Inlägg

Inlägg som gecke har skrivit i forumet
Av gecke

Rasberry PI och Comhemplay

Funderar på om Comhemplay fungerar på en Rasberry PI, och vilken av dessa som jag skall införskaffa samt vad som skall installeras för att det skall bli så bra som möjligt?

Av gecke

Hade liknande problem på en av burkarna här hemma, löste sig med en uppdatering av grafikdrivrutinerna. Så har du inte redan testat så gör det.

Av gecke

Stänger av sig själv

Datorn som står beskriven här under stänger av sig efter en kort tids användande, oavsett om man belastar den eller ej. För att sedan få igång den igen så krävs att man tar ur strömsladden en liten stund. Därefter kan jag starta upp igen.

Har kontrollerat temperaturer så gott det går och det är inget som sticker iväg. Processortemp ligger på 35-39 grader.

ASUS SABERTOOTH P67 B3
Corsair XMS3 Vengeance 8GB DDR3 PC3-12800
Intel Core i7-2600K 3,4GHz
Western Digital Caviar Black 1TB
Gigabyte ATI Radeon HD 5870 1GB
Antec Nine Hundred
Corsair 650W

Funderingen är väl vad det kan vara för fel. Första tanken går till PSU och något knas där.

Någon som har förslag på var jag skall börja byta delar?

Av gecke

Så det kan bli en dammsamlare, låter ju mindre bra om så skulle vara.

Något annat moderkort som rekomenderas istället?

Av gecke

Nyinköp - Sabertooth P67, 2600K mm

Dax att uppdatera lite, frågan är väl om jag har tänkt rätt och om allt passar ihop.
Till detta har jag sedan tidigare ett 5870 kort som får leva vidare i den nya burken.

http://www.prisjakt.nu/optimize.php?p=624262,683180,771839,77...

Moderkort: Asus Sabertooth P67
Cpu: Intel Core i7 2600K 3,4GHz Socket 1155 Box
Minne: Corsair XMS3 Vengeance DDR3 PC12800/1600MHz CL9 2x4GB (CMZ8GX3M2A1600C9)
Chassi: Fractal Design Define R3

Har även en fundering kring kylning till denna, kan en Corsair Hydro H70 vara bra till detta eller skall jag gå på något annat?

Av gecke

Så om jag förstått rätt så skall den hårdvara jag har räcka och bli över med lite nya diskar?

Av gecke

Se där, hårddiskar?
Låter intressant, har funderat runt detta men har ju inte direkt den kunskapen i det hela för att själv lösa det. Har funderat runt RAID med 1 alt 2GB diskar, kan detta hjälpa?

Hur skulle den ultimata burk se ut?

Av gecke

Jag var orolig att den skulle vara lite klent tilltaget.
Har ett Gigabitnät hemma och en 100/100 lina så jag vill inte sitta och känna att det inte fungerar att skriva och läsa samtidigt. Några tips om hur övrigt skall vara för att slippa problem? Har en server idag som är en 4600+(939) med 3GB minne, och den orkar inte med sin uppgift idag.:(

Så skall jag uppdatera min "spelburk" med nya grejer eller skall jag bygga nytt till server?

Av gecke

Hjälp med filserver,

Då jag funderar på att sätta upp en server för familjen och vill att det skall flyta på bra, så går funderingarna att ta min gamla burk och ta den till server.

Moderkort:
http://www.gigabyte.eu/products/product ... id=2539#ov
Processor:
AMD Phenom 9950 2.6GHz socket AM2+
Minnen:
Corsair TWIN2X PC6400C4DHX DDR2 4GB KIT

Så frågan är väl hur detta står sig för en filserver? Eller skall jag köpa nya delar?

Av gecke

Här kan du läsa vad som gäller:

Försäljningsvillkor - Inet.se

Ångerrätt vid distansavtal (privatkonsument)
I enlighet med svensk lagstiftning om konsumentskydd vid distansavtal har privatkonsument fjorton (14) dagar på sig att frånträda sitt köp från det att kunden har mottagit produkten. Kunden har rätt att öppna och kontrollera varan. Dock gäller ångerrätten endast då produkten returneras i väsentligen oförändrat skick och med produkten medföljande tillbehör och/eller förbrukningsartiklar. Dessa förbrukningsartiklar får ej vara brutna/använda (t.ex. projektorlampa, bläckpatron, cd/dvd-skivor) i de fall där detta inte krävs för att undersöka produktens funktion. Ångerrätten gäller inte datorprogram eller ljud- och bildupptagningar då förseglingen/plomberingen brutits.

