Inlägg

Inlägg som ZaInT har skrivit i forumet
Av ZaInT

.sie kan köras flera gånger iaf. men jag vet inte om det är så man arbetar (längre) dock, det var ett bra tag sedan jag hade med den branschen att göra och det var företag <250 anställda.

Av ZaInT
Skrivet av CloX:

Junipers Web UI? Du tänker på Ivanti Connect Secure?
https://forums.ivanti.com/s/article/KB-CVE-2023-46805-Authent...

Det är bara patcha direkt med workaround, och vänta på ett de släpper en riktig mjukvara som täpper till kalaset.

Nej det var inte den jag tänkte på, men det är så mycket som händer just nu att det försvinner ur huvudet när nästa hål ska hanteras. Jobbsäkerhet har man iaf.

Av ZaInT
Skrivet av CloX:

Den där jävla plattformen de köpte från Pulse har fan läckt som ett såll senaste åren. Är väl dessutom Junipers gamla skapelse som är hur gammal som helst.

Var väl bara nån vecka sedan även det kom en rätt seriös CVE för Junipers web UI va?

Av ZaInT
Skrivet av IceKey:

Där är något annat här som borde oroa, om det nu är så att TietoEvry driftar Securitas?

AS34950 Tietoevry Tech Services Sweden AB · systeamnat.se

Mitt NDA har gått ut (konsultade på Evry för ett bra tag sedan) så jag kan säga att det gjorde de för 5-10 år sedan iaf. De har dock lite andra villkor än de flesta andra, så gissningsvis är de inte drabbade och om de är det är de extremt högt prioriterade. Det senare är dock bara en spekulation, hade inte med den nivån av infrastrukturen att göra.
Med en sån kund är självklart mycket redundant och jag tar i princip för givet att mycket körs lokalt on-site samtidigt som molnsynk görs. De bör således kunna jobba på i princip som vanligt, men det kräver isåfall att det finns fysiskt folk på plats om det är så upplägget är. Återigen spekulation, dock något jag känner mig ganska säker på baserat på ett antal års erfarenhet inom branschen.
Är inte ett rövhål som kommer med onödiga detaljer heller, det skulle ändå inte vara relevant här.

För övrigt flaggade jag för denna CVE internt hos min nuvarande arbetsgivare och vi kollade varenda jefla klient redan i Oktober, thank fuck för att jag kollar nyheter om 0days och dylikt varje vardagsmorgon. Att inte täppa >6 månader gamla 9.8or är obegripligt för mig.

Av ZaInT
Skrivet av Baxtex:

Inet räknas inte då?

Butiken i City kostar säkert svin mycket i hyra.

Själv handlar jag på webbhallen när de är billigast på prisjakt. Så det är oerhört sällan..

Som sagt, om jag inte glömt något Skyller på att det varit en intensiv dag. Hoppas Inet får hänga kvar där ett tag till, Webhallen har ju uttalat sig tidigare förra året om att det går sådär med handeln vilket jag inte tror att Inet gjort så jag håller tummarna.

Webhallen är inte min favoritbutik men tyvärr blir det ju att man handlar på närmsta stället om man behöver något omedelbart. Och fyndhörnan kan vara löjligt bra ibland, men kostar det över ~1500 spänn blir det dock inte något köp hos dem oavsett.

Av ZaInT

Fifan, satt och svor i 30 sekunder över Malmö tills jag kom på att jag inte bor i Skåne längre
Still, riktigt tråkigt, om jag inte glömt någonting finns det alltså INGEN "riktig" datorbutik kvar i HELA Skåne. Daym :/

Skrivet av Ortovox:

Ja att ha datorbutiker i dyra köpcenter som ute i Emporia känns inte direkt klockrent tycker jag personligen, känns inte som mycket folk som shoppar runt där drar inte inom och impulsköper ett grafikkort för 10k och ska man bara köpa något billigt som en usb-kabel eller nåt så finns Kjell och Clas Ohlson i samma byggnad och konkurerar. Kunde haft det ute i något billigt industriområde eller lite avsides där det är gratis och enkelt att parkera också. Tyckte det va oftare så förr med datorbutikerna.
Inets butik ligger även den "för" centralt tycker jag, det är riktigt dåligt med parkering där om man inte parkerar i ett dyrt parkeringshus.

Emporia fattar jag absolut, det är inte ens ett kul ställe till att börja med, men citybutiken i Malmö brukar vara smockad så det är verkligen konstigt IMO

Av ZaInT
Skrivet av kallandes:

Var i mitt svar till dig skrev jag att det var vanligt? Men enligt dig var det ju flera livstider sedan kort hade sålts till msrp i Sverige, det var det jag svarade på.

