Inlägg

Inlägg som Najk har skrivit i forumet
Av Najk

Är kalasnöjd med mitt Gigabyte RTX 4080 Eagle OC. Köpte kortet i december för 15 490 kr på Inet. Kortet går svalt och ingen Coil Whine.

Kortet är parat med en ultrawide LG UltraGear 34" (GP950G) i upplösningen 3440x1440.

Av Najk

Red Dead Redemption 2.
Evighetsspel. 60 timmar in snart och ca 60 % på huvudstoryn avklarad.

Av Najk
Skrivet av Baxtex:

Finns inte detta redan?

Lord of the rings online (Lotro) kom 2007 och är aktivt än idag med en trogen fanbase.

Dock är det i behov av en rejäl uppfräschning då grafikmotorn är över 20 år gammal och som gör att spelet stundtals är ospelbart.

Ett ”Lotro 2” är nog vad många av dessa spelare önskar.

Detta spel, när det väl lanseras, kommer nog knappast räkna med att få ”ta över” alla dessa spelare.

Av Najk

Mitt allra första 3D-kort var ett från 3Dfx i form av Canopus Pure 3D, som jag köpte i mars 1998. Det hade hela 6 MB videominne, detta vid en tid då de flesta korten hade 4 MB (känns galet att man idag sitter på 16 000 MB minne till sitt grafikkort). När jag visade Quake II utan 3D-acceleration respektive med 3D-acceleration för mina kompisar på en fest så höll de på att tappa ölflaskorna i golvet. Så stort var steget i kvalité och flyt.

När jag sedan i början av milleniet byggde ny dator blev det med det gröna laget, i form av ett Geforce2 MX.

Sedan dess har det gröna laget gällt, med undantag något år i mitten av 00-talet när jag införskaffade ett X850XT från ATI. Bra kort för övrigt.

Av Najk
Skrivet av nu1mlock:

Jag gjorde ett nytt försök att köpa en Xbox Elite 2 kontroller igår. Minns inte riktigt men har provat 4-6st tidigare där alla har haft problemet att knapptryckningar inte alltid registreras, främst på A och Y. Senast var nog ett halvår sedan eller mer, något i den stilen.

Den nya kontrollen levererades idag men tyvärr med exakt samma problem. Det blir retur på den här också.

Inte ett dugg förvånad men ändå lite besviken faktiskt.

Som tur är så har Amazon otroligt smidig retur. Behövs inte ens någon anledning (men det fyller jag förstås i ändå) och så fick jag en QR-kod som PostNord skannar och skriver ut returfraktsedel vid ombudet.

Surt det där. Jag köpte en kontroll för 1,5 år sedan som fungerat felfritt. Dock var jag beredd på att returnera den direkt givet alla problem man läst om. Tråkigt att man ens ska behöva tänka i de banorna om en produkt.

Av Najk
Skrivet av ztenlund:

Nu vänta vi bara på Windows 13... Doh!

Tänk de som är i livet när de kommer till Windows 69.

Av Najk
Skrivet av Aphex:

Jättebred skärm. Som vanligt, i framtiden.

Mr Jim approved your message.

https://s2.dmcdn.net/v/AIhwX1VtH5kpeFlpQ/x720

Av Najk

Singel: Cyberpunk 2077
Co-Op: Halo Infinite med lillebrorsan. Han kör på Xbox och jag på PC. Cross-play är fina grejor.
Multi: Lite BF242, men min speltid är begränsad.

Av Najk
Skrivet av Bozzeta:

https://www.youtube.com/watch?v=_ftRbeB1NQU

Free Next-Gen 60 FPS update is available now for Far Cry 5.
Play Far Cry 5 for FREE from March 23-27.

Säga vad man vill om Ubisoft, men de är flitiga på att mata ut patchar till next-gen. Rockstar har fortfarande inte orkat patcha RDR2 till 60 FPS vilket gjort att jag fått spela det på PC istället.

Av Najk

Vafalls! Ett Tintin-spel! Det ser jag fram emot.

Av Najk

Hur fungerar ett "micro-management"-spel som Civilization på konsol? Är det en rak kopia av PC-versionen, eller en simplifierad variant?

Kikade nyligen på lite gameplay-videos från AoE II definitive edition på Xbox och där hade de löst det ganska intuitivt med kontrollerna där de adresserat problemen som kan uppstå när man sitter med en handkontroll istället för mus/tgb.

Av Najk
Skrivet av Hellspawned:

Winamp borde ge sig in i AI-matchen och verkligen köra stenhårt på sitt motto då.

Microsoft kan köra med sin nya slogan då:
BING AI!! It really whips the llama’s ass!

Av Najk

Är noga med ergonomin när det gäller hanteringen av styrdonet. Låter handen vila så mycket som möjligt på musen. Tycker att många möss är väldigt små. Saknar exempelvis Microsofts Microsoft IntelliMouse ibland. Vet att den finns att köpa i ny version, men det har inte blivit av.

