Inlägg

Inlägg som perihelion har skrivit i forumet
Av perihelion

Programutbudet for oss som håller på med media ligger fortfarande 10-15 år efter Windows motsvarande. Det finns liksom inga vettiga alternativ till program som Pro Tools 8, Sonar 8, Premiere eller Final Cut.. För att inte tala om Adobes creative suit cs4 (nej Gimp är inget alternativ)

För mig faller det på ovanstående varje gång jag ger mig in i Linuxvärlden. Trist för jag gillar operativet skarpt i övrigt. Hade gladeligen gått över till Ubuntu om jag kunde. Visst går det att få igång CS2 av Photoshop med Wine men... orka.

Men för webserverprylar etc är Linux kanon! Dessvärre räcker det inte för mig.

/M

Av perihelion
Citat:

Ursprungligen inskrivet av compaqoffer
Why bother? Man måste ju va bra kass om man ska fippla in skadlig kod på burken utan att märka det?

Famous last words...

/M

Av perihelion

Fungerar dom där ungefär som steam då att man har en klient man tankar ner och köper spelen via eller? Kan man installera spelen hur många gånger som helst eller har man någon begränsning?

/M

Av perihelion

Tjänster för att tanka spel online?

Tjena!

Jag har alltid varit en stor vän av Steam men börjar tröttna på utbudet och priserna. Ni som testat andra tjänster tex Direct 2 Drive och Gamers Gate. Vad tycker ni om dom? Är det någon tjänst man skall akta sig för?

Fungerar det ungefär likadant med D2D och Gamers Gate som med Steam?

Tack på förhand!

/M

Av perihelion

Riddick på Steam eller annan nerladdningstjänst?

Tjena!

Är det någon som vet om nya Riddickspelet kommer komma till Steam eller liknande tjänst typ Gamers Gate eller vad den heter? Är allergisk mot att köpa spel i butik. Vill ha som download men hittar det ingenstans.

/M

Av perihelion

well wiseguy, jag sökte på P5Q-E och fick endast tre stycken träffar. Inget som gav något och nej jag tänkte inte ens på att bara söka på P5Q.

/M

Av perihelion

Asus P5Q-E

Tjena!

Jag installerade ett P5Q-E igår. Någon som har några råd om inställningar i bios etc? Rent allmänt bara.

Såg föresten att mina OCZ PC8500 minnen bara kör i 800Mhz när den står på auto. Ska den inte köra 1066? Hur gör jag för att ändra och om jag ändrar och det skiter sig så datorn inte startar upp.. Hur nollställer jag bios?

/M

Av perihelion

Tjena boys!

Det blev ett P5Q-E. Verkar riktigt schysst.. Har ni några rekommendationer vad det gäller BIOS? Jag uppdaterade det till det sista. Några sköna tweaks ni vet att man kan göra?
Hörde att Expressgate inte fungerar om diskarna inte körs i IDE-läge. Stämmer det?

/M

Av perihelion

Diagnostikprogram för moderkort?

Tjena!

Finns det någon schysst iso för diagnostik av moderkortet typ som memtest fast för dom andra prylarna på kortet? kollade Asus hemsida men hittade inget. Moderkortet är ett gammalt Asus P5N-E SLI

/M

Av perihelion

Ok, ni som kör P5Q-E. Vilken kylare har ni? Måste byta sådan också...

/M

Av perihelion

Jag sneglade lite på detta.
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=352394

Kan det vara något tro?

/M

Av perihelion

Vilket moderkort om man vill uppgradera från Asus P5N-E SLI?

Tjena!

Jag har fått en massa problem ikväll med mitt P5N-E SLI efter det att jag installerade en ny fläkt. Misstänker att jag sabbat moderkortet på något sätt. Det var nog dags att byta moderkort ändå så det kanske inte gjorde så mycket även om det känns surt.

