Inlägg

Inlägg som perihelion har skrivit i forumet
Av perihelion

Jag tycker Mafia 1 och Mafia 2 är de bästa spel jag någonsin spelat och då har jag spelat spel sedan 1980. Jag tycker det borde säga det mesta. Fast jag tycker samtidigt att det är lite orättvist att jämföra GTA och Mafia. GTA har ju längre livslängd i och med att det finns så mycket mer att göra men det är ett upplägg som inte alls passar mig. Jag vill ha spel som ligger på 8-10 timmar i speltid. Sedan vill jag hoppa på nästa. GTA 4 var alldeles för långt. I slutet av spelet satt jag bara där och tänkte "VAA FAAAN TA SLUUUT NÅGON GÅNG DÅ!!!!" För att inte tala om det enorma jäkla irritationsmoment GTA's usla checkpointsystem är (det var helt ok i Gay Tony dock).

Mafia 2's grafik är det bästa som någonsin gjorts. Uppdragen då det är natt ute med väg som är blank pga regn samtidigt som det är lite disigt fick mig att behöva nypa mig i armen för att se om jag drömde eller inte. Jag kör förvisso spelet på en schysst burk med hexacore-processor och GTX465 så spelet flyter på grymt bra även om jag slår på allt inklusive AA i 1920x1200. Men jag har svårt att tro att det skulle vara fult även om man ställer ner grafiken rätt rejält.

GTA har ju alltid varit känt för musiken men jag måste säga att jag tycker det är bra jäkla nice att slingra omkring på vägarna i Mafia 2 med knastrig Django Reinhardt-musik i öronen. Bidrar jäkligt mycket till stämningen.

Så för mig vinner Mafia 2 hands down mot GTA. Och då tycker jag inte att GTA är dåligt på något sätt (förutom checkpointsystemet).

Vore JÄVLIGT trist om vi inte får några mer delar nu när det pratas om att spelet floppat pga dålig försäljning. Funderar du på att köpa spelet men kan inte bestämma dig. Om du har råd, gör oss alla en tjänst och köp spelet.

/M

Av perihelion

Tjena!

Tack för hjälpen!

Av perihelion

Var sparar Mafia 2 sina spel? Hittar inte. Måste ominstallera.

Tjena!

Jag måste dessvärre ominstallera min burk. Vill inte bli av med mina Mafia 2 saves. Köpt via Steam. Har letat men hittar inget. Brukar ju inte vara så svårt att hitta...

PS
Rekommenderar spelet varmt!! Dyrkar spelet! Trist att ingen verkar köpa det dock...

/M

Av perihelion

Tack Krillin!

Av perihelion

Någon som vet hur hög kylaren på processorn kan vara? Har kört en riktig feting från Noctua förut men undrar om den går att återanvända?

Av perihelion

Ok, då köper jag två stickor till då Tack

Av perihelion

Hur placera 4 minnesstickor i DDR3?

Tjena!

Jag skall köpa ett X58 moderkort snart och har redan minnen. 4x2Gb DDR3. Jag vet att man skall fylla på minnet i de färgade slottarna först. Men var skall den fjärde sitta? Spelar det ens någon roll?

mvh
/M

Av perihelion

Uppgraderingsdags?

Tjena!

Jag sitter på en Core 2 Duo E8600 som jag är sugen på att byta ut. Vad rekommenderar ni? Jag var inne på 930-spåret men fick nys om att det var prissänkningar på g till slutet av den här månaden (augusti). Någon som har koll på hur mycket dessa prissänkningar rör sig om? Är det värt att vänta?

Slutligen, är det värt att uppgradera från en E8600 -> i7 930? Jag har hört att prestandavinsten skall vara rätt liten vad det gäller spel. Crysis presterade tydligen till och med sämre på en 930 än en E8600. Jag kör dessutom min 8600 i 4Ghz. Rekommenderar ni någon annan processor istället? Man vill ju märka skillnad när man ändå lägger ut pengar på uppgraderingen.

Mitt grafikkort är ett Gigabye 465GTX.

/M

Av perihelion

Hej!

Jepp det är USB. BIOS hittar både musen och tangentbordet och tangentbordet fungerar i BIOS. Jag har testat legacy support etc. Jag jobbar själv med support så jag har rätt bra koll. Men jag vill veta om det går att prioritera uppstarten på något sätt för det har jag inte koll på.

Tack för svaret.

/M

Av perihelion

Går det att prioritera uppstartandet av drivrutiner ex musen?

Tjena!

Jag har ett klart udda problem. Sedan en tid tillbaka så går det inte att använda musen eller tangentbordet vid inloggningsrutan. Väntar man någon minut så kommer de igång. Musen är det alltid så med men oftast fungerar tangentbordet direkt (dock inte alltid).