Av Najk

Jag är nog skapligt "märkestrogen":
- Chassi: Här kör jag uteslutande Fractal Design. Det finns så klart andra bra chassin också, men FD är de jag är "van" vid.
- Processor: Intel. Ska erkänna att jag flera gånger "sneglat" på det röda laget och inser att de är mycket kompetenta när det gäller CPU:er och i många fall bättre än Intel. Men för mig, som kört Intel sedan 1997, så är det där jag "hör hemma".
- Moderkort: ASUS. Här är jag ganska "hårdnackad" fanboy. Köper aldrig något annat än moderkort från dem då jag upplevt att det varit bra kvalité och aldrig strulat.
- Minne: Här har det varierat. Min senaste build hade Corsair, nu kör jag med Kingston. "Whatever works" är mitt motto här.
- SSD: Har kört Samsung senaste 10-15 åren, men körde Kingston nu i senaste bygget. Kanske inte helt fel med tanke på de problem som 990 Pro-serien uppvisade nyligen.
- Nätagg: Corsair. Petig här då det är viktigaste delen i bygget, så minsta "problem" som jag läser om bland andra nätaggregatsmärken gör att de faller bort.
- Kylare: Sluten vattenkylning har jag kört de senaste 10 åren och där gäller Corsair och inget annat för mig. Orsaken är att de gör sitt jobb bra och har aldrig strulat för mig. Nu kör jag med en 360mm AIO som jag är mycket nöjd med till min 13600k.
- Grafikkort: Körde länge ASUS (GTX 680, GTX 980, GTX 1080ti), men i senaste bygget blev det ett Gigabyte. Det hade mestadels att göra med priset då det var förhållandevis "lågt" när jag köpte det. Har varit lite fanboy-varning vad gäller Asus för mig tidigare, men mitt Gigabyte fungerar alldeles utmärkt, så får se hur det blir med framtida GPU:er.
- Kringutrustning: Kör just nu Steelseries-grejor för ljud och tangentbord. För möss har jag uteslutande kört med Logitech i över 15 år och är dem väldigt trogen på just den froten.

Sammanfattningsvis kan man säga att jag är semi-trogen till märken/tillverkare.

Av Najk

Spännande! För mig som plöjt ner närmare 2000 timmar i TF2 sedan jag köpte spelet i januari 2008 (och spelar det med jämna mellanrum) så är detta en trevlig överraskning.

Av Najk

Jag besökte sällan Mediamarkt på slutet, men det berodde mest på att den närmsta butiken låg ca fem mil bort.

När Mediamarkt kom till Sverige bodde jag i en stad där de hade butik och jag var ganska ofta där. De var till exempel tidiga med att ha riktiga telefoner som man kunde känna på och prova i motsats till de flesta andra elektronik-kedjor som hade dummies. Detta var något jag uppskattade. Sedan gillade jag deras utbud. Det fanns mängder av TV-apparater, skärmar, datormöss, högtalare etc att jämföra mellan ute i butik.

Men jag förstår att det blev tufft för dem med dessa enorma lokaler i en tid när (2008 och framåt) när näthandeln ökade för var år.

Av Najk
Skrivet av Selmalagerlöf:

får hoppas att det blir att nintendo vaknar upp och inser att det finns en omättad pc-marknad som skriker efter deras spel till pc

När helvetet fryser till is

Av Najk

Jag ska uppgradera i höst då jag sitter på en "gammal" iPhone 11 Pro från 2019. Skippade förra året då iPhone 14 var lite meh...

Denna modell kommer dock inte vara intressant för mig. Jag använder därtill telefonen allt mindre så en basic variant räcker.

Av Najk
Skrivet av Pepsin:

Samtidigt var den nog spiken i kistan för alla alternativa datorer som Amiga, Mac o.s.v. Arbetsgivare uppmuntrade nog mycket att skaffa just en PC med Windows 95/98 eftersom det var vad som användes på jobbet.

Ja, även ifall nedgången (åtminstone i Commodores fall) hade pågått i flera år innan reformen.
Apple fram till Jobs återgång 1998 var misskött.

https://cdn.arstechnica.net/wp-content/uploads/2017/01/commodore...

Sen är det klart att den dominans som x86-arkitekturen fick under 80/90-tal (i kombination med MS Windows framfart) knappast hjälpte dessa företag.

Av Najk
Skrivet av addman:

13000kr 1997 var betydligt mycket mer än 13000kr 2023 dock så egentligen var datorer MYCKET dyrare då än nu. Många familjer som inte ens hade dator då och hade man dator var det oftast 1 burk per hushåll.

Hem-PC reformen i slutet av 1990-talet där man kunde leasa en dator förmånligt genom sitt jobb bidrog till att många fler familjer ur bredare samhällslager kunde skaffa dator.

Ett riktigt bra beslut av Sveriges politiker faktiskt då jag är övertygad om att det bidragit till nationens framgångar inom t ex datorspelsbranschen.