Inlägg

Inlägg som Stroemberg har skrivit i forumet
Av Stroemberg

Nostalgi! Jag träffade min fru på IRC för nästan precis 21 år sedan nu. Fantastiskt vad tiden flyger fram.

Av Stroemberg

Jag kör med maskin i spec nedan (GTX 970 SLI och UHD) och tycker det fungerar riktigt bra. Det är sällan jag behöver lägga ner tid på att hantera fel orsakade av SLI/drivrutiner etc.

Av Stroemberg
Skrivet av fantomsmurfen:

Nej den är inte likvärdig med en i3 processor. Därför är den också mycket billigare. I3 har hyperthreading vilket gör den mycket bättre för mångtrådade spel och applikationer. För att få lite mer prestanda ur en G3258 så måste du överklocka den och då måste du köpa till en dyr kylare.

Haha, inte ens i den här kontexten kan väl en Hyper Evo 212 eller TX3 anses vara så förskräckligt "dyr". Speciellt inte med tanke på den högre prestandan som då erhålls.

Av Stroemberg

Ett alternativ för att få ihop en ganska vettig maskin till rimliga pengar är att flukta på Sweclockers marknad. Det dyker upp cpu/moderkortskombinationer till bra priser. Har man en så begränsad budget skulle i alla fall jag titta på begagnat, det ger rätt mycket för pengarna.

God jul på er!

Av Stroemberg

Jag gick från 670 SLI till 970 SLI, och det var en nödvändig uppgradering i och med min övergång till 2160p.

Av Stroemberg

Jag skulle också rekommendera Sketchup, jag använder det till det mesta jag bygger. Går riktigt fort och smidigt att visualisera och modellera när man väl kommit igång.

Av Stroemberg
Skrivet av tempest:

Technorat har uppenbarligen aldrig provat 144hz. Har man provat det går man inte tillbaka till någon laggig 60hz kan jag säga.
Köp benq:en eller asusen, höjbar fot är sjukt värt och båda är beprövade med goda omdömmen!

PS:Technorat, om han byter dator då på två år och så får han ut 200 fps i alla spel han spelar, så sitter han där med en rutten 60hz. Rätt så bortkastat imo. 144hz ALLTID värt. Iaf om man inte är sjukligt pedantisk vad gäller färgåtergivning, då äre IPS som gäller!

Allt är inte svart eller vitt. Alla funkar vi olika. Jag var inte ett dugg imponerad av ROG Swiften i 144 Hz. Känner en enormt mycket större aha-upplevelse av 2160p och 60 Hz med G-sync.

Av Stroemberg

Instämmer med föregånde. Z97-moderkort, t ex Asus Z97-A samt en SSD, t ex Crucial MX100. Det vore synd på en sådan fin setup att inte köra på SSD.

Edit: Något sen. Ser bra ut.

Av Stroemberg

Kanske en dum fråga, men man ska ju alltid tänka utanför lådan.

Om två datorer ska dela på stora filer, det är inte värt att fundera på delad lagring istället? Då behöver inte hastigheten på anslutningen mellan dator och lagring vara så hög.

Av Stroemberg

Jag har kört alla typer av hemmaserver-lösningar under åren, mjukvaruraid, hårdvaruraid, virtuelisering, speglade servrar med remotespegling etc. Med dagens teknik tillgänglig kör jag Dropbox. Funkar riktigt bra för mindre mängder ostrukturerad data. Vad gäller större filer så som musik och film har jag en server som kör med dubbla diskar. Men jag undviker all form av raid, kör istället replikering en gång per dygn. Det minskar komplexiteten drastiskt. Jag kan rent teoretiskt tappa ett dygns förändring, det är dock inte ett problem när det gäller just musik och filmer. Arbetsfilerna kör jag ju direkt mot dropbox, som då är tillgängliga på samtliga typer av enheter/plattformar. Jag kör en minimalt konfigurerad server, skulle den rasa har jag en superenkel beskrivning av ominstallationen. Mindre komplext än att klabba med restore etc.

Av Stroemberg

Det torde vara närmast omöjligt att skapa sig en uppfattning om enheternas tillförlitlighet. Vi kan nästa bara utgå från de avvikande fallen som presenteras/uppdagas. Senast i fallet 840 Evo.

Utifrån kraven skulle jag skaffa en Intel 730, Samsung 850 eller eventuellt en Crucial MX100.

Av Stroemberg

Jag instämmer, köp en stabil router och stäng av det trådlösa. Satsa på Ubiquiti Unifi för det trådlösa. Jag (och övriga familjen) är riktigt nöjda med den lösningen.

Av Stroemberg

En sprillans maskin med motsvarande specifikationer bör man få ihop för en 5000-6000 kr.

Av Stroemberg

Motsvarande prylar bör gå på runt 8000-9000 kr nya. Så applicera lämpligt begagnat-avdrag på det.

Av Stroemberg
Skrivet av backfeed:

Det finns en bra lösning för det problemet:

Wheel Stand Pro

Tack för det tipset! Har en G25 som jag nästan aldrig använder, just för att jag inte orkar montera/demontera.

Av Stroemberg

Jag kör två stycken MSI GTX 970 i ett FD R4. Jag har haft tur med coilwhine, hör inget sådant. Korten funkar perfekt, lätta att överklocka ordentligt och kylningen funkar perfekt i mitt chassi.

Av Stroemberg

Byt till DDR3 (vilket är rätt minnestyp för plattformen i fråga), en Crucial MX100 SSD (MLC istället för TLC-minnen), en luftkylare typ Cooler Master 212 EVO eller kanske ta i ordentligt med en Noctua, ett annat nätagg typ EVGA G2.

Av Stroemberg

Om inte din privatekonomi står och faller med uppgraderingen tycker jag du ska sluta vela och göra slag i saken.

Av Stroemberg
Skrivet av Sonywalk:

Eller jag vette fan...Båda alternativen slutar med katastrof och ingen av alternativen har ju möjlighet att specificera skärm.

Precis. Det är ett halvdant försök till funktion, men det räcker inte hela vägen.

Av Stroemberg

Jo, jag har själv två stycken MX100 512 GB. En helt okej SSD. Jag tänkte de två alternativen som ett val mellan premium och pris/prestanda.