Inlägg

Inlägg som MDA har skrivit i forumet
Av MDA

Har testat det utan någon förändring..

Av MDA

Reset av BIOS hjälpte icke i alla fall.

Så det är jag som inbillar mig att moderkort har inbyggd "pip-funktion"? Det var så länge sen jag felsökte en dator så det du säger kan mycket väl stämma iofs.
DVI är icke testat, pga att jag inte har någon skärm med dvi eller en adapter.

edit:
Finns det inte något annat sätt att se så att moderkortet är friskt? Det kan ju likväl bara proppen som moderkortet som givit upp?

Av MDA

Inte testat reset av BIOS, skall genast ta och testa om det blir bättre.

Kortet har inte legat länge, några dagar bara. Sånna här batterier skall väl hålla i "evigheter"?

Av MDA

Dator startar mer ger ingen bild

Hej!

Upplever att jag har ett något knasigt problem, får ingen bild från varken den inbyggda eller externa grafiken, testat både VGA och HDMI på två olika skärmar, båda säger att de inte får någon signal.

Datorn startar som om allt skulle fungera, det jag undrar över är t.ex varför inte moderkortet piper när jag plockar ut minnena, eller drar ur kabeln till cpu-fläkten? Det syns inga livstecken via tangentbordet heller.
Är detta tecken på att moderkortet är dött?

Moderkortet i fråga är ett ASUS P8H67M PRO med en Intel i5 propp.

Av MDA

Hej!

Jag har lite problem med att lyckas streama "ren" bluray via Wifi till min HTPC, jag har testat överföringshastigheten och jag får ungefär 200mbit/s uppströms mot HTPC'n, visserligen testas bara en ca 2gb stor fil, men det borde inte spela någon roll?

Jag har inga problem med uppspelning av mindre media, som 1080p .mkv-filer på ca 10gb, men när jag kommer till de större bluray-ripparna på ca 40gb blir det problem med att XBMC vill buffra varannan minut ungefär.

Tips på hur jag kan åtgärda detta mottages tacksamt!

Av MDA

Tips på hur jag löser mitt problem med att jag vill ha två HDMI-utgångar?

Av MDA
Skrivet av riktigninja:

får bli ett sånthär chassi .. dörren på framsidan känns som man kommer bryta den på fyllan .. och dumt med knappen på ovansidan om man välter ett saftglas eller ngt

Jag tror att powerknappen är ditt sista problem om du skulle spilla saft på toppen av chassit.

on topic:
Ser att många gnäller lite över hddburen, och jag kan delvis förstå detta - problemet med att vända på buren är ju att kabeldragningen blir helt åt helvete (p180), lösning vore som sagt då att kunna dela buren på mitten ungefär. Frågan är hur det skulle påverka stabiliteten i chassit, byggkvaliteten kanske skulle sjunka något?

Många gnäller lite på utseendet och det går till viss del också att hålla med om, det känns lite för mycket P180 (vilket är meningen), men den designen känns förlegad, speciellt den lite plastiga fronten. Då tycker jag att H2 fronten är betydligt stiligare.

Annars ser det ut som att Antec har gjort ett väldigt fint chassi, men det kommer ju aldrig att bli finare än min lilla Mac Mini

Av MDA

Intel, 3000 heter den väl om jag minns rätt?

Av MDA

Jag har inte upplevt några problem med 1080p, vet dock inte om jag har HW av eller på..

Av MDA

Hallå! Har ett litet problem;

Det är så att jag har problem att spela upp bluray som är rippad, närmare bestämt "bdmv"-filer, problemet uppenbarar sig dock endast när jag försöker att spela upp filen via min Mac Mini. Det fungerar klockrent på min PC med WinXP.

Vad är problemet, codecs?

Av MDA

Sorry för det, hade totalt missat detta. Visste inte att anslutningen fungerade i 3.5mm uttaget.

Av MDA

Jag köpte en Mac mini för ~1 månad sedan, som HTPC. Om du delar ut mappen du tänkte "streama" från är det inga problem att kommunicera mellan datorerna, jag gör detta och det funkar hur fint som helst.

VLC funkar, jag skulle dock rekommendera antingen Plex eller XMBC om du skall använda den som mediaburk?

Angående HDMI och ljud så kan det bli lite problem, beroende på vad du har för TV! Eftersom minin tyvärr bara har en HDMI utgång så måste man använda TV som "länk" eller vad man skall säga, dvs använda TVns digitala ljudutgång till förstärkaren. Annars finns det analog utgång men det är väl inte att tänka på egentligen, sen finns ju möjligheten att skaffa ett USB-ljudkort.

Spotify och Firefox finns såklart till OS X, jag skulle dock rekommendera att du använder Safari, speciellt om du skall använda Apples Magic Mouse då den funkar bäst med det.

Blev en jävla röra av det hela, hoppas du lyckas.

Av MDA

Istället för att vara jobbig och stöddig så kan du väl hjälpa grabben eller bara skita i att läsa/kommentera om det är så drygt med trådar likt den här, eller hur Montalva?

Av MDA

Men ja, det är en sådan kabel du söker, finns hos nästan alla elektronikåterförsäljare du kan tänka dig.

Av MDA
Av MDA

Vilken härlig läsning, verkar vara en del som köper mac mini ändå, jag beställde en precis i dagarna, nu väntar jag bara på den!

För min del blev det den enklare modellen mest pga att den ska husera som mediadator till TVn.

Av MDA

Jag sitter på en gammal 775:a med en trött E5300 originalklockad Eftersom jag mest surfar eller använder datorn som mediaburk känns det inte att det behövs mer kräm, men visst kliar det alltid i köptarmen!

Jag funderar dock på om jag ska köpa mig en Mac nästa gång istället...

Av MDA

Tror ni att det kan komma att bli prestandaskillnader?

Av MDA

Nu vet inte jag om detta är nyheter för er men iaf;

"Olika processorer i Samsung Galaxy S2
Samsung kan inte täcka behovet av den egna Exynos-processorn när den kommande flaggskeppsmodellen Galaxy S2 ska produceras. "

http://www.mobil.se/nyheter/olika-processorer-i-samsung-galax...

Av MDA
Skrivet av RainesX:

Jag är inte säker men jag tror det är planerat i maj.
Har dock hör allt från sista februari till mitter på mars maj och Q3.
Februari kan vi nog glömma. Jag sätter mina pengar på maj.

Okey, mars/april vore inte helt fel för då är det dags att förnya abonnemanget.

Tittat på HTC Desire HD men hört att batteritiden inte är den bästa, batteriet på denna verkar kraftigare.