För en enklare hantering bör kund före återsändandet göra en felanmälan på Service och Support - Inet.se. Observera att erhållande av returnummer ej utgör ett godkännande av ångerrätt. Vid återsändandet skall returfrakten vara betald samt med faktura/följesedel bifogad och i förekommande fall vara tydligt märkt med returnummer. Varan bör vara förpackad i av Posten godkänt ytteremballage (t.ex. wellpappkartong) då det åligger kund att produkten inkommer till Inetdata i Göteborg AB samt att den inte skadas under returtransporten.

Erhållande av returnummer utgör inte godkännande av ångerrätt utan godkänns först när Inetdata i Göteborg AB mottagit produkten och funnit den insänd i enlighet med ovanstående villkor.

Vid fullt godkännande av ångerrätt återbetalas hela beloppet kunden betalt för varan inklusive eventuella kostnader som gäller ursprungsleveransen.

Av gecke

Tack för svaret men du får ursäkta en Novis på detta området. Trodde nog att jag kunde mer, men så är det väl rätt ofta.

Trodde att jag skulle behöva göra mer arbete i Routern för att få detta att fungera. Stort tack!

Av gecke

DIR-655, inställningsfrågor.

Sitter här med ett problem. Jag har som i rubriken syns en DIR-655 och denna fungerar ypperligt bra. Trådlöst och trådat fungerar så länge man inte försöker sig på några dumheter.

Problemet är att jag har två burkar med dubbla NIC i som skall använda 1 av NIC för att gå mot Routern och de andra för direkt kontakt ut på BBB´s nät. Jag vill alltså inte att dessa skall få tillgång till något nät via Routern. Detta för att jag skall komma åt mitt LAN samtidigt som dessa burkar har sina IP adresser utanför. Att WAN porten måste vara i är för att ungarnas datorer går via Routern.

Borde väl gå att ställa in så att de har full tillgång till LAN men spärras från WAN? Eller finns det något annat sätt?

Snurrigt att förklara men jag hoppas att det går att förstå vad det är jag är ute efter...

*edit*
Bör kanske tillägga att det för sig om Win7 det berör.

Av gecke

Ska ta och ta en titt på det moderkortet, tack för tipset.

Hur är det med minnen egentligen, ska man köpa snabbare minnen eller "räcker" dessa till?

Av gecke

Frågor om i7, passar det ihop?

Sitter med en kompis som skall ha en ny burk, har kommit fram till vissa saker han skall ha men frågan är ju om det funkar tillsammans eller om man skall byta vissa saker för att det blir bättre till ungefär samma pris?

Produktlista på Prisjakt

Är tacksam för all hjälp jag kan få när det gäller detta bygge.

Övriga delar finns från tidigare inköp, så det är bara dessa delar som saknas så att säga.

Av gecke

Har läst den tråden redan innan jag skrev, dock lite fundersam gällande moderkort då det står "För AMD Valfritt nVidia 8200 kort eller valfritt 780G kort.". Innebär detta att jag tillsammans med delarna jag har och tex ett http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=399780 klarar av att få ut både bild och ljud? Säkerligen många som tycker att det är en dum fråga men kan man inget om detta så är de ju bättre att fråga innan man köper.

Tar mer än gärna emot förslag på bättre moderkort även om de skull kosta mer, jag vill att det skall fungera utan större problem...

Av gecke

Hjälp med komplettering av delar?

Har lite delar liggande och funderar på att bygga en HTPC, dock lite saker som behöver kompletteras och räcker de jag har till?

De jag har som bara ligger är:
1 st AMD Athlon 64 X2 5200+
2x1GB Corsair XMS2 Xtreme TwinX DDR2 PC6400

Chassi,PSU och HDD har jag ett flertal så de får fungera till en början.

Så funderingen är väl om dessa delar jag har är något att bygga på? Samt vad jag skall köpa till för att få en burk som klarar att få ut ljud och bild till en 50" plasma.

Av gecke

Då är det väl inte mycket att tveka om, inte jag som ska ha den utan en som haft en gammal P3, som gått i graven, och betalat räkningar och dyl med.

Av gecke

Så delarna i sig funkar som de skall med varandra?

Av gecke

Surfdator, skulle det funka?

Av gecke

Race07 och dess tillägg går att köra via Steam eller köpa i butik, vilket man själv behagar. Rfactor går väl bara att köpa från deras hemsida, är på väg en uppföljare till denna, vet dock inte när den beräknas komma...