Inlägg

Inlägg som kent2 har skrivit i forumet
Av kent2

Pastellfisk (malaco) säljs i utlandet under namnet "swedish fish".

-salt sill
-diverse hårda karameller
-Saltlakrits
-Polkagris (gränna då såklart)
-Mjuk gräddkola, ryfors
-Brio, Zoo, bravokola.

ta litet inslaget också, för en del är petiga med hygienen.

blanda inte salt, sött och surt om du skall förvara dem några dagar!

(fd karamellhandlare!)

Av kent2
Skrivet av Returtony:

Fortfarande bättre än Iphone som inte har nån batteritid ifrån början ^^

...känns iofs strategiskt rätt med facit i hand...

Av kent2

Fascinerande att det är de som aldrig någonsin skulle köpa en iphone som är mest upprörda över att 3,5 pluggen valts bort! För mig svider det en gnutta, då jag har ett par fina lurar som inte funkar längre, men ärligt talat, visst är det väl dags att kapa navelsträngen och skaffa ett par trådlösa...

Av kent2

Behåll din förstärkare. Sannolikheten att du (eller något annat guldöra) skulle uppfatta
någon skillnad mot en förstärkare för 3ggr pengarna är försumbar.

Skippa tanken på surround.
Om du någon gång hört riktigt bra surroundljud kostade antagligen anläggningen 40kkr+

Mitt råd är att lyssna på några mindre stativare av bättre sort. Besök din lokala HIFI-handlare.
Kanske finns några med väggfäste där tom frugan godkänner designen?

https://www.blocket.se/stockholm/Guru_Junior_Plus_i_vit_piano...

Funkar designen på denna, så kan jag rekommendera den. En kompis satsade på dessa och de låter mycket bra!

...Men det är ju jag det...

Av kent2

Snyggt jobbat! Smart med 3D printerlösning.

Av kent2

Snyggt! Grym färgkänsla du har!

Av kent2
Skrivet av Wiggin:

Just det du säger där är lite intressant. Vi säger, för sakens skull, att en kopia för privat bruk är själva definitionen av privatkopiering. Vad är det då man betalar för när man köper en musik CD? Tydligen är det inte rätten att lyssna på låtarna, för då hade ingen "förlorat" på att man gör en kopia för eget bruk.
Ifall det inte är rätten att lyssna på en låt man köper, vad exakt är det då? Var får man använda den? Med tanke på t.ex regionsbråket kring Netflix så kan man ju även ta ut en avgift för varje plats man lyssnar på den där musik CD'n, ungefär som SL's zon indelning. Oj, först lyssnade du på CD'n hemma, men sedan tog du med SAMMA cd till sommarstugan och lyssnade på den där istället för att köpa en ny = skaparen förlorar pengar, ring CopySwede.
Eller kan man kräva pengar för att du lyssnat för mycket på skivan? Typ att ifall jag köper en musik CD så betalar jag för "normal" lyssning, d.v.s max samma låtar 2 gånger om dagen (enligt branschindex), vill jag lyssna mer måste jag köpa en till, annars förlorar skaparen pengar.

Argumentet för att film/musik skapare på någon sätt förlorar pengar bara för att jag gör en kopia som backup eller vad det nu kan vara har ju aldrig varit korrekt, så det kan vi lägga ned direkt. Då återstår att göra och lagra en kopia till någon annan. Hur gör jag det med hårddisken på en dator, surfplatta, telefon eller X-box? Är det vanligt att folk privatkopierar musik och e-böcker till en PS4 för att sedan ge bort den till en släkting eller nära vän...eller låt mig omformulera, är det så pass vanligt att det motiverar att man tar ut en avgift på allt som rymmer digital information?

Det är just här problematiken ligger, och som jag sagt tidigare. Det spelar ingen ROLL ifall "det räknas som privatkopiering ifall man tar en kopia av originalet"...det är ingen som förlorar PENGAR på att jag "privatkopierar" en CD jag köpt!
Att man sedan försöker trassla till det hela genom att sättet juridiska etiketter och formuleringar på det hela förändrar inte detta oerhört simpla faktum.

