Inlägg

Inlägg som Happen har skrivit i forumet
Av Happen
Skrivet av anon127948:

För att hastigheten av ökningen accelererar väldigt mycket snabbare än någonsin.

Det har du inga vetenskapliga belägg för.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Niczo:

@Tdoll: Vad svaret än är på miljöfrågan är det inte mindre kärnkraft, miljöpartiet skjuter sig själva i foten i det avseendet. Sedan vad man tycker om deras politik i övrigt är en annan sak.

Det är lite ironiskt att Kina ligger längst fram i utvecklingen gällande kärnkraft, kanske för att deras städer är så pass nedsmutsade av förbränning att de förstår problemet på ett mer personligt plan än vad vi gör här i väst med vårt oändliga moraliserande.

Att förbränna kol så som Kina gör leder till otrevliga luftföroreningar som är direkt skadliga för hälsan, men det har inget med jordens temperatur att göra.

Ett exempel på dåliga beslut vad gäller klimatåtgärder är hur man i EU klassade dieselbilar med skyhöga utsläpp av hälsoskadliga partikel och gaser som miljöbilar. Detta gjorde man för att bilarna släppte ut små mängder koldioxid. Det uppskattas att 5000 människor dör per år (EU) pågrund av detta beslut. Nu har man insett misstaget och kommer ändra det. https://m.phys.org/news/2017-09-dieselgate-deaths-europe-year...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Många förväxlar miljö och klimat ser jag. Att vi förstör Östersjön med tungmetaller, gifter och gödningsmedel betyder inte att vi även värmer upp jorden i betydande grad.

Att människan påverkar klimatet i någon grad är nog nästan alla överens om. Men hur mycket är väldigt osäkert. Här en lista på mer än 60 vetenskapliga rapporter som bedömer att uppvärmningen för en dubbling av co2 är mindre än 1C, vilket är ofarligt. http://notrickszone.com/50-papers-low-sensitivity/#sthash.lt3....

En sammanställning av publicerad forskning visar att vi går mot uppskattningar som visar på mycket liten mänsklig påverkan.
http://notrickszone.com/2017/10/16/recent-co2-climate-sensiti...

Tyvärr får inte folk som följer svensk media ta del av all forskning som visar på att människan bara har en obetydlig påverkan på klimatet. Då detta är emot den rådande religionen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Tror ni på klimathotet?

Hur mycket påverkar vi klimatet? IPCC säger att temperaturen troligtvis ökar mellan 1.5-4.5C per dubbling CO2, men dom kan inte utesluta att det är mer eller mindre än så. Detta intervall har man inte kunnat snäva in sen den första rapporten kom för 30 år sedan, trots att enorma resurser lagts på klimatforskningen. CO2 kan inte ensamt höja temperaturen så mycket, baserat på mätningar. Därför hävdar man att CO2 ökar mängden vattenånga som i sin tur höjer temperaturen ännu mer, positiv feedback. Storleken på denna feedback får man fram genom såkallade klimatmodeller. Man har skapat ett program som simulerar klimatet baserat på den kunskap man har nu. Tyvärr har man inte en bra kunskap om klimatet, man kan tex inte alls skapa modeller av moln, så man struntar i det helt enkelt. Detta trots att någon enstaka procents ändring i molntäcket kan förklara all observerad temperaturförändring. Klimatmodellerna har inte validerats, vi ska bara blint lita på att dom är korrekta. Utöver IPCC så finns det i peer review litteraturen uppskattningar mellan 0.2-8 C per dubbling CO2. Detta innebär att man inte har en aning.

Vetenskap ska vara baserat på teorier som kan bevisas eller falsifieras genom experiment eller kända lagar. Tyvärr har klimatforskningen blivit religion där det inte finns några experiment man kan genomföra för att kontrollera resultaten. Trots detta väljer folk att blint lita på det. Till detta kommer alla katastrofscenarion som bevisats inte stämma, till exempelt fler orkaner (inte blivit värre) , utdöende isbjörnar ( populationen ökar) osv.

Notera att jag inte ifrågasätter klimatförändringarna, inte heller att människan ev påverkar klimatet. Det jag säger är att ingen på jorden vet vad som driver klimatförändringarna. Däremot finns det många som hävdar att dom vet, utan att kunna bevisa det. Jag lutar däremot mer åt att klimatförändringarna sen 50- talet varit mestadels naturliga eftersom det vi observerat inte är något unikt. Det har skett mer dramatiska klimatförändringar i jordens historia, innan människan började elda fossila bränslen.

