Inlägg

Inlägg som perihelion har skrivit i forumet
Av perihelion

Hårddisktips

Tjena!

Det börjar bli dags att köpa en ny hårddisk igen men jag känner att jag tappat kollen lite. Sist jag köpte var det Seagate Barracuda 7200.11 500GB och jag har varit nöjd med den. Men finns det bättre alternativ i samma prisklass? Såg att Western Digital hade någon modell där accesstiden bara var typ 4ms tex. Jag har även hört att Seagates diskar blir varmare än dom andra ledande tillverkarnas. Vet inte om det stämmer men ni får gärna upplysa mig.

Tack på förhand!
/M

Av perihelion

Är det så så är ju ännu mer oförståligt. Då borde dom ju verkligen fixat styrningen. Spelet hade ju som sagt säkert kunnat bli helt ok om det fungerat som det skulle.

Av perihelion

Jag begriper verkligen inte hur ett spel som varit under utveckling så pass lång tid slinker igenom med sådana uppenbara problem. Styrningen borde väl vara det första man fixar så den fungerar? Vore verkligen kul att veta hur det gått till på företaget som ligger bakom spelet. Helt sjukt ju...

/M

Av perihelion

Bärbar till morsan

Tjena!

Min morsa skulle behöva en bärbar dator. Rent krasst så kan man väl säga att det är en surfdator hon behöver så det behöver inte vara någon monsterdator för 20 papp. Snarare något för 4-6 tusen. Hon är dock rätt less på långsamma datorer (vem är inte det) så processorn och minnet skall det helst inte snålas med men hon kommer inte behöva spela några spel på den.

Någon som har något bra tips?

/M

Av perihelion

Alone in the dark! :-) :-)

Hahahaha!

Jag testade nya Alone in the dark igår (PC). Jag tror aldrig någonsin att jag spelat ett spel med sämre styrning! Jag bara satt och gapade. Hur fasen kan ett så påkostat spel som detta passerat kvalitetskontrollen? Vore det inte för styrningen så känns det ju som att det kunde vara ett helt ok spel. Fast så här i efterhand undrar jag om det kan ha varit något tillfälligt problem hos mig. Är styrningen lika hopplös för er andra?

mvh
/M

Av perihelion

Väggfäste för Dell 2405FPW?

Tjena!

Någon som vet vad man ska ha för väggfäste om man vill montera sin 2405FPW på väggen?

mvh
/Mats

Av perihelion

Tjena!

Bios har jag koll på att det fungerar. Men vad jag var ute efter var vad Vista säger.

/M

Av perihelion

Byta processor i Vista?

Tjena!

Jag har en dator idag som sitter med en trött gammal E6300 Dual Core. Funderar på att köpa en E8400 och bara göra ett rakt byte.
Kommer det fungera utan problem eller kommer Vista Home Premium ge mig huvudvärk pga detta?

mvh
/Mats

Av perihelion

Backup på nätet?

Tjena!

Vilka har den bästa online-backupen? Har testat Diino men priserna blir helt orealistiska om man behöver större utrymme vilket jag behöver.

Någon som testat dessa?
http://www.adrive.com/

/Mats

Av perihelion

Hilfe! Ominstallation av Ubuntu på disk med Vista!

Tjena!

Jag installerade förra releasen av Ubuntu på en dator med Windows Vista. Vista ligger på första partitionen och Ubuntu på 2:a och Swap på 3:e.
Jag har haft massa probelem med tangentbordet vid inloggning på Ubuntu så jag tänkte installera 8:an för att testa om det blev bättre. Provade att uppgradera direkt inifrån Ubuntu men det fungerade riktigt dåligt så jag tänkte blåsa hela skiten.
Hur gör man bäst? Ska man köra manuell partitionering eller? Jag bara FÅR inte sabba Vista-installationen. GRUB? Vad händer med den?
Gärna utförliga instruktioner då jag inte känner mig hemma på Linux för fem öre.

Tack på förhand!

