Inlägg

Inlägg som Nilssonnet har skrivit i forumet
Av Nilssonnet

Hur fungerar Vista på datorn, är det segt som bara den? Har du tryckt in mer minne?

Av Nilssonnet

Sony Ericsson backupp med Outlook-alternativ

Är sugen på att slopa Microsofts Office-paket helt och bara köra med OpenOppfice, gratis är gott... Men hur löser jag backuppen av telefonboken i min Sony Ericsson-lur, det lagras i Outlook. Vad jag kan se finns det inget Outlook-alternativ ffrån OpenOffice, måste jag trots allt använda Outlook? Eller fungerar det månntro med Outlook Express?

Av Nilssonnet

Jag har tre partitioner på min hårddisk, C D och en dold där systemfiler ligger som jag kan använda vid systemåterställning. Men vad har det med saken att göra?

Av Nilssonnet

Dåså, mobilen kommer skickas iväg på service... Helt och hållet död. Skitmobil. Har fått plocka fram min gamla K810 med en trött joystick.

Felmeddelandet jag bifogar till servicestället är på ett helt A4-ark...

Av Nilssonnet

Re: fancontroll

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Jouhan
Funderar på att köra fancontroll på min AA1 men undrar om det är riskfyllt? Blir dom jättevarm då? har aldrig kört med fancontroll nångång så lite tips och råd vore fint

Fungerar utan problem, har satt min på att fläkten går igång strax under 70 grader och stänger av sig vid 65-66 grader. Inga problem.

Nu till nästa punkt:

Någon som har provat att lägga in Ubuntu 8.10? Har gjort det och det fungerar inte alls, länk till tråden. Någon annan som har samma fel?

http://www.sweclockers.com/forum/showthread.php?s=&threadid=8...

Av Nilssonnet

Jo, kom på det efteråt att jag kunde provat något sådant, hålla in startknappen... Inte van vid laptops direkt så när inget hände fick jag mindre hjärnsläpp.

Anyhow, utan wlan-fixen fungerar inte det trådlösa internetet så jag har smackat in fixen direkt, och även om det inte skulle vara den trådlösa fixen så är det något annat som hänger sig och då är det inte lönt. Visar det sig att det är den trådlösa fixen så... tja, då är Ubuntu helt uteslutet.

Av Nilssonnet

Dåså, felkontrollen genomfördes utan problem. Disken används inte hela tiden, bara som lagring så data läses/skrivs inte till disken hela tiden och jag kan utan problem komma in i disken efter att den har varit oanvänd ett tag. Borde man då kunna säga att jag är safe?

Av Nilssonnet

Testade att lägga in Ubuntu igen och drivrutiner för nätverkskortet sen när startade om datorn direkt efteråt valde jag att gå in i Windows. Samma fel uppstod, allt hackade. Stängde av datorn i några minuter gick sen in i Windows igen, allt var som vanligt. Startade om in i Ubuntu igen, allt fungerade som det skulle. Hittade det trådlösa nätverket, allt var fine. Så, efter en kort stund hänger sig laptopen igen... Fick plocka ur batteriet. In i windows igen efter en stund, fungerar som det ska. Så det är troligen Wlan-fixen som gör att datorn får problem.

Av Nilssonnet

Håller på att köra en diskkontroll nu, än så länge ser det lugnt ut. Om den inte hittar några fel på den, är det enda sättet att fylla och formatera då? Vill helst slippa det...

Av Nilssonnet

Finns det något sätt man kan stresstesta sin disk på för att se om den riskerar att rasa?

Av Nilssonnet

Har Ubuntu dödat min laptop?

Körde in senaste Ubuntu 8.10 på min laptop, Acer Aspire One 150, via Wubi. Allt gick bra, efter några minuters pillande fick jag det trådlösa till att fungera. Kopplade upp mig till min router och knappade in WEP-nyckel, allt bra så länge. Började ladda hem språkpaket och under nerladdningen drog jag ur strömmen ur datorn. Märkte efter en stund att den fortfarande hade samma ruta upp och då såg jag att datorn hade hängt sig. Försökte få rätt på den men lyckades inte, fick dra ur batteriet. Antar att det inte var det smartaste men å andra sidan fanns det inget jag kunde göra, inget hände.

Sen när jag bootar in i Ubuntu igen så kan den inte hitta det trådlösa nätverket, skumt men å andra sidan är jag inte sådär jättehaj på Ubuntu så jag försökte ett par ggr ansluta till det trådlösa. Efter en stund gav jag upp, startade om och gick in i Windows. Väl där märker jag att något är väääldigt fel... Startskärmen står kvar extra länge samtidigt som startljudet spelas upp utdraget och hackigt. Datorn är jättelångsam, musen hackar fram och det tar tid att starta saker. Inte här heller hittar den det trådlösa nätverket, den hittar faktiskt inga... När jag startar om datorn spelas avslutljudet upp hackigt.

Har provat att ta bort Ubuntu, göra en systemåterställning, kolla hårddisken via CHKDSK. Inget hjälper. Återstår det endast för mig att lämna in datorn på service?