Många bra poänger, och du närmar dig kärnan av definitionen om privatkopieringens natur. tyvärr handlar mycket av diskussionerna här om att definiera begreppet privatkopiering. Detta är helt lönlöst eftersom copyswede och dess anhängare äger begreppet. De ändrar därför dess innebörd löpande för att bäst passa sina syften.

Bättre är då att, som du gör, argumentera för det orimliga i kulturallmosans utformning. Copyswedes mål är att kasettskatten obemärkt skall glida över i kulturallmosan, men det haltar ju betänkligt när kopian varken kan delas med andra, eller det överhuvud taget finns något intresse att göra detta finns som det ser ut idag!

Om tex copyswede säger att privatkopieringen numera omfattar även din datatrafik och skatt på denna går ut med 6kr/GB så är det så! De kan till och med ta betalt för detta, vilket vi redan upplevt, när de utvidgat begreppet tidigare.
Skickades från m.sweclockers.com

Av kent2
Skrivet av Aldhissla:

Jaha! så att vi får fler goa kultur idéer som bilden nedan?

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/14691560/825/widescreen/707307aed765e/T%C3%A5rtan+som+lett+till+avg%C3%A5ngskrav+-+se+filmen

Nej tack, då föredrar jag hellre tråkiga betong byggnader.

Seriöst, samhället blommar ut av färgranna personer som utsmyckar våra gator och samhällen utan att de ska kunna behöva få pengar för att jag drar mitt egna photo från hårdisk ett till hårdisk 2.

Pga detta skicksnack med "privat kopiering" så köper jag inte längre hårdiskar i sverige, om det inte är second hand.

Bra exempel... ...ett av år tids mest betydelsefulla verk, av sveriges i särklass mest intressanta och internationellt uppskattade konstnärer för tillfället. Fast somliga föredrar såklart gråtande-barn tavlor, eller avicci för den delen.

Av kent2
Skrivet av Ampen:

Det här är outrett såvitt jag vet. Streamingtjänster i sig omfattas inte av privatkopieringsavgiften eftersom den lagring som då sker är undantagen i upphovsrätten.
Sedan blir det då fråga om offline-möjligheten, som då tekniskt faktiskt blir en privatkopiering. Den privatkopieringen däremot är inte av sådan art som kassettavgiften var tänkt att omfatta, skälet till att du skapar kopian blir nämligen att du gör det för att över huvud taget kunna se/höra. Det är alltså inte en kopia av en fysisk upplaga du har.
Så som jag förstår det så skulle alltså streamingtjänster inte kunna hänvisas till för att ta ut kassettavgiften.

Skickades från m.sweclockers.com

Offlinelyssning är inte privatkpopiering. Du nyttjar bara en tjänst som du redan betalt för, rättighetsinnehavaren har med andra ord godkänt och fått betalt för offlinelyssning. rent tekniskt är det inte heller en kopia, efersom du inte har en rimlig möjlighet att i sin tur flytta den till ett annat medium.
De som förespråkar kulturallmosan vill gärna bortse från, eller förvränga detta faktum.

Av kent2
Skrivet av Frispel:

Skulle tro att var lagringen är placerad i princip är ointressant, det man tittat på tidigare är i vilken utsträckning det används för privatkopiering och i viss mån huruvida det är praktiskt att göra det på/med dessa apparater. Men vi får se, ska bli intressant att följa processen och läsa domarnas utlåtande

Eller så bytte man namn på det för att det ska beskriva vad det handlar om?

Det är en avgift som är till för att täcka inkomstbortfall beroende på ett undantag i upphovsrätten. Utan det undantaget så skulle det vara olagligt att kopiera ens för eget bruk som lagarna är formulerade nu.

Har du några bättre förslag på vad det borde heta? Om man då bortser från alla förslag som uppenbarligen kommer från personer som tycker avgiften är fel kassettavgift känns inte helt aktuellt längre...