Vet inte om det är så men jag upplever att jag dragit på mig det här problemet sedan jag bytte till en intel SSD-disk. Det är precis som att datorn bootar så snabbt att den inte hinner få igång musdrivisen. Det kan ju så klart vara något helt annat.

Min fråga är. Går det att på något sätt se till att musen är en av dom första drivrutiner som kickar igång? Vid uppstart av windows. Att man liksom kan ge drivrutinen högre prio på något sätt.

mvh
/Mats

Av perihelion

Spel som stödjer xbox 360 wireless kontroller på PC.

Hej!

Jag köpte idag en xbox 360 trådlös handkontroller för PC. Primärt för att jag ville kontrollera XBMC med den. Upptäckte dock att det var lysande att spela spel som GTA, Red Faction Guerilla, Dirt 2 med den när datorn var kopplad till TV.

Sedan upptäckte jag att det INTE gick att spela Mass Effect 2 med den vilket var lite trist.

Kan ni tipsa om spel som stödjer kontrollern? Jag antar att spel med "Games for Windows" ligger bra till. Men kan ni komma med mer konkreta tips?

Stort tack på förhand!
/M

Av perihelion

Nej jag gillar inte heller Pixmania så det kommer inte hända.

Av perihelion

Aha! Tack för tipsen men vad det gäller Coby så verkar den här i sådant fall vara mer vad jag är ute efter. Fast jag hittar den ingenstans...
http://www.cobyusa.com/?p=prod&prod_num_id=374&pcat_id=1001

Tack än en gång!

/M

Av perihelion

Jag hittade en intressant som hette Archos 3 Vision men den verkar inte gå att köpa i sverige vad jag kan se. Eventuellt via Pixmania...

Den där Coby-spelaren verkar lite småintressant. Vet du vad den klarar för format. Hittade den inte på deras sida. Vilken modell är det dom har?

/M

Av perihelion

Glömde. USB2 vore nice och även om man kan byta minneskort.

Av perihelion

Rekommendera bärbar filmspelare

Tjena!

Jag kollar en del film och TV-serier i min HTC-S740 via Core-player. Skärmen är liten men det fungerar ändå rätt bra. Den tar divx och xvid utan problem men när det händer lite väl mycket på skärmen tex i tyngre actionsekvenser så kan det sakta ner lite.

Jag börjar lura lite på att köpa en dedikerad filmspelare som jag kan använda när jag sitter på tunnelbanan etc. Skärmen skall inte vara för stor men inte heller för liten. Typ iPhone-storlek vore nog det optimala.
Jag är dock inte intresserad av att köpa någon iPhone eller så. Vill lägga så lite pengar som möjligt.

Krav:
1. Skall klara divx och xvid, gärna så mycket format som möjligt. Man skall inte behöva koda om filmer.
2. Skärmstorlek, ungefär som en iPhone. Är den något mindre eller större så är det ok.
3. Hörlursutgång
4. Schysst batteritid
5. Bra pris.
6. Liten och smidig

Sedan vore det ju trevligt om den klarade .sub och .srt men det är kanske att begära lite väl mycket...

mvh
/Mats

Av perihelion

Arkham asylum saves någon?

Tjena!

Jag hade problem med mitt Batman Arkham asylum. Så fort jag klarat banan med scarecrow och skulle gå ut genom någon dörr så kraschade spelet. Nu har jag installerat om datorn (med win7 64bit) och har installerat igen. Glömde spara undan mina saves. Finns det någon som har en save från det att man klarat scarecrow? Hade varit schysst!

Observera att jag installerat spelet via Steam så jag vet inte om det är skillnad mot vanlig install.

mvh
/M

Av perihelion

Har dessvärre inte något svar på detta men jag undrar precis samma sak som Kaleido som skapade tråden.

Jag har läst att Windows 7 skall "veta" att det är en SSD-disk i datorn men jag ser inga tecken på det. Behöver man slänga på någon drivrutin eller liknande?

Och hur fungerar det med Trim-kommandot? Jag vet vad det gör men körs det automatiskt i bakgrunden eller måste man själv aktivera det med jämna mellanrum? Hur gör man det i sådant fall?

mvh
/Mats

Av perihelion

Program för att hitta dubletter?

Tjena!

Någon som vet något bra program för att hitta fildubletter? Den skall inte bara gå på filnamnet utan även innehållet. Vet att jag hade ett sådant program för hundra år sedan men kommer inte ihåg vad det hette.

Det måste vara från någon tillförlitlig källa så det förhoppningsvis inte innehåller en massa spyware å skit...

/M

Av perihelion

Program för att se vilket program som för tillfället accessar disken

Tjena!

Finns det något enkelt program som bara visar exakt vilket program som för tillfället accessar disken? Behöver inte vara något avancerat som sagt. Enklast möjliga.

mvh
/M