Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av gulaschbaronen
Alltså. Vad ska man med så mycket pengar till?

Visst, jag hade inte sagt nej till en miljon eller två, men som Bill Gates: 50 000 miljoner? Dollar dessutom.

Kommer inte ihåg exakta siffor men vill minnas att Bill Gates skänkt mer pengar till välgörenhet än de 20 rikaste i världen, bortsett från han själv förstås, tillsammans.

Dock så ska man komma ihåg att han inte sitter med 50 miljarder dollar på kontot. Jag har svårt att se välgörenhetsorganisationer förvalta aktierna etc. lika bra som de rikaste. De är ju rika av en anledning.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BoogieMan
Vad är det för butik då
Vill veta nu

Säkra källor har du säger du (vill veta nu )

Jag kan inte säga det än. Men jag försäkrar dig att om senast 2 veckor så kommer du att veta det tillsammans med alla andra.

Om du inte hört något då så får du gärna misskreditera min trovärdighet, men det kommer du inte göra när du förstår humorn i mitt inlägg.

PS. Glömde Zepto bland svenska aktörer.

Av Ton

Säkra källor:) har meddelat mig om att det inom en snar framtid kommer en ny SVENSK butik som säljer bärbara från Clevo däribland W860CU.

Samma källa meddelar att priserna kommer att vara överkomliga även i internationella mått.

De enda svenska aktörerna jag känner till idag som säljer datorer med någorlunda prestanda är:

Dell/Alienware
GGS Data
Cizmo

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weeblie
Jag är inte så aktiv på Tradera så jag litar på ditt ord här.

På eBay är det PayPal som gäller och även om det systemet har sina egna problem så skulle "massblåsning" som denna inte ha kunnat ske. Ord mot ord är alltid besvärligt, men hundra ord mot ett ord ger nog effekt.

Annars föredrar jag att man möts ansikte-mot-ansikte och byter vara.

ps. För små summor så duger bank-betalning bra också, men när det går upp mot tusentals kronor så tycker jag att säkrare system är smartare att använda sig av, även om det är en liten avgift för vissa av dem.

Självklart har jag inte statistik och är inte särskilt aktiv på Tradera heller. Men de köp jag genomfört där har alla skett direkt till bankkonto.

Av Ton

1. Du har skrivit 2 st 4870x2.
2. Läs SC recensionen och applicera de vanliga argumenten.
3. Se alla andra trådar om samma ämne.

Av Ton

Troligen blir det en grym generation. Jag hade dock förväntat mig lite mer i tanke på specifikationerna. Blir ett givet köp av 5850 om ca. 4 månader när de första premiumpriserna lagt sig.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Weeblie
Tja...

"Betalning tilll mitt bankkonto." = "Köp inte av mig!"

Synd bara att typ 90% av alla hederliga annonser på Tradera använder sig av samma betalningsssätt.

Av Ton

För de som inte fattat det så är Intel bötfällda för att ha brutit mot konkurrenslagstiftningen som är till för att skydda oss konsumenter.

Alltså är det vi i konsumenter som ska få pengarna och vi får det genom EU.

Av Ton

Alla företag håller på så här. Synd för Intel att de åkte dit:P

Av Ton

Offtopic, men har alla skolor exakt samma bänkar till träslöjden:P? Äkta offentlig sektor att handla enligt principen. Varför köpa tusen bänkar för 1 miljon när man kan köpa två tusen för 2 miljoner.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zax89
Dem vill få bort uppmärksamhet från ati. Nvidia känns bara osäkrare.

Förtydligande, det är inte Nvidia som släppt kortet:P

Jag tror iofs det är ganska bra marknadsföring för Asus att ensam ha världens fetaste graffe. Att de sedan inte tjänar en krona på modellen är en annan femma.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MBY
Nja, hans bidrag med turingmaskinen var åt det teoretiska hållet. Vissa gjorde han mycket annat för att förbättra datorn som praktiskt konstruktion, men det går inte entydigt att peka ut någon enstaka uppfinnare av datorn. Skulle man försöka skulle det närmaste vara en väldigt okänd person, tysken Konrad Zuse.

Turing är mest känd för tre skapelser; Church-Turings tes, turingmaskinen och turingtestet. Church-Turings tes hänger samman med turingmaskinen och det implicita sammanhanget står i nyheten; allting som kan beräknas kan beräknas med en turingmaskin. Det är själva tesen. Turingtestet är ett tankeexperiment för att testa huruvida en maskin är intelligent på samma sätt som en människa. En maskin (som inte behöver vara en turingmaskin men åtminstone någon form av beräkningmaskin/dator) och en människa får tjatta med en annan, kallad domaren. Domarens uppgift är att genom vardagligt samt specifikt samtal klura ut vilken, om någon, eller båda, av de aktörerna denne tjattar med är en maskin eller ej. Lyckas han inte med det, är maskinen definitionsmässigt intelligent på människovis.

Rent praktiskt är det en våldsam skillnad mellan en turingmaskin och en dator. En "riktig" turingmaskin har t.ex. godtyckligt (oändligt) med minne. En dator kan implementera en turingmaskin även om den inte i praktiken kan ha oändligt med minne. Det går att bygga fysiska turingmaskiner i hårdvara, men de flesta sådana är datorprogram.