Jadu, tror att de allra flesta som inser vad copyswede är ute efter skulle föredra att det var förbjudet att skapa en kopia till sig själv, eftersom ingen gör det längre... Ett bättre namn på det denna "skatt" egentligen syftar till vore "kulturallmosan". Föreslår att motståndarna i debatten väljer den termen i stället.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kent2

Stor eloge till att ni kallar det för kassettvgift, och inte för det av Copyswede planterade ordet "Privatkopiering"!

Knappast en slump att de konstruerat ett ord som ligger så nära piratkopiering. Fula fiskar det där...

Av kent2
Skrivet av XTRO:

Nice! Den tackar jag för! Även om jag missade antalet med 1st
Kul med en tävling som inte krävde ett bidrag i form av en bild

Och sen... ...hur stor sannolikhet är det att 2 med C= logga vinner pris i samma tävling, även om det är ett datorforum!?!?! Just sayin!

Av kent2

Hurra! Inte fel med en raspberry...

Kan bli en mediaserver med externt ljudkort av den. Tack!

Av kent2

@Falcon:

Hehe, är in på swec nästan varje dag. (kan nog finnas belägg för att jag myntade "swec" på nån hålbandsbackup!).
Men du har rätt! Inaktiv i trådar de senaste åren. MÅ! Ps. Bra reg själv!

Av kent2

@Marticus:
Hm, har nog sett sista delen av Marticus sign tidigare. Ja! bestämt. Det måste bli 9/10!

Av kent2
Skrivet av PeterMagnuss0n:

Jag återgick också till 8.1 när jag såg papperskorgen, det var inte alls som jag hade föreställt mig.

Hahaha, länge sen jag skrattade så hårt! Keep up the good work! =D

Av kent2
Skrivet av Bascule666:

Audiofili är för mig något som ofta gränsar till fanatism och religion. Man går genom eld och vatten för att subjektivt höja graden av kvalitet på sin ljudanläggning oavsett om det är grundat i verkligheten.

För mig är många audiofiler otroligt fördomsfulla och VET vad som är bra och vad som är skit oavsett vad andra tycker, vissa saker är helt rätt medan andra prylar bara är helt fel och går bort. Typ "Saul Marantz är en av de som varit med och skapat hifibegreppet och även om nyare Marantzdelar är sämre än de gamla så är de fortfarande relativt bra". OK, alla nyare Marantzgrejor är alltså sämre än de gamla? Baserat på vad? Jo, en audiofil som uttalat sig på Sweclockers för han vet givetvis bäst...

Jag är själv mycket intresserad av att få min musik och mina filmer att låta så bra som möjligt men skulle aldrig kalla mig audiofil. Har lagt runt 50 000:- på hemmabiohögtalare (Infinity Cascade), 15 000:- på en förstärkare (Yamaha), 3200:- på hörlurar (Sennheiser HD650) och ytterligare ett antal tusenlappar på ljudkort, datorhögtalare, Blu-Ray mm. Alla prylar har jag köpt för att jag personligen tycker att de låter bra eller har en funktion jag vill ha och inte för att det är något "bling bling" att imponera med. Eftersom folk gärna vill jämföra med bilar kan jag tillägga att jag har en Porsche för 1.2 mille men inte heller den är köpt för bling-faktorn utan för att den är jävligt bra.

Alltid när jag köper ljudprylar så går jag efter några enkla regler som audiofiler inte alltid håller med om:

