Inlägg

Inlägg som Sundås har skrivit i forumet
Av Sundås
Skrivet av NiXZe:

Ett alternativ till att installera Outlook på gammla datorn kan vara att istället installera windows live mail på nya datorn, kopiera över mailfilerna som de är (ja det finns filer, skippa den oftast värdelössa exporten ) Och sedan på nya datorn använder du import/export från WLM till Outlook.

Ytterligare ett alternativ kan vara att lägga upp ett IMAP konto (inte att blanda ihopp med MAPI!) tex mot en gmail adress, för att sedan kopiera över alla mail till detta konto, (då sparas allt på servern) Kontot kan då även läggas till i Outlook och ändringarna ses på båda ställena, och mailen kan kopieras till Outlooks lokala mappar om du vill ha dem där.

Jag körde på ditt första förslag här och installerade WLM på nya datorn. Gick alldeles utmärkt.

Tack för hjälpen

Av Sundås

Fast det fungerar ju inte, precis som jag skrev ovan.

När jag försöker exportera till Exchange-format så står det "Ett fel uppstod när MAPI initierades". Det beror på att inte Outlook eller Outlook Express finns installerat.

Av Sundås

Fråga gällande export av mail från Windows Mail till Outlook

Hej!

Nu har jag googlat i oändlighet och hittar verkligen ingen bra lösning som verkar fungera - så jag sätter mitt hopp till er istället.

Jag har skaffat mig en ny dator med Windows 8 precis, och kör Vista på den jag har i dagsläget. I Vista använder jag Windows Mail för att hantera alla mina mailkonton.

På den nya datorn har jag installerat Office 2013 och där följer ju även Outlook med, vilket jag har tänkt att använda.

Dock lyckas jag inte med konststycket att exportera alla mail till Exchange-format, eftersom inte Outlook finns installerat på min nuvarande dator. Installera Outlook Express är ju inget alternativ eftersom det inte stöds i Vista. Därmed så lyckas jag inte få fram en exporterad fil att importera på den nya datorn.

Så min fråga är egentligen - är det någon som stött på samma problem, och isåfall, hur löste ni det?

Tack på förhand!

Av Sundås

Favoritlänkarna är försvunna?

Hej!

Fältet "Favoritlänkar" i Vistas utforskare är plötsligt helt tomt. Mappen "Länkar" är borta från min användarmapp, vilket verkar ha skapat problemet.

Finns det något sätt att skapa en ny mapp och koppla den till Favoritlänkar-utrymmet i fönstren? Har googlat men inte hittat något som verkar funka..

Av Sundås
Citat:

tcntad Av 160 GB får du ca 149 GB iaf så har du inte tagit med det i beräkningarna så gör det (vilket är 11 GB..)

Som sagt..

"Det utrymme man kan utnyttja på 50 Gb-partionen är cirka 44,1 Gb."

Citat:

ph33r Laptoptillverkare brukar göra en osynlig partition på några gig som används vid en recovery installation, så man får alla drivisar mm, vet egentligen inte hur nödvändigt det är men den finns där iaf.

Ska undersöka saken med Google lite till.

Tack för svar!

Av Sundås

Ytrymme fattas?

Hej!

Har för mig att jag för länge sedan läst något om ett problem liknande detta. Hittar det dock inte nu.

Jag sitter på en bärbar dator, en LG E500-J.APMXV.

Hårddisken är 160 Gb stor, och utrymmet är delat i två, en på 110 Gb och en på 50 Gb (där OS ligger, i det här fallet Vista).

Det utrymme man kan utnyttja på 50 Gb-partionen är cirka 44,1 Gb.

Som det är nu så utnyttjas cirka 26 Gb av filer, vilket gör att cirka 18 Gb borde vara ledigt. Så är dock inte fallet, utan endast cirka 6,7 Gb finns ledigt. Alltså saknas cirka 11 Gb. Någon som har en idé om vad det kan bero på?

