Inlägg

Inlägg som Big_R har skrivit i forumet
Av Big_R

Sony Xperia V.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av elkeR:

Vill inte låta grinig, men jag vet inte hur många gånger det har nämnts i tråden att när "the verge" testade mobilen i början slog den alla mobiler, sen vid release när dom fick telefonen igen så presterade den sämre än innan. Alltså är det ett problem som kan fixas med en patch så det är inget du bör oroa dig för. Och den slår inte nokia 808 för den är i en helt egen klass

Äh, inte är du grinig. Men den där patchen har aldrig meddelats från Nokia, så det är inget jag räknar med än så länge. Kan ju alltid hoppas, fram till dess ligger jag lågt med beställning.

Av Big_R

Har idag avverkat några "fotomobiler", men går alltid tillbaks till min Nokia N8 som levererar bra bilder all-round. Trodde nog mer på kameran i 920, men den verkar mest briljera i mörker. I Dagsljus är den inte jämbördig med konkurrenternas toppmodeller.

Skrivet av MattiasAsb:

[klipp] Kameran är inte ett dugg imponerande förutom på natten, på dagtid tar den sämre bilder än min Note 2 plus att den har väldigt svårt att fokusera när saker rör sig jämfört med Noten. Den tar bilder väldigt långsamt jämfört med Noten och blir alltid väldigt suddiga vida rörelse.[klipp]

Tråkigt att du upplever kameran som långsam. Apropå fokus, menar du motiv som rör sig typ människor inomhus eller om du sitter i en bil och fotar under färd?

Skrivet av Quist2012:

Kunde inte motstå frestelsen med en till Pureview men eftersom jag redan har SGS3 och Pureview 808 var jag tvungen att ta en 920 med abonnemang. Alla tidiga recensioner av telefonens kamera just efter lanseringen var så positiva men nu har GSMArena sänkt kameran i sin review och PhoneArena har gjort en jämförelse där iPhone5 och både Samsung Galaxy S3 and Note 2 slog Nokia Pureview 920s kamera med hästlängder tom inomhus (även om 920 presterade bra i väldigt mörka miljöer).
[klipp]

Jag har alltid hållt GSMarenas fotojämförelse högt. Den brukar stämma med mina erfarenheter. Det var väldigt tråkigt att se resultatet på bilderna för L920.

Skrivet av nVIDIA:

Kan faktiskt bara hålla med dig att bilderna blir oskarpa, inget fel i fokusen i sig, fokusen verkar fungera, däremot så verkar det bli oskarpa bilder precis när man trycker av kortet. Nu får vi hoppas att de faktiskt fixar till detta, känns som en jobbiga bugg... Videokvalitén är riktigt bra o skarpa kan tilläggas.-.

Man kan ju hoppas att det är en bugg och inte en konsekvens av att man satsat på low-light egenskaper.
'

Av Big_R
Skrivet av NoArmsButCookies:

Här håller jag inte alls med dig. Jag har kommit fram riktigt snabbt till supporten och det är ju bra mycket bättre att sitta och slösurfa medan man väntar på en chatt jämfört med att sitta med en telefon i handen i tio minuter.
Chattade med supporten idag och jag har 4gb data på mitt abonnemang som beställdes den 26 oktober, så de har iaf inte ändrat redan beställda abonnemang. De sa även att telefonerna ska komma in nästa vecka som planerat. Sluta gnäll säger jag

När jag får tid att sitta och slösurfa i väntan på svar ska jag sluta gnälla. Nä, skämt åsido. Halebops kundservice har tyvärr blivit sämre, ivarje fall alla ärenden jag har haft sedan sommaren.

Skrivet av Zyriak:

Telia har rimliga abonnemang med 4G som inte kostar skjortan.

Ja, ser faktiskt bättre ut för en som inte ringer så mycket än Halebop! Klart man ska ha 4G om man köper en Lumia 920

Av Big_R
Skrivet av MarcSwe:

Jag beställde min Lumia 920 den 2:a november från Halebop, då stod det att första leveransen kommer i mitten av november. Men nu har de ändrat så att det istället står ''Första leverans 29 november''. Är det för att de inte fick in några telefoner alls, eller ändrade de för att förebeställningarna tog slut? Och om min leverans blivit uppskjuten till det här datumet, får man då ett mail eller liknande? O m jag inte fått det borde jag vänta mig att få den väldigt snart?

