Inlägg

Inlägg som Happen har skrivit i forumet
Av Happen
Skrivet av Shimonu:

Det här visar ju på din okunskap och förmåga att ta till dig information. Det står i första meningen.

....

Det roliga är ju också att listan visar också hur man kommit fram till att det inte stämmer. JO VETENSKAP! Någon har motbevisat det eller man kommer aldrig fram till något som stödde hypotesen. Så vetenskapen funkar precis som det ska. Ska du använda det för att diskreditera dagens vetenskap?

Detta är vad som händer med katastrofala klimatprojektioner.

Av Happen
Skrivet av anon81912:

Läst du ens artikeln? Det låter som om du försöker framställa den som något positivt. Gjorde du inte det kan det alltid vara bra att förtydliga:

While rising carbon dioxide concentrations in the air can be beneficial for plants, it is also the chief culprit of climate change. The gas, which traps heat in Earth’s atmosphere, has been increasing since the industrial age due to the burning of oil, gas, coal and wood for energy and is continuing to reach concentrations not seen in at least 500,000 years. The impacts of climate change include global warming, rising sea levels, melting glaciers and sea ice as well as more severe weather events.

Du har missat vad tråden handlar om. Notera att dom inte lägger fram några bevis.

Av Happen
Skrivet av anon127948:

Sluta med jävla @ använd quote so att man kan se vad du svarar på. (gäller alla andra som kör med @ med)

Kanske försöka läsa det du länkar till?

Även om vi antar att det är helt rätt och växter växer bättre så ökar CO2 halten i atmosfären snabbare än mängder växter. Med andra ord kommer alla problem med CO2 att vara kvar och förstärkas. Sedan är det viktigt att komma ihåg att det är ingen (vettig) som hävdar att ökad CO2 kommer utrota allt liv på jorden. Livet är betydligt mer adaptivt än det, däremot är frågan hur bra det kommer gå för människan.

Du och @anon81912

Hade ni läst nature artikeln som NASA refererade till så hade ni sett att 9% av greening-effekten var pågrund av 'climate change'. Att dom spekulerar kring negativa effekter är inget förvånade, The beneficial impacts of carbon dioxide on plants may also be limited,. Det ingår i klimathothysterin.

Av Happen

@kanskedet Här är en omfattande lista på vetenskapliga teorier som majoriteten ställt sig bakom, som senare visats vara fel. Det är så det går när man köper en teori rakt av som saknar empiriska belägg.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Superseded_scientific_theorie...Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

@kanskedet Du som gillar NASA, jorden har blivit betydligt grönare de senaste 35 åren, varar 70% beror på den högre koldioxidhalten. https://www.nasa.gov/feature/goddard/2016/carbon-dioxide-fert....

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av anon270561:

Det finns tydliga tecken på att nordbor börjar bli lite dummare. De senaste åren har IQ-nivån dalat, enligt den nyzeeländske statsvetaren James Flynn.
Under stora delar av 1900-talet har nordborna förbättrat sina resultat i tester som mäter intelligenskvoten.
Async Tag // Tag for network 1568: Leeads // Website: Leeads AB | Morgonpress | News55 - HTTPS // Page: News55 // Placement: News55 - Outstream Mobil 1x1 (6513625) // created at: Oct 25, 2017 10:57:45 AM

Men i en artikel i tidskriften Intelligence konstaterar James Flynn hur Danmark, Finland och Norge tappat i IQ i slutet av 1900-talet och början av 2000-talet. Det genomsnittliga tappet är 0,23 IQ-poäng per år sedan 1990-talet, skriver Forskning & Framsteg.
Sverige saknar data för senare år, men har legat nära grannländerna i mätningarna på 1990-talet. Och James Flynn tror att Sverige följer med i grannarnas utveckling.
Det är tydligt att alla skandinaviska länder har en fallande trend sedan 1995. Det verkar som att de faktorer som har gjort att IQ har ökat har tappat kraften, säger Flynn till Forskning & Framsteg.
Han anser att skolorna förbättrades under 1900-talet fram till 1980, men därefter har inte kvaliteten ökat.
Flynn vet inte om utvecklingen går att vända.

