Inlägg

Inlägg som Henrico har skrivit i forumet
Av Henrico
Skrivet av dealerovski:

har ni testat Xpeng p7? den var liten.

Är inte den typ fem meter lång??

Av Henrico
Skrivet av dealerovski:

Jag kör en Ioniq electric 2019 idag och kommer byta upp mig till 2020 modellen. Behöver man inte dragkrokså har jag svårt att förstå varför man skulle välja äga någon annan elbil? Ni som tittat på Ioniq och avisat den pga low range 2019 har 28kw batteri och 2020 har 38kw. Jag kommer ca 20 mil med 28kw i 90-100km/h på sommaren och ladda från 20% - 80% tar 15min med det lilla batteriet. förbrukningen är väldigt låg i klass med model 3. Bilen kostar runt 240.000 idag beroende på mil och årsmodell.

Vad är det mer ni saknar i den?

fråga gärna om ni undrar något specifikt.

För mig är det enkelt, den är för liten, varken jag eller sonen får plats på ett bra sätt, sitter varken bra fram eller bak och lite för litet/dålig formfaktor på bagaget. Jag tycker även att 20 mil på sommaren, som i värsta fall blir 12-13 mil på vintern är alldeles för lite - mina flesta långresor är 20-40 mil, det är enormt skönt att veta att man klarar det på oftast en full laddning hemifrån, men det är klart, man betalar för lyxen. Sedan kan jag väl ärligt säga att ren fåfänga stoppar mig från att köpa den för att jag tycker den precis som Prius är fantastiskt ful.

Sedan finns det väl rätt många bilar som är liknande i både räckvidd och pris? Nyare modeller av Leaf och Id3 är väl ungefär likvärdig/bättre i både pris och prestanda? Även en beg BMW i3 är väl en kandidat...

Av Henrico
Skrivet av p.lindblom:

Deras bilar kontrollerades inte. Verstappen, Norris, Leclerc och Hamilton var de enda som tillhörde stickprovet. Av dessa hade 50% kört med för låg markfrigång, så jag skulle säga att det är sannolikt att fler hade blivit diskvalificerade om alla kontrollerats.

Tack! Det var en bra förklaring! Överlag riktigt intressant med tanke på hur bilarna betedde sig igår...

Espn hade en bra beskrivning av hur man mäter förresten... https://www.espn.com/f1/story/_/id/38722021/lewis-hamilton-ch...

Av Henrico
Skrivet av benonikenobi:

Jisses... Förklarar ju samtidigt varför Redbull körde sina bilar så högt.. Intressant att Russell och Sainz klarade sig däremot.

Skulle varit fantastiskt intressant att se en lista på samtliga mätningar...

Av Henrico
Skrivet av Hazelberg:

Vad är sweet spot för lägst ränta hos de flesta banker? Bara SBAB är väl lätt att kolla utan direktkontakt, när jag har kollat där har runt 75% belåningsgrad inneburit lägst ränta om jag minns rätt. Med lägre belåningsgrad ökar räntan igen. Men de kanske sticker ut?

Undrar eftersom vi funderar på att extraamortera i samband med att våra bundna lån löper ut nästa år. Vi ligger idag på några procentenheter över 70%, men har tänkt att vissa banker kanske har 70% som en magisk gräns som ger lägre ränta.

De flesta banker har ju en kalkylator som kan ge en fingervisning om vad som ger bäst ränta (eller högst volymrabatt kanske man borde prata om.) Men det beror ju också helt på vilken bank/institut du tittar med och övrig situation. Har du inte andra väsentliga tillgångar så ligger det nog någonstans mellan 50-75%.

Har du t.ex. private banking så är ju ofta kravet 5-30M i andra tillgångar för hela hushållet (pension, aktier, fonder) med olika ränterabatter beroende på storlek, men då även ett krav på max 50% belåning i de flesta fall som jag tittat på.