Mina egna funderingar går kring att det är något LG själva hittat på, men hittar inget om det, via Google eller så.

Tacksam för svar!

Mvh

Oscar

Av Sundås

Inga billiga grejer det där.. Plötsligt känns det mer avlägset.

Vore något för IKEA kanske?

Av Sundås

Klotformad stol?

Inredning är ju ett av ämnena i den här kategorin, så jag provar med min fråga..

På Dreamhack så satt jag i en av stolarna som syns på bilden. Fastnade direkt för hur skön den var! Så jag undrar helt sonika, går det att få tag i att köpa en sån här stol? Vart isåfall? Har inte hittat något via Google.

http://i44.tinypic.com/2ztixcl.jpg

[size="1"]Inlägget redigerat av GAPa. Jag gjorde om bilden till en länk, eftersom bilden var väldigt bred.[/size]

Av Sundås

Sundås är mitt efternamn, väldigt logiskt.

Där inte å går att använda blir det Sundas.

Av Sundås

Finns väl på i princip varje City Gross.

Av Sundås

Det ger iallafall ingen skillnad nu när jag avinstallerat SP3. Fortfarande låser den sig i korta intervaller (20-30 sekunder ungefär..)

Av Sundås

Det är också en möjlighet, det är det. Men det tycker jag isåfall verkar konstigt, jag menar om Telia erbjuder ett antivirusprogram borde det fixa uppdateringar av Windows..

Av Sundås
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Rackarungen
testat en systemåterställning till senaste fungerande?

Nej, det har jag inte, i o m att det borde vara innan installationen av SP3. Det kanske är SP3 som ställer till problem? Isåfall kan jag ju prova att avinstallera det..

Av Sundås

Problem efter installation av SP3!

Jag formaterade föräldrarnas dator i förra veckan, lade in XP Professional, och allt har funkat fint. Service Pack 2 installerades även det utan problem.

Nu idag, så installerade min far Service Pack 3, och även det funkade. Senare på kvällen så skrev han in sin kod till virusprogrammet (Telias) för att få det att fungera längre än en månad och nu (helt plötsligt) så beter sig datorn väldigt konstigt.

När man startar datorn, så kommer man in i Windows som vanligt. Men efter en stund hänger sig alltihopa (musen står still, Ctrl+Alt+Delete funkar inte osv). Efter cirka 40 sekunder så funkar det igen, men det går dock inte starta några program, man kan trycka för att starta dem, men ingenting händer.. Inte heller DVD-läsaren eller DVD-brännaren går att trycka ut.

Någon idé om vad det kan vara för fel?

Datorn är en AMD Athlon XP 2100+ 1,73 Ghz med 512 Mb minne och 80 Gb hårddisk. OS är som sagt XP Professional.

Av Sundås

City Gross! Prova där

Av Sundås

Har blivit av med min cykel en gång. Dock bor jag på en relativt liten ort så jag gick runt och kikade i några hyreshusområden, och där stod den, så det var bara att cykla hem med den igen. Sedan dess är jag väldigt nojjig med att låsa cyklen hela tiden..

Av Sundås

Haha, jag kom att tänka på en rätt kul grej, min mor hade skrivit en inköpslista (det här var för fyra år sen eller så..) och hade på den skrivit LoL. Jag frågade helt sonika vad hon menade med det, och hon svarar "Lätt och Lagom".. Varpå jag börjar gapskratta.

Så just ordet LOL kan ha andra innebörder hos "vanliga dödliga"

Av Sundås

Mitt senaste var ett Wii Fit och Super Smash Bros: Brawl.

Lycka!

Av Sundås

Om det blir tyst kör jag alltid med "Ja, jag hörde att bolåneräntan gått upp..." Brukar alltid leda till skratt

Av Sundås

Jag slog sönder en ruta när jag jagade getingar.. Min chef skrattade ganska rejält. Värt att nämnas är att det var i en glasbutik. Alla blickar riktades mot mig