Kanske därför så många tror på den nya religionen, klimathotet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Shimonu:

Jag försöker inte bevisa något. Jag säger att det du länkat är inte något du själv efterforskat. Du har läst någon bloggsida som säger något du tycker stämmer med din världsbild och sen copy pejstar du vad de sagt. Då möter jag med samma medel och du verkar förstå hur tramsigt det är.

Och din världsbild gör att du hänger upp dig på en ganska ointressant blogspot istället för att kolla den peer review litteraturen du fått levererad.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av kanskedet:

Nej, men det är en person som har gjort sammanställningen. Hur vet du att det är ett bra urval? Vet du vad de säger och vilken metod de använder? Har du läst igenom dessa 485 forskningsartiklar? Eller litar du blint på personen som gjort sammanställningen?

Metod framgår om du läser 1 minut. Givetvis har jag gjort ett stickprov, litar inte blint på någon. Jag tror att det finns fel i hans sammanställning, som med allt annat. Spelar det någon roll om det är 485, 455 eller 333 rapporter?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Shimonu:

De flesta av dina länkar såg ut att vara från notrickszone(hahahah)

http://dialoguesonglobalwarming.blogspot.se/2015/01/notricksz...

Debunkat. Har inte läst den men förklarar säkert bra.

Nästan allt jag länkar till är antingen peer review eller sammanställning av peer review. Det enda beviset på betydande antropogen uppvärmning du har länkat till är en blog som debunkar en annan blog, som du inte ens läst. Bra där.

Av Happen
Skrivet av anon186252:

Hoppas du läst alla dessa.. Detta är faktiskt lite problematiskt att folk nöjer sig med TLDR på forskning. Och än mer att folk sprider "fakta" utan att själv ens kunna bedömma dess trovärdighet.

Att det finns berg av pengar att tjäna på desinformation är bara det ett skäl att lugna sig lite. Ett helt nytt område att tjäna pengar på har helt plötsligt skapats "miljövänligt". Det går att tjäna en del, oavsett vilken sida vi tittar på. Pengar är ofta en bra motivatör. Även om det är så simpelt som "du får inte mer pengar till forskning om du inte smutskastar blabla".

Nu kanske det verkar som att jag går på just dig lite hårt, men det är ett mer generellt uttalande. Du råkade bara vara en bra kandidat med det inlägget

Du menar så som media sprider fakta utan att kunna bedömma innehållet? Den som följer med i debatten vet att bloggarna debunkar varandra. Det lär komma en sådan inom ett tag från alarmisterna, och jag ser framemot deras synpunkt.

Pengar en drivande faktor i klimatforskningen, som med det mesta. En bra kandidat för detta är FNs klimatpanel, den är tillsatt med syftet att påvisa antropogen påverkan på klimatet, och ju värre scenarier dom målar upp desto mer pengar får FN för att använda till klimatåtgärder.

Av Happen
Skrivet av Shimonu:

Tycker ditt inlägg kan sammanfattas såhär.. Du lägger själv inte fram några som helst källor eller motbevis. Kom tillbaka när du har något att stå på.

Har länkat till flera källor i tråden som visar på hur mycket resultaten spretar.

Av Happen
Skrivet av MH25:

Hur bedömer du att kvaliteten är på dessa rapporter? Hur har du gjort den bedömningen? Hur stabil anser du att personens sammanställning och därmed slutsats är? Vet vi vilka inklusionskriterierna är? Fanns det exklusionskriterier?

De sista frågorna är väldigt intressanta, läser man vad som skrivs och vad slutsatsen är så verkar det onekligen som att personen ansträngt sig för att hitta det som ger stöd åt hans uppfattning. Tycker du inte att det är problematiskt?

Nu kan du ju förstås säga "det är inte jag som har..." men du har gjort valet att använda denna källa som ett inlägg i diskussionen och därför bär du ansvar för att redogöra relevansen och tillförlitligheten av det du använder.