Kan ju även vara värt att prata med din bank, vissa banker värderar ju mer att du lägger din amorteringsbuffert i ett sparande om du nu inte heller vill binda upp dina pengar i amortering än att du amorterar ner. (Det ökar ju deras totala affär...)

Av Henrico
Skrivet av varget:

Minuter. Annars finns de på ditt konto hos amazon också.

Edit: https://www.amazon.de/gp/your-account/order-history/

Notera också att man får TVÅ koder, en 12 + en 15... Jag höll på att missa den andra koden förut.

Av Henrico
Skrivet av infigo:

Indy har iaf fast forward 30 min sammandrag på youtube. NTT indycars kanal.

De hade jag missat! Jag hade bara sett highlights, får ta och prenunera på den. Rätt intressant att indycar har 358k subs vs 9,5 miljon för F1. Säger rätt mycket... 😜

Av Henrico

Kombon f1 och Indy är ju inte helt dålig men går nog över till f1tv nästa år. Kan man streama indycar på något sätt från Sverige? Indys it och digitalisering lämnar ju lite att önska på mer sätt än ett..

Av Henrico
Skrivet av Nuken:

Det funkar bra om appen har stöd för att koppla brickan till abb.
Jag köpte från Kjell och kopplade NFC-brickorna till OKQ8 och Bilkraft (Eviny).
Det funkade fint.

Eon och Virta fungerar fint också, som precis som okq8 just använder Virta bakom fasaden..

Dock verkar man inte ha samma tagg reggad på de tre då de just delar backend... (åtminstone när jag testade för ett par månader sedan.)

Av Henrico
Skrivet av CCWarlock:

When in Rome.
<Uppladdad bildlänk>

Åhh, saknar Denver... Trevlig stad...

Sen tycker jag faktiskt blue moon är riktigt god. Däremot är jag inte så Impad av den som bryggs i UK som är den som säljs i Sverige.

Av Henrico
Skrivet av Toobbbbee:

Hämtade min nya tjänstebil idag, en ID.4 GTX Top Sport.

Men jag har lite problem med att den inte vill spara mina inställningar, te.x filhållning av och att vrida ner backspeglar vid backning på vill jag ha men bilen återställer det vid varje användning 🤔

Att den fäller ned höger spegel har vi aldrig lyckats få som default. Man måste sätta spegelreglaget på "höger" varje gång för det ska fungera.

Men jag har en snart två år gammal GTX med 3.1 mjukvaran så man hade ju hoppats att de hade fixat det.

Av Henrico
Skrivet av Svensktiger:

Och kommentatorerna babblar fortfarande om hur bra Perez var med däcken var i ett race för över 10 år sedan.
Helt otroligt hur ett rykte att han skulle vara bättre eller sämre på att sköta däcken kan få fortsätta.

Driver61 hade en riktigt bra genomgång och teori igår om varför bilen passar så dåligt för Perez...

https://youtu.be/7ZCBchGAGQE?si=5qVhmGH12f80rQNL

Av Henrico

Svårt att veta vad som finns kvar och lite gammal tråd, men finns någon/några av dessa kvar?

Razer DeathAdder Mini
Razer Basilisk X HyperSpeed
SteelSeries Prism Caps
PBTFans XDA
Epomaker Macaron Coiled Aviator Cable (Samt vilken färg är det?)

Av Henrico
Skrivet av varget:

Har Nordea med lån på 1 400 000, uppskattat värde ~4 000 000. Fick autoförlängt min rabatt när jag bad om möte för att förhandla så har 4,54% på 3 månaders ränta. Kollade runt lite på nätet och verkar som att det inte är helt värdelöst, bör jag kunna få markant lägre eller ska jag bespara mig tiden det tar att jaga runt och förhandla och bli irriterad på folk?