Jag hade också beställt från Halebop med leverans mitten November. Dom meddelar ingenting alls om leverans eller leveransförsening, klart dom vetat att det ska bli 29 länge. Dom struntar bara i att meddela sina kunder. Uppdatera en webbsida är jättesvårt för Halebop. Kuntjänsten är omöjlig att få fatt på. Man kan sitta och vänta på chatt om man är road. Dom svarar på mail inom 48 timmar och hänvisar till att " pga iPhone 5 har vi längre väntetider, ingenting som vi kunnat förutse".

Jag har avbeställt pga dålig service och pga att dom håller på och trixar med innehållet i abonnemangen hela tiden. Det verkar finnas olika alternativ beroende på dagsformen, ibland kan man välja 0,5GB data, ibland även 3GB och 10GB, fast det beror på dagsformen. Om man inte vill ha det dyra "Rubbet" abonnemanget får man inte 4G. Jag avvaktar tills operatörerna verkligen vill sälja 4G-abonemangen.

Av Big_R
Skrivet av Joeyy:

Någon som vet ifall Lumia 920 stöder MHL?

Skulle ju vara användbart. Video över USB på Windows Phone har ju tidigare observerats inofficiellt, men jag har inte hört något på länge. Se mitt gamla inlägg i denna tråden.

Av Big_R
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Det handlar mer om Microsoft än nokia nu för tiden när det gäller uppdateringar. När de körde symbian styrde dem över det själva. Vad jag vet kommer inga nuvarande wp telefonerna va kompatibla med wp8 som kommer. Där stöd för Hd skärmar ska läggas in bland annat. Dom ligger efter hela tiden känns det som.
Läs här tex. http://m.editweaks.com/2012/08/why-windows-phones-are-playing...

Skickades från m.sweclockers.com

Ja det är ju svårt att klämma in HD på en Lumia 800 eller 900, liksom på alla andra telefoner utan HD upplösning. Jag tror inte att Nokia lade ner symbian för att det var så skönt att styra själv, snarare tvärtom.

Av Big_R
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Ja menar inte att dom skött det dåligt hittils. Iaf när ja hade min Nokia 5800 fortsatte dom släppa uppdateringar lääänge. Men jag trot tyvärr att dem kommer försvinna helt från marknaden och den nya Lumian för samma öde som deras meego telefon. Helt övergiven. Win på mobilen utveckas lite för sakta rent generellt, om microsoft lägger på ett kol, och nolia klarar sin kris så kanske. Julhandeln och första halvåret på 2013 är helt avgörande för Nokia nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Vad yrar du om? Nokia om någon har väl visat att dom uppdaterar. Deras N8 uppdaterar dom fortfarande efter 2 år. Du kan väl på inget sätt jämföra hur det kommer att komma uppdateringar till Wiindows Phone och det experimentiella Meego, som dom lade ner(och ändå uppdaterade).

Nokia tog ett tufft beslut och släppte sitt skötebarn Symbian till förmån för ett OS med fungerande ekosystem som dom slapp utveckla helt på egen hand, som
i fallet Symbian.

På vilket sätt utvecklas WP för långsam så där "generellt"?

Av Big_R
Skrivet av SuperSverker:

Skojar du?

Du är:
1. Medveten om att Telia och Tele2 kör samma nät. Samma master.
2. TRE har endast 3G. Alltså, ingen Edge eller GSM, bara 3G. Detta gör att täckningen är kass inomhus, eller ute på landet. Dessutom drar 3G markant mycket mer batteri
3. Det finns en anledning till varför Telia är störst..
4. Även om Tre endast har 3G så är dem inte särskilt bra på det...

Telia och Tele 2 delar 3G, inte 4G.

http://www.idg.se/2.1085/1.461746

Av Big_R
Skrivet av wunderbaum:

Troligen inte. Iphone5 är så pass lätt och tunn pga de prioriterat det. NFC antagligen fick inte plats. Nokia har enl spec inte mer avancerad hårdvara och att kameran skulle väga 70 g mer är inte troligt då det främst är mjukvaru skillnader.

Glöm inte att 920 har packat in lite mer lullull i hårdvaruväg än konkurrenterna ; Super Sensitive Touch, Qi wireless charging, pentaband LTE, Optisk bildstabilisator bla. Det är mer än "bara" mjukvaruskillnader.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Skrivet av Old KnotVillage:

Hoppas verkligen att hårdvaran får ett ordentligt lyft. Dom ligger ju mil bakom övriga. Har N8 idag och den är en katastrof, bra telefon och kamera men segare lur får man leta efter. Vill verkligen inte gå över till något annat märke men snart blir man tvungen.

