Inlägg

Inlägg som Nilssonnet har skrivit i forumet
Av Nilssonnet

Typ 600 spänn, dock har jag inte fått pengarna än då MtGox tydligen har problem med €-utbetalningar (något jag fick reda på efteråt)... Har bara väntat snart en månad. Sen har jag 4 BTC till att hämta ut. Är inte knappt inte lönt att mina längre.

Av Nilssonnet

Öhm, sidan har kommit upp igen men jag känner mig lite lost... vad innebär det allt detta för oss användare?

Det står ju något om "online claim service" som berör användarnas konto.

Av Nilssonnet

Vänta, va? Blåser inte Asus-kortet ut luften? Det har ju galler för utblås vid kontakterna, eller är det för inblås? Aja, det är tyst vid full load iaf...

Av Nilssonnet

Mmm såg dom men hade hoppats på att det skulle vara så enkelt att man bara skrev in något kommando i genvägen.

Anyhow, får prova något av dom. Danke!

Av Nilssonnet

Autostart, sen uppstart

Jag vill ha ett programm att starta upp via autostart-mappen (win 7) men jag vill att programmet ska starta typ en minut senare, finns det något sätt att fixa detta?

Av Nilssonnet
Skrivet av kriller007:

ett tips är att kolla över så datorn är stabil, memtest occt och furmark. sedan kan du börja farma.

Borde inte vara problem med stabiliteten på minnet och processorn, där är ju ingen belastning på dom. Men man vet ju aldrig...

Skrivet av Hzup:

-f 30 = normalt, högre = mindre prioritet. Testa f 99 eller liknande. De flesta använder sig av -f 0 för att maxa prioriteten

Kolla att du inte har något sketet strömsparläge aktiverat.

Cool, där var det! Cool'nQuiet kan man väl köra med, eller menar du typ att hårddisken stängern ner?

Av Nilssonnet

Hello!

Jag har byggt en ny speldator/miningrigg som jag har problem med, den slutar helt enkelt mina. Startade miningen igår när jag gick och la mig och under natten har datorn hängt sig, startade om den nu i morse när jag stack till jobbet och passade på att sänka hastigheten på kärnan och minnena, ifall det skulle hjälpa (om den blir överhettad). Hjälpte inte, den har hängt sig igen och slutat mina.

Jag läste någonstans om att man kan sänka hastigheten på miningprogrammet så grafikkortet inte blir överbelastad fast jag hittar inte det, någon som kan tipsa om vilken flagga det är?

Jag kör med Guiminer, OpenCL. Testade Phoenix men den var ingen höjdare, den gjorde fler MH/s men å andra sidan började processorn arbeta också...

Av Nilssonnet

Hur är det med plånbok, såg tidigare om någon som hade sin digitala plånbok på ett USB-minne. Är det något man ska skaffa (digital plånbok, inte tvunget på USB-minne, antar att det är något man har liggandes på hårddisken), eller funker det bra med att ens BTC skickas till mybitcoin.com?

Av Nilssonnet

Köpt plasma av misstag, funkar?

Jag var ute med en arbetskollega och skulle köpa en tv åt hennes lillebror som ska konfirmeras imorgon, hennes familj hade en budget på runt 4, 4.5 papp. Hursom så åkte vi till Elgiganten idag för att titta på tv-apparater.

Det tv:n främst ska användas till är tv-spel (PS3 och troligtvis Xbox) så jag kände ju spontant att LCD vore bäst (slipper vara rädd att bilden bränns fast). När vi kom in i butiken ropades det ut i högtalarna att butiken skulle stänga inom 5-minuter så det blev ju ett impulsköp... LG 42PT351N

Vi stod och tittade på några LCD-skärmar (40-42") som var i rätt prisklass och i samma vända kom en säljare, han körde lite säljsnack och sa för sport var de dåliga men annars bra, vi förklarade vad tv:n skulle användas till och han sa då att den tv:n vi köpte var den som var bäst till spel.

Sen när vi satt i bilen på väg hem såg vi att vi hade köpt en plasma-tv och sen när jag nu sitter vid datorn och har kollat lite på prisjakt ser jag att det är en HD-ready skärm... som jag har förstått det sitter han ganska nära så det känns ju som att Full-HD hade varit bäst.

