Inlägg

Inlägg som Stroemberg har skrivit i forumet
Av Stroemberg

Min erfarenhet, med en 2160p och två 1080p skärmar, är att den automatiska skalningen är allt annat än godkänd. Den gör ett tappert försök, men det håller inte hela vägen. Man skulle behöva kunna ställa skalningen manuellt per skärm. Jag hoppas att det är en funktion som kommer i W10.

Av Stroemberg

Jag skulle bytt till en 4790K, ett EVGA G2 nätagg och en Samsung 850 Pro eller Crucial MX100 SSD.

Av Stroemberg

Jag tycker den här kalkylatorn ger hyfsade fingervisningar, det blir lite lättare att modellera idéer också.

Power Supply Calculator

Av Stroemberg

Det mest resonabla torde vara att klocka ordentligt och köra vidare. Men det är ju så kul att köpa nytt och att bygga. Så om du klassar detta som din hobby röstar jag för att uppgradera!

Av Stroemberg

Dubbla GTX 970 med eftermarknadskylare (blåser omkring i chassit) är inga problem i mitt FD R4. Har inte speciellt många fläktar heller. En fram, en bak och en på sidoväggen. Samtliga FD:s 140 mm. Så burken blir både tyst och sval.

Av Stroemberg

Du får titta på specarna och göra en bedömning. Det handlar ju om ljudnivå/fläkthastighet och förmågan att flytta luft (cfm). Mina FD fläktar räcker ju som sagt alldeles utmärkt. Till kylaren har jag dock Noctua-snurror.

Jag tror du klarar dig bra med de som ingår.

Av Stroemberg

Då behöver du inte begränsa dig till mATX moderkort. Titta t ex på ett Asus Z97-A. Ett bra mellanklasskort.

Av Stroemberg
Skrivet av Kammaflaje:

Vad får du i temp vid full load tex adia eller prime95.

Idle ligger jag kring 31 grader vid 23 grader i rummet. Full load landar jag kring 63-65 grader. Vid 1.20 volt och 4.6 GHz.

Av Stroemberg

Min maskin i signaturen kyls av fläkten bak, fläkten fram, och fläkt i sidoväggen (och självklart fläkten i nätagget). Då har jag ändå en överklockad 4790K och två stycken överklockade GTX 970 med eftermarknadskylare (blåser omkring inuti chassit). Mina temperaturer är helt okej, faktiskt förvånande låga.

Självklart hjälper de två fläktarna som sitter i min D14-kylare till att flytta ut luft.

Med de komponenterna du anger kommer du klara dig alldeles utmärkt med fläktuppsättningen du föreslår.

Av Stroemberg

Det finns i nuläget ingen 1440p 27" med specar motsvarande ROG Swift. Alltså 144 Hz och G-sync. Däremot finns det skärmar om du kan tänka dig att kompromissa med någon/några av dessa parametrar. Fundera igenom vad som är viktigt för dig. Själv har jag provat en del skärmar och kom fram till att för mina behov var upplösningen (2160p) och flytet (G-sync) viktigare än hög refresh rate.

Av Stroemberg

Instämmer i posten ovan, jag har själv experimenterat med det ljudet. Och det måste bero på resonans vid insuget på sidan. Sätter jag ett A4-framför försvinner ljudet direkt.

Av Stroemberg

Absolut, en bundle kan spara några kronor. Jag antar att du har ett mATX chassi?

Av Stroemberg

Nej, det är helt ofarligt att inte sätta på skyddet i några timmar. Sedan bör du undvika att blåsa i datorn, då en rejäl blåsning innehåller en del saliv.

Av Stroemberg

Vill du få full nytta av en K-processor (överklockning) så bör du ha ett Z87 eller Z97 chipset. Där Z97 är den senaste, och som passar en 4790K direkt ur lådan.

Av Stroemberg

Om totalsumman är spikad skulle jag ta 4 GB RAM och för mellanskillnaden byta till en 4690K-processor. Då kan du senare, sjäv eller med hjälp, stoppa in en Cooler Master 212 EVO för några hundringar och överklocka ordentligt. Det känns mer prisvärt och något mer beständigt över tid.

Sedan är det bara över tid uppgradera med en SSD och fetare grafikkort om så önskas.

Av Stroemberg

Har nu även kört en del BF3, BF4 och lite äldre spel så som Black Ops. Allt funkar perfekt. Det ser otroligt snyggt ut och flyter finemang i inställningar mellan high/ultra. Själv ser jag knappt någon skillnad med 0XMSAA och 2XMSAA.

Av Stroemberg

Det är fortfarande inte optimalt i Win 8.1 om man kör flera skärmar. Jag har provat med Acern i mitten och två 1080p-skärmar på sidorna. Satt sedan DPI-scaling på auto i Windows 8.1. Det ger en okej lösning. Inte mer än så. Man kan ju i nuläget inte ställa scaling manuellt per skärm. Det hade varit optimalt. Hoppas det kommer i W10.

Att köra textstorlek på 100% blir i mina ögon oanvändbart. Vid 150% kan jag börja använda prylarna.

Av Stroemberg

Klockningen med ett Asrock Z97 Anniversary och G3258 är nästan automatisk. Ett bra förslag här ovan, men för att ytterliga balansera kanske 4 GB RAM skulle räcka. Sedan saknas ett nätagg, kanske ett Corsair CX430M skulle vara lämpligt.

Av Stroemberg

Jag hade också valt den på prisjakt. Jag gillar moderkortet och SSD:n bättre.

Av Stroemberg

Absolut inte den SSD:n, Crucial MX100 som nämns i posten ovan är ett bra budgetval.

Sedan skulle jag nog som nätagg välja Fractal Design Integra M 550W vilket ger bra pris/prestanda samt är modulärt, 80+ Bronze och har dubbla 8-pins kontakter.