Definitivt inte värdelöst. Det är ju bättre än SBAB men kanske 0.1-0.2 över Skandia om du har pensionsspar där t.ex. Du kan säkert förhandla ned till 4.25 med lite jobb vid 35% belåning om allt annat ser bra ut. Nu är ju det förvisso ett par hundralappar i månaden ändå, men det beror ju på hur du värderar din tid och irritation. För egen del bytte jag lika mycket för jag var irriterad på Handelsbankens, men är du nöjd med Nordea är det ju en annan femma.

Av Henrico
Skrivet av Lidodido:

Känns så slösaktigt med en så stor bil med så dåligt lastutrymme när just möjligheten till kompakta yttermått är en av elbilarnas stora fördelar.

Inte minst när svenska garageplatser och ofta villagarage är rätt små. Efter att ha levt med en Id4 i snart två år är jag inte supersugen på en femmetersklump igen..

Klart subjektivt, men jag tycker verkligen att polestar 3 är en riktigt ful bil framifrån - i klass med BMW IX... Sedan tycker jag sidoprofilen blir rätt märklig med utformningen av fönstret efter C-stolpen och sedan massa plåt.

Av Henrico
Skrivet av ghoti:

Fast så har det väl alltid funkat med VAG, de gör på sin höjd lite buggfixar i ett par år och går sen vidare till facelift/ny modell. Skillnaden den här gången är väl att man lovade en hel massa saker vid lansering som sen aldrig infriades.

Jo, samtidigt har man aldrig släppt nåt så halvfärdigt som id3 och id4 och just då utlovat massa förbättringar som slutade med tid på verkstad för batteribyten och skräp och knappt några nya funktioner...

Av Henrico
Skrivet av Lidodido:

Men kul att dom faktiskt skrämmer upp den så här istället för att vänta till facelift, om än det innebär fler kombinationer av hårdvara och mjukvara som ska förvaltas.

Får samtidigt känslan av att de totalt ber oss befintliga ägare att dra nåt gammalt över oss och säger att de aldrig kommer fixa mjukvaran i befintliga bilar - och blir snarare ännu mer negativ när de som du skriver får in ännu mer olika hårdvaror att testa av vilket gör att jag tror de kommer ÄNNU längre ifrån att klara att hantera sin mjukvara på ett vettigt sätt.

Av Henrico
Skrivet av Inteno:

Och det gäller Länsförsäkringar för de som undrar.

Min erfarenhet med just dem (och anekdotiskt ett par andra kollegor som bytt till dem) är att de prioriterar att få in låntagare som har låg belåning - dvs ger väldigt bra villkor då - och annars just är rätt hårda på amortering ned till 50%. Så med tanke på att det just är kreditavdelningen (och inte själva affären) som ger er det beskedet så är det nog för att de vill driva ned belåningsgraden för sin lånestock.

...men det är en ren gissning från min sida.

Av Henrico
Skrivet av Inteno:

Anledningen till att vi önskar amorteringslättnad är för att hinna spara ihop pengar till kommunalt va i mars istället för att låna på huset.

Lägger ni upp det så och säger att ni vill ha ett månatligt sparande tror jag även den "första banken" godtar amorteringsfrihet under föräldraledigheten.

Av Henrico
Skrivet av jnsson:

Finns andra tillverkare än bara Samsung på Android sidan

Jag tycker det är mycket, plus att det är mycket saker som inte går att avaktivera. Alldeles för plottrigt gränssnitt jämfört med mer vanilla Android

Problemet är ju att många företag väljer en leverantör på Android för att få enkel support som komplement till Apple... Vi har precis börjat få beställa Pixel också vilket är riktigt trevligt...

Smaken är som baken, jag byter ut Samsungs launcher det första jag gör och disablar alla Samsung-appar - tacksam att det inte är som Samsung var för 5-10 år sedan. Men testar nog en Pixel nästa gång det är telefonbyte ändå.

Tillbaka till ämnet så tycker vår IT på jobbet att det ska bli väldigt bra med usb-c på alla devicer, det betyder att de kan lätt fixa vettiga dockor/laddare i alla konferensrum.