Inlägg

Inlägg som Stroemberg har skrivit i forumet
Av Stroemberg
Skrivet av jojehej:

Hej, har 2st 970s och en i7a liggandes till min nya dator. Har även tänkt på ett nytt chassi till detta. Min fråga till er är då vilket chassi är bäst för att hålla tempen nere på dessa 2 grafikkort? Vad är det bästa knepet? (Nybörjare)

Ett chassi med rätt förutsättningar och sedan lite god planering. Tänk igenom konfigurationen; undertryck eller övertryck. Inga skymmande kablar etc.

Av Stroemberg
Skrivet av Paddanx:

Ska finnas ett program som läser och skriver om alla filer. Det räcker tydligen. Kolla runt på de olika 840 trådarna om detta, finns en del info ang vilket program det är.
Om du vill klona och kopiera tillbaka så går det också, men det tar ju sin tid och jobb.

Annars får vi se om den nya FW blir släppt nu i mitten på Okt, förutsatt att allt är okej.

Diskfresh heter programmet. Jag hade bedrövlig prestanda på min 840 EVO. Det tog inte speciellt många minuter att köra igenom hela disken med programmet. Därefter hade jag full hastighet igen.

Så fram till den permanenta fixen är här rekommenderar jag denna metod.

Av Stroemberg

Haha, 6 av 11. Uppenbarligen blind. Torde bli billigt vid inköpet av nästa skärm.

Av Stroemberg

Själv har jag råkat ut för två trasiga nätaggregat under de cirka 30 år jag har byggt datorer. Då endast inräknat mina egna maskiner, vilket dock har blivit ganska många. Man besitter helt enkelt en enorm tur.

Av Stroemberg

Jag är supernöjd med en uppsättning Ubiquiti Unifi AP trådanslutna till min Asus-router (med avslagen wifi).

Av Stroemberg

Kanske också långt, men passar syftet bra: namn@namn.email

Av Stroemberg

Spontant skulle jag säga nej. Men varför inte prova att klocka upp den några nivåer? För att undanröja alla tvivel. Du sitter ju med en bra cpu och kylare.

Av Stroemberg
Skrivet av Zodi@k:

Hejsan köpte mig en aoc 24" led g-sync g2460pg från komplett. Funderar på om alla kablar medföljer. Hittar inte någon info om det. Eller måste jag köpa till en
DisplayPort Cable, DP M - DP M ? Någon som vet/beställt denna skärm från komplett? Tacksam för svar

Standardinnehållet ser i allafall ut att innehålla DP-kabel. Så om inte Komplet länsar kartongerna bör det vara lugnt.

http://www.kitguru.net/peripherals/monitors/zardon/aoc-g2460p...

Citat:

Inside the box is the stand base, power supply, software disc, cable tidy, DisplayPort cable, USB cable and regional specific power cable.

Av Stroemberg
Skrivet av JnLoader:

Perfekt skärm fick jag så inga stuck/dead pixels presis som det ska vara!

Såg på OCUK att dem inte fått byta in/RMA mer än vad som är vanligt. Lyssna inte på alla skräcksenarier för på alla som haft oturen att få en defekt skärm går den nog ett par tusen som inte fått det.

Instämmer. Men det skadar inte att läsa om andras erfarenheter här: http://rog.asus.com/forum/forumdisplay.php?175-ROG-PG-ASUS-Ga...

Av Stroemberg
Skrivet av leadc4ge:

Jaaa! Jag är inne på min andra g-sync och I ain't going back. Klart man kan behöva en annan panel för ex bildbehandling eller så men jag tycker min ROG Swift duger perfekt även för bildbehandling med sin 8-bitars panel. Stroemberg, vad hade du för problem med din?

I stort sett alla som beskrivs i Asus ROG-forum.

Vertical lines - när man drar ett fönster horisontellt blir det linjer i speciellt gråa ytor. Men det syns i stort sett hela tiden.

Blur - extremt mycket blur efter användning av g-sync i spel.

Refresh rates - kunde bara använda 144Hz, alla andra nivåer såg ut som skit. Enormt mycket blur.

BLB - rejäla fotbollar.