Det är alldeles uppenbart att personen är skeptiskt till att människan är orsaken till uppvärmningen, och han väljer att leta efter forskning som visar motsatsen. Jag ser inte det som problematiskt, utan som positivt, eftersom han sannolikt inte missat relevant forskning. Hade han gjort något uttalande i stil med att 50% av forskningen visar på naturliga cykler så hade jag givetvis dragit öron åt mig eftersom han har ett uppenbart bias i att exkludera forskning som påvisar mänsklig påverkan. Detta har han inte gjort. Jag tog en snabb titt på hans arbete och kände ingen flera renommerade forskare, samt tycker att hans kriterier var tydliga. Självklart har jag inte läst alla 485 rapporter, det var en argument riktat mot alla 97% anhängare. Hur många tror du har kollat igenom arbetet bakom uttalandet om 97% konsensus (som jag tidigare visade i tråden är debunkat)?

Av Happen
Skrivet av kanskedet:

Skriven av en person som inte ens har en master-utbildning? Och utbildningen han har är inom motsvarande väg- och vatten samt maskinteknik.

Jämfört med forskare som har ägnat hela deras yrkesliv åt forskning.

Det är inte han som skrivit 485 forskningsrapporter, så att du vet.

Av Happen

485 forskningsrapporter publicerades 2017 som motsätter sig tesen att människan har stått för den senaste uppvärmning.

http://notrickszone.com/2018/01/04/485-scientific-papers-publ...

Av Happen
Skrivet av kanskedet:

På Wikipedia står det:
"The scientific opinion on climate change is the overall judgment among scientists regarding the extent to which global warming is occurring, its likely causes, and its probable consequences. The scientific consensus is that the Earth's climate system is unequivocally warming, and that it is extremely likely (meaning 95% probability or higher) that this warming is predominantly caused by humans.

Several studies of the consensus have been undertaken. Among the most-cited is a 2013 study of about 12,000 peer-reviewed papers on climate science published since 1990, of which about 4,000 papers expressed an opinion on the cause of recent global warming. Of these, 97% agree, explicitly or implicitly, that global warming is happening and is human-caused. It is likely that this warming arises from increased concentrations of greenhouse gases in the atmosphere, primarily from the burning of fossil fuels, partially offset by human-caused and volcanic aerosols; natural change has had little effect."
https://en.wikipedia.org/wiki/Scientific_opinion_on_climate_c...

På Nasas hemsida står det:
"Multiple studies published in peer-reviewed scientific journals1 show that 97 percent or more of actively publishing climate scientists agree*: Climate-warming trends over the past century are extremely likely due to human activities. In addition, most of the leading scientific organizations worldwide have issued public statements endorsing this position."
https://climate.nasa.gov/scientific-consensus/

Två år senare kom det här som totalt sågar den där studien, endast 0.3 % av dom undersökta rapporterna stödde tesen att uppvärmningen sedan 1950 är mestadels skapad av människan. Tyvärr så är det få som rapporterar om detta, eller ens känner till det.
However, inspection of a claim by Cook et al. (Environ Res Lett 8:024024, 2013) of 97.1 % consensus, heavily relied upon by Bedford and Cook, shows just 0.3 % endorsement of the standard definition of consensus: that most warming since 1950 is anthropogenic. Agnotology, then, is a two-edged sword since either side in a debate may claim that general ignorance arises from misinformation allegedly circulated by the other.

Climate Consensus and ‘Misinformation’: A Rejoinder to Agnotology, Scientific Consensus, and the Teaching and Learning of Climate Change
https://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11191-013-9647-9...

Av Happen
Skrivet av anon127948:

Du vet att vi kan se hur temperaturen har ändrat sig på planeten baserat på geologiska mätningar? De bästa resultaten kommer från iskärnor från nord och sydpolen. Vi har också i närmare tid allt bättre mätutrustning som visar att temperaturen ändrar sig väldigt snabbt.

Ja, vilket inte visar på någon onaturlig accelererade temperaturökning.

https://i.imgur.com/ygwkUiF.png

adapted from Markonis & Koutsoyiannis, Surveys in Geophysics, 34, 181, 2013

Av Happen
Skrivet av kanskedet:

Fast vad är forskningskonsensus? När man pratar om forskningsresultat pratar man om konsensus, inte enskilda forskningsartiklar.

