Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R
Skrivet av mrqaffe:

Är det enda företag som levererat hårdvaran och dessutom är i en total beroendeposition en konkurrent ? lite lustig inställning, Android och Ios är väl de stora konkurrenterna på os sidan så MS får köpa Google, Apple eller Samsung om de vill ta kontroll över nått som man kallas största konkurrent, alla övriga är små.
Nokia var tidigare snarare enda underleverantör.

Inte särskilt lustigt men välkänt. Microsoft har arbetat med egna handenher rätt länge. Men bara släppt plattor ännu. Nokia har i det närmaste monopol på WPmarknadens telefoner och har inte släppt plattor. Ett partnerskap som minskat konkurrensen. Ska MS in med egna telefoner också förändras relationen med Nokia. Uppköpet var ett självklart drag av MS när dom kliver in på hårdvaran för telefoner.

Android och IOS är en annan konkurrens.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Se det som en stor satsning på WP från Microsofts håll. Microsoft kan förändra plattformen snabbare och har köpt en stor produktionsapparat av Nokia och samtidigt fått bort den största konkurrenten.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av Wickman:

Hej!

Här kommer jag med en riktig newbiefråga som första inlägg på detta eminenta forum.

Jag har tidigare inte behövt ladda ner några betalappar för mitt behov, men tycker att det nu har kommit några som jag vill ha.
Jag får upp dessa betalningsalternativ när jag försöker handla.

Lägg till i plånbok
kredit eller debet
Microsoft-pesentkort
PayPal

När jag läser i manualen står det att att de betalningsalternativ som visas beror på operatören.
Jag trodde att man kunde belasta abonnemanget när man köper? (Jag har Telia)

Hur gör ni när ni köper?
Ska man verkligen behöva belasta kreditkortet med summor som 7.90kr 23.90kr osv??

/Wickman

Det finns bara fördelar att använda konto-/kreditkort. Jag tycker det är toppen. Kolla igenom avtalet för ditt kort och jämför vilket överlägset skydd du får som konsument jämfört med fakturabetalning eller andra betalningssätt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Symbian blev ett öppet samarbete för sent och Samsung och SE hoppade av. Nokia gjorde rätt som valde WP, men var lite sena. Äntligen börjar vi se lite högklassiga produkter anlända till marknaden.

Användarupplevelsen i WP8 är överlägsen konkurrenterna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av Friterad:

Fattar inte hur någon kan gilla utseendet på denna mobil. Ful som stryk

Väldigt informativt av dig. Köp en Lumia 925 istället då.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av concorde11:

Min batteritid blev sämre efter att jag uppdaterade till Amber, och tänkte VA F*N! när alla andra hade fått så mycket bättre batteritid!?
Upptäckte sedan en liten text under rutan man bockar i för Nokia glance.. att den funktionen drar mer ström!!
Bockade av och nu har jag helt sjukt bra batteritid!!!

Men va besviken jag blev.. Hann precis vänja mig vid Nokia glance vilket är en funktion som jag verkligen gillade. Otroligt kasst att det drar så mycket batteri bara... Tummen ner från mig på det

Ja, Glance passar bättre på tex Lumia 925 som har en amoledskärm. LCD tänder hela displayen för att visa klockan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Köpte 925:an för att lämna den vidare när 1020 släpps i Sverige, men den tar så bra bilder att jag nu undrar om jag kan släppa den. Den är bra mycket läckrare till utseendet än 1020.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av paimon:

Lämnar in den på köp stället imorgon får se vad dom säger om ljudet

Min har blivit ganska varm vid något tillfälle, typ efter lång användning m Nokia Music eller Youtube & GPS med samtidig laddning.

Jag har också ett svagt "GSM-ljud", men det försvinner oftast när samtalet påbörjas. Intressant att höra vad köpstället säger.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Efter några timmar med nya Lumia 925 tycker jag det är ganska stor skillnad på kameran jämfört med Lumia 920. Mycket bättre skärpa och kvickare kamera.

Riktigt snygg och välbyggd är telefonen också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Xperia V är en toppenmobil. Men kameran är fortfarande inget särskilt. Den har lite för långsam kamera i allmänhet. Jag är nöjd, men köpte iofs min Xperia V i väntan på en Android med riktigt bra Kamera. Hinner Nokia ut med sin EOS innan någon androidtillverkare vågar göra en riktig Kamera-smartphone blir det en WP-Nokia istället.

Av Big_R

Den här tråden har blivit som en alldeles för lång fest. De flesta har gått hem och fram på småtimmarna urartar festen, dom överförfriskade börjar gräla och slåss om bagateller.

Av Big_R

Hade problem med dom för över två år sedan. Dom hittade på nya saker i ärendet alltefter man kontaktade dom och var totalt obegripliga i kommunikationen.