Av Happen
Skrivet av AplAy:

Nawww stackars vice VD, hur ska han kunna försörja sin familj
nu som på grund av alla elaka recensenter och spelare? Stöd
vice VD:s på www.SupportPoorVDs.Now så kan vi göra skillnad!

Han är vice vd, inte vd, han tjänar bara 65k i månaden. Joke is on you

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Jag köpte en GE72VR 7RF, 7700HQ, 17" 120 hz TN, 16GB ram, 1060 GTX 3GB, SSD. För 14K på komplett, var en dator som returnerats via ångerrätt.

Intryck:

  • Konstigt mellarum mellan knapparna, skriver fel hela tiden

  • Skärmen funkar kanonerns, stor skillnad på testufo, märker inte av ghosting i csgo. Ska jämföra med min 144hz när jag köpt en mini-DP kabel.

  • Inga usb portar bak, det vill man gärna ha när man har min setup, se bild.

  • RGB tangentbord, individuell styrning av knappar, det är bra när man är gammal som jag och kan lysa upp T knappen så att man kan visa upp sin karambit knife och 5000+ kills med stattrack P90 i CSGO.

  • Fläktarna låter inte så värst mycket, sitter ändå med headset, märker inte då.

  • Typ 200 fps i CSGO, dippar ibland såklart. Cappar för att slippa spikes. Kör 1080p Low, förrutom shadows. Man måste ha high shadows, då ser man när någon står bakom ett hörn. Bara att smyga fram och klippa den satanisten.

  • Rankar upp hela tiden i CSGO

http://forumbilder.se/G9A1J/csgo-cop-low.jpg?width=150

http://forumbilder.se/G9A1J/csgo-cop-low

Av Happen
Skrivet av anon131444:

Bra läsning.

Detta är dock inte anledningen till varför jag aldrig köper AMD eller ATI/Radeon kort som dem en gång hette. Men det fanns ett uns av övervägande så är det ju borta.

Är man "underdog" i branschen så bör man nog köra ett relativt ödmjukt kort. Dels hur du exponerar produkten samt hur man hanterar information och generella nedgångar/kriser.

Det blir minus upphöjt till 10 för AMD från min sida.

Plus alltså? (-1)^10 = 1

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Dr Gluttonius:

AMD måste börja köpa bättre sprit, den där billiga skiten dom köpte av en mjältsjuk balt ger dom bristande verklighetsuppfattning. Jag hade verkligen hoppats på något stort. Alltså 1080 ti prestanda, men ingenting tyder på det, inget fine wine i världen ger 30% nu. Det andra alternativet, 1080 prestanda, men till ett mycket bättre pris än Nvidia, inte samma, verkar nu även det gå om intet.

Skickades från m.sweclockers.com

Fine wine ger inte 30%, men om centrala delar i arkitekturen är inaktiverade är 30% ingenting. Sandbagging eller inte, det ser vi söndag natt.

Av Happen

120hz på laptop, kasst i praktiken?

Funderar på köpa en laptop med 120hz, men det är väldigt svårt att få tag på uppmätta värden för input lag och responstid. Asus har 21 ms gtg i denna https://www.notebookcheck.net/Asus-Strix-GL702VS-7700HQ-FHD-G...

Msi har 28ms,men mycket snabbare black to white. Frågan är då om det märks, blir det tydliga eftersläpningar? Känner man av input lag? Någon som har 120hz och jämfört med 144hz stationär monitor? Är det ens bättre än 60 hz med tanke på latemserna?

Har tänkt använda datorn till csgo enbart.

Snackas lite om responstid här:
http://forum.notebookreview.com/threads/gl502vs-120hz-screen-...

Av Happen

Postat september 2016

Skrivet av SweDragon:

Har vi tur så får vi se lite siffror på vad Vega kan göra redan i år om ryktet nedan stämmer!

Our well-informed sources have confirmed that Vega 10, AMD’s first HBM 2 card will by announced before the end of this year, at least for the professional market.

One might expect that this launch could happen at this year’s Supercomputer show in November but we didn’t get a precise date. AMD could use Vega 10 for both the professional graphics market and the compute market.

At its highest end the Vega 10 GPU has 16GB HBM 2.0 memory, which is what you would see if you opened the bonnet of hte Nvidia P100 cards. There will be a version of the card with less memory too.