Turing var viktig såväl för krigets utgång som för datorn, men precis som när det gäller andra världskrigets utgång är datorn som skapelse flera personers verk. Claude Shannon är t.ex. en av informationsteorins fäder och John von Neumann är mannen bakom den moderna datorns arkitektur. Grace Hopper är modern till kompilatorn och Ada Lovelace brukar kallas den första programmeraren, och hon levde på 1800-talet(!). Charles Babbage är en av fäderna för datorn som koncept och George Boole insåg potentialen hos binär aritmetik.

Datorn är resultatet av en myriad med idéer, varav vissa är från antiken och de flesta från 1800-talet och fram till ungefär 1950.

SprengdPanda: Vad yrar du om? Turings homosexualitet är förstås helt oviktig för datorn som princip, men livsavgörande för honom som person. Skilj på dessa tu!

Bra skrivet. Är du måhända historiker inom ämnet?

I övrigt så är det bra att SC skriver om nyheter som dessa. Jag upplever att man har sänkt ribban på vad som bör kallas nyhet och det är bra att ribban inte bara är sänkt för nyheter i stil med "senaste, med 99,9% felaktiga, ryktet om grafikkortens senaste specifikationer" eller "Intels senaste marknadsprognos".

Av Ton

Det var ju oväntat...:P

Av Ton

Om du vill ha mer information så finns det flera trådar om samma ämne.

Se mina kommentarer där.

Mvh Ton

Av Ton

Skärpning nu. Något som är nästan lika klumpigt som att ange en länk där man är inloggad är att i tråden upplysa alla om felet. Använd PM i sådana lägen.

Angående ämnet så hade priset ändå inte gått igenom även om företaget inte hade reserverat sig för ev. fel.

Av Ton

Om du har problem så kan du nog:

1. Hitta en kompis som vet hur man ska göra.
2. Skriva din ort i tråden så kommer nog någon hygglig sweclockers snubbe att hjälpa dig mot Gåsa Cola, kaffe och mellanmål.

Av Ton

Det är lugnt. Köp de billigaste du kan hitta av valfritt märke.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av oscarwilde
tack för en jätte bra tråd!!

hade ingen aning om nått förut men nu vet jag iaf lite:)
tack tack tack
funderar på en begagnad acer aspire 5930G för 6000kr
e det ett bra val tror ni?

Jo det är ett bra val. Enda som är lite dåligt är upplösning på 1280x800.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Björn Endre
Ton: Har du någon bra länk till lagtext om att "du inte behöver lyfta ett finger"?

Låter lite udda att det skulle stå i lagen att du som konsument kan behålla en fellerans. Däremot ska konsumenten självklart inte behöva förlora pengar utan antingen ska företaget skicka en fraktlapp eller ersätta för alla utlägg.

I avtals mallen hos konsumentverket (http://www.konsumentverket.se/mallar/sv/artikel.asp?lngCatego...) står det

"Kontakta Konsumentverket/publikationer (mejladress nedan) vid felleverans eller om varan är skadad. Varan returneras utan kostnad för kunden inom Sverige. "

Men jag har absolut inte full koll på detta så ge gärna en länk som beskriver det du säger i lagtexten.

Eller missförstår jag vad du menar?

För att förtydliga "inte lyfta ett finger" så håller jag med om att det inte var så seriöst uttryckt. Var för lat för att utveckla det då jag skrev inlägget.:)

Det jag menar är att han inte enligt lagen behöver ta sin tid att skicka tillbaka paketet även om det är allmän hyfs. Däremot så har han viss skyldighet att t.ex. lagra varan på lämpligt sätt tills CDON hämtar upp varan.

Det är inte särskilt lätt att hitta lagtexter som behandlar detta. Framförallt eftersom konsumenter på sin höjd googlar fram KKöpL när de ska kolla upp någonting. Problemet med ett sådant förfarande är att lagtexten ofta inte säger särskilt mycket. För mer komplicerade fall får man leta i andra lagar, propositioner och domar.

I detta fall så finner man svaret i KöpL. I konsumentköplagen behandlas inte vårdnadsplikt i överhuvudtaget. Dock så tillämpas KöpL analogt. 72 § - 75 § behandlar området och andemeningen är att avtalsparter ska visa varandra lojalitet även vid avtalsbrott. I detta fall så har en felleverans gjorts varefter TS har varan i sin besittning. TS har efter att han mottagit varan skyldighet att vidta skäliga åtgärder för vård av varan om det kan ske utan oskälig kostnad eller angelägenhet. I TS fall så kan det knappast vara någotdera därför vårdplikt gäller.

Jag nämnde tidigare att man ska visa lojalitet som avtalspart. Inom detta område så faller dock inte en skyldighet att skicka tillbaka en vara oavsett om det kan göras utan oangelägenhet eller kostnad.

TS får självklart inte använda varan under vårdnadsperioden.

PS. Är du samma Björn som driver Webhallen?

Av Ton

Tyvärr inte tid att kolla upp det nu men jag gör det ikväll.