Inlägg

Inlägg som Purren har skrivit i forumet
Av Purren

Hur körs PHP-kod?

Säg att jag har en stor klassdefinition med ca 20 stora funktioner. Funktionerna är fristående från varandra.

Om jag i ett dokument inkluderar denna klassdefinition och kör en av funktionerna, kommer alla funktionerna att "kompileras"?

Det jag undrar är om det är värt det att separera funktionerna i mindre grupper. Någon som vet hur det fungerar?

Gäller samma sak om det inte är i en klass?

Av Purren

Hämta ickeobligatorisk information

Jag har en SQL sats som hämtar data från fyra olika tabeller och sammanfogar detta radvis. I alla fallen så vet jag att motsvarande rader finns i alla tabellerna.

Nu är det så att jag har data i en femte tabell som INTE alltid finns. Det vore väldigt bekvämt om jag kunde hämta denna information OM den finns. Om raden finns, fungerar nedanstående ganska fint, men om den inte finns funkar det inte (så som jag förs)

Ett alternativ jag tänkte var att använda subqueries, kanske finns något bättre alternativ?

SELECT t1.id, t2.id, t3.id, t4.id, t5.id FROM t1,t2,t3,t4,t5 WHERE t1.id=t2.id AND t2.id=t3.id AND t3.id=t4.id AND IF EXISTS t4.id=t5.id

Säg till om jag var för otydligt.

Av Purren

Jag kommer tydligen ihåg fel.

Min lösning är iallafall att spara antalet i en variabeltabell i mySQL där värdena uppdateras t.ex. var femtonde minut eller dyl.

Av Purren

Personligen tycker jag PHP, främst för att det finns ett sånt stort stöd hos communityn. Språket används av så pass många så det finns nästan alltid någon som har stött på problemet man själv har innan en.

Jävligt sexig manual dessutom, med riktigt bra användarkommentarer i vissa fall. Jag har nog inte sett ett annat programmeringsspråk med lika bra inlärningshjälp.

Av Purren

Fast jag har för mig att det var inbyggt i PHP. Men jag kanske missminner mig?

Av Purren

Nej, det är det inte.

Kanske var lite otydlig, men det jag syftade på var att spara en PHP-variabel. Alltså att $antalOnline t.ex. inte förstörs efter att sidan är laddad och kan ändras och hämtas från ALLA användarnas sessioner.

Av Purren

Ah! Såg det inte, men det är precis vad jag är utefter. Grymt!
Tack.

Mycket smidigare att låta mysql sköta det än att göra det i PHP.

Av Purren

Så är det.

Min lösning förtillfället är att hämta hela tabellen och itera igenom varje rad och uppdatera "sid" till i + 1. Blir väldigt många queries mot mysql databasen, men det känns samtidigt som ett mindre snuskigt alternativ till UndCons.

Fortfarande öppen för förslag!

Av Purren

Spara variabler på servern, PHP

Jag vet att det ska finnas något bra sätt att spara variabler i minnet på servern. Detta är ickekritiska variabler som t.ex. "antalet inloggade" eller "antalet artiklar", som lätt kan hämtas med en mysql count().

Dock ville jag bespara servern på ett antal onödiga queries och se om jag kan spara dom i serverminnet istället. Jag kommer tyvärr inte ihåg vad den sortens variabler hette, någon som gör det?

Av Purren

Det visste jag med, men ORDER BY RAND() är antagligen det långsammaste du kan göra. För en tabell med tusen rader t.ex. kan det ta flera minuter.

Googla det.

Av Purren

mySQL hämta endast 100 tecken är fulltext

Går det att genom mySQL endast hämta t.ex. 100 tecken ur en fulltext?

Det jag gör nu är att hämta hela och begränsa det i scriptet, men då överförs ju en mängd onödig data iallafall.

Av Purren

Det spelar väl ingen roll? ID kanske inte är en viktig kolumn för min applikation, där den endast tjänar syfte att visa radnumret och alla ändringar på systemet kan utföras med andra kontroller.

Men för att besvara din fråga;

Jag har ett
aid = article id som är fast för alla rader. Ändras aldrig.
sid = stable-id som ska vara radnumret.

Om sid = radnumret så kan jag ta rand (1, MAX(sid)) och få ut en slumpmässig rad väldigt snabbt.

Av Purren

Funkar säkert, men precis som du säger känns det som en ganska ful lösning. Har man mycket data i sin tabell blir det ganska mycket resursslöseri; det måste finnas ett lättare sätt.

Av Purren

Åternumrera rader i en tabell

Säg att jag har en tabell med 10 rader. I denna tabell har jag en id-kolumn, med värdena för de respektive raderna 1-10.

En dag bestämmer jag mig för att ta bort rad 6 och 7.

Nu är det ett hål i min tabell. 1 2 3 4 5 8 9 10.

Finns det något enkelt sätt för mig att ta bort hålet och "åternumrera" tabellen?

Edit: Mysql förstås.

Av Purren

Gillar ej att det är "luddigt" i kanten på logotypen, det ser "otydligt" ut.

Gillar ikonerna du fixat.

Av Purren

IE7 Stängs ner

Installerade nyligen Internet Explorer 7 på Windows XP SP2. När jag nu startar Internet Explorer, öppnas browsern upp i typ en millisekund och stängs sedan ner. Jag får inga felmeddelanden, utan den bara poppar upp och sedan försvinner.

Hur löser jag detta?

Av Purren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av The-k0rf
Hm jag har redan testat SELECT UId FROM Answers WHERE (QId = '16' AND AId = '70') AND (QId = '1' AND AId = '1') och det fungerade inte då jag körde den i phpmyadmin

Jag skulle nog säga att det skulle vara

SELECT UId FROM Answers WHERE (QId = '16' AND AId = '70') OR (QId = '1' AND AId = '1')

Snarare

Av Purren

Kom igen, var inte blyga.

Vad skulle ni vilja se ändrat/tillagt för att ni skulle vilja återbesöka sidan?

Av Purren
Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Jag skapade tråden just för att det saknas tillförlitliga artiklar om ämnet. De jag läst (ett par tiotal) har så många om och men i sig att det inte går att dra någon praktisk slutsats om vilken rekommendation man bör följa. Det finns däremot ett par smärre artiklar om XHTML2 vs HTML5 som du kan googla fram.

Det jag fått ut hittills av denna diskussion är att riktig XHTML är värdelöst just nu, på grund av dess inkompatibilitet med IE. Om IE8 inte heller kommer stödja tekniken är dess framtid säkrad till obefintlighet.

I frågan om att framtidssäkra sin kod drar jag slutsatsen att XHTML levererat som text/html inte är till någon som helst fördel gentemot HTML4 strict. Jag ser heller ingen uppenbar fördel med HTML4 gentemot XHTML, men det man kan tänka sig är att ovanliga webbläsare kanske inte förstår att de skall hoppa över vissa tecken i XHTML-kod.

Vad vore fördelen med XHTML om det överfördes som XML?

Av Purren

spelnation.se
spelwtf.se