Inlägg

Inlägg som Big_PHat har skrivit i forumet
Av Big_PHat

Jag tänkte bara, det är ett ljud jag får stå ut med på min laptop, det klickar i lurarna när HDD:n jobbar, mycket irriterande...

Av Big_PHat

Men finns det inte en återställnings funktion, eller funkar den inte om man fått en misslyckad Flash ? Jag har som fått för mig att det finns en standard (om man kan kalla det så) BIOS som ligger i Flashbios som man inte kan påverka och det bara är att återställa med att antingen rycka ut batteriet eller använda den lilla (om någon finns tillgänglig) jumpern som skall 'Clear BIOS', stämmer det, eller är det bara kvalificerat skitsnack från min sida ?

Av Big_PHat

Är inte detta ett fenomen som ofta uppkommer bland integrerade ljudkort ?

Av Big_PHat

Det finns säkert många misslyckade flashningar i världen. Men risken att en BIOS flash ifrån en HDD är (antagligen) minder om man skulle göra det ifrån en floppy. Men om man har ett något sånära moderkort skall det finnas en funktion som nollställer BIOS:et. Så om nåt går åt heklefjället så bör det inte vara en så stor grej.

Av Big_PHat

När jag flashar så lägger jag in den nya BIOS-verisionen i en mapp på C som heter ex. BIOS. Sen så startar jag burken med en startdiskett, sen är det bara att följa instruktionerna på hemsidan för moderkortstillverkaren. Eftersom att man läser BIOS filen från HDD:n så slipper man riskerna med att köra ifrån de mer 'instablia' disketterna.

Av Big_PHat

Jovisst...det funkar. Jag har ett MSI K7T Turbo Lite 3. Det sämsta kortet i den serien, och det funkar. Men min klarar inte mer än 1800+. Men det ska den definitivt klara. Jag lirar på en sådan nämligen.

Av Big_PHat

Jodu...speciellt han med 10 års erfarenhet. Man kan ju undra om han har 10 års erfarenhet eller 1 års erfarenhet 10 gånger. Limma fast kylaren på Processorns små stötkuddar...pfft! Det roliga med den nissen är att allt han har pajar. Moppen hans körde han in i en lytstolpe, framgaffel åt h-vete. Dyrt att räta ut. Moppen skar 3 gånger. Ny cylinder samt borra 2 gånger. Crossen pajade kopplingskorgen för. 5000 :- för en sådan. Båtmotorns vevstake drog igenom motorblocket.¨
Jag kan hålla på hur länge som helst. Men en del har väl...ehum..."Otur".

Av Big_PHat

Jag har också en polare som inte heller har nån känsla med hårdvara i datorer. Somliga säger: "Han har tummen mitt i handen", jag säger: "Han har tummarna tejpade på ryggen".
De hela började med att han köpte en Åskpippi 1400 och ett Asus mobo. Mobot funkade inte, så han skickade tillbaks det. När han fick ett nytt så funkade det likförbannat inte, skickade tillbaka det igen. Det tredje mobot i raden funkade visst. Men då var det nätagg han köpt (enermax 460 W om jag inte minns helt åt pipan) åt heklefjäll. Så han körde med ett standard nätagg som han fick med chassiet. Månaderna förflöt. Efter ca 4 månader så satt han och lirade på burken, _NÄR DET ÅSKADE_. Och vad händer? ZAPP! Ingen Åskpippi eller Asus kort kvar. Han tjackar ett nytt mobo samt en AMD Xp 1700+. Detta system lirar han på i kanske 2 månader. Sen så pajar det (minns inte vad som hände dock). Han drar och köper en ny prolle, en Xp 1900+. När han ska montera flänsen så pajar han ena clippet på socketen, den lilla vita plasthaken man fäster spännbrickan på. Då ringer han till en bekant som uppenbarerligen "har 10 års erfarenhet av datormontering". Denna "erfarne" bekant råder honom att limma på flänsen på de fyra gummiploppar som finns på processorn. Sagt och gjort. Och om ni inte är helt fetrudis kan ni ju räkna ut vad som händer... Så nu sitter han med sitt 6:e mobo inom loppet av ett års tid, samt sin 4:e processor inom samma tidsram, och sitt andra nätagg.
Där har vi en tjomme som inte har god hand med datorer alls... Tja, man kan ju inte mer än bara önska honom lycka till i framtiden.

Av Big_PHat

MX440!
Snygg avatar!
Lucca ifrån Chrono Trigger !

Av Big_PHat

En polare hade liknande probs, han flashade om BIOS sen startade den varenda gång, mysko, men så var det....

Av Big_PHat

Jag kör samma som Victnik jag...eller en linjal går bra det med...

Av Big_PHat

Använd TVtool 6.5 och kör Composite. Vanlig S-VHS funkar inte verkar det som, jag har samma probs...men det är färg när man ställer in composite

Av Big_PHat

Dundra på musik när man ska sova