Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R
Skrivet av Locksey:

Absolut, ska kolla även det alternativet men ingen som har något tips på bra externa nätverkskort annars?

Jag tycker inte dom externa nätverkskorten brukar vara något vidare bra prestandamässigt, iallafall inte dom små USB-varianterna. Deras styrka är formfaktorn och att man kan snabbt plugga in dom när och var man vill.

Har en dator uppkopplad med ett PCIe Archer TX3000E. Det har gett en hyfsad prestanda och hittills stabil (en veckas användning) uppkoppling till en dator som står i en weak spot på Wifit.

Av Big_R

Jag tycker 5G-diskussionen är ganska fattig på adekvata tillämpningar. Framtidsvisioner om flygande taxis, fjärrkirurgi, 3D-samtal/hologram nämns där 5G är "strictly required", men faktum är att för de flesta tjänster/use-cases som inte befinner sig i stort behov av forskning och utveckling finns redan alternativa tekniker tillgängliga.

Telia ger som vanligt luddiga uttalanden "Det är fantasin som sätter gränser för vad vi kan åstadkomma med tekniken och vilka typer av nyskapande tjänster som möjliggörs." Skulle vara mer intressant om Telia och samarbetspartners kunde kommunicera skarpa tillämpningar av allmänintresse där inte 4G LTE inte möter de förbättringar 5G NR ger. Svaret är väl att de finns inte under närmaste tiden.

PTS förstudie för frekvenstilldelningen i Sverige (2018) behandlade de olika tillämpningsområdena. Även 2020 är den intressant läsning:

- 700 MHz : yttäckning, nationell och inomhustäckning med 5G. För att bereda plats auktionerades den gamla DTV frekvensen ut December 2018.

700 MHz-bandet är ett bidrag till regeringens mål att alla i Sverige år 2023 ska ha god tillgång till stabila mobila tjänster av god kvalitet där de normalt befinner sig.

- 3,4-3,8 GHz : Kapacitetskrävande tjänster stad och tätort. Bandet för "riktig" 5G-intro i Europa. Den försenade auktionen där 98 kommuner suttit på radiotillstånd i frekvensutrymmet som man försöker lösa in i förtid (sista avtalet löper ut 31 Mars 2023).

Utbyggnad kommer att ske i urbana områden med minst 10 000 invånare och uppåt och kan antas komma att vara behovsdriven. Täckning längs vägar kan inte förväntas inom överskådlig tid.

24,25-27,5 GHz : extremt bredband. Idag Radiolänkar, enskilda sändare, radiotillstånd löper ut December 2021.

De operatörer som deltagit i samtalen har dock uttryckt tvivel om att denna typ av användning kommer vara aktuell i någon större omfattning i 24,25–27,5 GHz-bandet i Sverige.

Av Big_R
Skrivet av Rille87:

Sist jag kolla kunde man bestrida en faktura om man inte fått produkten och skulle konkursboet driva det enda till tingsrätten så har jag svårt att se att man skulle förlora där.

Ja det kan du göra. Det tar dig dock en massa tid och arbete. Sedan hamnar du ändå längst ner i prioritet bland fodringsägare. Därför är det bättre med kort, din bank sköter fodringen åt dig och betalar dig oavsett konkursboets betalningsförmåga.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Eh, hur tänker ni nu?
"De säkraste betalningsalternativen är dock postförskott eller allra helst faktura."

Kortbetalning är det enda alternativet där jag, vid tvist, får garantier av en tredje part, min Bank. Pengarna tillbaks om vara ej levererad, felaktig eller trasig. Om jag har ett bra kort kan jag dessutom få lägstaprisgarantier, återbäring och annat beroende på valt kort.

Faktura och direktbetalning är det absolut sämsta betalningssättet som man bara väljer om man inte har ett kort som täcker betalningen. Kameraexpertens konkurs var en dyr lärdom för som som inte använde sitt kort.

Av Big_R
Skrivet av lucifer579:

Du har NFC aktiverat va?

Skrivet av NoNamesWayne:

Nfc har inget med trådlös laddning att göra.

Ja NFC på.

För övrigt har jag ändrat på många inställningar för att hitta ev konstigheter.

Av Big_R

Har en Lumia 930 där den trådlösa laddningen vägrar fungera. har provat power off - volym ner omstart utan resultat. Varken laddplattan (DT-900) eller telefonen reagerar. Laddplattan fungerar med andra telefoner. Några tips någon?

Av Big_R

För ett år hoppade min Lumia 925 i en nypinkad toa när jag var på resa. Jag tog upp den och sköljde av den under kranen. Torkade den så gott det gick. Hade streck på skärmen och den gick inte att stänga av. När jag kom hem två dagar senare stoppade jag den i en keramikburk och bakade den i ugnen på 75-80 grader i två dagar. Sedan dess har den fungerat som vanligt.

Den (telefonen inte ugnen) är förövrigt till salu nu, om det finns någon ger ett piss

Av Big_R
Skrivet av Gröngås:

Körde Windows Phone en tid efter lanseringen av 8:1 till Lumia 925. Hatade upplevelsen. Slött, dåligt utbud av appar, apparna som fanns var undermåliga och jag kände mig hela tiden begränsad av telefonens dåliga prestanda och batteritid. Windows Phone har verkligen ingenting att erbjuda som inte görs bättre på andra plattformar.

Jag kan hålla med om en del men inte "slött". Vad var det som du upplevde slött med en 925:a?

