Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av apanabel
Ja absolut! Vad jag menade var att om man har en Philips som faktiskt har s-ips-panelen, så är det faktiskt exakt samma panel som i NEC, tillverkad av LG.philips.

NEC LCD20WGX2 (widescreen) har et 20 tommer 6 ms (g2g) S-IPS (LG.Philips LM201W01) panel.

NEC LCD20WGX2Pro (widescreen) har et 20 tommer 6 ms AS-IPS (LG.Philips LM201WE2) panel

Nja inte exakt samma heller, LM201W01 och LM201WE2 där den senare är en nyare panel om man får tro vad siffrorna utvisar.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av TurboJohan
jag har redan sökt och jag har inte hittat något svar! det är däför jag ställer frågan!

Jaså det har du...;) http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?threadid=6527...

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Shade
Har ett likande problem som dot, fast det är bara 2G som fattas för mig. enligt FolderSizes är det filen pagefile.sys som tar upp dem, den står desutom under owner unknown.

vet någon vad det kan vara eller vad man kan göra åt den?

Pagefile.sys är växlingsfilen... Visst kan du stänga av den om du har mer än 2GB ram men oftast så sköter windows det bäst själv, låt den vara helt enkelt.

Av xplane_uppsala

Om man endast spelar eller surfar så duger den säkert men hur många av oss gör endast det? Men som sagt jag måste testa den ordentligt först i en butik. 5200:- är ju ca 2400:- billigare än "bra" 24" skärm.

Av xplane_uppsala

Re: Vista OEM & retail?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av TurboJohan
Vad är skillanden på dessa två förutom priset???

Windows Vista Home Premium DVD Svensk RETAIL 2 949:-

Windows Vista Home Premium 64-bit DVD Svensk OEM 1 095:-

Vad betyder Retail och OEM?

Frågan är inte ny och svar finns i massor testa att söka efter svar innan du skriver en fråga.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alopex
Är Samsung SyncMaster 245 skit? Är det något du vet av egen erfarenhet eller kan du hänvisa till något test? Seriöst, alltså.

Som jag har skrivit i en annan del på forumet så är den skärmen riktigt bra för att vara en TN-panel men det går inte att komma ifrån att TN är betydligt sämre än S-PVA eller S-IPS färgåtergivningen är inte den bästa men det kanske är av underordnad betydelse, svart och vitt klarar den av iallafall

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cpuplexi
det är ju bra om du tar samma minne som den jag linkade från komplett ;P http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010095805 1200kr där me ;P

1200:-!? Inte 1075 då?

Av xplane_uppsala

Använd dig av hjälp funktionen i ditt OS och sök på enhetshanteraren alt diskhanteraren.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av cpuplexi
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=321028 det där är fina minnen om du frågar mig ;P 1200kr inte världens dyrast iaf ;D

Varför köpa minnen för 1200:- när man kan köpa samma minnen för 865:-: http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010092991

Av xplane_uppsala

Är det XP eller Vista du skall använda?

Av xplane_uppsala

Av grafikkorten så är det troligast att du klarar av ett 8600 kort Även om du säkert kan boota upp burken med ett 8800GTS så kommer du att ligga alltför nära maxeffekten på ditt nätagg vid load och det kommer det inte att klara av i längden.

Av xplane_uppsala

Samsung Syncmaster 245B

Det är ju inget nytt att tekniken uppdateras hela tiden men att en mindre bra panel såsom TN har utvecklats så pass mycket nu är för mig en nyhet.

Martin Agfors på techworld, föredetta mikrodatorn är den i sverige som har största erfarenheten utav bildskärmar överhuvudtaget. Han har testat drygt 300 skärmar under årens lopp och hans senaste test av Samsung Syncmaster 245B; http://www.techworld.se/2.2524/1.115456 Var ju positiv.

Jag har aldrig ens övervägt att köpa en skärm med TN-panel tidigare men detta test har iallafall fått mig så pass intresserad av denna skärm att jag måste ge den en chans IRL. Är den så bra i verkligheten som Martin säger "han om någon vet ju vad han pratar om" så blir det nog en sådan inom en snar framtid. Pengarna man sparar gentemot en dyrare skärm kan man ju lägga på ett bättre grafikkort...;)

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Wishie
Varför skulle man vilja göra det?

Ja kanske för att inte kunna packa upp filer större än 4GB...;) Skämt åsido, det finns ingen som helst anledning att köra FAT32 om man inte tänker att den skall kunna läsas av äldre OS eller av en burk från Apple...:)

Av xplane_uppsala

Vad gäller din första fråga, läs vad som gäller i manualen. På din andra fråga så är svaret nej, såvida du inte köper två st 500GB diskar. Både RAID-0/1 kräver minst två st hårddiskar för att det skall gå att skapa en RAID-array.

Av xplane_uppsala

Jajamensan!

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Alopex
Fick byta denna skärm två gånger (minst). Bra bild men jag tror att en Syncmaster 245 är mera bang for the buck för tillfället.

Ja i varje fall mera skit för pengarna...

Av xplane_uppsala

Samsung har en garanti tid på 3 år så där är det nog inga som helst problem, när det gäller din andra fråga är det inte lika lätt att ge svar. Hårddiskar är som all annan hårdvara för datorer, antingen så fungerar det inte eller så gör det det...;) Men med ett undantag, en hårddisk består av ett antal rörliga mekaniska delar och då blir den genast lite ömtåligare.

Hårddiskar är tillverkade med en mycket hög precision så det är egentligen mycket märkligare att dom fungerar så pass bra som dom gör och till vilket pris sedan...

Hårddiskar skall behandlas med kärlek och stor ömhet speciellt under transport till och från butiken/lagret eller vad som. Än viktigare är att inte utsätta disken/diskarna för hastiga rörelser under drift. Var rädd om dom inte för dom.

Lycka till i fortsättningen!

Av xplane_uppsala

Tror det är läge att du läser på lite om hur Vista och dess tekniker fungerar, oanvänt ram är värdelöst...

Av xplane_uppsala

Sådana klick kan uppstå när nätagget håller på att ge upp, klarar helt enkelt inte av belastningen på 5 volts linan.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kiwifagel83
Den var inte kryssad. Men hur kan den försvinna av sig själv??

Väljer man "ta bort" istället för "töm papperskorgen" så sker det...