Edit: Stängde av datorn en stund, tänkte försöka återställa Windows till fabriksinställningen för att testa det, gjorde fel så jag hamnade i Windows. Allt fungerar som det ska, ljudet spelas upp utan problem, datorn hittade mitt trådlösa direkt. Kort sagt, den är precis som om inget har hänt. Betyder det att datorn är safe igen eller finns det risk att den kommer lägga av totalt inom en tid? Typ lugnet innan stormen?

Av Nilssonnet

Den var inte innan men den är det nu, har lagt till den i routern, men det hjälper inte.

Testade att lägga till låtar från datorn (via delade filer) till laptopen och det fungerade hyfsat, låtarna lades till i iTunes men det kändes meckigt.

Av Nilssonnet

Jag lyckades kringgå det genom att använda mig av en proxyserver. När jag provade denna fungerade den, fungerar inte den så sök på Google så får du upp några fler. Fungerar inte de, sök vidare.

https://www.ctunnel.com/

Av Nilssonnet

Delade dokument iTunes.

Vill dela med mig mitt iTunes-bibliotek till min laptop från min stationära dator. Som jag har förstått ska det fungera så att jag markerar under inställningar att datorn ska dela ut musiken och sen hittar min laptop musiken när jag har valt att den ska söka efter delade bibliotek. So far so god, jag har ställt in att den ska dela ut respektive söka. Men det fungerar inte, iTunes på laptopen hittar inte mitt utdelade iTunes-bibliotek. Jag kan föra över filer utan problem från stationära till bärbara. Den bärbara är ansluten via trådlöst till en Netgear-router. Är det någon dold inställning jag har missat?

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Aqualize
Har du kollat inställningarna? Jag har inte XP home men tycker det vore väldigt konstigt om det saknades.

Det är ett av bruken av order 'domän'.
http://en.wikipedia.org/wiki/Domain#Information_technology
På tredje punkten (efter det du tänker på) nämns windows server domän,
http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Server_domain
Handlar helt enkelt om hur man kopplar ihop och administrerar datorer i företagsnätverk.

Se på fan, det fanns under inställningar... Då kan jag kolla på senaste dokument också.

Angående domäner, verkar som att det inte påverkar mig, kör ju bara ett litet nätverk här hemma.

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av fredl
kan inte ansluta till domän

Vadå inte ansluta till domäner, domäner är väl namn på IP-adresser? Eller har jag förstått det fel?

Av Nilssonnet

Dynamisk disk

Jag initierade min nya Seagate 1,5 TB-disk i Datorhanteringen, valde där att sektorenheterna skulle vara 32 kB. Allt gick väl, datorn började formatera disken (tog väldigt lång tid...). Sen när allt var klart står disken som dynamisk i Datorhanteringen. De andra diskarna står som standard. Kollar jag i Everest på diskarna står det att alla andra diskar är av partiotionstypen NTFS medans den nya Seagaten står om LDM. Jag kan använda den i Windows, hittar den i utforskaren (där står den som NTFS under egenskaper), kan kopiera filer till den och sådant så den är fullt fungerande. Dock är min fråga, vad innebär det för mig att disken står som dynamisk? Blev den det när jag valde större sektorenhet än standard? Kommer jag få problem med disken att allt försvinner om jag formatterar windows, flyttar disken till annan dator eller något annat sådant? Eller gör det helt enkelt ingen?

Jag har sökt lite här på forumet om dynamiska diskar och det enda jag har kunnat utläsa är att det är folk som har haft problem med att deras diskar blir dynamisk och sen går det inte att läsa disken längre, helt plötsligt. Vill inte att något sådant ska hända mig...

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av godspeed
------------------------------------------------------------
Alltså, för upplysningens skull, kör inte jädra crackin-xp som alla andra dumskallar gör, har du köpt ett xp home (som f.ö kostar tusen spänn) så använd det, ingen fördel alls med att byta till xp pro crack-edition (ok, du kanske äger ett men struntsamma).

Kort och gott, xp pro vs xp home, inga nackdelar med nåt utav dem, men att byta för att få nån ny prestandavinst eller liknande, nej.

Jag måste erkänna, jag tycker det fungerar smidigt med Home. Den enda skillnaden jag har hittat är att det finns inte Senaste använda dokument i startmenyn...

Hur fungerar det med Ubuntu, la in det via Wubi men fick inte det trådlösa kortet att fungera. Testade guiden på aspireoneuser.com (eller vad det nu heter) och fastnade när man skulle göra "make". Det ville inte helt enkelt, fanns inget target eller vad det nu stod. Var det pga att jag hade lagt in Ubuntu via Wubi, dvs det var ingen "riktig" installation?

Av Nilssonnet

Jahapp då har man tryck i Seagates 1,5 TB-disk... Totalt:
1500GB+750+320+80+36=2686 GB

OT: Det går låååångsamt att formatera den stora disken...

Av Nilssonnet

Jahapp då har jag också joinat skaran av folk med smurtdatorer... Köpte en Apsire 150, rolig leksak. Synd bara att det är så apsvårt att byta minne, lär nog stanna vid 1 gig... Första datorn med Xp Home, vad är nackdelarna gentemot Proffesional? Vinner jag något på att byta till Xp Pro?