Sedan är det väl lite beroende på hur kinkig man är med detaljerna, en del verkar inte se fel som i stort sett samtliga paneler verkar ha.

Av Stroemberg

Det blev en kort sejour med ROG Swift:en. Jag plockade upp en i butik igår och körde hela kvällen/natten. Lämnade tillbaka den nu på morgonen.

Jag lyckades få i stort sett samtliga problem som beskrivs på Asus ROG-forum. Vertikal lines, blur, problem med refresh rates, BLB. Nästan osannolikt missnöjd efter ett köp i den prisklassen. Det kändes bättre att gå tillbaka till mina BenQ 1080p 60Hz, det säger väl en del.

Nu verkar det ju vara så att många har fått felfria exemplar, men jag tycker inte jag ska behöva gå igenom en sådan selekteringsprocess när det här ska vara premiumsegmentet. En del verkar ha fått returnera 2-3 stycken eller fler för att få ett okej exemplar. Det är inte OK i min bok.

Tyvärr blev jag istället rådvill. Vet inte alls vad jag vill ha istället; 21:9? 4K? 4K med G-sync? Vänta in andra 1440p/144/G-sync?

Nåväl... vi får väl se vad det blir.

Av Stroemberg

Jag satt med tre stycken 1080p 60Hz tills igår då jag införskaffade en Asus ROG Swift. Jag är rätt känslig på både stutter och tearing och tyckte det kändes riktigt smooth med G-sync. Klockrent faktiskt. Dock har jag återlämnat skärmen redan idag, men det är p.g.a den undermåliga kvaliteten i just den modellen.

Av Stroemberg

Märke: MSI
Modell: GTX 970 GAMING SLI
GPU: 1294 MHz
Boost: 1433 MHz
VRAM: 8012 MHz
vGPU: 0.9810 v
Kylare: Original
Tester/score: Fire Strike: 15956 och Graphics 23568

Av Stroemberg

Jag fick precis ett pling i mobilen. Två MSI GTX 970 Gaming ligger på posten och väntar till i kväll. Får väl se hur kvaliteten är.

Av Stroemberg

Jag är i samma situation. Har precis införskaffat två stycken GTX 970 och funderar på en 2160p-skärm. Är i dagsläget lite intresserad av Acer XB280HK, en 2160p/60Hz skärm med G-Sync. Ser ut att släppas i början av november.

Annars verkar ju Asus-skärmen vara hygglig, iallafall enligt tester: Asus PB287Q. Men då får man inte G-sync. Men å andra sidan kan man ju köpa den idag.

Länk till review.

Av Stroemberg

Hoppla. Det här känns ju inte bra alls. Jag har faktiskt känt en degradering i läsprestanda på senare tid. Försökte väl övertyga mig själv om att det var inbillning. Men det här ger ju svart på vitt. Hoppas det kommer till en lösning snart!

http://i60.tinypic.com/2ccl209.png

Av Stroemberg

Det känns som lösningen kommer att fungera.

Jag kör Asus Swift mot GTX 970 i SLI via DP och de två BenQ:arna på DVI respektive HDMI från moderkortet (Intel integrerad GPU).

Av Stroemberg
Skrivet av morxy49:

Japp, inga problem. Så har jag kört i många år.

Schysst! Det låter lovande.

Hur skulle jag göra rent praktiskt? Asus Swift på DP och de två BenQ på vardera DVI på något av de två GTX 970? Jag behöver inte blanda in integrerade grafikkretsar?

Av Stroemberg

Möjligt att kombinera tre skärmar?

Jag skulle vilja köra på följande sätt:

Tre skärmar; en Asus Swift PG278Q 1440p i mitten och en BenQ 1080p på vardera sida om denna.

Tanken är att köra två stycken GTX 970 i SLI på Asus Swift:en, men när jag är i skrivbordsläge kunna t ex titta på film på Asus Swift:en och använda de två 1080p-skärmarna på vardera sida att surfa på/läsa mail (skulle helst vilja ha dem i porträttläge).

Skulle en sådan konfiguration fungera?

Av Stroemberg

Jag har alltid kört kemiskt ren aceton och kaffefilter. Funkar finfint.