Inlägg

Inlägg som xplane_uppsala har skrivit i forumet
Av xplane_uppsala

Vad har ni skrivit i sökrutan då, jag hittade drygt 40 sidor med ett "antal" trådar som handlar om hargibis fråga... Frågan är ju inte ny direkt och ni har väl läst reglerna? Speciellt paragraf 2.

Av xplane_uppsala

Tråden är anmäld.

Av xplane_uppsala

Testa att använda sökfunktionen och läs vad andra har skrivit om sina nedklockade processorer, btw har du glömt att du har startat en tråd i chassien och nätagg för några dagar sedan. Vi väntar på svar där

Av xplane_uppsala

Ja, en intern och en extern exempelvis.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av okim
Kändes det bra att skriva det där.

Detsamma säger jag, varför skriver du om RAID när du uppenbarligen inte vet hur RAID fungerar. Läs på först och skriv sedan är mitt tips. Mvh.

Av xplane_uppsala

Att Intel skall sänka priserna är allmänt känt för alla som är intresserade och har läst nyhetsflödet på nätet dom senaste månaderna, det finns en ypperlig sökfunktion här på swec som alltför få använder, och så finns ju google om du inte litar på vad som skrivs här... Köper du ett vettigt moderkort så behöver du inte ha snabbare minnen än tex 533Mhz för att klocka din processor. Ljudkretsarna på mitt moderkort är fullt i klass med Creatives skämt... Speciellt när det gäller Vista där Creative ännu inte har fått kortet att fungera fullt ut...

Ids du inte söka så har du nyheten här: http://www.sweclockers.com/news_show.php?id=5899

Av xplane_uppsala

Ja med dina svar så skulle jag satsa på en riktigt snabb hårddisk att köra OS:et på. Köp en 74Gb WD Raptor som du installerar operativet på, sedan så skapar du en RAID-1 array av två av dina 320GB diskar där du installerar alla program du har och musik/videofiler och så har du en 320Gb disk för backup som du dessutom stoppar i en extern låda med E-SATA/USB2.

Då skall det mycket till för att du skall förlora något, RAID-1 betyder att dina diskar där är speglade dvs exakta kopior av varandra. Backupen är precis vad det låter som, en backup som du bara använder/kör när du skall göra en backup. Lämpligen en gång i veckan eller så.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Och fortsätta köra på en 3 år gammal installation av Win XP pro som totalt buggat ur. Där uppstarten tar ca 5 min (ej inberäknat bios eller windowsladdning...)

Du vet att det finns bättre program för att defragmentera hårdisken/diskarna än Windows högst mediokra inbyggda.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av beano_bouer
har tyvär inte pengar så ja kan köpa dells skärmar för typ 10k

Har främst tänkt spela och se mkt på serier och film på skärmen.

antar att den iaf är bättre än den skärm jag har nu?
http://www.samsung.com/se/products/oldmodelsit_produkter/oldm...

Större ja men inte bättre...;)

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Lånar tråden lite och frågar om P35 är bättre än 965 korten.

Ca 6% i bästa fall, är det värt det? Inte för mig iallafall.

http://www.tomshardware.com/2007/06/19/eight_p35-ddr2_motherb...

Av xplane_uppsala

Re: Re: Re: Vilket är flaskhalsen på min dator? (Misstänker grafikkortet...)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Tack, det är något sånt som jag misstänkt nämligen. Isåfall skulle jag kunna skaffa ny CPU-kylare och nytt grafikkort och klara mig i några månader till tills core 2 duo är billigare och man kanske kan få tag på minnena ännu lite mer billigare. (samtidigt som P35 kan mogna på marknaden)

Kollar man 3Dmark06 som är väldigt populärt att visa för att impa på polarna så ser man ganska snart att poängen i det programmet är väldigt cpu beroende. Jämför man två 8800GTX system där den ena har en singelkärnig processor och den andra en dubbelkärnig så ser man att trots att själva grafikprestandan är exakt densamma för dessa riggar så ligger poängökningen helt och hållet på valet av cpu.

Har du ett moderkort med PCI-E nu så är det väl ganska klokt att satsa på ett 8800GTS 320Mb, prestanda ökningen med ett sådant är väl drygt 300% i jämförelse med det du har nu på ett ungefär. Speciellt när Nvidia snart "några månader bort" skall släppa sin nya serie grafikkort 8900...

Av xplane_uppsala

Re: Vilket är flaskhalsen på min dator? (Misstänker grafikkortet...)

Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Har just nu en P4 3,8ghz (570) med 1,5 GB ram och ett ATI X850XT.
Tycker dock att jag måste sänka grafikken i oblivion, company of heroes m.m. orimligt mycket och jag misstänker att grafikkortet inte orkar med längre.

Har jag rätt i att ett X850XT inte kan utnyttja en P4 3,8ghz eller bör jag uppgradera processor, moderkort och minnen innan jag rör grafikkortet?

Helt klart är det grafikkortet som är begränsningen, använder du ett 8800GTX med i övrigt samma komponenter kommer du att märka en otrolig skillnad.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av zenbios
Har lagt in en länk för x64 längre upp här i tråden.

Dags att vakna nu, trådskaparen använder 32-bitars varianten... Där fungerar det inte med en för 64-bitar.

Av xplane_uppsala

Bättre prestanda säger du, hur menar du då vad är det specifikt du vill ha bättre prestanda på. Skall laddtiderna för spelen minska, vill du ha snabbare filkopieringar, vill du ha ett rappt OS? Vad har du för backup i dagsläget?

När man väljer att köra en RAID-array så innebär det med automatik att man måste kompromissa på det ena eller det andra sättet. Plus att vissa arrayer kräver att man gör en formatering utav alla hårddiskar och installerar om allt.

Men som sagt vad för prestanda ökning är det du vill åt?

Av xplane_uppsala

Varför inte installera en brandvägg "innan" inkoppling mot nätet sker?

Av xplane_uppsala

Vänta med att köpa prylar till den 22/7. Då är det tänkt att Intel skall sänka priset på sin Q6600. Stämmer spekulationerna så kommer du att kunna köpa en sådan för ca 2500:- och då har du ju fått en fyrkärnig istället för en två kärnig.

Du skriver inte vad du har tänkt att använda för OS, har du planer att köra Vista på burken så skulle nog jag vänta /skippa Creatives ljudkort. Dom bästa inbyggda ljudkretsarna kan väl mäta sig med Creatives kort.

Har du inte planer på att klocka så kan du ju spara ett antal hundralappar på att köpa 533Mhz minnen istället för 800Mhz minnen.

Av xplane_uppsala

Vad har du för ett moderkort nu då? Vad ligger din budget på och vad är det du vill uppnå med att köra ett RAID system? Kan du svara på dessa frågor så skall du nog få kvalificerade svar också.

Av xplane_uppsala
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kramp
Sorry visste inte det! (Var ett tag sen jag satt här inne!), men iaf nu har jag postat det på rätt ställe, så nu är det bara att låsa tråden.

//MVH Mattias

Du får nog ta kontakt med en moderator för detta. Mvh

Av xplane_uppsala

Varför har du inte gjort som det står i den klistrade tråden?

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=6...

Av xplane_uppsala

Hur har det gått för trådskaparen då? Det vill vi gärna veta.