/M

Av perihelion

Moderkort och Linux?

Tjena,

en fråga. Det är väl i och för sig inte aktuellt precis nu men jag tänkte inför nästa moderkortsinköp. Finns det någon tillvekare som faktiskt gör vettiga drivrutiner även för Linux och inte bara Windows. Insåg nyligen att anledningen till att min windowsinstallation flöt på så mycket bättre var chipsetdrivrutinerna. Jag är ingen Linuxfantast men ska man köpa nytt så vill man ju att det fungerar bra på båda operativen.

/M

Av perihelion

wavosaur

http://www.wavosaur.com/

Ljudeditering i stil med SoundForge. Kräver ingen installation och startar blixtsnabbt.

/M

Av perihelion

4Gb i Vista?

Tjena!

Visst är det väl så att XP har problem med mer än 3Gb internminne? Kör man 64 bitars Vista så vet jag att man kan ha mer men hur är det med Vista 32-bit? Kan man ha 4Gb där utan problem?

/Mats

Av perihelion

Monitorera datorns uppstart?

Finns det något program som visar vilket program som laddas för tillfället? Min Vista uppstart har tex blivit jävligt seg helt plötsligt från att ha varit jävulskt snabb och jag kan inte riktigt hitta varför.

Vore schysst med något program som visar i realtid vad som händer i bakgrunden.

mvh
/Metz

Av perihelion

Wacom

Tjena!

Måste verkligen be dig ta en funderare på om du inte skall vänta lite till du sparat lite pengar för om du stegar upp lite i pris så får du en så grymt mycket bättre produkt.
Jag har haft en A6-platta från Wacom som var helt ok men jag sparade och köpte mig en Intuous 3 A4 istället och vilken skillnad! Tryckkänsligheten är mycket högre och även ritytan så klart. Men du får även mer knappar som du kan konfigurera. Men viktigast av allt. Det är något med känslan som jag inte riktigt kan beskriva. Pennan är tyngre och bättre och resultatet blir mycket mer realistiskt. Du kan ju även köpa till andra pennor till Intuous 3:an. Tex airbrush och artmarkern som är fenomenala!

mvh
/Mats

Av perihelion

Byta från ASUS P5N-E SLI

Tjena!

Jag har lite problem med mitt Asus P5N-E SLI. Jag är inte säker men problemet yttrar sig som sådant att om jag lägger på chipsetdrivisarna så blir systemet extremt ostabilt och hänger sig så pass ofta att det inte fungerar att köra. Chipsetdrivisarna innehåller tydligen drivisar för SATA och om jag avinstallerar dessa så fungerar datorn bra igen.

Jag hade samma problem när jag körde XP och nu kör jag Vista så det verkar inte ha med den övriga installationen.

Min fråga är om någon kan rekommendera ett annat moderkort som helst då är bättre än P5N-E SLI då man tydligen kan lägga pengar emellan för att få ett annat i utbyte på Komplett. Det bör vara överklockningsvänligt. Helst så pass enkelt som på P5N-E SLI där man bara kan välja att man vill överklocka tex 20%.

mvh
/Mats

Av perihelion

Placering av chassifläktar?

TJena!

Någon som har några bra tips på hur man skall placera chassifläktarna för bästa möjliga kylning?
För tillfället har jag bara två stycken fläktar. En som blåser in och en som suger ur.

/M

Av perihelion

Winupdate fast för andra program än MS?

Tjena!

Vet ni något program som kollar igenom ens dator efter program som behöver uppdateras? Hittade något men det kostade pengar och det är inte intressant med tanke på att min plånbok är tunnare än Lindex underklädsmodeller...

/M

Av perihelion

Snabbaste USB-minnet

Tjena!

Någon som har koll på vilket USB-minne som gäller om man vill ha bästa möjliga prestanda? 4-8Gb.

mvh
/Mats

Av perihelion

Arctic Freezer 7 Pro och ASUS P5N-E SLI

Någon som vet om denna kombination fungerar?

Lätt att installera?

/Mats