Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av arnearne
"Den senaste trenden är gigantiska datorlådor som har plats för allt en välutrustad användare kan önska sig."

bara jag som tyckte att den här meningen var rolig ?

Bara du

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ArtMan
"Asus Blitz Formula SE, P35, Socket-775, DDR2, SATAII, ATX, 2xGbLAN, 2xPCI-Ex16". Ska också vara bra men den är dyrare än DQ6 och frågan är om det högre priset är motiverad.

Annars om det inte är brottom vänta lite till på X38 chipset som ska vara entusiastversionen av P35.

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=337825

xplane_uppsala Striker Extreme har 680i chipset. P35 är bättre på alla sätt och viss än 680i. Klockar högre, svalare samt lite bättre prestanda.

Ja det där sista du skriver skulle jag ta med en nypa salt, detta test motsäger ju det:
http://xtreview.com/review201.htm

Av xplane_uppsala

Jag skulle satsa på ett striker extreme, vet man bara vad man sysslar med så är det kortet helt ok.

Av xplane_uppsala
Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Qhrille
Nu har jag fått det att funka. Tack för hjälpen allihopa.

Vad exakt gjorde du som fick det att fungera? Kan ju vara bra för andra att veta som är i samma sits som du var.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av JD
Tror inte spel kommer stödja 4 kärnor på ett tag...de flesta stöder knappt 2.

Att tro är att inte veta, ett antal spel har redan idag stöd för fler kärnor än två för att inte tala om ett antal proffessionella program med...

Edit: Varför startade du denna tråd? Duger inte den här?; http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av xplane_uppsala

Enda nackdelen som jag ser det är att moderkortsplåten inte är utdragbar som hos Stacker 83X, i övrigt en bra recension.

Av xplane_uppsala

Har du verkligen satt alla kablar där dom skall vara, kolla upp det ordentligt först.

Av xplane_uppsala

Finns det inga drivrutiner för vista till ditt nätverkskort så lär du inte få det att fungera med några andra heller, gör om gör rätt!

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edholm
jag kanske ställde frågan lite konstigt, men jag menade går det att köra tex en 320 gb hårddisk och en 500 gb hårddisk av ett annat märke

Jodå det fungerar men då kan du inte utnyttja 500GB utan endast 320GB i den större av diskarna detta gäller för dom flesta RAID arrayer den enda arrayen som jag vet klarar av olika storlekar av diskar är JBOD eller Just a Bunch Of Disks.

Läs gärna dom klistrade trådarna i respektive forum.

Av xplane_uppsala

Det blir ingen som helst skillnad i prestanda på burken du/ni använder mellan 32 eller 64 bitars OS. Det enda som skulle ge en prestanda skillnad är om man har ett program/spel som är skrivet specifikt för ett 64-bitars OS har man inte det/dom programmen så är det ingen som helst skillnad i prestanda.

Det finns ett otal trådar om detta och nu finns det en till

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Edholm
Okej, jag får ta och testa.

En annan fråga, går det att köra två eller fler olika diskar i samma raid0 config?

En annan fråga!? Det är ju samma som den första du ställde, du får helt enkelt testa dig fram eller läsa vad som står i manualen för ditt moderkort/separata RAID controller. Det är skillnad på olika chipset och dess funktioner.

Lycka till!

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av AkUs
Varje dag bygger Sri Lanka Lanka Ashok Leyland bussar som härstammar på ritningar från 60-70 talet. Motorerna är 6-cyl dieslar som inte har Comonrail Direkt Injection, Katalysator eller någon form av elektronisk styrning/optimering av motorn. Dom bygger på ryska konstruktioner från tiden före andravärldskriget runt 1930-1940. Enkla, billiga och lätta att reparera, men smutsar ner miljön ca 15-40 ggr mera än vad du gör om året. Så oroa dig inte för dina 422watt eller din 32 tummare

Bara för att göra ett förtydligande, dieslar har inga katalysatorer...;)

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av RBX375
Dom där energimätarna kan nog ge rätt varierat resultat beroende på hur pass bra nätagget är. Dom stämmer nog bara vid cos(fi) = 1, då jag tror att dom bara kollar strömmen via en shunt och multiplicerar med spänningen, och cos(fi) är väl inte speciellt ofta 1 i ett datornätagg?

Följden av mätfelet är i varje fall att mätaren kommer visa för mycket, i vissa fall ganska mycket för mycket.

Visst är det så men mätarna bevisar att hypen kring kraftulla nätagg är just en hype och ingenting som har med verkligheten att göra...;)

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mr_Moose
Bra förslag, dessvärre med stora problem

"Massa text"
Att fota med film är ju självklart ett gammalmodigt sätt och de säger ju att de beprövade sätten är de bästa, dock kommer dessvärre inte dina negativ hålla så länge som du säkert hoppas på!

Nja det håller jag ju inte med om riktigt, fotonegativ har en mycket bra livslängd som vida överstiger alla optiska medium med råge utan att överdriva så törs jag nog påstå att detsamma gäller för magnetiska media också såsom hårddiskar och band...;).

181 år efter att det första fotografiet togs går det fortfarande att se vad som finns på bilden det är svårslaget inom den digitala världen...

Av xplane_uppsala

Tyvärr får man väl säga så har AMD ingenting att komma med i nuläget och med tanke på att du postar i Intel-delen av forumet så vet du nog vad du vill ha. Köp dig en billig C2D processor, dom flesta om inte alla går utan vidare att klocka till 3Ghz+ och i dom hastigheterna spöar dom vilken AMD processor alla dagar i veckan

Köp dig ett bra moderkort som har stöd för 1333Mhz FSB, för dagens och morgondagens processorer.

Mvh

Av xplane_uppsala

Enligt; http://flatpanels.dk/panels.php 200WP7ES has a 20 inch 8 ms (g2g) S-IPS (LG.Philips LM201W01) eller et 8 ms (g2g) P-MVA panel.

Så det kan vara ett lotteri men troligen är det bara dom som tillverkades först så köper ni en nu så är det troligen S-IPS panel men kolla att det inte är en skärm som har stått på lager någon längre tid. Färskvara är det som gäller, så nytt som möjligt.

Av xplane_uppsala

Sök på prisjakt.se, där hittar du vad du är ute efter.

Av xplane_uppsala

Jajamensan, det får plats enligt shuttle själva:
http://hq1.shuttle.com/services_support03.jsp?PCI=19&PI=536

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av ZeD.9800
Tack så mycket, erkänn att det kändes bättre att hjälpa en medmänniska än att tracka denne. Tack.

Hur fan kan du uppfatta en upplysning som ett fall av trakasseri? När jag dessutom bara har gett dig den en gång... Har du verkligen läst reglerna?