The fact that AMD / RTG plans to launch the card this year, doesn’t mean that they will have too many to sell. The general idea is to get the customers excited and ship in volume in early 2017.

http://www.fudzilla.com/news/graphics/41724-vega-10-with-hbm2...

Skickades från m.sweclockers.com

Inte så bra rykte med facit i hand 😂

Av Happen

Först vänta på 300 serien, sen fury,polaris, vega, och nu navi.. Radeon får börja köra med öppna kort eller plocka fram en Gpu som motsvarar förväntningarna.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Aje:

Vi har en fri marknad där vem som helst har möjlighet att konkurrera med Nvidia.

I praktiken är det inte en fri marknad eftersom Nvidia (och Amd) sitter på patent som förhindrar andra att konkurrera med dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av sAAb:

Intel Xeon E5 2697A v4 har 16 kärnor, 32 trådar.

Enligt http://www.pricerunner.se/pl/40-3160623/Processorer/Intel-Xeo... kostar den mellan 33 000 och 45 000 Kr, men bara en har den i lager.

Enligt https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3628428 kostar den mellan 35 000 och 50 000 Kr.

Läser man nya läckor så jämförs den mot nya Ryzen Threadripper, http://wccftech.com/amd-ryzen-threadripper-1950x-specs-perfor.... Skillnaden är inte så stor i prestanda.

CPU Name

AMD Ryzen Threadripper 1950X 16 Core, 32 Thread @ 3.4 GHz

Intel Xeon E5-2697A V4 16 Core, 32 Thread @ 2.6 GHz

Single Core Performance

4167

3651

Multi Core Performance

24539

30450

Single Core: Integer

4081

3765

Single Core: Floating Point

4025

3439

Single Core: Memory

4236

3763

Multi Core: Integer

28409

33277

Multi Core: Floating Point

33993

42495

Multi Core: Memory

5007

5715

Nu handlar det mest om var priset hamnar för Threadripper. Blir det under 10 000 Kr så lär den bli enkel att sälja.

FakeNews, resultat för en 1700x.

Edit https://browser.primatelabs.com/v4/cpu/3103790
Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen
Skrivet av Bascule666:

Nice, men vad är grejen med den stora "plattan" ovanför tangentbordet. Ser helt knasigt ut.

Den undre delen måste vara lika stor som skärmen, annars ser det knasigt ut. Med stor skärm blir det mycket dödyta.

Mvh
Happen

Av Happen
Skrivet av Devil May Cry:

Jo, men nu var det just pixeltätheten PPI vi pratade om. Om den är högre på S7 så spelar inte två skärmar eller huruvida hela ytan används eller ej någon roll. Så tänker jag iaf.

PPI säger inget om förhållandet mellan pixlarnas storlek och dess aktiva yta, vissa pixlar är små med mycket svart dödyta runtomkring, andra tillverkare har pixlar som nästan fyller hela utrymmet. Effekten blir väldig märkbar, vid samma PPI kan två displayer se väldigt olika ut, en kan ha en tydlig raster-effekt medan den andra inte har det.

Hur det förhåller sig med Oculus, Vive och S7 vet jag inte, men det skulle inte vara konstigt om det såg olika pixligt ut vid samma PPI.

Av Happen

28nm har Varit standard i 4 år, att köpa pascal el polaris kommer vara sjukt värt eftersom det kommer dröja 6 år innan nästa krympning.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Happen

Trevligt avsnitt, tycker generellt att när andra är med så har dom inte erfarenheten att kolla in i kameran. Jag tycker att Emil och Jonas borde instruera deltagarna att vara mer fokuserade på oss, publiken.

Av Happen

Är TS en hungrig kille eller en tjej? Framgår inte.. Så eventuella tjejer bör passa sig.

Av Happen
Skrivet av criscros:

Ditt gamla hd 5850 är bättre ja om du skiter i watt,värme och den plats det tar.

Skrivet av skruvis:

Och även om man inkluderar watt,värme och den plats det tar så är ett HD5850 bättre.

Skrivet av skruvis:

Spelar ingen roll ett 5850 har bättre prestanda oavsett om man räknar in watt/storlek eller inte!

Det framgår ju uttryckligen att criscros inlägg inkluderar watt, värme, storlek och prestanda i bedömmingen om vad som är 'bättre', förstår inte hur du kan få det till att enbart handla om prestanda, annat än ett desperat behov att vara en viktigpetter ;).

Av Happen

Wow 17 mm jämfört med 18 mm, köp commencing!

Skickades från m.sweclockers.com