Dom är faktiskt lite roliga. Jag såg nu idag, när jag påmindes om händelsen av denna tråd, att dom ändå bemödat sig med svar på mitt omdöme som jag lade på Prisjakt. Tyvärr blev även svaret rörigt och författat på "flyttande" nonsenssvenska . Läs själva:

Citat:

Mitt Omdöme: Fuskar förmodligen med lagersaldona. När jag efter en vecka inser att dom inte skickat min order försöker jag avbeställa men blir nekad. Påstår att den är postad och kommer till mig imorgon (svårt att förstå pga dålig svenska). Inget händer, väntar några dagar till och begär åter ordern makulerad. Till slut fick jag äntligen ordern makulerad. Dom påstår nu att posten har slarvat bort min försändelse. Svaren från kundtjänst är märkligt formulerade, man blir osäker på vad dom menar.Översätter dom på babelfish eller liknande?

Deras "svar":
Hej, tack för din synpunkt

Order kan makuleras i fal om vi har inget ersättningsprodukt till kunden eller om vi har inte kommit överens om ersättningsprodukt.

Om order blev skickad iväg ger vi alltid svar med spårningsnummer på paket eller svarar senare med det så snart order blir skickad iväg.

Du kan inte få två olika information från olika personer då läser vi bara det som står på orderstatistiken.

"svårt att förstå pga dålig svenska" - All vår personal pratar svenska flyttande .

Du kan alltid kontakta vår kundtänst om du har flera frågor.

P.S. Skriv gärna någon referens på omdömen då kan vi svara tydligare. Det är svårt att reda på vad som är hänt om vi inte vet vilket person/order det gäller.

Mvh
Anton
ClickOK support

Av Big_R
Skrivet av MultiMan:

Kameran i min Nokia N8 är fortfarande oerhört bra oavsett vilka förhållanden man försöker ta bilder. Alltid knivskarpt från makro till landskap, i ljus eller mörker. Nokia kan uppenbart det här med mobilkameror.

Ja, N8 har efter tre år fortfarande en bättre kamera än någon Android-mobil. Min Xperia V är värdelös inomhus. Tar superba bilder utomhus, men när ljuset blir sämre och motivet rör sig finns ingen ersättning för en riktig blixt och en stor sensor med kvalitetsoptik. Det verkar som att alla bara satsar på post-processing och annan kompensation för dåliga kameror och billiga blinkande LED-lampor i mobiler som kostar uppåt 6000 spänn. Var finns alternativen? Det går 13 androider på dussinet, men ingen har en riktig blixt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Ja det verkar komma en riktig kameramobil från Nokia. Har väntat på en telefon med xenonblixt på annan plattform än Symbian i tre år nu.

Av Big_R

jag valde Xperia V. Jag har svårt för samsungens blaffiga design, gillar vattenskyddet på Xperia V. Angående prestanda kan du googla fram lite benchmarks och se hur dom jämför sig.

Prova dom i butik vettja, välj den som är skönast!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Nej, den har aldrig låst sig på de två veckor jag haft den. Mest välfungerande smartphone jag köpt hittills.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av Linus82:

Nej nej, men om dom vet att dom inte ska repa skiten, varför ska det ta en vecka för att skicka den vidare?

Åja, en vecka är det inte. Du kan ju inte räkna helgen däremellan.

Av Big_R

Jag har också gått och väntat på något som har lika bra eller bättre kamera än min N8. Men jag tror inte särskilt på 920:s kamera, visst ta kort av en julgran eller ett fruktfat i halvdunkel är ju skoj. Men man måste ha en xenonblixt för att fånga levande motiv i skum belysning. När jag även såg kvaliteten på fotona på GSMArena tappade jag intresset, det har inte officielt utlovats någon fix för fotokvalitet, men det har spekulerats friskt, lite bättre blir det säkert. Men tyvärr; N8 kommer nog fortsatt att vara bättre för mina ändamål. Sedan blev 920 lite av en dunderklump till telefon, inget att ha i kavajfickan direkt.

Eftersom det finns andra intressanta parametrar i en smartphone så klippte jag till på en Sony Xperia V istället. Snygg, lätt, snabb, vattentät, 4G, NFC och framförallt alla appar som jag saknat till det ruttnande Symbian. Skönt att åter ha mobila banken, Swish, BankID, Imdb, Hemnet, SMHI, Play.Se och så vidare.

Min N8 är nu dedikerad som kamera och emellanåt även GPS i bilen.

Av Big_R

S3 4G eller en Sony Xperia V om du vill ha lite mindre 4G telefon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Xperia V är en pigg rackare. Förutom 4G och vattenskyddad så är formfaktorn är imo lite mer tilltalande än många andra dagsaktuella telefoner. Den ryms i fickan och är så lätt att tunna kläder inte börjar hänga som om man hade en sten i fickan.

Just storlek och vikt tycker jag brukar vara viktigt för hur nöjd jag blir med en telefon i längden.

Skickades från m.sweclockers.com