Efter Covid är tiden mer relativ än någonsin IMO

Av ZaInT
Skrivet av kallandes:

Jag köpte mitt RTX 4070, för 250kr under MSRP 12 dagar efter släpp (7549kr). På Webhallen. Så vad menar du?

Jag köpte mitt 2080S för 2K under MSRP under miningboomen, det betyder inte att det var en vanlig företeelse.

Av ZaInT

Är det en https://www.inet.se/produkt/8906774/satechi-usb-c-dockningsst... du har där?
Plugga in nätadaptern direkt i den så har du bara en sladd till datorn. Vet inte riktigt vad mer som skulle kunna göras.

Av ZaInT
Skrivet av Pepsin:

Dock är det inte längre 2021, marknaden är betydligt svalare nu. Alla som "jobbade" hemma p.g.a. pandemin och inte visste vad de skulle bränna pengarna och all nyvunnen fritid på har nu antingen återvänt till kontorsbåsen eller blivit arbetslösa så de har antingen inte behov av eller råd med grafikkort längre. Miners snappar inte längre upp grafikkorten innan de ens lämnat fabrikerna. Största anledningen till att priserna är så höga jämfört med MSRP i $ är den svaga kronan. Butiker lär sätta fantasipriser ändå men väldigt få köper för dem, till skillnad från 2021 när grafikkorten tog slut på bokstavligen ett par sekunder trots de höga priserna.

Vore nice om du har rätt, men jag tvivlar fortfarande :/

Av ZaInT

Jag skriver med swipes genom SwiftKey men i övrigt är det "gamla vanliga" knappar som gäller

Av ZaInT

Trevliga feberhallucinationer från team green men för hur många livstider sedan var MSRP faktiskt relevant för det faktiska priset för kunder?

Av ZaInT
Skrivet av Molvin:

Tror du det fungerar i RDR2? Har nämligen en polare som är sugen på att spela genom det, men han sitter också på ett 1060 6gb som känns lite för klent.

Ska göra lite forskning och se vad jag kommer fram till.

Får han över 30 FPS i nuläget bör det gå bra.
Gillar inte spelet och det var flera år sedan jag testade det så jag kan inte ge något rakt svar tyvärr.

Skrivet av SCORPIUS:

Det är värt att prova. Men.. din polare kan glömma att ha hög grafik på med eller eller utan mod.
För alla mods av denna typen funkar bäst med redan bra fps.
Nu är vi alla olika känsliga för inputlagg, fps som behövs och kvalitet på grafiken.
Mitt råd är att med modd få så hög fps som möjligt och sen höja settings och se var han landar.
Det finns bra guider för grafiken i det spelet och modds på nexusmods.com som kan appliceras före denna modd.
Använd dom.

Lite potato-mods på spelet och sen FSR-modden om han kommer upp i en acceptabel frame rate, håller med.

Av ZaInT
Skrivet av SCORPIUS:

Den här tråden dog förvånansvärt snabbt. 🤔

Dags att återuppliva den efter att LukeFZ nu har släppt FSR2FSR3; jag gick från att i Cyberpunk 2077 på medium settings få 40~50 FPS med FSR2 till att kunna köra allt på ultra och få 70~90 FPS med FSR3. Detta med ett GTX 1060 6 GB.
Kostar $6 men hur är det INTE värt det liksom?
Bekräftat fungerande på runt 15 spel, men det är en mod som teoretiskt sett går att applicera på alla spel som innehåller DLSS eller FSR och kan köras på allt från 960 respektive 5600 (tror att det är de modellerna, 9xx och 5xxx är det iaf.) och framåt. Det ska fungera med Arc också men jag har inte sett någon som testat.

Av ZaInT

Testa att sätta subnet till 192.168.0.0/17

Av ZaInT

Det kan ta flera timmar att köra en sån reset. Nästa gång du ska göra det, avsätt seriöst 6 timmar till det.

Av ZaInT
Av ZaInT

Jag har fått göra så i butiker där jag är rejäl stammis; det tjänar både de och jag på. Att de inte fattar det gör att jag i din sits definitivt skulle göra en retur oavsett hur jobbigt det är, bara för att de drygar sig om det.

Av ZaInT
Skrivet av spackel:

Om du lägger upp datorn på tradera så kommer du nog få mellan 800-1300 kr.

Håller nog med om detta, eventuellt upp till 1500 beroende på tur och dagsform.

Av ZaInT

Testa Clonezilla