Artiklar

Artiklar skrivna av alundberg
9

Framtida Intel-processorer får AVX-512 i alla kärnor

Intels kommande AVX10-instruktioner för vektoracceleration kommer ge stöd för AVX-512-instruktioner på både P- och E-kärnor i framtida hybridprocessorer.

29

Ubisoft raderar inaktiva konton – spelare får 30 dagars förvarning

Har du inte loggat in på ditt Ubisoft Connect-konto på länge? Ubisoft har börjat inaktivera konton och raderar dem efter ytterligare 30 dagar.

20

AMD lanserar Ryzen 5 7500F – billigaste Zen 4-kretsen hittills

AMD:s nya processor släpps först i Kina men ska säljas globalt, och ger Zen 4-arkitekturen en ny lägsta prisnivå på 1900 kronor.

136

Apple hotar att stänga av Imessage och Facetime i Storbritannien

En kontroversiell lagändring närmar sig slutgiltig omröstning i parlamentet. Apple gör nu som Signal och Whatsapp och varnar att det kan stänga av tjänster.

97

Därför håller Nvidia tyst om RTX 4060 Ti 16GB

MSI liveströmmade en prestandajämförelse mellan de två modellerna av RTX 4060 Ti, och resultatet avslöjar varför inga recensionsexemplar har skickats ut.

37

Säkrare lösenordsdelning på gång i Windows 11

Microsoft har släppt bygge 23506 för betatestare i Windows Insider-programmets Dev-kanal.

6

Nästa generations AMD-moderkort kan få bredare stöd för USB 4

Enligt rapporter från Taiwan har AMD:s vd hälsat på hos Asmedia för att diskutera hur USB 4 kan inkluderas i nästa generations AM5-moderkort.

28

Samsung först i världen med GDDR7-minne

Samsung har tagit fram den första fungerande GDDR7-minneskretsen, som möjliggör 50 procent högre bandbredd i grafikkort.

103

Nu kommer Nvidia RTX IO – snabbar upp laddtider

Nvidia lanserar nu offentligt RTX IO, en teknik som kraftigt reducerar laddtiderna och storleken på spel, med stöd inbyggt i två spel som släpps nu under juli.

9

Tangentbordstillverkaren Drop blir en del av Corsair

Datortillberhörsjätten Corsair expanderar med ett köp av Drop, som tillverkar mekaniska premiumtangentbord och komponenter.

47

Specifikationerna för Google Pixel 8 Pro läckta

Google kan få svårt att överraska med kommande Pixel 8 och Pixel 8 Pro efter att flera viktiga specifikationer letat sig ut i förtid.

14

Threads popularitet gav oväntad skjuts åt Threads

Instagram Threads är inte den enda kommunikationsapplikationen med det namnet. Nedladdningarna av dess namne Threads har också ökat explosionsartat.

39

IEEE välkomnar Lifi – infrarött ljus för dataöverföring

Wifi-standarden får ett komplement i form av kommunikation med infrarött ljus när IEEE godkänner den nya standarden 802.11bb.

40

Microsoft Office får nytt standardtypsnitt

Hela 16 år efter övergången till Calibri får Microsoft Office nu ett nytt förvalt typsnitt. Det hette tidigare Bierstadt och får nu det nya namnet Aptos.

163

Linux passerar 3 procent av datormarknaden – Mac OS på 21 procent

Nya siffror från Statcounter visar att Linux för första gången utgör över 3 procent av alla besök på de 1,5 miljoner webbplatser sajten håller koll på.

47

Piratkopieringsverktyg utnyttjas i nya skadeprogram

Två verktyg som används för att bland annat kringgå DRM-skydd i spel utnyttjas för att göra skadeprogram mer kapabla.

26

FTC överklagar beslut om Microsofts Activision Blizzard-köp

Än är inte sista ordet sagt kring Microsofts förvärv av Activision Blizzard.

63

Windows 11 Moment 3 bjuder på flera små nyheter

Microsoft fortsätter pytsa ut mindre nyheter i Windows 11 i månatliga uppdateringar. Moment 3 bjuder på nya ikoner och ett gäng buggfixar.

67

Windows 365 för konsumenter kan släppas i höst

Enligt Windows Latests källor ska dator-i-molnet-tjänsten Windows 365 komma i en billigare konsumentversion som kan släppas redan i höst.

56

Ny lag stoppar Threads EU-lansering

Instagram Threads har tagit världen med storm. Hela världen? Nej, en liten del av Eurasien med 450 miljoner invånare har inte fått del av Twitter-konkurrenten.