1. Kablar ger ingen hörbar skillnad i ljudkvalitet (förutsatt att det inte är något fel på dem). Köp kablar på Biltema eller NetOnNet.
2. Förstärkare ger ingen hörbar skillnad i ljudkvalitet (förutsatt att det inte är något fel på dem). Köp förstärkare för byggkvalitet, funktion och kraft inte efter ljudkvalitet. En förstärkare med rak frekvenskurva inom det hörbara spektrat färgar inte ljudet.
3. Ljudkort ger ingen hörbar skillnad i ljudkvalitet (förutsatt att det inte är något fel på dem). Köp ljudkort för funktion och mjukvara inte efter ljudkvalitet.
4. En extern DAC/hörlursförstärkare låter inte bättre än ditt integrerade ljudkort om ditt integrerade ljudkort är av bra kvalitet och inte lider av störningar.
5. Ignorera alla påståenden i marknadsföringen från tillverkare av ljudprodukter som saknar vetenskaplig grund. Allt svammel om känslor går bort.
6. Om en tillverkare av ljudprodukter påstår framsteg som ligger utanför det mänskliga örats förmåga att uppfatta dem, ignorera!
7. Det som spelar roll i din ljudanläggning är till 98% dina högtalare eller hörlurar under förutsättning att dina övriga komponenter inte är underdimensionerade eller defekta.
8. Använd vad som helst för att få ljudet att låta bättre för dig själv, ös på med equalizer, surroundmjukvara mm. Vem bryr sig om vad skaparen av inspelningen hade för avsikt, jag bestämmer vad jag tycker låter bäst.

Ofta får jag en känsla av att tillverkare av "snakeoil"-produkter inom Hi-Fi kan tacka sin lyckliga stjärna för att de har en så godtrogen kundgrupp som de mest hängivna audiofilerna. De skulle aldrig kunna driva sin business i någon annan bransch där någorlunda förnuft styr köpprocessen (ex. datorbranschen).

Audiofiler har en ofta ganska otäck "von oben"-attityd att de sitter på sanningen och om du gör fel så är du en idiot. Vad som är idiotiskt är produkter som dessa:

http://www.ebay.com/itm/NEW-Whiplash-Audio-TWag-TWcu-v3-Sennheiser-replacement-upgrade-cable-HD650-/251471661015?pt=US_Replacement_Parts_Tools&hash=item3a8ce107d7

http://www.ebay.com/itm/Dac-24-bit-192kHz-a-valvole-Reference-DAC-/251471790158?pt=Amplificatori&hash=item3a8ce3004e

http://www.essentialsound.com/essence-power-cord/

Med allt detta sagt, om de som kallar sig audiofiler blir lyckligare av att spendera pengar på idiotiska produkter tänker inte jag ta bort deras glädje. Gör vad ni vill med era pengar precis som jag gör med mina. Vore dock trevligt om ni kunde sluta att komma med felaktiga och löjliga råd till folk som saknar kunskap om ljud i diverse forum.

Du är definitivt en audiofil.
Det skulle de flesta audiofiler, inklusive mig själv, definitivt hålla med om.
Din beskrivning ovan visar tydligt att du älskar ljud, och bryr dig därför om hur det låter.
Välkommen in i gänget! (Wether you like it or not)

Av kent2
Skrivet av phoenixdisciple:

Blir nästan mörkrädd av att läsa här på forumet ibland...

Genom att inte massproducera en lur mer än vad order är lagda så kan de hålla lager och tillverkningskostnader till ett minimum. Det är så simpelt.
Varför göra som Samsung och tillverka 20miljoner telefoner, sälja 12miljoner och sedan kasta resten till återvinningen? Speciellt när man är ett "nystartat" företag som OnePlus.

PR eller ej, strategin är smart på mer än ett sätt - Så varför inte fortsätta på en lyckad formula?
Om ni avstår att köpa pga. detta så är det eran förlust helt enkelt, min OPO smiskar iaf min gamla LG G3/Xperia Z3.

-----------------

Dessutom gillar jag exklusiviteten lite, gör att man känner sig lite häftig på festen när man drar fram telefonen och folk frågar vad det är för telefon;
"Det är en OPO, du kan inte få tag på den! ;)"

/SARCASM

Dold text

Hahaha, det är precis såna som dig som dom hoppas att hooka med sin marknadsföringsstrategi...

Av kent2

@Barren Wuffet:

Jeeeez! En som fattat. På swec?!?!?!

Ps. Bra formulerat.

Av kent2

@LudvigLindell:

Haha, äntligen användning för ledehosen! Kul ide!