Inlägg

Inlägg som Ton har skrivit i forumet
Av Ton

Runt 4 tusen är ett rättvist pris.

Av Ton

Checka att du kopplat i alla strömsladdar:)

Av Ton

Det är den genomsnittliga årliga ökningen som ska vara 54%.

Av Ton

Jag antar att du hört snacket om hur ovärt det är att köpa Alienware så jag skippar det från och med nu:P

I7 720QM räcker gott och väl.

8GB ram är alldeles onödigt. De sista mhz är inte heller särskilt viktiga och du bör inte välja 1333 mhz minnen om de kostar mer än 2-3 hundra extra.

Om du vill kan du satsa på ett lite bättre grafikkort. GTX 280M är det bästa just nu men både ATi och NVidia uppdaterar sina modeller under de närmsta veckorna.

Av Ton

Hejsan!

Jag kör själv lite HoN då och då. Om någon behöver en valkyrie eller Nymphora i ett game någon gång så lägg till mig HTMO_I11yria.

PS. Grundregel i alla spel. Om någon säger att han är bra och hänvisar till stats, då är han inte bra.

Av Ton

Det stämmer att Deviltech marknadsfört en dator med 5650 sedan en tid tillbaka. Det har dock varit en papperslansering då ingen försäljare fått in en sådan dator i lager. Vissa demoexemplar har dock funnit sin väg till diverse testsidor.

Deviltechs modell i fråga är Compals senaste och kommer att lanseras i stor skala under veckan.

Av Ton

Den begagnade är bättre.

Av Ton

Borde de inte tjäna mer på de dyrare varianterna eftersom de inte behöver erbjuda sjuka mängdrabatter till OEM-tillverkare etc. Jag har alltid trott att det var efterfrågan som gjorde dessa kort till mindre betydande. Uppenbarligen så saknas ju inte efterfrågan för tillfället men den kanske itne är så stor som man egentligen tror. Vad vet jag.

Av Ton

Om jag läste artikeln rätt så var detta Sapphires påfund och knappast något AMD hade att göra med. Det borde förklara en del för de som missuppfattat.

Av Ton
Citat:

Har redan kommenterat i den andra tråden.

Av Ton

Apråpå HPn.

Du kan få en Clevodator för 15 000 som springer cirklar runt Hpn från ex. notebookguru.de. Då har jag lagt på en tusing för OS och frakt.

Upptäckte nyss att jag glömt lägga till ännu en rabattkod. Totala rabatten är nu på ca. 10 000 kronor. Jag har även hört att folk har lyckats fixa till sig win 7.

Av Ton
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Highlaj
Ton:

XPS 16 för liknande summa (8600kr~) så får man T6600, 320gb och 2GB RAM. Om man nu ska utnyttja budgeten 10-15k så är inte Dell bäst där heller, kollade inte jätte noga men tror deras bästa GPU var ett 4670.

HP Envy (med ATi 4830, i7 720, 4GB, Bättre än allt postat här men prisvärt? Nä) Nackdel är väl upplösningen http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=498532

Denna tror jag TS är snygg också, hade tagit denna om jag lagt ut 10-15k.

Med all respekt så är din jämförelse lite sne. Du jämför en mainstream 18.4" med en bra 16". Där den ena är bärbar så är den andra enorm och det är dessutom billigare att stoppa in komponenter på ett större utrymme. Jämför hellre din föreslagna Asus X62 med XPS 16. Priset är ungefär detsamma, ca 13K, med skillnaden att du får en användbar upplösning (1900x1080 vs 1366x768) , snabbare (hårddisk 7200pm vs 5400rpm) och bättre batteri (9 vs 6-cell) med XPS 16.

Vad gäller bärbara med Core 2 processorer så kan man jämföra med studio 17. Denna är då något otympligare men jag ansåg det riktig irrelevant att jämföra Asus N61 med studio XPS med Core 2 då båda modellerna lider av starka assymetriproblem vad gäller komponenterna. Asusen har helt värdelös upplösning men i övrigt bra komponenter - möjligtvis så är 5400 rpms hårddisken lite långsam. Dellen var bara sjukt överprissatt jämfört med sin i7 variant.

Nog ordat om det då TS ändå inte ville ha en Dell.

Av Ton

PS. Det är bara 2 dagar kvar på en galen 8000 kronors rabatt för den dyrare Dell-modellen.

Av Ton

I detta fall så är båda skärmarna full hd vilket betyder att de antingen har samma upplösningen eller så skiljer de sig 1920x1200 mot 1920x1080 - orkar inte kolla upp. i vilket fall så är den prestandaminskningen väldigt liten.

Mitt förslag är att du inte gör uppgraderingen.

Av Ton

Highlaj föreslår troligen några av de mest prisvärda datorerna.

Jag vidhåller dock fortfarande att den bästa modellen i den prestandaklassen är Dell XPS 16. Du sparar en tusing samt får något bättre prestanda + fri frakt.

Av Ton

För att göra en lång historia kort så beror det på hur mycket pengar du vill lägga ut.

De Clevo-modeller som du kan köpa i Sverige är Clevos "superserier". Dessa har alla en prestanda som ligger ovanför de datorer som säljs av butiker som ex. komplett, inet, datorbutiken och dustin. priserna börjar på ca. 12 000 inkl moms.

Om du har msn så svarar jag gärna på lite frågor. PMa mig i så fall.

Av Ton

Jag rekommenderar alltid Clevodatorer när det gäller bärbara med hög prestanda. Då och då kommer MSI och Dell ut med någon modell som kan vara prisvärd men övriga märken inkl. Asus brukar alltid vara dyrare pris/prestanda.

Du kan ju börja kolla på en XPS 16 men om du vill ha kraftigare grejer så finns det i princip inget val annat än att köpa en Clevodator.

Clevo kan köpas av följande Svenska butiker:

GGS Data
PC-konsulten
Mycizmo

Av Ton

Jag rekommenderar alltid Clevodatorer när det gäller bärbara med hög prestanda. Då och då kommer MSI och Dell ut med någon modell som kan vara prisvärd men övriga märken inkl. Asus brukar alltid vara dyrare pris/prestanda.

Du kan ju börja kolla på en XPS 16 men om du vill ha kraftigare grejer så finns det i princip inget val annat än att köpa en Clevodator om du inte vill betala galna överpriser.

Clevo kan köpas av följande Svenska butiker:

GGS Data
PC-konsulten
Mycizmo

Vad gäller din fråga om Sony så kan jag bara konstatera följande. De är som Mac fast för Windows dvs. du betalar överpris för design och märke.

I övrigt vad gäller märken så är jag av den meningen att de inte skiljer sig det minsta i kvalité. Du bör alltså bara fokusera på innehållet och utseendet vid ditt val.

Av Ton

Av de tre så är den på komplett både bäst och mest prisvärd.

Av Ton

Känns ju säkert:P