Så för att sammanfatta det hela, är det en bra tv vi har köpt eller har min kollega blivit blåst? Är det en tv som man kan ge bort till en 14-årig tv-spelare eller borde vi byta den imorgon?

Av Nilssonnet

Problem med ipod Nano

Hej!

Jag uppdaterade min Nano (6G) till senaste mjukvaran, 1.1, via iTunes. Allt gick smidigt, mp3-spelaren blev uppdaterad. Problemet är att när jag försöker använda den efteråt så kan jag inte välja något. Trycker jag på någon ikon på skärmen blir det endast markerat kring ikonen. Detta händer inte bara på ikoner, trycker jag tex på batteriet så blir det markerat osv. Jag lyckades swipa mig fram till en annan "skärm" efter jag tryckt flera gånger men det gick inte lätt, sen lyckades jag starta klockan efter jag hade tryckt på ikonen många gånger. Nu inne i den är det samma sak, beroende på vart jag trycker blir olika delar markerat, tex datum, hela klockan osv...

Är det någon inställning som har ballat ur som jag kan på något sätt urmarkera eller måste jag tyvärr återställa iPoden för att kunna använda den? Jobbigt värre att föra över musiken igen så jag får det som jag vill ha det.

Allt annat fungerar förresten bra, jag kan höja/sänka volymen och det går att sätta den i standby/stänga av.

Tips någon?

Edit: det fixade sig! i iTunes under hjälpmedel provade jag att trycka bort den enda som var markerat under hjälpmedel, dvs använd voice over och då gick ipoden att använda igen... galet!

Av Nilssonnet

Ska köpa NAS-lite frågor.

Hej!

Jag ska skaffa en NAS, funderar på Synology Disk Station DS411j och dessa hårddiskar, dock så har jag några funderingar på några saker.

Hur fungerar det om jag endast köper en hårddisk till att börja med sen skaffar en likadan till, kan jag sen göra RAID1 utan att förlora datan på den första disken?

Hur blir det sen om jag skaffar fler diskar utöver de två? Måste de vara lika stora (2TB) eller kan jag skaffa större, 3TB eller hur stora de nu kommer att vara i framtiden och går det att skaffa endast en i taget eller det måste vara resterande två? Hur blir det med RAID? Funkar det med RAID1 eller ska jag köra RAID5? Försvinner datan med bytet av RAID?

Slutligen så undrar jag med iTunes-servern, kan jag koppla in min iPod direkt i servern eller går det att koppla in iPoden i någon annan dator som har iTunes installerat och kunna lägga in ny musik genom delningen?

Många frågor, vill bara vara säker på att allt klaffar med lagringen...

Av Nilssonnet

Skitirriterande. Det finns en länk där man kan välja att avboka medlemskapet och då kommer det upp en länk om att det minsann inte är så enkelt...

Av Nilssonnet

Hur säger jag upp mitt guldmedlemskap? Har snurrat runt på Microsofts debiterings- och kontohantering och inne på mitt konto på xbox.com. Hittar fan inget val där jag enkelt väljer att inte mitt konto ska förnyas om några veckor.... nu är det inställt på att pengarna ska dras från mitt kontokort.

Av Nilssonnet

Alarmklocka, vad finns det för några bra att använda? Den inbyggda suger stort. När larmet går och man kommer åt en knapp stängs det av... det är inte bra för mig. Jag behöver ett alarm med snooze. Det går inte att gå från en SE där i stort sett alla knapptryck innebär snooze...Det finns snooze-funktion men bara om man trycker på rätt ruta på knappen, det innebär att jag kommer försova mig alltid framöver.