Jag pratar inte om konsensus, utan om vad som finns publicerat. Men när du ändå nämner det, konsensus är ett mycket dåligt mått på vetenskapligt korrekthet när det finns starka politiska krafter som har en preferens över vad som är korrekt. Att inte rätta sig i ledet innebär för en ung forskare ett karriärmässigt självmord.

Judith Curry som är professor, klimatforskare, utsett till "top 50 female scientitst" i USA, säger såhär:
"...Research and other professional activities are professionally rewarded only if they are channeled in certain directions approved by a politicized academic establishment — funding, ease of getting your papers published, getting hired in prestigious positions, appointments to prestigious committees and boards, professional recognition, etc.

How young scientists are to navigate all this is beyond me, and it often becomes a battle of scientific integrity versus career suicide (I have worked through these issues with a number of skeptical young scientists)...."

https://judithcurry.com/2017/01/03/jc-in-transition/

Av Happen
Skrivet av Niczo:

@Happen: Menar du att koldioxid inte har någon effekt alls på atmosfärisk retention av värme? Bland samlingen av vetenskapliga rapporter du länkat, hur många har du läst igenom?

Jag tror att koldioxid påverkar klimatet, jag tycker att bevisen är som starkast för en temperaturökning på runt 1C-1.5C för en dubbling av CO2, vilket inte är ett klimathot.

Skrivet av Niczo:

Det enda jag ser på bloggen du länkade är citat dragna ur sina kontext, och så-kallad "cherry picked" statistik. Inte bättre än vad de mest extrema klimatkatastrof-predikarna lyckas producera.

Vad syftar du på? Dom har sammanställt en lista på publicerad forskning som påvisar att ECS < 1C, dom påstår inte på något sätt att det inte finns forskning som visar högre ECS.

Av Happen
Skrivet av Trunk:

Jag kan säga redan nu att jag inte kommer lägga tid på att referera. Jag gjorde det förut även i foruminlägg men det var ingen jävel som brydde sig. Det var förstås nästan ingen som orkade dubbelkolla och det fanns alltid någon som utan att ens bemödat sig läsa abstraktet tyckte sig veta bättre.

Jag är inte något proffs men inte heller någon som fått sin kunskap från wikipedia då jag har läst ca 60-90 poäng miljövetenskap/ekologi/geologi. Mycket, men inte allt, kommer från när jag pluggade för ca två år sedan så om det kommit någon revolutionerande upptäckt senaste året är det inte helt omöjligt att jag missat den.

Det stämmer (någorlunda), därför tycker jag alltid det är lika roligt när nån tomte tror sig veta bättre än världens mest begåvade forskare inom ämnet. Om det är svårt nog för dessa forskare att veta exakt hur framtiden kommer se ut hur kan man då med sin heder i behåll mena att de bara snackar skit och att det garanterat inte finns något klimathot.

Det finns som sagt publicerad peer review forskning som visar allt från nära 0C till 8C per dubbling CO2. Det handlar inte om att forskarna ljuger, utan att alla har teorier som på grund av sakens natur inte kan bevisas först om flera decennier. Min tolkning av läget blir då att man inte kan säga i vilken grad vi påverkar klimatet. Det finns forskning som visar på klimatkatastrof, och det finns forskning som visar på att inget allvarligt händer. Om du inte känner till den här forskningen så bör du ta dig en fundera över kvalitén på din utbildning.

IPCC skriver (väl dold i en fotnot):"No best estimate for equilibrium climate sensitivity can now be given because of a lack of agreement on values across assessed lines of evidence and studies.".

Av Happen
Skrivet av Frispel:

Nu ska jag vara sådär lite småjobbig och be om en källa på dina påståenden..var har du hämtat dina siffror och fakta ifrån?

Det är helt rätt att fråga efter källor. Det finns enormt mycket på området, Leif Svalgaard, Standford Universty, har gjort en bra sammanfattning tycker jag, där finns referenser till publicerad forskning. Du hittar källor där till de flesta påståenden www.leif.org/research/Climate-Change-My-View.pdf. Om det är något du inte hittar får du citera mig igen.