Ja det blir ett rejält lyft. Om du läser specen på Lumia 920 så ser du att det är en väl duglig hårdvara, även om man skulle köra Android på den specifikationen.

Av Big_R
Skrivet av FeedHurley:

Är det någon annan som har reagerat på att den inte har möjlighet till adapter för hdmi utgång!?

http://idg.se/polopoly_fs/1.464391!imageManager/3105388018.pn...

Funderade starkt på att köpa telefonen men om det inte går att koppla in den till TVn enkelt med hdmi så ser det lite dystrare ut...

Det har pratats om att Windows Phone kommer att supporta video över USB. Möjligt att det kommer som senare funktion.

http://www.windowsphonedaily.com/2012/08/developer-cracks-cod...
http://www.wpcentral.com/developer-investigates-video-out-win...

Av Big_R
Skrivet av Toivo83:

Fattade jag rätt nu.
Säg att jag säljer en pryl, möter personligen öga mot öga.
Och jag tar fram iphonen + izettle , knappar in summan och sätter i kortet och skriver under - klart?

Frågan lite den, hur många svenskar vet om denna samt hur många litar på denna för att den ska bli smidig att använda?

Om din pryl kostar mer än 200 spänn ska du göra legkontroll. Det är viktigt att följa betalningsreglerna, annars kan du bli avkrävd hela beloppet om det är ett stulet eller förfalskat kort.

iZettles avgift är för närvarande 2.75% av köpesumman på Mastercard, Visa och Diners. På Amexkort tar dom ut 3.75% av köpesumman.

Av Big_R

Nu finns Lumia 920 på Prisjakt (och Phonehouse) för 5 799:-. Ryktas fortfarande om tillgänglighet i November.

Av Big_R
Skrivet av JEEB:

Aa jag tror dom har Faktura

Om du betalar med kort har du bästa skyddet ifall företaget går omkull, sänder dig en tegelsten eller om du blir missnöjd. Lite olika hur bra dom är beroende på vilket kort du använder, kolla villkoren på ditt Visa/Mastercard.

Av Big_R

Den mindre storleken är den stora grejen imo. Kameran har lägre upplösning än på S.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Big_R
Av Big_R
Skrivet av Sgt. Stinger:

808 har också plastlinser. Högtrycksgjutning av plast är just det som gör att de kan tillverka optik med 10x högre precision än när man tillverkar optik till DSLR-kameror. Man hade använt plast inom DSLR också, om det var möjligt, men det går inte eftersom linserna i systemoptiken är så stora att sättningarna i plasten blir för höga när den svalnar, och linserna skulle slå sig. Detta problem existerar inte i mindre skala.

Jo jag läste den där artikeln på Nokia Conversations, det är ett gediget arbete dom lagt ner på Carl Zeiss linsavdelning. Intressant med den stora skillnaden i linsstorleken mellan Lumia 800 och Nokia 808.

Såg förresten att den ska släppas i bl.a. England 23 April.

Av Big_R
Skrivet av camparn:

det är väl kameran som är up to date, men resten är gammalt innan den ens har landat, känns lite som att man köper mobilen för kameran, och vem skulle köpa en nokia mobil om man är intresserad av att fota

Hehe, du är i fel tråd. Köp en Samsung och var glad istället.

Av Big_R
Skrivet av Fire_Ice:

Senaste ryktet om en WP7 med PureView pekar på mitten av 2013:
http://mynokiablog.com/2012/03/05/nokia-lumia-pureview-not-co...

Verkar rimligt att man inte släpper en WP-baserad motsvarighet till 808 innan 2013. Innan dess har man hunnit släppa de hittills planerade releseaserna Nokia Carla och Nokia Donna. Accenture har avtalat om support och vidareutveckling på operativet fram till 2016.

Skrivet av camparn:

håller me, sammt att använda sig av symbian känns oxå back in time till 2006
förstår inte hypen bakom denna telefon, jag skulle ju aldrig välja denna framför nya galaxy 3 som kommer men det är jag

Och om någon undrar varför man skulle köpa den här telefonen så har dom antingen inte förstått, eller också är man ointresserad av kamera/videofunktionerna som Nokia har utvecklat i denna telefon.

Hittade en liten frågestund med Nokia om 808:an.