Av Nilssonnet

Jag har fått lite problem med min nalle, eller rättare sagt min laptop. Första gången jag kopplade in mobilen till datorn var den inte satt i debugging-läget och Vista installerade drivrutinerna. Sen läste jag på swedroid att det fanns ett program för att ta bort drivrutinerna, USBDeview och där hittade jag en post som hette något med HTC Magic och en annan post med Android. Dessa försökte jag avinstallera, avaktivera osv osv men inget hände, posterna stod fortfarande kvar. Sen när jag testade att koppla in mobilen lite senare poppade det upp en ruta om att En USB-enhet känns inte igen. Där står mobilen som okänd enhet. Jag har provat att avinstallera, uppdatera drivrutinerna med Google SDK-filerna. Jag har lagt till ny maskinvara (Google-drivisarna) och där fanns ingen Magic med. Provade HTC Bootloader och HTC Dream, ingen av de fungerade. Provade en systemåterställning, hjälpte inte. Enda skillnaden var att i USBDeview finns varken HTC Magic eller Android-posten kvar.

Någon som har tips bitte...?

Av Nilssonnet
Citat:

Ursprungligen inskrivet av keyser
1.
Hade ungefär samma problem med min, jag importerade dock nummrena från mitt SIM-kort. Jag löste det genom att helt enkelt ta mig en timme eller så och fixa till precis alla kontakterna via contacts på gmail. Det gick hyggligt snabbt.

2.
När du kopplat in telefonen till datorn så får du en liten USB-symbol i status-baren på telefonen. Dra ner baren så ser du en knapp för att Mount'a minneskortet för datorbruk.

3.
Ingen aning. Inte använt...

Sweet! Nu funkar det som jag vill. Jobbigt med kontakterna dock. Angående trean så rootade jag mobilen så den behöver jag inte nu längre... Jag la in NK02 ION, hoppas jag gjorde ett bra val...

Har lite fler frågor. När jag använder ett nummer så sorterar mobilen upp det såhär: 070-000-0000. Det är smått jobbigt... sen så får jag inte AndNav2 att fungera, det ska väl vara det bästa navigationsprogrammet? Jag fick bara upp att den inte kunde någon rutt när den sökte. Jag testade adress till adress i samma stad, funkade inte. Stad till stad, funkade inte. Vad gjorde jag för fel? Jag hade servern i Bonn, eller var det nu var (den enda jag kunde välja).

Av Nilssonnet

Lite frågor om mobilen...

Mina kontakter är inte helt som jag vill ha dom. Jag synkade min SonyEricsson med datorn och kontakterna hamnade i Windows Kontakter (jag har Vista). Sen exporterade jag kontakterna till en CSV-fil vilken jag importerade till Google Contatcs. Sen när jag knappade in mitt google-konto så importerades kontakterna till mobilen. Problemet är att några av kontakterna har flera nummer men när jag i mobilen ska välja att använda ett av de kontakterna så kommer jag bara åt ett nummer. De andra numerna går att hitta när man går in på kontakten, där står de i Notes-rutan. I Google Contacts och Windows Kontakter står det med flera nummer i kontakterna.

Sen så går det inte att koppla mobilen till datorn och gå in i mobilen. Försöker jag gå in i mobilen (står som flyttbar disk) kommer det upp en ruta om att jag ska sätta in en disk. Jag har testat med både kortet som följde med och ett 8 GB.

Slutligen, hur hittar jag HTC Sync? Den ska tydligen finnas på SD-kortet som följde med men det kommer jag inte åt nu ju...

Av Nilssonnet

Katsching. Jag passade på att förlänga mitt mobilabbe så jag fick nallen för 4000, helt okej. Förhoppningsvis får jag nallen redan imorgon så jag får leka med den!

Av Nilssonnet

Jahapp då har man beställt en Magic... känns som att det är smartast att göra en backup direkt när den är uppackad och innan man börjar pilla med mjukvaran... det är denna man följer väl?

http://www.swedroid.se/wiki/index.php?title=S%C3%A4kerhetskop...

Av Nilssonnet

Så, om jag köper mobilen och rootar den, hur lätt är det att återställa mobilen till orginalet om den går sönder?

Förresten, "Om man köper luren här i Sverige så får man dock ett HTC-kok", är det inte samma mjukvara i mobilen oavsett vart man köper den? Är det orginal-Android om man importerar mobilen från tex Tyskland?

Hur säger Android till om det finns uppdateringar? Är det mobilen som säger till eller säger mobilen till när man synkar den till datorn?