Det jag undrar är. Jag har idag ett P5N-E SLI men har jävligt dålig koll på moderkort. Man hade grym koll förr men nu har man tappat stinget liksom.. Vilket vore vettigt att uppgradera till? Jag har en E8600. En funktion som var schysst på det gamla moderkortet var att man kunde överklocka enkelt med att bara välja att man ville överklocka typ 20%. Säkerligen inte det optimala sättet om man är en sådan som jagar prestanda men jag bryr mig inte så mycket. Jag orkar inte pilla längre. Det var bara smidigt liksom... Priset får väl inte vara för extremt. 1500-2000 max. Jag gillar Asus. Skulle ni rekommendera något annat? Som sagt, jag har tappat kollen.

PS
Hellre ett moderkort som är beprövat och fungerar svinbra utan krångel än ett splirrans nytt som inte blivit av med barnsjukdomarna än.

Extremt tacksam för svar...
/M

Av perihelion

Fear 2 på steam, dyrt som fan?

Tjena!

Jag tänkte köpa Fear2 via Steam men det stod att det kostade 49,99 euro. Fan det blir ju nästan 550 spänn mot om man på webhallen köper det för 399. Jag vet att det varit snack om att steams priser i euro var lite skumma. Eller har jag bara fått för mig det? Någon som vet? Jag vill mycket hellre ha mina spel via spel än att sitta med en jobbig förpackning som bara tar plats. Men 150 spänn extra?! Låter ju helt sjukt. Borde ju vara billigare via steam eftersom man inte får någon förpackning etc...

/M

Av perihelion

Arctic Cooling - Freezer 7 Pro

Tjena!

Jag har en E8600 med stockkylaren. Någon där ute som kan säga om det är någon mening med att köpa Arctic Cooling Freezer 7 Pro? Den har ändå några år på nacken. Blir det någon förbättring gentemot stockkylaren till E8600? Fungerar den dessutom på ett Asus P5N-e SLI? Hörde rykten om att den inte gjorde det.

/M

Av perihelion

Fusk i GTA4 = Problem?

Tjena!

Jag håller på att få spader av att behöva köra om uppdrag hela jävla tiden i GTA4. Såg att det fanns fuskkoder som man kunde använda sig av men på sidan jag hittade dom stod det att det kunde leda till problem när man sedan sparade. Någon som vet om detta stämmer? Vågar man använda fuskkoder i GTA4?

/M

Av perihelion

PC5300 vs PC8500

Tjena!

Jag uppgraderade min processor för ett tag sedan till en E8600. Jag har dock samma gamla minnen kvar som jag hade till min gamla processor nämligen dessa:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=308362

Självklart får man bättre prestanda med snabbare minnen. Men blir det någon skillnad i praktiken om jag tex skulle köpa dessa (vet inte om dom fungerar till mitt gamla moderkort p5n-e sli)
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=349998

Jag kör Vista 32 bit och använder datorn till lite allt möjligt. Mest Photoshop, spel och musikskapande i Cakewalk Sonar.

Nu är det ju inte så mycket pengar det rör sig om men ändå, är det värt det?

mvh
/Mats

Av perihelion

Vilken skulle du rekommendera då?

Av perihelion

Ja som sagt, jag är bara ute efter enkelheten liksom. Klart jag kan öppna i något program och spara ner men jag vill kunna göra det on the fly liksom. Skulle även vilja ha ett liknande tillägg för att kunna konvertera .wav -> mp3 med ett högerklick.

/M

Av perihelion

Smidigt konvertera bilder till jpg

Vet någon om det finns ett program som låter mig högerklicka på en bild i utforskaren och välja typ "convert to jpg" och sedan får man en sådan bild direkt i samma katalog.

Jag vet att det finns program typ Directory Opus som fixar det men jag vill bara ha ett minimalt tillägg till Windows som ger en den möjligheten. Någon som har några tips?

mvh
/Mats

Av perihelion

Är det bara jag som får extremt fula skuggor i spelet? Dom ser liksom rastrerade ut.

/M