men det är fortfarande ingenting jämfört med vad hörlurar, högtalare o rum påverkar, o där är det just frekvensgången som svajjar absolut mest o där DSP kan göra oerhört mycket mer nytta än att köpa sig en ny DAC.

Här är det värt att notera att DSP är galet bra för högtalare, många "audiofiler" vill ha en puristiskt ren ljudkedja men glömmer helt rummet som betyder typ 1000x mer än elektroniken för det slutliga resultatet.

Rumskorrektion med hjälp av mätmikrofon och DSP är det bästa sen skivat bröd och får dina högtalare att låta oerhört mycket bättre än om du kör "rakt" såvida du inte har high-end studiohögtalare i ett totaldämpat rum.

Av the squonk

Mycket snack om DAC, jag skulle säga att valet har relativt liten till ingen betydelse, men däremot spelar valet av hörlursförstärkare mycket stor roll för många hörlurar. Beror helt på hur lättdrivna dom är. Pratar man mina lite bättre lurar kan mina Beyerdynamic DT900ProX låta bra drivna av ungefär vad som helst, men inte mina Neumann NDH-30 som tappar märkbart med en klenare förstärkare. MIna Hifiman HE400SE tappar ännu mer, men låter brutalt bra med en kraftfull förstärkare. Mina Sennheiser HD600 låter trötta med en klen förstärkare men blommar ut med lite kraft, HD660S2 blommar ut betydligt mycket mer. Osv Osv Osv. Men DAC? Nä, är verkligen inte mycket skillnad förutom dom riktigt dåliga som typ brusar och knastrar men då är dom verkligen kass LoL

Av the squonk

Det är klart det är kundernas fel, som har valt Tieto-Evry, man får vad man betalar för och ingen lunch är gratis ...

Av the squonk
Skrivet av evil penguin:

Jo, men det du säger är i princip att de gjort en kass implementation och därför fungerar det inte. Vad jag ville åt var istället att de hade kunnat göra något bättre.

Det hade dom kunnat, men dom har inte gjort det hitills så det är än så länge bara önskedrömmar.

Jag glömde nämna att det du ser är inte hela bioset, det finns massor av inställningar som bios skaparen har valt att dölja för slutanvändaren, även där kan det finnas kritiska skillnader så kort sagt använd inte profiler mellan olika bios-versioner om ni vill undvika problem!

Av the squonk
Skrivet av perost:

Varför sparas profilerna när man uppdaterar BIOS i så fall?

Säg det, men det krävs ingen expert för att förstå att profilen buggar om menyerna har ändrats vilket dom ofta har

Av the squonk
Skrivet av evil penguin:

Ja, sånt där borde de lösa bättre.
Har sett både liknande det du beskriver respektive då att den bara vägrar att läsa en profil som skapades under en annan version (är väl något snyggare hantering av att inte faktiskt lösa problemet).

Sedan finns ju alltid risken att någon ändring gör att det inte fungerar likadant i den nya versionen, men att åtminstone lyckas läsa in de undansparade inställningarna vore ju en bra början...

Profiler skall ALLTID bara användas på samma bios-version som dom är skapade på, det kan skilja på kritiska inställningar och dom kan vara på helt olika positioner mellan två olika bios-versioner.

Av the squonk
Skrivet av Fryngel:

Jag som trodde att en av poängerna med forumet är att man kan ventilera sin oro, ställa frågor och lära sig saker. Borde förstått att det bara är de redan fullärda som får posta.

Jag hoppas du har fel, för en av dom största poängerna med ett forum är att man kan lära sig saker som man inte kan ....