Av Big_R
Skrivet av NeCh:

Hej
Jag är inne på att bygga en HTPC till min tv hemma. Funderar på att basera den på AMDs nya Kaveri 7850. Låter detta som en bra idé? Har ni några tips on hur jag skulle bygga denna dator? Vilket chassi, moderkort osv...

NeCh

Jag kör A10-6700T 45W TDP på Win8 i en Antec Fusion med passiv Schyte Ninja mini, SSD, semipassiv ATX-nätagg samt två lågvarviga chassifläktar. Det är knappt hörbart och utvecklar ingen märkbar värme. Nätdelen har mig veterligt ännu aldrig ens startat fläkten. Vad gäller prestanda kan jag inte önska mig mer just nu.

Som den alltid kloke Fo3 säger så är inte TDP allt om man ser mer prestandakrävande uppgifter aktuella. Då tycker jag iofs inte att det handlar om egentlig HTPC eftersom det är mer en allround-/speldator det handlar om och likheten med HTPC är att den passar i vardagsrummet.

Jag har kört HTPC sedan 10 år tillbaka och ramlar alltid tillbaks på att värmeutvecklingen är det som får mig att bli galen av oljudet och byta grejer. Tricket är att hitta något som går passivt, eller nästan ljudlöst för all media och surf. Spelar jag kan jag stå ut med att det låter lite. Men den får inte låta vid idle eller filmtittande/surf.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Jag skulle inte misstänka din dator i första hand. Många har liknande problem med Youtube pga googles underdimensionerade noder mot respektive ISP. Dvs Youtube kan ha usel prestanda oavsett vilken bandbredd och hur välfungerande uppkoppling i övrigt man man sitter på. Finns flera trådar om det både här och på tex telias forum.

Själv kunde jag oftast bara använda lägsta usla kvalitet tills jag bytte min ISP.

Av Big_R
Skrivet av Wickman:

Ni som kört NSU, har jag föstått det hela rätt nu?

1) Programmet självt skapar en "återställningspunkt" om man har backup påslaget i telefonen?
2) Man måste därefter in i telefonen och att göra en "restore" från senast skapade "återställningspunkt"? Detta gör inte programmet självt?

NSU gör ingen säkerhetskopia. Ivarje fall inte för mig. I telefonen väljer du inställningar>Säkerhetskopia och ställer in hur och vad du vill ha synkat. När sedan uppdateringen är klar kan du i inställningsguiden vid uppstart välja om du vill använda informationen från din säkerhetskopia.

Av Big_R
Skrivet av mungo_skata:

Hur menar du? Jag fick inte heller någon fråga om att göra en backup utan det skapades en återställningspunk automatiskt när jag uppdaterade telefonen. Fick sen välja att återställa till någon utav återställningspunkterna som fanns.
Hade en backup från dag 1, en annan som jag skapat själv efter en veckas användning, och så fanns det en backup som skapades i samband med uppdateringen.
När jag valde att återställa till den senaste återställningen så lästes alla inställningar in och alla appar jag hade innan uppdateringen laddades ned.

Kanske har att göra med vad man hade för inställningar gällande backup/återställning. Osäker.

Körde NSU och uppdaterade i helgen. Orkade inte vänta på OTA-uppdatering.

Man använder sina synkade data från Skydrive. Foton och data som lagras lokalt på telefonen tas bort. Dom finns kvar på Skydrive om man synkat dit dom.

Man får konfigurera om startskärm,lägga in nytt BankID osv, men appar installeras automatiskt.

Tycker det fungerar bra, men man får ju göra en vända genom sina inställningar innan allt är som man vill.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av In3xtreme:

Jag fick ingen uppdatering till min 925 heller så jag bingade fram NSU (Nokia Software Updater", kopplade in telefonen i datorn och installerade uppdateringen därifrån. Tog inte ens 10 min och nu har jag också Lumia "Black" med allt vad det innebär

EDIT:
För dom som har svårt att hitta NSU så har jag lagt upp en kopia på min dropbox

https://www.dropbox.com/sh/ypl6y3z9cmkrwzw/c22kMpsLGe

Jag tror NSU 4.1.0 är senaste version.

Av Big_R

Ni som fått senaste uppdateringen, har tiden mellan bilder förändrats? Dvs hur fort efter en bild kan ni ta nästa?

Edit: tog bort felaktig quote.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av sezmamm:

Jag valde en A10:a av just detta skäl. Var lite orolig för TDP:n men har inte haft några värmeproblem.

Även om TS nu har har beställt så kan det vara intressant att A10 även finns i "HTPC-version" med 45W TDP.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av isak88:

Ser inget syfte med en SSD i en HTPC som står i idle och enbart streamer film från filservern.. eller vad tänker du`?

tycker tvärtom. Perfekt till HTPC. Datorn vaknar direkt och ljudlöst från strömspar. Man slipper allt diskljud. Finns ingen orsak att välja traditionell hdd till HTPC.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Jag gjorde samma miss en gång och kopplade helt sonika ur de mekaniska diskarna och reparerade Windowsinstallationen på SSD från boot på installationsskivan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Större skärm och minneskort gjorde att jag skippade N7 och gick på GPad. Den är ju rätt bra i pris också. Har inget alls att klaga på. Får se hur det blir med uppdateringarna.

Finns ju lite tester på Phonearena, GSMarena och Mobil.se om du vill läsa mer. Här på forumet diskuterade vi Gpad i tråden "platta med ir" senast.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R

Vad är det som inte fungerar med den medföljande appen från LG? Själv har jag bara lagt in ett par TV-apparater än.

Av Big_R

Jag vet inte om det ens går? Spara dom till Google eller ditt livekonto löser problemet om du inte tänkt använda en gammal knapptelefon under tiden.